CRO-eu.com
Travanj 18, 2021, 21:37:33 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
 
  DNEVNO 45LINES HRT PORTAL GALERIJA SLIKA   Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: 1 ... 46 47 [48] 49 50 51
  Ispis  
Autor Tema: Domovinske vijesti  (Posjeta: 491217 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #705 : Travanj 01, 2016, 11:31:30 »


Uz hašku presudu Vojislavu Šešelju – ‘‘časnom vojvodi’’ agresorskoga rata

Bože sveti, sa pravdom požuri

Za genocid Srbi krivi nisu,
Hrvati su sami sebe klali.
Grad i sela sami palili su,
Sami svoje kćeri silovali.

Pobili su ni manje ni više -
Četiri sto nevinih anđela.
Rijekom krvi polja natopiše,
Širom svijeta sramotna im djela.

Vukovar su sami razrušili,
Na Ovčari krasnu mladost klali.
Kastrirali, oči joj vadili,
U pekari Rajšić spaljivali.

Sakatiše ti grozni Hrvati
Na tisuće vrlih branitelja.
Krvožeđe sveđ im ime blati -
Lažno ime osloboditelja.

Grob do groba usred Vukovara,
Tragediji Hrvatska je kriva.
Na svakome grobu majka stara,
Bolno jeca i sina doziva:

''O moj sinko, srce srca moga,
Grijehe smrtne dušman oprat neće.
Zalud kalja sina hrvatskoga,
U životu ne će imat sreće.

Krv nevinu na Hrvate baca,
Krv u kojoj svoje ruke prao.
Sjeća li se mrtvih jaganjaca
Dok im nožem grkljane rezao?

Sjeća li se silovanih djeva,
Cvijeća što no više neće cvasti.
Boji li se kada munja sjeva
Grom iz neba da će na njeg pasti?

Sanja l' i sad usred gluhe noći
Kako vrišti, kolje i mahnita?
Hoće l' ikad zaboravit moći
Sakrivene grobove sred žita?

Hoće l' priznat agresorom da je,
Krivac grozni nasilja, strahota?
Hoće l' reći:  - Srbi, sramota je,
Na nama je ljaga do života.

Nije Hrvat napad'o Srbiju,
Tuđeg kraja poželio nije.
Čuvao je Zemlju Kroaciju
Ognjište si, blago najmilije.

Hoće l' zora istine osvanut,
Da prestanu klevete i laži?
Hoće li suza pokajnica kanut,
Da agresor oproštenje traži?

Sinko dragi ne plači u grobu
Haški sud je zakon od čovjeka.
Bog je vladar i sucu i robu,
Na prijestolju strpljivo nas čeka.''
 
Grob do groba, molba k Nebu juri,
Branitelja odjekuju riječi:
''Bože sveti, sa pravdom požuri,
Nepravda nam miran sanak priječi.''

Marija Dubravac Brisbane

_________________________

Draga Marija,

najljepša hvala na ovoj iskrenoj i lijepoj pjesmi.

Mislim, da mi previše od stvoritelja Neba i Zemlje zahtjevamo. On nam je dao sve pa čak, za razliku od zemaljskih diktatora, i slobodnu volju.

Ja od te slobodne volje ne vidim ni mrvice u našem narodu. Očekivala sam da će sinoć svi branitelji iz cijele Hrvatske stići u Zagreb i najglasnije prosvjedovati. Očekujem još uvijek da će bar 300.000 nezaposlenih "domoljuba" krenuti u Den Haag.

Ništa se ne radi osim nekoliko "jadnih" riječi naših političara.

ZDS!
Marica
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #706 : Travanj 01, 2016, 12:13:18 »


ZAMJERIO SE UDBI Roman Leljak ne odustaje

Za 'olovku' pet, za arhivsku građu koju je ukrala Udba
TRI GODINE ZATVORA!

Specijalno slovensko državno tužiteljstvo provodi istragu protiv Leljaka jer je govorio o uništavanju i krađi državne arhivske građe koju je Udba obavila početkom 1990.
Zbog tog "kaznenog djela" mogao bi dobiti tri godine zatvora, a zbog Udbine Čolovke, pet godina.

 
Klikni za uvećani prikaz

 
Klikni za uvećani prikaz

Volim Sloveniju i njezin hrabri i pošteni narod koji, kao i Hrvati, pate zbog Udbinih zločina.
Hvala gospodine Leljak!

Vezani članci > http://narod.hr/eu/tko-je-roman-leljak-i-zasto-je-vazan-za-munchensko-sudenje-josipu-perkovicu-i-zdravku-mustacu

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #707 : Travanj 05, 2016, 16:22:29 »


Presuda Vojislavu Šešelju je ogledalo hrvatske vlasti

Dok budemo imali domaćih izdajica…
dotle ćemo imati tuđih gospodara…..
Izdajica ćemo imati dok se narod ne osvijesti.
Dr. Ante Starčević


U životu sam znao biti veseo i malo veseliji, ali kada sam čuo da je ratni huškaš, eksponent i glasogovornik Vojislav Šešelj oslobođen, bio sam ozaren mirnoćom. Široko je društvo koje to može posvjedočiti.

Splosnati mozak naše vlasti i svih zdravodrugova ideološkopolitičke sprtve jugomarksista pravi je odraz zgražanja presudom ICTY-a u ovom predmetu.

Ovo zbog toga što ja još ne vidim kod njih logički prožeto shvaćanje i prosudbu da bi se uvidjela distinkcija misli, riječ i djela. Naša vlast, a posebice vlast Republike Srbije, bila bi presretna da je Šešelj osuđen. Kad ne bi išta mogli za pametno reći, kazali bi da je to ionako proizvod hercegovačkih katolika i njega koji je kao uljez došao u Srbiju da dokaže koliko vrijedi ta hrvatska kultura. Problem stvarne sigurnosti naše domovine, a time i njenog okruženja, aktiviran je tek kada je Šešelj počeo govoriti i kada je decidirano kazao da više ne će šutjeti. On je dakle, otkrio  u sadržaju i formi, Nikolića, Dačića, Ljajića, Vulina, Šarovića i mnoge druge radikale koje nije ustrojio on već kapetan JNA Milan Lančanin zvani Kamen i to u Vukovaru. Nikakve tajne nema niti je bilo, da je Bele Orlove, ustrojio KOS te da je ta zloglasna tvorevina jugomarxista skupa s ostalim tajnim službama ( UDBA, SID i druge) pribjegla realizaciji plana raspada SFRJ pripremljenog prije osamdesetih godina prošlog stoljeća. Isto tako imajmo na umu da su anglosaksonci u prvom redu USA i Great British imali plan za prevrat u bivšoj Jugoslaviji. Ne zaboravite da su događaji u Siriji i Ukrajini itekako slični i jednom za uvijek svima nam mora biti jasno da se taj famozni antiterorizam nije mogao javiti dok se nije stvorio terorizam i to od samih antiterorista i da su svi ratovi ekonomski ratovi. Itekako se razmišljalo i o terorizmu u trećoj Jugoslaviji upravo od onih koji su je i stvorili. Iako se u Velikoj Britaniji mogu proučavati spisi tajne službe MI6 samo do 1949. godine, naravno bez navođenja imena agenata, danas mnogi CIA-i  i FBI-i bivši agenti javno govore da su radili na raspirivanju nacionalnih sukoba naroda na ovim prostorima i da su to izdašno financirali. Dakle, umjesto protuzakonite uporabe nasilja protiv osoba ili imovine kako bi se zastrašivanjem vlada ili civilna populacija  prisilila na djelovanje radi određenih ciljeva ( tj. umjesto terorističkog djelovanja) izabran je drugi put, djelovanje sub grupe preko jugoslavenskih udbaških struktura u prvom redu kako bi se izbjeglo otvoreno djelovanje vojske i policije čija bi se kontrola postupno preuzela u cijelosti.

U pismu, Josipa Perkovića, kolegama u Beogradu početkom ljeta 1992. godine, u kojem između ostalog stoji iskaz alfe i omege jugoslavenske UDB-e, Stanka Čolak:  "KOS i SDB morali su imati ovaj rat, u protivnom svi UDBAŠI i KOSOVCI bili bi poubijani, sad je trenutak da nacionalisti izginu." neprijeporan je dokaz za to.

Kako se u tome može snaći običan čovjek, pojedinac i kako promišljeno odlučiti o glavnom pitanju, tko snosi punu odgovornost, a tko je odgovoran za izvođenja odluka i zapovijedi Vrhovne komande JNA i podložnih joj  formacija rezervista i paravojnih formacija koje su izvršavale gadne zadatke, nije moguće kazati definicijom o presudi Vojislavu Šešelj.

Po meni ti zločini idu na račun nasljednika Tite, partije, njihovih tajnih i javnih službi te JNA, budući da genocid nad nesrbskim pučanstvom nije počinjen nakon što se je R. Srbija izdvojila iz tkz. Treće Jugoslavije, naziva SFRJ.

Svi oni su nakon što su napustili plan očuvanja, a pribjegli planu podjele države kojoj bijahu na čelu po sistemu, PUKU DOMOVINA NAMA IMOVINA, snose punu odgovornost. Napose se to odnosi na organiziranje i pomaganje paravojnih četničkih grupacija i valja nam dobro istražiti što su kaponje prešutjele, a ne što su govorile za javnost. Takvo što povijest je zapisala prilikom povlačenja Turaka s Balkana u tijeku Balkanskih ratova. Strava i užas stajala je nasuprot govora predstavnika Srbske vojske, a divlje horde bjesomučno i zvjerski tamanilo je nevino pučanstvo. Ista sudbina se ponovila i sramotna iživljavanja nad civilnim stanovništvom poharanih krajeva u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini doživjela su svu bestijalnost.

Nije teško zaključiti da je u tim slojevitim zločinima nad civilnim pučanstvom glavna odgovornost na samom vrhu zapovjednog lanca, Glavnom štabu JNA na čelu kojeg je sve do mjesec dana nakon pada Vukovara bio bivši i sada "doživotni" predsjednik RH-e Stjepan Mesić!?

U tom ciklusu zakulisnih igara s hrvatske strane ispada da je Franjo Tuđman predao Hrvatsko podunavlje Mesiću kada se znade da je svom povjereniku Marinu Vidić Bilom izdao zapovijed da se civili predaju, a vojska neka ide u proboj!? Ova zapovijed je izdana petnaestak dana prije pada Vukovara, koji je da podsjetimo pao točno osamdeset osmog dana od napada.

Čudna li mirisa u Titinim ružama.

Da bi i ovo pitanje bilo tabu tema glupo, šašavo, siroče, kako mnogi tepaju,  Šešelj, bio je idealan mamac.

Vrhovni zapovjednik JNA u tjedniku "Danas" od 17. prosinca 1991. godine, Stjepan Mesić je kazao je da mu Beograd nije isplatio predsjedničku plaću za mjesec listopad i studeni 1991. kada su, dakle agonizirali Vukovar, Dubrovnik i paletu gradova oko Hrvatske i Bosansko-Hercegovačke granice!? Ni dandanas, nitko ne vidi, u tom raskoraku javašluka i zapovjedne odgovornosti, nikakve krivnje!?

Zar se ne valja zapitati, tko je smislio i zapovjedio ono što su činile jedinice JNA, tko je taj koji je uništavao civilne objekte , gradove i sela na tako dugoj liniji fronte od Vukovara, preko Bosne do Boke Kotorske!?

Zar se ne pitamo, tko snosi načelnu odgovornost za nedjela i zločine tkz. paravojnih formacija tipa Arkanovaca (Arkan je po svom rođenju Slovenac, op. a. b.) Šešeljevaca, Nišlija i inih manipulatora izumitelja "hrvatoseka"!?

