CRO-eu.com
Veljača 27, 2021, 16:19:50 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
 
  DNEVNO 45LINES HRT PORTAL GALERIJA SLIKA   Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 51
  Ispis  
Autor Tema: Domovinske vijesti  (Posjeta: 482548 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #585 : Svibanj 06, 2015, 22:39:06 »


Nadljudi i nadprava i dalje muzu Rebubliku Hrvatsku,
a državno odvjetništvo šuti

Dragi moji ljudi, vjerojatno svi znademo da je pojam misao o bitnim oznakama, obilježjima, odnosno vrsnoj razlici neke stvari, ali ni slutili niste da se netko može upisati u vlasničke knjige i druge javne očevidnike nad općim, prirodnim i državnim tj. javnim dobrom. Na žalost, kada se radi o našoj državi i okrugli kvadrat je moguć.

Naš suplemenik Sveti Jere je zapisao prije više od 1400 godina da je neznanje majka svih zala, a kako kod nas vlast niti zna niti to želi imamo odista sustav za zaglupljivanje i vladavinu budala koje su se vezale kao nule u jak lanac. Takve napasne i opasne osobe dijele savjete i sipaju kritike na adrese normalnih i pametnijih od sebe pa i onda kada o istom nemaju ni znanja ni razumijevanja što zorno pokazuje i napuštanje svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Vukovara prije nekoliko dana. Tako se po tko zna koji put okreće pila naopako, napadači i kopači suverenosti države koja ih plaća i hrani licemjerno ukazuju na vlastitu ugrozbu, dokazujući još jednom da oni imaju Republiku Hrvatsku kao svoju osobnu stvar od koje čine što god zažele.

Što će netko misliti, umišljati ili razmišljati to je njegovo subjektivno pravo i odnos, no što će raditi ili propuštati nije i ne smije u uređenoj državi biti privatno pravo. Upravo u ovom potonjem ogleda se "lik i djelo" pravnog sustava države. Mnogo je slučaja zlouporabe privatnog prava, koje je naravno uvijek podređeno javnom odnosno državnom pravu (primjerice, iako ste vlasnik kuće istu nemate pravo spaliti ili uništiti, a kupljeni kruh imate pravo pojesti ) ovdje ću ukazati na dva od sijaset slučajeva, kako mi to prijatelji ukazuju, kojima se i javno dobro upisuje na fizičke osobe i to nigdje drugdje nego u Vukovaru, simbolu i heroju naše Republike Hrvatske.

U nauci najzastupljenije su dvije teorije javnog dobra, građanskopravna i upravnopravna.

Pojam vlasništva u građanskom pravu shvaća se kao stvarno pravo čiji sadržaj oslikava najvišu vlast nad nekom stvari koju država priznaje njegovu vlasniku i koja takav odnos normativistički pravnom normom tu stvar daje pravnom subjektu, odnosno fizičkim i pravnim osobama. Tako je vlasnik ovlašten konkretnu stvar upotrebljavati, posjedovati, koristiti, otuđiti pa čak i uništiti. To vrijedi kako za privatnopravne subjekte (fizičke osobe) tako i  za trgovačka društva, državna i samoupravna tijela, na svim razinama vlasti, razna udruženja  i organizacije registrirane u za to određenim tijelima državne vlasti i inom (pravne osobe) pa i vjerskim organizacijama premda one nisu nigdje kao takve upisane "kod države" budući da raspolažu imovinom koja uvijek može biti predmet izvršenja odnosno ovrhe. Pravo vlasništva i drugih stvarnih prava kod nas je uređen Zakonom o vlasništvu i drugim stvarnim pravima iz 1996. godine.