Naravno, da su voždovi paravojnih i samovoljnih četničkih bandi, pa dakle i Vojislav Šešelj, odgovorni, ali ih ni dan danas viši zapovjedni forum nije nikada prozvao zbog počinjenog zločina niti ih je prozivao tijekom Domovinskog rata da to ne čine, dapače, nije im to bilo ni na kraj pameti. Tek godinama nakon rata i iživljavanja nad civilnim stanovništvom poharanih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine, počele su stizati prijave Međunarodnom kaznenom sudu. No, nisu to bile brižljive i savjesne prijave već fabricirane stvari kojima su se službene vlasti nastojale oprati, a svoje podložnike otpremiti da se sami vade kako znaju i umiju, najupečatljiviji su slučajevi Darija Kordić i Ante Gotovina, pa neka onda oni plate za počinjene zločine.

Sramotna službena korespondencija na teret hrvatskih generala bila je dobra opomena u ovom postupku. ICTY nije htio nasjesti na još jednu prljavu igru, naravno, pustio je samo probni balun njegovim puštanjem i ovom presudom te dopustio našoj domovini i drugim državama ex. Jugoslavije da sami preispitaju ulogu jugoslavenskog vojnog foruma i drugih službi za slučajeve genocida posebice u Donjem Podrinju i Hrvatskom Podunavlju. Budite uvjereni, ako Šešelj poživi još tri četiri godine, da će on u žalbenom postupku biti osuđen, ali i da je ova presuda međunarodno upozorenje da je krajnje vrijeme da se podigne optužnica protiv onih koji su počinili zločine, koje MK Sud nije pripisao Šešelju.

Ovo suđenje šašavom Šešelju nije nešto, kako to mnogi misle i prezentiraju, čemu se treba radovati Zagreb i/ili Beograd. Zločinci će biti identificirani i sigurno će biti kažnjeni i opasno bi bilo bacati strašnu osudu za genocid na bilo koji narod jer Predsjedništvo SFRJ i Vrhovni zapovjednik JNA itekako snosi tu odgovornost. Sve mi govori da će Jugovići "promijeniti prezime" u Genocidoviće.

Presuda Radovanu Karadžiću jasno je očitovanje da su Srbi jedini narod osuđeni za genocid na MKS-u u Den Haagu, a za sada jedino je bosanski Hrvat Dražen Erdemović učinio pokajanje. Takvo što kada su čelnici vlasti u R. Srbiji u pitanju, nije još dugo na vidiku. Tako ovu presudu možemo gledati i kao smjenjivanje Aleksandra Vučića ili u najmanju ruku na bezuvjetne zapovijedi pristupanja Srbije EU-i pa bi mu ovo bilo kao marketing jer su do sada njegove šanse da ostane srbijanski premijer bile svedene na puki slučaj.

Dakle, opet imamo onu narodnu, jednim udarcem-dva zeca.

Riječi suca Antonettia nisu ništa drugo nego okvir za izreku Theodora Roosevelta, sve što se događa u politici ili bilo gdje oko nas, negdje je već isplanirano.

Carla del Ponte je svoje odsvirala upravo optužnicom kontra Šešelja, a kada će naša vlast početi dirigirati i svirati za svoje interese, ne zna se.

Što su sve ovo vrijeme radila tijela kaznenog progona (Državno odvjetništvo u prvom redu, op. a. b) što su ovih godina radile Vlade RH-e i njeni Premijeri, njeni predsjednici Mesić, Josipović i gdje je sada ta "desnica" K. G. Kitarović  i njen miljokaz, volim te Hrvatska, kada još nije na vidiku ništa uočiti da žele zaustaviti revizionizam i ekstremizam budući da i dalje smatraju da je vođenje države nečiji marketing pa ne demantiraju vječitu obranu kojom krvnici optužuju svoje žrtve da su krive za zlo, koje su uz to i podnijeli te platili životom!?

Zato nam se i desilo da još nitko nije odgovarao za Velepromet, Ovčaru, Ćelije, Antin, Paulin Dvor, Saborsko, Lovas, Paljuv,  Viduševac, Ervenik, Borovo Selo, Vaganac, selo Kostrići i stotine drugih mjesta!?

Uostalom, naše međunarodno djelovanje i ovaj šou oko Vesne Pusić je samo sarkazam i to je stvar diplomafije, a ne diplomacije, valjda se zato i postupa Zakonom o strancima umjesto Kaznenim zakonom čiju nam primjenu nitko ne priječi niti može priječiti i ne treba čekati opet presudu MKS-a da bi navodno bili konsternirani.

Sigurnosno pitanje najbolje dočarava činjenica da se netko slobodno šeće Sjevernom Korejom, a prvi špijun to ne znade ili krije što je još gore pa dok Lozančić shvati da vrba nije loza, rasuše se bačve.

Zato je u ovom momentu presuda šašavom Šešelju i svojevrstan "The Panama papers".

Odista nam je svima potrebito kolektivno osvješćenje, a ljubav za domovinu postiže svoje savršenstvo samo u žrtvovanju za opće dobro.

Ante Baraba Miš
U Pagliuchu, 4. travnja 2016. godine.
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #708 : Travanj 05, 2016, 16:26:16 »


Za vrijeme Domovinskog hrvatski narod je znao što treba činiti: boriti se za vrijednosti i vlastita uvjerenja - ako je potrebno, s oružjem u ruci. Od toga smo danas daleko, čak i slikovito. Teško si je danas zamisliti, da bi bilo koji Hrvat svoje interese izborio ili štitio tijelom i oružjem.

Kod nas se od 1991 pa do danas vodi rat ne o obrani teritorija već o političkoj dominaciji. Pitajmo se tko to ima od 1918 do danas vlast, prevlast nad Hrvatima.
Nije bitno kako se stranke i partije zovu i da li su crvene ili plave, bijela nije ni jedna jedina od njih.

No, Hrvati nisu sa zgrožavanjem morali čekati presudu Šešalja jer Hrvatska je preplavljena sa srpsko-četničkim elementima na koje se tu i tamo poneki domoljub (zvan ustaša) zgrožava. U Hrvatskoj nema branitelja, nema domoljuba, nema ustaše koji bi si mogao bar zamisliti da se bori s oružjem u ruci za svoje političko uvjerenje. Većini je sami prosvjed mrsko ili opasno izražavanja nezadovoljstava; jer bi morali savladati svoj kukavičluk, jer bi ih moglo koštati radno mjesto ili čak i više.
Samo narod obuzet strahom nesposoban je da čestito djeluje!

Profesionalni političari znaju kako treba lijenost i ludost naroda koristiti u svoju korist. Jean-Claude Juncker je rekao: "Kada mi nešto odlučimo, najprije ostavimo to da stoji u zraku i pričekamo jedno vrijeme, da vidimo što će se dogoditi. Ako ne nastane velika vika i neredi, jer većina ljudi nema pojma što je odlučio. onda idemo dalje - korak po korak sve dok više nema povratka."

To se u Hrvatskoj, nažalost, događa češto, jer se narod da sve više uljuljkati. Osobna udobnost i životni standard je važnije od društvenog blagostanja. Prosvjeduje se za kafanskim stolom ili na Internetu. No, kada su u pitanju radno mjesto, automobil ili čak pola odplaćenog kredita za kuću, onda nema ništa od protesta pa ni u kafani, onda se sve guta što nam politika servira. Pa kada i želudac zaboli od "političke hrane" legne se u krevet, kuka i jauče ili tipka po Internetu ali ne ide se na barikade! "Bolovanje", "bolovanje"! Ubit će nas "bolovanje"! Samo bolesnog Vojislava Šešelja neće!
Hrvati ne primjećuju da gutaju šešeljeve bale i sline (bljuvotine) koje im političari i medije dobro zapakovana u "čipkane maramice" serviraju.

<a href="http://www.youtube.com/v/MUpdEnNzyjY?version=3&amp;feature=player_detailpage" target="_blank">http://www.youtube.com/v/MUpdEnNzyjY?version=3&amp;feature=player_detailpage</a>

Sve to se događa planski, da bi se sa zabavnim ponudama ljudi otklanjali od socijalnih i političkih problema. Stalno političko škropljenje oslabilo je, polako i gotovo nezapaženo, sav hrvatski narod. Uvrijede narod prihvaća bez protesta jer sve je - kako Papak, Pupak, Pupovac kaže - parodija! Hrvati su naviknuli na srpska mišljenja o Hrvatskoj i Hrvatima pa se i oni smiju na izobličenu hrvatsku himnu, na paljenje hrvatske zastave, na omalovažavanje Domovinskog rata. Nitko se ne smije kao naša Kolinda Grabar-Kitarović kojoj je, od jutra do sutra, osmjeh od uha do uha.

Koliko Hrvata prosvjeduje protiv MKSJ-a (Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju) ili općenito protiv nepravde i druge zloupotrebe? Koliko Hrvata bi riskiralo svoje bogatstvo (ili siromaštvo) za drugačiju politiku, drugačiju Vladu, koliko Hrvata je spremno paralizirati državu sve dok političke zločince ne sruše?

Povijest nam je dokazala, da smo imali dosta hrabrih pojedinaca koji su bili hrabri suprostaviti se manjim ili većim grupama koje nam nameću svoje programe i ciljeve. Zadnji meni poznat je Lech Walesa, jedan od vođa pokreta, jedan "obični" radnik koji je stvarno uspio srušiti komunizam u Poljskoj.

Solidarnost je ključna riječ za svaki narod. Gdje je hrvatska solidarnost?

Svaki narod može dobiti Vladu koju želi imati, ako se za nju bori. Međutim, ako ljudi nisu spremni na borbu, onda Hrvati doista imaju Vladu - uključujući i Pupovca, Stanimirovića, Pusićku itd. - koju zaslužuju. Onda imaju Vladu koja prostire crveni tepih četniku Nikoliću. Onda imaju Vladu koja je i danas Za ... Jugoslaviju spremna, a nikako Za Dom!
Onda imaju Vladu koja iskorištava svaku ljudsku slabost naroda za vlastitu korist, Vladu kojoj nije ništa sveto za provođenje vlastitih interesa, koja laže i vara.

Ako su Hrvati voljni sve to podnositi, sve te Šešeljeve i Pupovčeve "parodije" onda Hrvati doista takvu Vladu kakvu imaju zaslužuju, jer Vlada je u konačnici samo političko-društveno ogledalo naroda.

I tako će se i dalje Pupovac ugnjezditi između hrvatskih političara i u svakoj emisiji samo ne pored Ruže Tomašić[1] jer ona još nije srpsko-četnička parodija.

I tako će i dalje MKSJ[2], sa  919 zaposlenika iz 76 različitih zemalja, trošiti godišnje oko 150 milijuna dolara, da bi od masovnog ubojice napravili nevino četničko janje.
Mora da je MKSJ u pravu jer niti hrvatski narod niti hrvatski političari ne idu na barikade.

_______________________
[1] http://vijesti.hrt.hr/329471/tomasic-s-manjinama-po-nacinu-reciprociteta-ali-nasi-politicari-nemaju-petlju

[2] http://www.icty.org/bcs/o-mksj/tribunal/cijena-pravde

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #709 : Travanj 09, 2016, 18:06:59 »


Otvoreno pismo Miloradu Pupovcu: "Neugroženi Hrvati" kupuju karte i odlaze iz Hrvatske,
deložiraju ih, čekaju satima pred Pučkom kuhinjom i u redu Zavoda za zapošljavanje

Vama su gospodine Pupovac u Hrvatskoj sva vrata otvorena samo zato što ste Srbin, Hrvatima su zatvorena zato jer su Hrvati!

Čitam vaše objave, sadržaj Biltena što ga je predstavio SNV (Srpsko narodno vijeće) i razmišljam čemu služi to izražavanje nekakvg vašeg nezadovoljstva odnosom prema Srbima u Republici Hrvatskoj? Pri tom moram naglasiti da većina Srba u Republici Hrvatskoj, za koje vi tvrdite da ih predstavljate, ne slažu se sa vašim stavovima. Dapače, zadovoljni su odnosom prema njima i nastoje eventualne probleme koje ima i većina građana RH, riješiti na mjerodavnim mjestima.

Uvrijedili ste se na riječi hrvatskog branitelja gospodina Milijana Brkića koji je izjavio; "Tko se osjeća ugroženim u Hrvatskoj, onda nek iz nje ode!" Osjećali ste se direktno prozvanim, iako upravo vi neprekidno pričate o ugroženosti koju osjećate u Hrvatskoj a radi čega ste i sastavili i predstavili Bilten "Govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2015".

Koliko listova žrtava mržnje, i koliki bi spisak ugroženih Hrvata imao Bilten o ugroženosti Hrvata u Hrvatskoj?

Osobno se, (razotkrivanjem nezakonitosti u pljačkaško-lihvarskim pohodima nad imovinom hrvatskih građana), trudim zaštititi ugrožene Hrvate i Hrvatice koji žive u Hrvatskoj, pa i ugrožene Srbe koji vole ovu zemlju i smatraju je svojom Domovinom. Godinama se borim za prava ljudi - ne Hrvata i ne Srba ili nekih drugih nacionalnosti. Prava ljudi gospodine Pupovac! I to godinama već. Život i jednih i drugih je bez iznimke težak. Poznajem obitelji koji žive bez vode, godinama! Obitelji koji žive u domovima gdje im se krov može svakog trenutka srušiti na glave, žive u domovina bez grijanja! Obitelji koji žive bez struje, hrvatske obitelji kojima Centri za socijalnu skrb oduzimaju djecu, iako su Hrvati.

Poznajem i obitelji koje su na temelju odluka hrvatskih sudova, rukama hrvatskih policajaca iznosili iz njihovih hrvatskih domova. Nikad im ih nisu vratili. 350.000,00 njih "neugroženih" Hrvata danima pregledava stranice Zavoda za zapošljavanje nadajući se nekom radnom mjestu. Oni koji imaju obitelji ne znaju kako bi ih prehranili, oni koji nemaju obitelji ne usude se niti stvarati ju. Strah da neće imati što djetetu dati za jesti, veći je od želje da imaju obitelj.

Hrvatski branitelji, oni koji su i vama omogućili da se šepurite po Hrvatskom Saboru kao zastupnik, omogućivši nam svima slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku, pa i vama, ginuli su u ratu, prolijevajući svoju krv. Vi po njima svakodnevno pljujete nazivajući ih fašistima, šatorašima i zločincima. Zločincem nazivate i prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franju Tuđmana, pa ste u to ime i oglasili javni natječaj za izradu "Alternativnog spomenika dr. Franji Tuđmanu" kojim ga želite prikazali kao krvnika. Navedeni oglas objavljen je na stranicama Srpskog narodnog vijeća i rok za prijavu istekao je 01. ožujka 2016.godine.

Za dodjelu nagrade kreativnom umjetniku, koji bi izradio spomenik koji bi prikazao dr. Franju Tuđmana u negativnom svjetlu, koristite novac iz državnog proračuna RH, novac hrvatskih građana.

Za pljuvanje po obrambenoj akciji "Oluja" kojom je oslobođen hrvatski teritorij od srpske agresije, koristite sredstva iz hrvatskog državnog proračuna.

 
"Razbijanje latinice" na proslavi uoči pravoslavnog Božića - Foto-Davor Kovacevic

Za "razbijanje latiničnih ploča" kakvu predstavu ste upriličili u Hrvatskom novinarskom društvu na Sveta tri kralja, katolički blagdan koji većina Hrvata štuju, iskoristili ste također hrvatski novac, hrvatske kune, koji su zaradili hrvatski građani koje prozivate i kunete svakodnevno. A upravo su ti isti građani napunili taj državni proračun da biste vi iz njega mogli grabiti.

Srećom, pišanje umjetnika Labrovića po hrvatskom grbu na Trgu Svetog Marka nije koštalo ništa, osim udarca po dostojanstvu Hrvata!

Tijekom samo proteklih nekoliko mjeseci život su izgubila tri hrvatska branitelja. Tijekom posljednjih godina njih puno više. Na tisuće hrvatskih branitelja izgubilo je živote u miru. Veliki broj se ubio zbog teških prilika u kojima su živjeli. Umrla je i gđa Nevenka Topalušić koja se pridružila hrvatskim braniteljima u Savskoj 66, gdje je izgubila i život. Nju je dolazak na prosvjed motivirala ugroženost hrvatskih branitelja, gospodine Pupovac. Onih branitelja koji žive isti život poput prije tri dana preminulog Tigra koji nije imao za lijekove, za kruh, za madrac koji bi ga zaštitio od dekubitisa, za osnovne životne potrebe.

Hrvatski branitelji nisu ginuli samo u ratu, ginu i u miru. Ginu od tuge, od nezadovoljstva, od neimaštine, od gladi, od muke, od poniženja……..

Hrvatskog branitelja Darka Pajičića ubile su vaše ćirilićne ploče! Možda su ga ubile i vaše riječi, tko to zna….. Biti domoljub, hrvatski branitelj, Hrvat, a slušati svakodnevno vaša zvockanja i laprdanja oko ugroženosti Srba u Hrvatskoj zbilja bole. I od toga se može umrijeti. Ali Darko Pajičić umro je od srpske ruke, nije umro od riječi…….I to u vrijeme mira, ne rata…..

Hrvatski branitelj da bi postao ministar branitelja prema posljednjim događanjima mora proći kroz lupu hrvatskih branitelja, braniteljskih udruga, očiju javnosti, Vlade RH i hrvatskog premijera. Vi, gospodine Pupovac da biste postali saborski zastupnik i neki od vladinih dužnosnika, niste trebali proći nikakvu provjeru. Dovoljno je to što ste Srbin i samo ste ušetali u Hrvatski Sabor.

Ušli ste u Hrvatski Sabor na "mala vrata", sredstva iz državnog proračuna koji pune ugroženi hrvatski građani vi dobivate zato jer niste Hrvat, jer se iz državnog proračuna pozamašno grabi kako se vi i pojedini vaši suradnici i istomišljenici ne biste našli ugroženi. Tako uživati u milijunskim iznosima kojima priređujete domjenke i razna čašćenja, odajete počasti između ostalih nevinih žrtava rata i poginulim četnicima koje nazivate "časnim borcima", dižete im spomen ploče, odajte počasti poginulim partizanima, održavate derneke u Srbu s obilnim prezentacijama "lijepih kapi partizanki", razbijate "latinične ploče" kojima istovremeno i zabijate nož u srce Hrvatima i hrvatskim braniteljima, ubijate hrvatsko dostojanstvo i čast, tiskate Biltene. Sve to naravno, pripremate i radite u skupocjenim prostorima koje koristi Srpsko narodno vijeće, Srpsko privredno društvo Privrednik, SDSS. I vi sami, obzirom da ste se svrstali u "ugroženu populaciju" kako je to navedeno u Biltenu, a uz sve to imate zavidna primanja od kojih solidno možete živjeti i vi i vaša obitelj.

Gospodine Pupovac, "neugroženi Hrvati" satima stoje u koloni pred Pučkom kuhinjom. "Neugroženi Hrvati" satima čekaju pred Zavodom za zapošljavanje i nadaju se bar radnom mjestu na određeno vrijeme….. ali ga ne dočekaju….

"Neugroženi Hrvati" svakodnevo kupuju karte i odlaze iz Hrvatske. Njih na stotine tisuća tijekom prošle godine….

"Neugrožene Hrvate" deložiraju iz njihovih domova. Žive sa blokiranim računima, provode nad njima nezakonite ovrhe.

"Neugroženi Hrvat" i ne mogu godinama ući u svoje domove, plaćaju tuđe dugove, i plaču u mraku, u tišini svojeg doma…..jer im ponos ne da da plaču kada ih tko vidi….

"Neugroženi Hrvati" vode sudske parnice koje traju po 23 godine, i ništa im ne pomaže to što su Hrvati.

Poznajem osobno gospođu Hrvaticu koja punih 30 godina ne može u svoj dom. Iako je pravo vlasništva zajamčeno Ustavom i Hrvatima i Srbima.

Poznajem osobno gospodina Hrvata koji već 23 godine pred hrvatskim sudovima, u zemlji Hrvatskoj brani svoj hrvatski dom od nezakonite ovrhe….

Poznajem osobno hrvatsku katoličku obitelj koja godinama brani svoju imovinu od nezakonite pljačke. Nezakonito rješenje o otimanju njihove imovine donijela je sutkinja srpske nacionalnosti. Godinama ju nitko nije ni prozvao zbog zlouporabe položaja. Istovremeno njezin suprug odvjetnik, duguje hrvatskoj državi više od 700.000 kn za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. A njegova supruga sudi nekim drugim neplatišama i donosi presude za 10.000 kn, 20.000,00 kn duga, dok za to vrijeme njezin suprug Srbin, bez ikakvih sankcija ne plaća porez.

Znam i za slučajeve gdje "neugroženim Hrvatima" optužnice podižu tužiteljice Sprkinje, neke od njih dolaze svakodnevno iz Srbije na posao u Hrvatsku, a radi plaće i privilegija imaju prijavljen boravak u Republici Hrvatskoj. I traže za "neugrožene Hrvate" visoke kazne za beznačajana djela, ili ih se nevine osuđuje……

Poznajem i srpske obitelji koje žive u Hrvatskoj koje su žrtve nelegalnih kreditnih zadruga i nelegalnih kreditnih ureda, oni nisu žrtve Hrvata koji s njima žive u suživotu već su žrtve kriminalaca kojima je Vlada u kojoj ste i vi bili član dozvolila pljačku i Srba i Hrvata. Nikad nisam čula da ste podigli glas i suprotstavili se toj bezočnoj pljački. Hrvati, gospodine Pupovac, pomažu tim srpskim obiteljima da ne ostanu bez svojih domova. I ne razlikuju ih po tome slave li Božić 25.12. ili 07.01. Bitno je da su i jedni i drugi ljudi.

Što ste vi učinili za te srpske obitelji gospodine Pupovac? Što ste kao saborski zastupnik, a prije kao član Vlade RH, učinili za hrvatske obitelji?

Koliko ste srpskih obitelji pomogli novcem iz Tesla banke čiji su gubici sanirani novcem hrvatskih građana?


Odakle vam skupocjeni prostori u kojima sastavljate Biltene i kreirate "performanse"?

Srpsko privredno društvo Privrednik svake godine iznjedri na desetke studenata stipendista. Hrvatski studenti odlaze trbuhom za kruhom, u neke daleke krajeve ne bi li preživjeli i poslali koji euro svojim roditeljima, iznemoglim od bijede i tuge, kako bi platili struju, vodu, kako bi kupili barem crni kruh, koji po preporuci vaših prijatelja Milanovića režu na tanko…

Na kraju, autorica ovog teksta, Hrvatica je. U svojem aktivističkom radu pomaže jednako i Hrvatima i Srbima, ne pita ih ni za nacionalnost ni za političku opredijeljenost, u trenucima kada im je potrebna pomoć ne pita se za nacionalnost. Poznajem veliki broj Srba koji su za vrijeme Domovinskog obrambenog rata po kojem vi svakodnevno pljujete nazivajući ga zločinačkim, borili se zajedno sa Hrvatima braneći domove. Poznajem i nekoliko Srba koji su u sprskim logorima spasili Hrvate  kako bi izmakli divljačkom četničkom iživljavanju.Time su i sebi ugrozili život, ali su ga ipak stavili na kocku spasivši svoje nekadašnje prijatelje, susjede, kumove…. Poznajem i neke stipendiste Srpskog privrednog društva Privrednik, koji su autorici ovog teksta, Hrvatici, koja svakodnevno zbog zadiranja u tabu teme i "nedodirljive ljude" – "nosi glavu u torbi" podmetali, širili o njoj klevete, bušene su joj gume na automobilu, život joj je bio ugrožen do te mjere da su joj u DORH-u odredili zaštitu i mjeru opreza zabranom približavanja osobi koja joj se prijetila. Naručitelj prijetnji i napada na Hrvaticu, autoricu ovog teksta je Srpkinja gospodine Pupovac, gospođa čija su braća Gavrić na listi četnika-zločinaca u Banja Luci. Gđa koja godinama ništa ne radi a dobro živi, i nitko joj ništa ne može i neće.