Javna dobra su stvari koja nisu u građanskopravnom režimu, dakle, res extra commercium. Teorija upravnog prava pojam javnog dobra shaća kao dobro koje je s jedne strane u općoj upotrebi kojim se po određenim kriterijima može služiti svatko. Nitko ne smije onemogućavati ili ometati drugoga u korištenju takvog dobra ukoliko se taj drugi istim služi na uobičajen ili određen način, sukladno njegovom karakteru odnosno naravi. To su stvari od državnog interesa pa su pravno regulativu kao polazišnu osnovu našle u  članku 52. Ustava Republike Hrvatske, koji se nalazi u poglavlju gospodarskih prava i određuje: "More, morska obala i otoci, vode, zračni prostor, rudno blago i druga prirodna bogatstva, ali i zemljište, šume, biljni i životinjski svijet, drugi dijelovi prirode, nekretnine i stvari od osobitog kulturnog, povijesnog, gospodarskog i ekološkog značenja, za koje je zakonom određeno da su od interesa za Republiku Hrvatsku, imaju njezinu osobitu zaštitu. Zakonom se određuje način na koji se ta dobra mogu upotrebljavati i iskorištavati ovlaštenici i vlasnici, ali i naknade za ograničenja, primjerice zakonskog uređenja prema Zakonu o šumama, Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama, Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, Zakonu o vodama itd."

Prema kriteriju vlasništva javna dobra treba razvrstavati u skupinu onih koja ni pod kojim uvjetima ne mogu biti u građanskopravnom vlasništvu (more, rijeke, javni putovi i dr.) te ona koja mogu biti u građanskopravnom vlasništvu (uredski pribor, namještaj i oprema, arhivalije, muzejski predmeti). Na pomorskom i vodnom dobru ne može se stjecati ni pravo vlasništva ni neko drugo stvarno pravo (posjed, služnost, zalog) ni po kojoj pravnoj osnovi.

Pitanja nadzora, registra i zaštite javnih dobara uređena su zakonom, a kao takva po svojoj naravi uvijek traže poseban pravni režim kojem će biti podvrgnuta. Kako su izvan vlasničkog režima za njih vrijede posebna pravila kako bi se osigurala u prvom redu njihova trajnost i dostupnost svima.

U okviru zaštite javnih dobara traže se od državnih tijela i drugih subjekata koji upravljaju javnim dobrima da to dobro održavaju kao neotuđivo i trajno dobro. Uz to javno dobro je nepodobno za ovrhu i "uživa" kaznenopravnu zaštitu.    

Kad spomenete Vukovar vjerojatno vam se u glavi vrti slika Vukovarskog tornja. Kako je taj objekt u sklopu vodovodnog sustava čije je zemljište bilo u cijelosti prenijeto eksproprijacijom uz naknadu vlasnicima u državno vlasništvo ponovno postalo privatno to samo mandarini znaju (mandarino je sicilijanski naziv za tajkune i lovaše o. a.). Ne samo to  čest. zem. 3942/4 ( Vodotoranj) položena u k. o. Vukovar premda je pod direktnom upravnom zaštitom Ministarstva kulture poslužila je kao založno pravo fizičkoj osobi B. LJ. iz Vukovara te štedno-kreditnim zadrugama IMETAK i KRAJCAR iz Županje!?. Prvi iznos tereta ( zaloga) je bio 40,570,oo kuna, drugi 67,110,55 kuna te treći 275,057,47 kuna.

Dakle, nema sumnje da su "kune zlatice" nadaleko poznate i u Vukovarskom kraju. Danas je ta nekretnina upisana na H. G. rođena H. iz Zagreba, za koju mi prijatelji tvrde da je upravo ona provodila zemljišnoknjižne izmjene i da je sada voditeljica jednog zk odjela jednog od Općinskih sudova na području Grada Zagreba!? Lijepa naša domovina je zbilja nekome lijepa i unosna, zar ne.
 

Nedavno je nikla nova ničija država, virtualno dakako, na Dunavu, nazvana Nederland, no da je ono što je državno "kurvino" dokazao je nitko drugi nego Vojislav Stanimirović. O njemu imate sijaset bisera pod zaštitom oni koji više sliče na klementinjane (ovo izvodim iz poznate priče i pjesme o Klementini iz doline Santa Fe o.a) nego na tijela kaznenog progona drage naše-vaše Hrvatske. Da je voda i kulturno dobro postala privatna stvar pokazuje prvi  slučaj, a ovaj drugi govori o tome da je i sama rijeka Dunav i njegova desna obala u Vukovaru privatno vlasništvo.