Gospodine Pupovac, u ovoj zemlji jedino su ugroženi Hrvati!
Hrvati koje vi nazivate fašistama i ustašama, čije vlasti se iz ne znam kojih razloga bojite. U Hrvatskoj su ugroženi samo oni koji vole svoj dom, koji su za njega u svakom trenutku spremni ustati i braniti ga. Ugroženi su samo oni koji javno ističu da su Hrvati, a ne Srbi, i ne tamo neki agnostici ili komunisti.

I dok vi gospodine Pupovac, s mjesta na kojima neskriveno slavite četničke pobune i zagovornike Velike Srbije Jovana Raškovića i Vojislava Stanimirovića, prozivate Hrvate i nazivate ih zločincima i fašistama, ti isti Hrvati bore se za život, bore se raditi i stvarati, da bi i Hrvati, ali i vi dobro živjeli. Jer vaše udruge i političke stranke žive i pišu Biltene od hrvatskog novca. Nemojte to zaboraviti….

Jeste li se zabrinuli kada je devastiran spomenik HOS-u u Splitu, koji je spomen palim hrvatskim vitezovima ili nedavno kada je prebijen mladić, Hrvat iz Vukovara?

Što se tiče vaše izjave "Ja sam rođen u Hrvatskoj, ovdje je moj dom, nitko me neće odavde tjerati…." postavila bih vam pitanje: Ako ste rođeni u Hrvatskoj, ako je Hrvatska vaš dom, ako volite Hrvatsku i ne biste iz nje nikad otišli, čemu nadprava koja neprekidno tražite? Zašto ne uživate jednaka prava kao i svi drugi koji su u Hrvatskoj rođeni, a koji ne mogu ni pomisliti da godišnje iz državnog proračuna crpe desetak milijuna hrvatskih kuna. Hrvatskih gospodine Pupovac. Na hrvatske kune niste se nikada uvrijedili!

Nada Landeka

________________________

Poštovana gospođo Nada,

        napisali ste članak hvale vrijedan. Puno toga se rekli što se davno reći trebalo. Ima se puno toga još za reći ali se mora pod hitno nešto učiniti.

       Naš predsjednik Hazler poslao je krasan e-mail na temu manjina. I jedan i drugi članak treba proslijediti u Vladu i na sve moguće institucije, predsjednicima svih političkih domoljubnih stranaka i to pod hitno prije nego se donese proračun u kojem će se za njih iznova odvojiti mnogobrojni milijuni a sve da bi nas vrijeđali, jačali svoj identitet a nas proglašali agresorskim narodom a hrvatskoj djeci uskraćivali subvencije za prijevoz jer novaca nema.

     Mislim da bi trebalo poslati i na HRT da se na tu temu načini emisija gdje bi netko iz našeg HAZUD-a gostovao. Bilo bi dobro da to bude u travnju kad je gospodin Hazler u Zagrebu. Bilo bi dobro da on bude gost koji će o tome
govoriti. Treba poslati svakako i Bujancu. On bi na tu temu mogao napraviti izvrsnu emisiju. On to dobro čini. Vrijeme je da i naš HRT odradi za svoje
Hrvate jer to najjači medij.

      Požurimo, pošaljite na sve institucije ispred HAZUD-a. Prije toga treba se sa predsjednikom  gospodinom Hazler dogovoriti i usaglasiti.

     Vjerujem da podržavate prijedlog.

Neka nas Bog sve blagoslovi i neka nas vodi do toliko željene slobode o kojoj svaki Hrvata sanja. Uvjek spremni za svoju domovinu i svoj dom.

Slavica Vucko

________________________

Dragi svi, hvala i slažem se sa Slavicom, u Hrvatskoj svi imaju veća prava od nas. Ne možemo govoriti o ravnopravnosti, ako imamo, a imamo, beneficije i povlastice, ne samo u izbornom zakonu za HDS-a neko i u tisuće drugih odredbi, koje naravno opet ne vrijede za Rome,ali itekako za Talijane i Srbe!? Kud baš ta veza!? Pozdrav i blagoslov, Ante

________________________

I ja zahvaljujem našim vrlim akademičarkama Nadi i Slavici. Borimo se skupa s njima i sa ostalima kojima je na srcu ljepša budućnost rodne grude.

Marija Dubravac Brisbane

________________________

Dragi i poštovani moji, iznimna mi je čast da je Milorad Pupovac uvrstio http://www.hazud.hr/ među portale od kojih se on osjeća ugrožen jer su orijentirani domoljubno. Da nije tako, bilo bi me sram i osjećala bih da sam negdje pogriješila u koracima. A i postali smo još poznatiji.

Nada Landeka
Tajnica HAZUD-a Hrvatska i urednik
landekanada@gmail.com
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #710 : Travanj 09, 2016, 18:09:36 »


Pupovca treba kolektivno bojkotirati

Već sam bezbroj puta rekla, da neću više ništa pisati o Pupovcu, čak ni njegovo ime neću spominjati ali ovo je stvarno zadnji puta. Jedino ako zauvijek napusti Hrvatsku, onda ću samo napisati: Aleluja!

Što da pišem o čovjeku koji kao balega privlači muhe?

Njegovu jednostranu kritiku, dvostruki moral, licomjeru i prpoagandu - koja služi za klevetanju Hrvata i Hrvatske – slušamo u svim njegovim izjavama od 1992. pa do danas.

Tako kao on ponaša se samo jedan autsajder br.1 ali njega to nije briga. Njemu nije bitno da li netko dobro ili loše o njemu govori, njemu je samo važno da se o njemu govori. On bi se psihički i fizički razbolio kada ga nitko ne bi spominjao i nigdje ne bi bio predmet teme. To Pupovac dobro zna, pa pokušava na bilo koji načim privući pažnju na sebe. Nažalost to mu je jedini posao u javnosti. On je uvidio da se i pravoslavni Hrvati od njega distanciraju. Tu gorku pilulu teško guta.

On se nameće u centar pažnje, on je gladan javnosti. Može se osjetiti njegovo zadovoljstvo koje u takvim trenutcima doživljava, zato govori ekstremno polako, pauze između riječi su duže nego riječi.

Što drugi pri seksu doživljavaju Pupovac doživljava kroz provokaciju. I upravo to ga čini bezbojnom, nezanimljivom i dosadnom osobom. Svoju krivicu i krivicu svoje "braće" odbacuje daleko od sebe: Uvijek su za sve drugi krivi.

Pupovac nikada nije u stanju priznati: "Moje ponašanje nije u redu".
On provocira, da bi mogao reći: "Pogledajte kako "ustaša" reagira!".
To, naravno, nije valjan argument ali razlog da sukob ide dalje, da dođe unutar jedne države do eskalacije. Pupovčeva namjera je staviti moć Hrvatske u pitanje. Dok se većina ljudi iz etičkih razloga ili iz straha od kazne drže zakona, Pupovac bez straha otvoreno i namjerno izazva i vrijeđa društvo i državu kojoj je on niš' koristi.

Pupovac je komentirao objavu parodije himne "Lijepa naša haubico" u Novostima, novinama SNV-a ovako:

<a href="http://www.youtube.com/v/it0wGOE-2OQ?version=3&amp;feature=player_detailpage" target="_blank">http://www.youtube.com/v/it0wGOE-2OQ?version=3&amp;feature=player_detailpage</a>
7:32/10:41/11:46/58:50
Zaključak: Tko polako govori uživa u slušanju samog sebe

Radnić:   A tko ocjenjuje to što je parodija, a što nije parodija? [1]
Pupovac:   Oprostite tko ste Vi?
(Pupovac odgovara sa protupitanjem, da bi dobio na vremenu)

Radnić:   Z1 Televizija, Tomislav Radnić.
Pupovac:   To Vam je ime ili prezime?
Radnić:   Tomislav Radnić, za Z1 Televiziju.
Pupovac:   Možete li ponoviti pitanje?
(Pupovacjoš uvijek nema prikladnog odgovora, igra se vremenom)

Radnić:   Vi kažete, da je "haubica" bila parodija, tko to ocjenjuje?
Pupovac:   Novinari koji ... Možda to Vama gospodine Žabić (12:52 / 58:50) nije pojmljivo, ali u novinama "Novosti" postoje vrhunski majstori parodije.., ako niste znali, a oni su to majstorstvo izgradili puno prije nego što su došli u "Novosti". Ako Vi ne znate razlikovati parodiju od neparodije, Vama i Vašoj kolegici iz Osječke televizije preporučam da odu na poduku kod Viktora Ivančića [2], jednog od najboljih u tom smislu. Sigurno ćete naučiti u roku od 24 sata. I ja Vas mogu tome podučiti, ali morali biste doći na Filozofski fakultet u Zagrebu. Ovdje nemam ovlasti da Vas podučavam. A inače, kad biste imali dovoljno škole, ne biste me to ni pitali.

Pupovac uživa u slušanju samog sebe

Kod Pupovca se unaprijed zna gdje i što će reći, da neće niti jednu dobru riječ reći o Hrvatskoj jer njegove dobre riječi su upućene samo prema Srbiji.
Bespomoćno se moraju osjećati oni koji ga moraju slušati.
Moraju? Ne, niti jedan pošten čovjek ne mora ga slušati. Niti jedan hrvatska TV stanica ne mora trošiti državni novac (TV 80 kuna za jednu (1) sekundu) [3] za Pupovčeve političke rasprave koje počinju i ostaju do kraja u atmosferi neprijateljstva. Moglo bi se reći da mu je jedini cilj govora osvetiti se autoritetu koji ga plaća. Jedino riješenje je što prije moguće napustiti raspravu, tako da je primoran slušati sam sebe, u čemu on tako i tako uživa.

Pupovac kao jedini govornik ne zadovoljava potrebe slušatelja jer taj oblik "monologa" je relikt iz komunističkog sistema. Sve više i više slušatelji, gosti zahtjevaju biti uključen u razgovor u kojem se oni osjećaju ravnopravnim, čak i onda kada ih govornik pokušava zastrašiti. To Pupovac čini sa podpitanjima i uvredama.

Pupovac je namjerno i javno uvrijedio, potcenjivao inteligenciju novinara Tomislava Radnića s izjavom: A inače, kad biste imali dovoljno škole, ne biste me to ni pitali koji je absolvent fakulteta političkih znanosti u Zagreb [4] što znači da ima visokoškolsko obrazovanje.

Možda Pupovac uspoređuje obrazovanje novinara Radnića s obrazovanjem Tihane i Ozrena [5] koje tata Pupovac usprkos visokoškolskog obrazovanja i dalje podučava!?

Ne razumijem zašto je novinar Tomislav Radnić prešutjeo sve te Pupovčeve uvrede. Naravno, da se Radnić ne treba uspoređivati s bilo kojim "vrhunskim majstorom" novina "Novosti" koji udaraju ispod pojasa.

Mi ništa ne znamo o obrazovanju Nikole Bajte ali Pupovac sigurno dobro pozna "svojeg novinara" jer inače ga ne bi (vrhunski?) plaćao, ali nasuprot tome, do dotičnog intervjua, nije čak ni ime novinara Tomislava Randića znao, te je svaka Pupovčeva usporedba između srpskog i hrvatskog novinara grubo ponižavanje.

Radnićevo ponašanje je tipično za hrvatske intelektualce i osoba sa višom naobrazbom: Uzdignuti se iše prosjeka?
Ili je to ipak samo "intelektualna" bespomoćnost?

 
Tomislav Radnić, absolvent fakulteta političkih znanosti, Z1 televizija

Za mene osobno nije važno odakle vjetar puše nego da li ću ja razapeti jedra i odlučiti daljni smjer (razgovora).
Nije mudrost sve prešutjeti.

Hrvatima, pa ni onima s nižom naobrazbom ne treba niti Pupovac, a niti njegovi novinari, kao Nikola Bajto, autor pjesme "Lijepa naša haubico", objašnjavati što je parodija.

Parodija je iznakažena, pretjerana ili rugajuća imitacija.
Parodija svjesno ismijavaje ljudskog bića, određene grupe, narod ili omalovažava njihove vrijednosti. Stoga se često doživljava kao poniženje i zbog toga je često bolnija od tjelesne ozljede. Parodija je jedino oružje jednog podrugljivaca koji izaziva nasilne reakcije.

Otjeraj podrugljivca i prestat će svađe i nestat će nesloga i pogrda (Izreke 22:10 http://biblija-govori.hr/)

Funkcije ili namjere parodije:
-   Provokacija
-   Kritika, provokacija, solidarnost sa "drugom stranom"
-   Solidarnost sa neprijateljom i njegovim političkim stavom
-   Obračun s "neprijateljom"
-   Iznakažavanje himne kao simbol društva i politike
-   Otuđiti himu (politički tekst ili političku glazbu) i duhovno udaljiti od društva

Novinaru Tomislavu Radniću i hrvatskom narodu nije ni na bilo kojem području potrebno Pupovčevo podučavanje. Ali Pupovac nam je dužan objasniti:

1.   koju namjeru ima njegova "parodija"?
2.   zašto želi nešto vrlo poznato izobličiti?

Zar se on ne identificirati sa Hrvatskom i svim njezinim vrijednostima?
Pupovac je prije svega fokusiran na novac, materijalne vrijednosti i moći. On nema osjećaj srama, ali ima pretjerano samopouzdanje. Njegove emocionalne veze s Hrvatima su tako slabe, da ne može suosjećati s hrvatskim narodom i nema osjećaj krivnje ili odgovornosti. Rado priča o drugima pogotovo o "ustašama" ali ako su u pitanju njegove laži [6]
 ili braća Vojislav i Mladen [7], koji su bili pripadnici okupacijske i agresorske vojske (Mladen je vojnik kapetana Dragana bio), onda reagira agresivno. To ga odlikuje frustriranom osobom s niskom tolerancijom.

Hrvatsko nacionalno etičko sudište (HNES) nije državno pravosudno tjelo koje može veleizdajnike, lopove i lažove zbog teških uvreda kazniti. To Pupovac zna, te se smije u brk etničkom sudištu.

Kada će Pupovac konačno odgovarati za svoje laži i zločine?

Svaka osoba koja je punoljetna odgovorna je za štetu koju nanosi državi ili pojedincu. To se odnosi na sve ljude, bogate i siromašne, na lijevičare i desničare, na zdrave i bolesne, nezaposlene i menadžere - ali samo ne na političare i medije. Zaštoje to tako u Hrvatskoj?

Bez šale: Zašto ne bi građani političare, tu "nedodirljivu sektu" prijavili policiji ili sudu umjesto, da tipkaju po internetu kao ja sada? Svaki građan ima pravo, pa i dužnost, prijaviti one koji društvu čine štetu. Političari i menadžeri nisu samo plaćeni za ono što rade ili ne rade, nego su najviše plaćeni za odgovornost koji oni imaju. No kako ta odgovornost u našoj državi izgleda?

 
Milorad Pupovac *1955 i Slavica Lukić *1963

U školama i vrtićima pada žbuka sa zidova, pa dok ovo pišem pitam se da li je provokator Pupovac, dok on udobno živi u zagrebačkoj elitnoj četvrti Gračani, ikada, bilo koju svotu novaca, donirao za hrvatsku djecu i nemoćnike koji žive bez struje i vode [8].
 
U kući Marije i Stjepana od blata u Pavlovcu Ravenskom 20.02.2016

Umjesto toga brinu se otac i kći Tihana Pupovac o rušenju spomenika iz NOB i antifašizizmu.

<a href="http://www.youtube.com/v/kqNbyxgrxdo?version=3&amp;feature=player_detailpage" target="_blank">http://www.youtube.com/v/kqNbyxgrxdo?version=3&amp;feature=player_detailpage</a>
Zna se: Ne pada šljiva daleko od stabla!

Kad hrvatsko pravosuđe neće Pupovca kazniti, onda ga bar narod i medije trebaju bojkotirati. S bojkotom pojedinih osoba hrvatske medije imaju više iskustva od bilo kojih europskih medija pa čak i turskih.
Pa što mogu američki senatori - kada su u subotu 14.2.2016 na konferencija o sigurnosti bojkotirali šefa Vlade Slobodne Države Bavarske Seehofera [9] - možemo mi još bolje.

________________

[1] http://www.portalnovosti.com/lijepa-nasa-haubico

[2] Ratni profiter Viktor Ivančić http://kamenjar.com/zasto-ga-je-narod-prozvao-ratnim-profiterom-zivotna-prica-nevjencanog-viktora-ivancica/

[3] http://www.hrt.hr/uploads/media/Cjenik_Marketinskih_usluga_HTV-a_za_2010..pdf

[4] https://www.fpzg.unizg.hr/studiji/preddiplomski/novinarstvo
[5] Ozren Pupovac, trenutno na postodoktoratu na Sveučilištu Friedricha Schillera u Jeni /kao i Puhovski/, trebao bi na nekom riječkom sveučilištu, najvjerojatnije Filozofskom fakultetu, predsjedavati institutom za – hrvatsku dijasporu. Hrvatska dijaspora zaista zaslužuje takvo nešto, ali, zašto sve ovo u tajnosti, jer dijaspora bi sigurno sufinancirala takav pothvat, i koje su kvalifikacije Ozrena Pupovca za takvo mjesto? [...]
[...] Nepoznat javnosti, Ozren Pupovac je progovorio o nekoliko "gorućih" tema, a ta su mišljenja i opaske zapisale i objavile Novosti, broj 575, objavljno 25. prosinca 2010. godine. Za njega je navedeno da se "bavi marksističkom filozofijom i (post)jugoslavenskim političkim kontekstom". [...]
[...] Ako nakon svih ovih godina Milorad Pupovac u svoja prljava protuhrvatska djelovanja uključuje vlastitog sina, vlastitu krv, onda je to pokazatelj da su stvari postale vrlo ozbiljne! [...]
06.09.2015
http://hrsvijet.net/index.php/vijesti/132-hrvatska/39202-ozren-pupovac-strucnjak-za-hrvatsku-dijasporu

[6] [...] U veljači 1992. izjavio je da je u Hrvatskoj "11 tisuća srpske djece pokršteno". Kardinal Kuharić tada traži da se ta informacija provjeri, Živko Kustić, glavni urednik "Glasa koncila" ustvrdio je da "nijedan takav slučaj nije zabilježen".[...]
[...] Na tiskovnoj konferenciji koju je potom organizirao nije potvrdio te svoje optužbe. [...]
[...] Zato je okružni zagrebački tužitelj u svibnju 1992. podigao optužnicu protiv Pupovca zbog širenja lažnih vijesti. Do procesa nikada nije došlo. [...]
http://www.vecernji.hr/biografije/milorad-pupovac-558

http://glasbrotnja.net/vijesti/hrvatska/j-buljan-pupovcevo-srbovanje-u-saboru-skupo-placamo

Pupovac: "Hrvatstvo je teški bolesnik. Ono stoljećima boluje od strašne političke bolesti i satirući samo sebe pomamno urliče i ujeda svoje slavenske rođake."
http://www.glas-koncila.hr/index.php?option=com_php&Itemid=41&news_ID=8126

[7]
http://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/13830-pupovac-je-90-ih-tajno-podupirao-oruzanu-agresiju-protiv-rh.html

[8] http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/1758456/nedopustiv-nemar-slijepu-i-invalidnu-djecu-iz-raspadajuce-zgrade-preselili-u-skucene-prostore-druge-zgrade/

http://www.24sata.hr/news/samohrana-majka-sa-sinom-7-vec-pet-godina-zivi-bez-struje-417544

http://www.hkv.hr/razgovori/21906-o-basic-izbrisana-i-gladna-hrvatska-u-21-stoljecu.html

[9] http://www.n-tv.de/politik/US-Senatoren-boykottieren-Seehofer-article16993421.html

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #711 : Travanj 14, 2016, 20:48:35 »


Snima se film o srpskoj okupaciji šarengradske Ade na Dunavu

TOVARNIK – Udruga dr. Ante Starčević kao producent pokreče projekt snimanja 52-minutnog dokumentarnog filma „Srpska okupacija šarengradske Ade“, riječnoga otoka na Dunavu čiji status nije riješen od završetka Domovinskog rata.

Šarengradska ada umjetno stvoren riječni otok površine 999 hektara. Stvoren je 1892. godine prokopom novog Dunava radi stvaranja preduvjeta za nesmetan riječni promet, a nakon Kopačkog rita to je najveći ornitološki rezervat u ovom dijelu Europe. Isto tako ada je i najveće prirodno mrjestilište divljeg šarana na Dunavu, stanište velikog broja divljih životinja, bogato lovište, dom rijetkih gnijezda gotovo izumrlih orlova ribara te stanište kvalitetnog i rijetkog drveća i bilja. Prije Domovinskog rata na njoj stanovnici Šarengrada na prirodan način uzgajali tisuće svinja i krava kao i na stotine konja. Bilo je registrirano i više desetaka riječnih ribara alasa. Tijekom Domovinskog rata Šarengradska ada je okupirana, a niti nakon 20-ak godina nakon mirne reintegracije nije vraćena u potpuni suverenitet Republike Hrvatske.

Dokumentarni film, biti će autorsko djelo redatelja Branka Ištvančića, počet će se snimati tijekom ljeta ove godine na autentičnim lokacijama tijekom svih godišnjih doba, a njegov završetak se očekuje u ljeto 2017. godine. U dokumentarcu kao stručni suradnik govoriti će i saborski zastupnik Pero Ćorić koji godinama upozorava na neriješeno pitanje okupiranog riječnog otoka.

U stvaranje filma bit će uključena ekipa profesionalaca od snimatelja do montažera, dizajnera zvuka i skladatelja originalne glazbe, a sve u formatu vrhunske HD rezolucije i digitalne tehnologije.

Cilj snimanja ovog filma je podsjetiti na nekadašnja vremena, sačuvati istinu iz vremena okupacije te ubrzati procese revitalizacije i oživljavanja šarengradske ade te svakako njen povratak u okrilje Hrvatske.