Postavlja se pitanje kako je vodno dobro i desna obala Dunava moglo postati na području poznatog restorana MORNAR dio vlasništva političke stranke SDSS-e* !?
To cijelo mikro područje obuhvaća dijelom i Vukovarsku luku koju čine čestice 7068/1 do 4 te 1013/1 do 7 sve k. o. Vukovar. Na neke od njih upisana je SDSS-a kao vlasnik. Tko je taj koji je na stvari izvan prometa, kako smo naveli uvodno, proveo parcelacijske elaborate pomičući tok rijeke i fabricirajući stvarne podatke u zemljišnim knjigama i katastarskom operatu nije poznato. Ovo sam saznao još u studenom prošle godine i zamolio prijatelje da ne dolijevaju petrolej na vatru i da to u tišini dostave DORHU-u što je i učinjeno te su me obavijestili da su i našoj Predsjednici  K. G. Kitarović poslali isto prije nekih dvadesetak dana. Usprkos tome nema saznanja da se je išta pokrenulo iako ovo predstavlja za ozbiljna tijela gonjenja mačji kašalj i ne iziskuje ni posebno znanje ni veliko vrijeme. Tako je eto poznati naftaš V. Stanimirović postao nadčovjek s nadpravom nad državom za koju je "sve" dao, a branitelji Savske 66 čekaju novu voznu liniju i još jednu šesticu da ih se konkludentno proglasi Sotonom!?

U Vukovaru umijesto ruža i dalje cvate klijentelizam i diskrepancija pa čak i slikom uz navedena "djela".

Naime, može Gradonačelnik Vukovara gosp. Penava, nastavnik po struci,  prodavati maglu, a jedna slika govori više od tisuće njegovih riječi. To je slika panorame grada Vukovara ispred njegova ureda. Premda je snimana iz aviona sa sjevernozapadne strane i premda je u zenitu bogomolja Sv. Filipa i Jakova, koji su čak i zaštitnici grada Vukovara i ujedno tlocrtno najveći objekt toga prostora, crkve na panoramskoj slici se uopće ne vidi!?

Da li bi se takvo što moglo desiti bilo kom narodu, misli da ne pa ni pojedincu posebice ne Oliveru Frljiću za kojeg je paljenje državne zastave umjetnost. Ovo ima posebnu težinu kada se uzmu činjenice njegova stradanja koju bjesomučnost ne poznaje novija povijest Europe i kada se na sve moguće načine zatire Crkva u Hrvata. Albert Einstein je kazao da ne zna čime će se voditi treći svjetski rat, ali da će se četvrti sigurno voditi toljagama tako da po ponašanju najviših tijela vlasti i po poimanju pojma odgovornosti njihovih dužnosnika taj treći može započeti svakoga trena. No, i tada imajte na umu da smrt ne poznaje zemljopis te savjetujem da se čuvate dobra budući da zlo dolazi i samo.

Ante Baraba Miš
5. svibnja 2015.

_____________________
* Samostalna demokratska srpska stranka
Trg drvena pijaca 28.
32000 Vukovar
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #586 : Svibanj 06, 2015, 22:41:06 »


Gori od mafije

Osim besplatnog graha, početak svibnja obilježavaju dva stresna događaja. U nelegalnom, takozvanom podzemlju i u legalnom institucionalnom ustroju, zvanom Republika Hrvatska, ti događaji su naznake jakih društvenih turbulencija u ostatku 2015. godine.

Ubojstvo Vinka Žuljevića Klice uzdrmalo je krugove nelegalnog sustava hrvatskog businessa. Tipična mafijska likvidacija izvedeno je profesionalno. Alati su klasični, ukradeni automobil strane registracije (BiH), motocikl, oružje; pištolj(i) i vjerojatno škorpion Ero, streljivo 9 mm. Povlačenje s mjesta ubojstva izvedeno je učinkovito, svega dvadesetak minuta kasnije pronađen je zapaljen automobil (škoda). Za egzekutorima se traga.    