Za Udrugu dr. Ante Starčević – Tovarnik
Antun Ivanković, predsjednik

https://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%A0arengradska_ada
http://www.hsp1861.hr/vijesti2/020729tp.htm

<a href="http://www.youtube.com/v/oVlI_Wiwr7Y?version=3&amp;feature=player_detailpage ." target="_blank">http://www.youtube.com/v/oVlI_Wiwr7Y?version=3&amp;feature=player_detailpage .</a> <a href="http://www.youtube.com/v/XAOwF71Xd70?version=3&amp;feature=player_detailpage ." target="_blank">http://www.youtube.com/v/XAOwF71Xd70?version=3&amp;feature=player_detailpage .</a>

Agresor već danima napada dužinom cijele linije istočnoslavonske fronte, a nastavlja i genocidni plan prisilnog iseljavanja hrvatskog i ostalog nesrpskog pučanstva. Nakon Bokšića, Tompojevaca i Petrovaca, 24. ožujka natjerao je na novi egzodus pučanstvo Šarengrada. Oko 170 osoba prisilno je moralo napustiti svoje domove. Nakon jednog nešto mirnijeg dana, agresor u četvrtak, 26. ožujka već od jutra, tenkovskom paljbom po Nuštru, pa sve do 2 sata iza ponoći, otvara, s manjim ili većim prekidima, vatru po cijeloj dužini istočnoslavonske fronte od Koritne na zapadu u đakovačkoj općini, do Lipovca na istoku, odnosno Slavonskog Broda na južnom krilu operativne zone Vukovar.
I narednih dana na istočnoslavonskom bojištu agresor kontinuirano, na najrazličitije načine krši sarajevski sporazum o primirju, a u petak, 27. ožujka, bilježimo novi egzodus Hrvata, ovog puta protjerano je žezdesetak osoba iz Tovarnika i Nijemaca.

Vinkovački list, 17.4.1992.


U Iloku je situcija sve teža. U gradu je pored domaćih ljudi još oko osam tisuća pridošlih iz Šarengrada, Bapske, Bokšića, Lovaca, Tovamika i drugih hrvatskih sela, koja su pala u ruke neprijatelja. Neprijatelj traži da se Ilok preda s Bapskom i Šarengradom.

Vinkovački list, 14.10.1994.


Činjenica je da se Vukovar i Borovo Naselje brani krajnjim snagama, a da pomoć ne stiže. Vukovar vodi borbu za biti ili ne biti. Ratni zločinac, general Adžić osobno rukovodi ovom operacijom. Ipak, treba reći da to što čini Vukvoar, nije do sada viđeno niti u jednom ratu. Tu je šačica hrabrih ljudi natjerala da iskrvare dva srbočetnička korpusa. Potrebno je samo malo volje i tu imamo priliku da ih dotučemo i dobijemo rat.
Danas imamo informaciju koja potvrđuje cilj agresije, jer su u Ilok, Šarengrad, i Bapsku, Srbi naselili Srbe, kojima daju hrvatsku imovinu i zemlju. Srbo-agresor želi na našem tlu promijeniti nacionalnu strukturu i dovesti svijet pred politiku svršenog čina. Iako je situacija kritična, danas su branitelji Vukovara srušili tri MiGa -21, a potopili su i jedan brod jugo-četničke ratne flotile.

Vinkovački list, 18.11.1994.
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #712 : Travanj 19, 2016, 20:53:13 »


BRANITELJI OPTUŽENI ZA RATNI ZLOČIN

To je popis iz vremena '91, '92. godine koji su oni radili na temelju ispitivanja ratnih zarobljenika zarobljenih u obrani Vukovara. Kada pogledamo rad Manolićeve komisije i optuživanja nas kao vrha obrane Vukovara i današnja događanja vezana uz to, iz toga proizlazi da je to loš kontinuitet hrvatske politike prema Domovinskom ratu kao direktna posljedica, rekao je za HTV Branko Borković.

Branitelji su ogorčeni što se još nije oglasio nitko iz državne vlasti.

Popis hrvatskih branitelja >http://www.cro-eu.com/forum/index.php?topic=556.msg5020#msg5020Bratski poljupci = Bratski popisi branitelja
 

Београд, 15. април 2016. године – Шеф Преговарачког тима за вођење преговора о приступању Србије Европској унији Тања Мишчевић изразила је данас очекивање да ће преговарачка поглавља 23 и 24 бити отворена у јуну, иако се још чека званично мишљење Хрватске. http://www.srbija.gov.rs/vesti/vest.php?id=263833 ]]>

Beograd, 15. april 2016. godine - Šef Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Europskoj uniji Tanja Miščević izrazila je danas očekivanje da će pregovaračka poglavlja 23 i 24 biti otvorena u lipnju, iako se još čeka službeno mišljenje Hrvatske. http://www.srbija.gov.rs/vesti/vest.php?id=263833]]>

WOW

Београд, 15. април 2016. године – Канцеларија за људска и мањинска права Владе Републике Србије саопштила је да је данас одржан осми по реду састанак Управног одбора пројекта „Овде смо заједно – европска подршка за инклузију Рома“. http://www.srbija.gov.rs/vesti/vest.php?id=263794

Beograd, 15. april 2016. godine - Ured za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije priopćila je da je danas održan osmi po redu sastanak Upravnog odbora projekta "Ovdje smo zajedno - europska podrška za inkluziju Roma". http://www.srbija.gov.rs/vesti/vest.php?id=263794

Razmisljam

Zašto Hrvatske ne ukine Zakon o aboliciji i amnestiji srbskih ratnih zločinaca protiv Hrvatske i počne sudske postupke protiv njih pa će se Srbija opametiti.
Zašto Hrvatska ne traži izručenje ratnih zločinaca iz Beograda na pr. Aleksadar Vučić, Tomislav Nikolić, Vojislav Šešelj, Savo Štrbac, Kninska krajinska vlada i generalštab... Zločinac iz Petrinje Branislav Mikelić je ovih dana došao SRBOVATI po Banovini i nitko ga ne dira.
Jesmo li mi Hrvati zaista nesposoban narod s nesposobnim pravosuđem i prokomunističkim vlastima?

Pljuska
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #713 : Travanj 27, 2016, 23:03:33 »


Ako je Hrvatska ovisna o turskim investicijama onda "Laku noć Hrvatska!"

Predsjednica je rekla da je Hrvatskoj u suradnji s Turskom bitna energetika, ali i područje poljoprivredne proizvodnje. Tu je i pitanje sektora turizma, turskog ulaganja u Hrvatsku, kao i razmjene turista. Izrazila je zadovoljstvo što je otvorena svakodnevna zračna linija Hrvatska-Turska. Postoji niz područja u kojima Hrvatska može pomoći Turskoj na putu u EU. Hrvatska ima iskustvo iz pregovora, a iako naši sustavi nisu u potpunosti kompatibilni, iskustvom i tehničkom razmjenom dokumenata u tome možemo pomoći Turskoj, odgovorila je na pitanje novinara.
http://vijesti.hrt.hr/332345/erdogan-u-hrvatskoj-u-fokusu-gospodarstvo

Turska pripada Evropi u privrednom, kulturnom i prostornom smislu, poručila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u obraćanju na Hrvatsko-turskom ekonomskom forumu u Zagrebu.
Između Hrvatske i Turske nema otvorenih pitanja, poručila je predsjednica Hrvatske
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/grabar-kitarovic-turska-pripada-evropi

________________________

Želudac mi se preokrećao čitajući izjave Grabar-Kitarović. Da je to privatna osoba rekla ja bih se još s nekim glupim argumentima tješila ali predsjednica Hrvatske ...

Svi znamo da od 1963. Turska želi ući u Europsku uniju ali joj to već 53 godine, iz dobrih razloga, ne uspjeva. Nemam pojma što Grabar-Kitarović misli kada kaže, da nama Turska može biti od koristi?!

Za deset godina, Turska će imati 80 milijuna stanovnika, isto toliko koliko trenutno imaju deset novih članica EU zajedno. Turska je još uvijek jedna siromašna zemlja u koju bi, prema proračunu Europske komisije, svake godine teklo iz EU od 16,5 do 27,5 milijardi eura. Svake godine! To bi značilo da bi Hrvatska Turskoj godišnje poklanjala pola milijarde eura. Kada bi Hrvatska od turskih investicija, od poreza, godišnje "zaradila" pola milijarde eura, bila bi opet na nuli. Super investicija!

Tursko stanovništvo strahovito raste te članice EU dugoročno mogu očekivati oko 2,7 milijuna turskih imigranata u EU. Pošto je u padu nataliteta u srednjoj i zapadnoj Europi došlo bi sa Turskom do islamizacije Europe. To znači da bi Turska u svim EU organima utjecala na europsku (i hrvatsku) politiku. I prije nego se probudimo (opametimo) eto nam novog Osmanskog carstva! Bravo Kolinda – rekao bi Frankopan i Zrinski!

U emisiji Anne Will [1] od 24.04.16 kritizirao je Martin Schulz tursku aroganciju sa sljedećim riječima:
Vidi > 00:35:38 i 00:36:14 / 01:00:23

"Turska treba EU više nego obrnuto." Zatim je nabroja sve zemlje, počevši od Izraela s kojima je Turska u neprijateljskim odnosima. "Odnosi prema tradicionalno najbližem savezniku Izraelu su na nulnoj točki, odnosi s Rusijom su na nultoj točki... A u SAD-u Erdogan ne može čak ni Termin kod Obame dobiti. "

Gdje počima i prestaje Europa?
Gdje su njene granice?
Jesu li granice Europe nešto relativno, nešto apstraktno?
Ili granice ovise o perspektivi promatrača kao:
- Geografske granice
- Vjerske i kulturne granice
   a.   Na zapadu Rimokatolička crkva
   b.   Na istoku Pravoslavna crkva
- Ekonomske granice

Europska civilizacija identificira se kroz Kršćanstvo za razliku od Turske koja je zemljopisno samo sa 3% površine u Europi, a ostatk u Aziji.
I upravo ta 3% su razlog zažto Turska ni povijesno, ni kulturno, ni političko-strateški ne pripada Europi.

Zar Grabar-Kitarović bez stida može javno reći da Turska (sa samo 3% površine) pripada u kulturnom i prostornom smislu Europi?

Hrvatski ljevičari bi nas rado povratili u Veliku Srbiju, a ovi pseudo desničari u Osmansko Carstvo. Obadvoje smo jedva pretrpjeli te ni od jednih ni od drugih ne želimo, i nije Hrvatskoj potrebno, srpsko i osmansko "prijateljstvo"

Ako je Hrvatska ovisna o turskim investicijama onda "Laku noć Hrvatska!"

_______________

[1] https://daserste.ndr.de/annewill/videos/Abhaengig-von-Erdoan-Zu-hoher-Preis-fuer-weniger-Fluechtlinge-,annewill4670.html

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #714 : Travanj 29, 2016, 09:28:27 »


Posve se slažem draga Marica s Tvojim mišljenjima i stavovima. Mi antikomunisti, anti-komunistički antifašisti, anti-hrvatski pljačkaši, anti-srbsko-četnički vandali i ako treba ponosni na njihovo etiketiranje nas kao USTAŠE, znademo tko je uništio svu hrvatsku proizvodnji i napravio nas ovisnima o uvozu kineskog češnjaka, turskih lješnjaka, makedonsko-šiptarskog povrća, dakako i ovisni o svima tuđim pa i turskim investicijama.

Osim spomenutih saprofita, parazita, metilja, ušiju i trakavica "Made in Croatia" krivi smo i mi "mali ljudi", koji smo za vrijeme Titovog komunizma istjerani iz sela i premještenu u gradsku industriju. Tako smo od dobroh poljoprivrednika napravili lošeg industrijskog radnika i time je započelo propadanje hrvatskog sela i grada.

Nikakvim tuđim investicijama i tuđom pameti ne ćemo mi podići hrvatsko gospodarstvo, nego kako kaže narodna pouka: TREBA MUĆNUTI GLAVOM I PLJUNUTI U ŠAKE I UZETI SVOJU SUDBINU U SVOJE RUKE. Pljačkašima treba oduzeti novac i s njim vraćati dugove i inestirati u sve oblike vlastite proizvodnje. Hrvatsku može samo to spasiti.

Za opis u potankostima ne služe me oči. Danomice ili noćimice sve slabije vidim, pa moram završiti. Znadem, da ni Ti ne stojiš zdravstveno kako treba ALI: ako ćemo prijeći na međusobno jadikovanje, to bi nas pretvorilo u onu armiju hrvatskih bitanga, koji umjesto na posao u Slavonske oranice i poljla dolaze u skupim automobilima i čekaju na red pred socijalnim kuhinjama Svaka čast iznimkama!!!

Hrvatska treba poštenog i domoljubnog vođu, koji bi znao reći i sprovesti: Popu pop i bobu bob.

U Hrvatskoj je stvoreno"domaće ratište: Ratuju komunistiški antifašisti, poglavito utaboreni u SDP= KPJ protiv Hrvatskog naroda, kojega nazivaju USTAŠAMA.

Imam još snage u očima da Ti napišem:

ZA DOM I DOMOVINU HRVATSKU - SPREMNI! - odani Ti stari mladić Dragan Hazler "87" - USTAŠA - potvoreni i istinski!!!
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #715 : Travanj 29, 2016, 09:29:25 »


Da dragi Dragane, ti i ja i svi naši domoljubi – dok nam srce bije – nećemo biti dio "Armije hrvatskih bitangi"

ZDS!
Za dom, za ognjište, za koljevku ... ah koje slatke riječi časnog hrvatskog pozdrava!
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #716 : Travanj 29, 2016, 20:36:48 »


Sram vas budi mladi komunjare u medijima i drugdje u RH!!!

Dokad ćete vi komunistički potomci, isto kao i vaši komunistički roditelji nazivati NDH zločinačkom, a glorificirati Titovu Jugoslaviju, koja je bila po svima negativnostima uperenima protiv Hrvatskog naroda i svih njegovih dobara barem 10 do 100 puta zločinačkija nego ratna Nezavisna Država Hrvatska prema svima svojim neprijateljima.


Nitko normalan pa tako ni pisatelj ovih redaka ne poriče nego naprotiv osuđuje (osuđujem! D.H.) zločinstva koja su u Drugom svjetskom ratu izvođena od jednog dijela vlasti u NDH i jednog dijela radikalnih privrženika tom dijelu vlasti i njoj vjernih vojnika. ALI, veći dio svih vlasti u NDH nisu bili zločinci!!! NDH nije bila zločinačka država, nego ispunjena vjekovna želja većine Hrvatskog naroda. Nažalost nastala je u vrlo nepovoljnim okolnostima i nije mogla biti bolja jer su je svi ugrožavali, čak i Hrvati marxove i staljinističko-titoističke bande. Niti najveći dio Hrvatske vojske USTAŠA i DOMOBRANA nije bio zločinački nastrojen, nego braniteljski bojovnici svoga Hrvatskoga naroda i države. USTAŠE i DOMOBRANI su bili jedina vojska na tlu NDH, koja se je u postojećim okolnostima borila za DRŽAVU HRVATSKU I ZA OBRANU HRVATSKOG NARODA, UGROŽENOG OD KOMUNISTA, NACISTA I FAŠISTA.

Najveći neprijatelji Nezavisne Države Hrvatske uz marxističke, staljinističke i titoističke partizane, bili su srbski fašistički četnici, napose oni pod vodstvom žednog hrvatske krvi Dražom Mihailovićem.

U Srbiji se obnavlja fašističko četništvo, niču spomenici Draži Mihailoviću kao gljive iza kiše, sve srbske vlasti i većina srbskog naroda su protkani fašističkim četništvom.

Hrvatski mediji kritiziraju samo ustaše i domobrane, ali ne srbske četnike.

Još nismo doživjeli od komunjara u medijima Republike Hrvatske osude i negativno izražavanje o srbskim fašističkim četnicima. Naprotiv Vesna Pusić prima četničkog velezločinca iz okupirane Banovine Aleksandra Vučića preko crvenog tepiha, a Hrvatsko pravosuđe ne izdaje nalog za hapšenje toga velezločinca.

Ovih dana su bili izbori u Srbiji. Pobjednik je četnički zločinac Aleksandar Vučić. Novinarke i novinari iz Kumrovečke komunističke škole, kao glavni djelatnici u Hrvatskim medijima NISU se nijednom odgovarajućom negativnom riječi izrazili o Aleksandru Vučiću niti Tomislavu Nikoliću 100%-tnim nasljednicima fašističkog četništva Draže Mihailovića.

Ima ljudi u Hrvatskoj, koji smatraju da je prošlo vrijeme za sprovođenje EU rezolucije 1481 za lustraciju komunista. Ne, upravo se nameće potreba za lustraciji. Glavni komunjara, sekretar komunističkog SDP, dijeli Hrvate na "Mi i oni!", Republiku Hrvatsku naziva "slučajnom državom", govoreći protiv Hrvata u dijaspori je promukao, nasilno uvodi srbsku ćirilicu u Hrvatskom Vukovaru, ubija Hrvatskog branitelja, koji je rušio taj simbol velike Srbije, privrženi prokomunistički sud, kažnjava hrvatsku braniteljicu Zoricu Gregurič i još nekoliko Hrvatskih branitelja, koji spriječavaju posrbljivanje Hrvatskog Vukovara nametanjem srbske ćirilice.

Kakovi su to hrvatski mediji, koji nisu u ničemu odlučujućem uz Hrvatski narod, nego su uz komuniste poput Mesića, Milanovića, Fumića... Takovi tzv. hrvatski mediji štite protuhrvatske stavove raznih pročetnika poput Milorada Pupovca i podilaze Šoroševcima... i drugim hrvatskim neprijatelkjima poput Vesne Teršelič, Zorana Pusiča – osobnog prijatelja od Save Štrbca, čelnika iz SAO krajine...

Većina hrvatskih medija (velika čast i hvala vrijednim iznimkama!!!) su izbacili imenicu države Hrvatske i zamijenjuju Hrvatsku za zemlja, kopno, unutrašnjost. "Spikerice" iz Kumrovečke škole javljaju: "U zemlju je ušlo trostruko više vozila, nego je izašlo iz zemlje", nita bolje nisu niti izvjestiteljice o vremenu. Jedna od njih, s ruskim imenom u nekoliko svojih izvješća spomene tek jedanput Hrvatsku. Inače je u njenom riječniku: zemlja, unutrašnjost, u središtu unutrašnjost, kopnu, sjeverni predjeli unutrašnjosti... Jedini je Zoran Vakula, koji na svakom mjestu gdje traba kaže Hrvatska.

Prestanite nazivati Nezavisnu Državu Hrvatsku zločinačkom, jer time sebe nazivate zločincima. Ima vas "Kumrovčanka", koje ste unuke od USTAŠA I DOMOBRANA pa time same sebe nazivate zličinkama.

Uz najljepši domoljubni pozdrav: Za dom i domovinu Hrvatsku – uvijek spremni!

Mr.sc. Dragan Hazler – hrvatski djelatnik u dijaspori

Prilaže se članak u kojemu "Kumrovčanka" nazivaju ND Hrvatsku zločinačkom.
Stidite se!!!
Dragan Hazler – Hrvat: antifašist, antikomunist i antinacist

Na HRT greškom pročitana čestitka godišnjice NDH
Srijeda 10.4.2013. 21.14

Voditelji emisije "Dobro jutro Hrvatska" na Hrvatskoj radio-televiziji (HRT) danas su slučajno, zbog sopstvene nepažnje, pročitali poruku jednog gledaoca u kojoj se čestita 10. april, dan zločinačke Nezavisne Države Hrvatske. Do incidenta je došlo kada su voditelji oko 7.40 sati čitali komentare gledaoca na društvenim mrežama, preneo je http://www.index.hr/vijesti/clanak/na-hrtu-greskom-procitali-cestitku-za-dan-ndh/672040.aspx .
Prva dva komentara bila su pozdravi ekipi emisije i gledaocima, a treći komentar glasio je
-   "Evo jedan lipi pozdrav uredništvu ove emisije, a svim Hrvatima/cama sretan i veseo 10. april".
-   "To je možda vezano za ono ko je sve rođen 10. aprila",
rekla je, nakon što je pročitala taj komentar, voditeljka Melita Hrengek, i nastavila da vodi emisiju u jednako ležernom i opuštenom tonu kao i do tada. Prethodno, emisija TV Kalendar je najavljena sledećim rečima:
-   "Mnoge slavne osobe su rođene na današnji dan, 10. aprila. Uz Slavoljuba Penkalu tu je i naša velika književnica i pesnikinja Vesna Parun, zatim naš dragi kolega proslavljeni TV reditelj Anton Marti, po kojem je jedan od naših studija na Hrvatskoj televiziji dobio ime. Pa tu je još i Pulicer i puno, puno još ljudi... Pogledajte TV Kalendar".
Iz kancelarije za odnose s javnošću HRT-a smatraju da se nije dogodilo ništa posebno dramatično. Kako prenosi http://www.index.hr , oni poručuju da su u emisijama koje u etar puštaju komentare gledalaca ponekad moguće neželjene situacije, ali veruju da je voditeljka emisije "Dobro jutro Hrvatska" idealno odreagovala. "Smatramo da se u današnjoj emisiji nije dogodilo ništa dramatično. U etar emisije uživo se ''provukao'' jedan neprimeren komentar gledaoca. S obzirom da se radi o interaktivnoj emisiji, koja u etar svakodnevno pušta mišljenja i komentare gledalaca, ponekad su moguće i neželjene situacije. Voditeljka je ignorisanjem komentara gledaoca, odreagovala idealno za taj tip emisije", smatra kancelarija za odnose s javnošću HRT-a.


Post scriptum: Tko je pisao ovaj članak nehrvatskim pravopismom?! Jeli i to proizvod Kumrovečke škole?
Hrvatska treba lustraciju komunističkih i srbskih zločinaca, također hrvatskih pripuza k zločincima.

Dragan Hazler

________________

Tko misli i kaže, da je NDH zločinačka država bila, taj nema pojma o povijesti. Sve su to papagaji iz komunističke dresure. Njihov "govor" je jedan oblik poremećaja. Inteligencija papagaja može se usporediti s onom od majmuna.

Marica

Tiho, tiše Hrvatske nam nema više

Dragi i štovani predsjedniče Dragane,

sve su to njihove igre sa Hrvatskom. Dok se mi dopisujemo oni Hrvatsku privode kraju.
Pročitajte moj tekst koji je danas objavljen u Hazudu.hr, Tiho, tiše Hrvatske nam nema više.
Još malo i sve je nestalo. U srcu mi je neka tuga i srce me boli, jer Hrvatsku jako puno volim.

Ne gledam više ni vijesti, sve manje i manje čitam a sve više i više osjećam kako sve ide
samom kraju. Žao mi je ljudi, jer mnogi su već ludi od svega što im se čini. Nema posla, nema
pravde i zato nema ni nade.

Bože daj, da je ta tuga u mome srcu, samo danas i da će sutra zasjati duga.

Odana Vam Hazudovka Slavica Vučko

http://www.hazud.hr/tiho-tise-hrvatske-nam-skoro-nema-vise/
 
===========================================
 
Hrv. akad. Slavica Vučko
 
Draga, poštovana, marljiva i zabrinuta Slavica
 
Točno je što pišete, ali ne smijemo klonuti. Naša najveća slabost je razjedinjenost. Djelujmo na udruživanju i sve će krenuti naprijed. Njajgore jest ta, što smo mi kroz razjedinjenost ZAPUSTILI RAD. Svaki sposoban čovjek (AKO HOĆE) može si sam stvoriti  vrlo proizvodno i unosno radno mjesto. Ja sam tako djelovao uspješno u Slunju i potakao desetke ljudi na slične aktivnosti. Uvozimo sve, što bismo mogli proizvoditi i viškove prodavati. To sam već pisao bezbroj puta, ali HRVATI NEĆE RADITI. ČAST iznimkama.

Sluga Božji i hrvatski - Dragan Hazler   
"Dok nam hrašće bura vije! - DOK NAM ŽIVO SRCE BIJE!"
 
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #717 : Svibanj 01, 2016, 22:43:37 »


Zašto je premijer Orešković promašaj

   Prošlo je 100 dana otkako Hrvatskom upravlja nova Vlada sastavljena od Domoljubne koalicije i Mosta na čelu s premijerom Tihomirom Timom Oreškovićem, odabranim kao stranački neovisni dužnosnik s reputacijom financijskog stručnjaka iz zapadnog poslovnog svijeta. Premijer Orešković kao novajlija na hrvatskoj političkoj pozornici dočekan je s velikim išćekivanjima i nadom da će pokrenuti upravljanje državom na suvremeniji i ozbiljnim političkim gospodarskim i socijalnim izazovima primjereniji i sustavniji način.

   On je međutim već razočarao i veliko je pitanje može li svojim kapacitetom obaviti ozbiljan posao koji je pred njim. Nije u pitanju što relativno slabo vlada hrvatskim jezikom mnogo je važnije pitanje shvaća li premijer Orešković s kakvim se izazovima mora uhvatiti u koštac i je li spsoban za taj posao. Na temelju njegovih prvih 100 dana odgovor je jasan: premijer Tihomir Orešković po onome što je dosad pokazao nije sposoban da Hrvatsku izvede na pravi put, u svakom polgledu, političkom, ekonomskom, socijalnom i uopće društvenom.

   Počnimo iz početka. Budući da je relativno slabo bio upoznat sa stanjem u državi, njegova prva zadaća je trebala biti da se okruži kompetentnim i kvalilficiranim savjetničkim timom. Svoj politički diletantizam novi premijer je pokazao upravo izborom ljudi u njegov savjetnički tim. Da nije diletant ne bi za savjetnika ni manje ni više nego za unutarnju politiku uzeo Davora Huića bivšeg ratnog izvjestitelja britanske agencije Reuters koja se za vrijeme Domovinskog rata proslavila medijskom potporom velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, između ostalog s lažnom viješću da su hrvatski branitelji u Vukovaru pobili nekoliko desetaka srpske djece. Uz to Davor Huić pripadao je britanskom krugu Josipovićevih savjetnika, dok nije zbog sukoba interesa morao podnijeti ostavku, da bi se potom skrasio u udruzi poreznih obveznika "Lipa". Kako medijski funkcionira pokrivanje prave biografije Davora Huića koja se ne može naći na internetu najbolje pokazuje primjer "Jutarnjeg list" koji je informaciju o imenovanju Davora Huića objavio bez navođenja njegove novinarske prošlosti, navodeći samo da je "bivši novinar". Takvog bivšeg novinara s britanskom prošlošću Tihomir Orešković odabire za posebnog savjetnika za unutarnju politiku. Postavlja se logično pitanje je li Davor Huić uopće prošao sigurnosnu provjeru u SOA-i koju hrvatski porezni obveznici plaćaju godišnje više od 300 milijuna kuna, a ona se bavi prvenstveno političkim špijuniranjem vlastitih građana.

   Davor Huić je međutim samo vrh ledenog brijega savjetničkog tima novog hrvatskog premijera. Njegov savjetnik za vanjsku politiku je opet jedan pridošlica iz "bijelog svijeta", " dužnosnik "Opusa dei", ali što je još važnije bivši savjetnik predsjednika Josipovića, baš kao što je bio i Davor Huić. Budući da je premijer uz predsjednicu Republike sukreator vanjske politike, upitno je kako ga Stjepo Bartulica s takvim karakteristikama može u tom savjetovati u skladu s hrvatskim interesima u međunarodnim odnosima. Ako je Tihomir Orešković postao premijer na prijedloga Domoljubne koalicije uz potporu MOST-a kako se moglo dogoditi da on za savjetnika za gospodarstvo i europske fondova imenuje Jakšu Puljiza koji je bio drugi čovjek prethodnog SDP-ovog ministra Branka Grčića. Po čemu je on kvalificiran za to mjesto kad je Hrvatska u Europsku uniju uplatila mnogo više novca nego što ga je mogla povući iz njezinih fondova. Za predstojnika svoga Ureda imenovan je zagrebački odvjetnik " inače član Hrvatskog helsinškog odbora. Iz sastava koalicije koja je postavila premijera Oreškovića dolazi jedino Sunčana Glavak koja će voditi odnose s javnošću.

   Kad se uzmu u obzir samo savjetnici koje je imenovao Tihomir Orešković postavlja se logično pitanje kakvim se mjerilima i političkim kriterijima on vodio pri odabiru kompetentnih osoba za važne funkcije u njegovom uredu. Kako su Domoljubna koalicija i MOST mogli dozvoliti da i u tom odabiru odlučuje premijer Orešković kao što je odlučivao sa svojom zadnjom rječi o odabiru ministara. Pored brojnih domaćih politologa, analitičara, iskusnih bivših političara koji se uklapaju o status savjetničke funkcije svakako je najintrigantnije imenovanje Davoru Huića na mjesto savjetnika za unutarnju politiku. Da je tome tako može se zaključiti iz lutanja koja je Tihomir Orešković pokazao ova tri mjeseca upravo u unutarnjepolitičkim pitanjima i temama. Koliko mu je trebalo da se suglasi sa zahtjevom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za smjenu šefa Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Dragana Lozančića. Zašto ni u jednom trenutku nije reagirao na velikosrpsku kampanju protiv hrvatskih interesa, prepuštajuči to ministrima, kako je reagirao na uplitanje Srpske pravoslavne crkve na odgodu beatifikacije blaženog kardinala Stepinca, jer to nije samo vjersko nego i političko pitanje, zašto je unatoč širokom nezadovoljstvu javnosti podržao u ime Vlade kandidaturu Vesne Pusić za glavnu tajnicu Ujedinjenih naroda.

   Kad se ima u vidu cijelokupna aktivnost Tihomira Oreškovića, onda se samo po sebi nameće pitanje tko je njemu glavni savjetnik iz sjene. Budući da je u hrvatsku politiku uletio potpuno nespreman, neangažiran i diletantski bilo je za očekivati da će ga oni koji su ga postavili na to odgovorno mjesto u prvim koracima usmjeravati u skladu s političkim programom Domoljubne koalicije i MOST-a. To očito nije tako i po svemu sudeći njegov glavni savjetnik iza sjene je politička osoba koja radi protiv hrvatskih nacionalnih i državnih interesa. Bilo bi idealno da idući mjeseci na temelju gospodarskog programa koji je predstavio prošlog tjedna demantiraju ove slutnje, pa bi iz političke korektnosti trebalo počekati još nekoliko mjeseci da se cjelovitije ocijeni Tihomira Oreškovića koji bi trebao Hrvatsku povesti pravim putem. Na temelju onoga što je učinio i što je još više propustio realna je skepsa da on nije  ta osoba koja je sposobna ostvariti taj cilj.

Vjekoslav Krsnik
1. svibnja 2016.
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #718 : Svibanj 11, 2016, 12:01:23 »


Poziv - Skup potpore ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću

Poštovani,u četvrtak 12.svibnja 2016. godine održati će se Skup potpore ministru kulture gospodinu Zlatku Hasanbegoviću na Trgu svetog Marka od 10-13 sati u organizaciji hrvatskih domoljuba. Tijekom skupa ministru kulture gospodinu Zlatku Hasanbegoviću biti će uručeno pismo potpore Ranjenog Tigra.

S poštovanjem, Šefik Orlić

Nije dovoljno što je popularan, treba biti viđeno da je popularan!


Sve od njegova imenovanja, Ministar kuture Zlatko Hasanbegović se nalazi pod orkestriranim pritiskom organiziranih udruga i skupina, koje uživaju malu potporu u hrvatskom narodu, pa nisu u stanju protestirati u velikim brojevima, ali svojom sustavnošću ostavljaju dojam da da su Hrvati u većini protiv njega.

Očito su to tako prihvatili i neki strani faktori, kojima se ovi predstavljaju kao glas naroda i postižu određene uspjehe.

Takav dojam može se dobiti najviše radi toga što Hrvati, koji stoje u njegovu podršku, nisu organizirani i ne izlaze na prosvjede kojima bi pokazali da većina Hrvata podržava ministra Hasanbegovića.

U Hrvatskoj, više nego li bilo gdje drugdje, na “djelu” je šutljiva većina, koja, ne želi li postati potupno ušutkana, mora promijeniti svoje načine.

Aktivizam će uvijek odnijeti pobjedu nad pasivizom i nije dovoljno mumljati po facebooku i u zatvorenim prostorijama, nego treba izaći na ulicu i na svaki prosvjed projugoslavenskih agitatora, treba odgovoriti s deset puta brojnijim prosvjedom antijugoslavenskih aktivista; na deset njih stotinu naših, na stotinu njih tisuću naših.

Na žalost, to mogu raditi samo organizirani ljudi i zato se već dulje vrijeme zalažem da se formira jedna opća nacionalna, nadstranačka i nadideološka udruga koja bi bila prihvatljiva svim Hrvatima, svima kojima su hrvatska država i hrvatska samostalnost na srcu.
 Dok god nacionalna sekcija hrvatskog naroda ne nastupi organizirano, neće biti važno kolika je njezina većina u hrvatskom narodu. Organizirana i aktivna manjina će diktirati političkim procesom u Hrvatskoj.

Samo organizirani narod može ostvarivati politički program i postizati rezultate.

Sutra, u četvrtak 12. svibnja od 10 do 13 sati, održava se Skup potpore ministru kulture gospodinu Zlatku Hasanbegoviću, kako obavještava Braniteljski portal, pa bi bilo potrebno, nakon sve tihe podrške, pristupiti u što većim brojevima i konačno dati glasnu podršku najpopularnijem ministru Hrvatske.

Nije dovoljno što je popularan, treba biti viđeno da je popularan!

Dinko Dedić/ http://kamenjar.com/

Ministru Hasanbegoviću

Probudi se sneni rode,
Doziva te djeda trublja
Zbog pravice i slobode,
Pali baklju domoljublja -
Ruku pruži bratu svome,
Časnom sinu hrvatskome.
Barjak digni, "Za Dom" klikni
Dušmanima hrabro vikni:
Ne dirajte Hrvatinu,
Našeg Zlatka, junačinu.
Ne dirajte onog tko je,
Uzdanica Zemlje svoje!
Na noge se borci vrli,
Sloga neka srce žari,
Još nam dušu nisu strli
Još smo ko i naši stari.
Branit ćemo svog ‘Radića’
Zlatka Hasanbegovića.
Odmaknite ljute zmije
Od sinova Kroacije!

Marija Dubravac Brisbane
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #719 : Svibanj 15, 2016, 20:40:28 »


Svaka budala može prodati

<a href="http://www.youtube.com/v/I-zjYYj2S8M?version=3&amp;feature=player_detailpage" target="_blank">http://www.youtube.com/v/I-zjYYj2S8M?version=3&amp;feature=player_detailpage</a>

Mr Karino Hromin Šturm je u najkraćem mogućem vremenu dao dijagnozu i ponudio svekolikoj javnosti potencijalna rješenja. Ovo je samo "nacrt", a na internetu ima bogate građe gdje se detaljnije obrađuju naznačeni problemi, a prema potrebi će se sve detaljnije razraditi u ovisnosti o potrebama zainteresiranih.

Snimio prof.dr.sc. Ante Lauc, 13.05.2016
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
 Str: 1 ... 46 47 [48] 49 50 51
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP CRO-eu.com | Powered by SMF 1.1.21. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!