Osobno sam poznavao nekoliko ubijenih šefova hrvatskog podzemlja, između ostalog i Vinka Žuljevića. Nekoliko puta sparirao sam u boksu i sa Zlatkom Bagarićem u Wiesbadenu (bili smo iste težine), a nekoliko mojih učenika iz klubova borilačkih sportova radili su po disco klubovima kao redari, tjelohranitelji ili "poduzetnici" u ozračju podzemlja. Kao instruktor borbenih vještina u Specijalnim postrojbama i časnik HV, u četiri godine Domovinskog rata, imao sam i nekoliko legionara, te upoznao njihove životne priče. To su mahom bili mladi delikventi koji su ilegalno prešli granicu i stigli do Legije stranaca. 1991. vratili su se i dali veliki doprinos u obrani od srpske agresije. Treba naglasiti da su mnogi naši "loši momci" iz tamne sfere bili dragovoljci Domovinskog rata.

Tijekom godina istraživao sam područja nasilja, droga, kamatarenja i prostitucije. Autor sam šest knjiga, priručnika za učenike i roditelje o drogama i predsjednik Udruge "Hrvatska protiv droge". Mentalni sklop kriminalnog miljea Hrvatske poznam bolje od većine "teorijskih" poznavatelja. Zbog toga relevantno tvrdim da obračuni, "mafijska" ubojstva i zarada hrvatskog podzemlja proizvode daleko manje negativnih učinaka nego što ih proizvodi državni kriminal i korupcija. U dva desetljeća znam za dvadeset i jedno ubojstvo bossova i još desetak ubojstava marginalnih, manje poznatih članova klanova.
Ukupna zarada podzemlja u Republici Hrvatskoj je dvadesetak milijarda eura (jedna milijarda eura/ godišnje).

GORI OD MAFIJE

Nasuprot tomu, Republika Hrvatska učinila je daleko veće štete nego podzemlje, u ljudskom i materijalnom kapitalu. Zbog privatizacijske i ine pljačke, devastiranih tvornica i pogona, te uništene industrije i proizvodnje, Hrvatska je postala najjadnija i najsiromašnija zemlja EU. Milijardski krediti golemim dijelom "nestali" su na računima elite. Pljačke elite uz programiranu toleranciju prema kriminalu (DORH štiti, umjesto da proganja ratno profiterstvo i privatizacijski kriminal!), te nevjerojatna bezobzirnost i hedonizam vladajućih – srozali su životni standard hrvatskog puka na rub egzistencije. Gladna djeca kojima je jedini dnevni obrok onaj školski i bolesti puka zbog neishranjenosti postali su hrvatski sindrom sličan nekim afričkim plemenima. Rastrošnost elite, od premijera Milanovića i njegove naglo obogaćene obitelji – do tajkuna i tisuća visoko plaćenih: ministara, zastupnika, župana, gradonačelnika, načelnika, zamjenika, pomoćnika, službenika, vijećnika i parazita – uhljeba u 566 lokalnih jedinica, nevjerojatna je i suluda za obogaljenu Hrvatsku. Slijedi i bezobrazan broj masno plaćenih stranačkih uhljebara u nevjerojatnih 187 agencija, komora, zavoda i sličnih parazitskih organizacija. Između bezbrojnih (nitko ne zna koliko?) institucija – bogatu elitu štite; DORH, USKOK, PNUSKOK, policija, sudovi…

MASA PARAZITA

Sva ta enormna, prevelika masa parazita, ogrezla u kriminalu i osobnom bogaćenju, proizvela je umjesto bogate Hrvatske – prezaduženu, propalu državu, i propast jedne od najstarijih europskih nacija. Svake godine umire 13.000 više Hrvata nego što se rodi novih malih Hrvata. I svake godine odlaze iz Hrvatske desetine tisuća mladih Hrvata, uglavnom visoko obrazovanih.  

Siromaštvo, nezaposlenost i opća depresija, te nemogućnost izdržavanja potomstva uzroci su tisuća i tisuća preranih smrti i samoubojstava. Prazni stolovi i hladne sobe utječu na niži prosječni vijek Hrvata – što ukazuje da je hrvatska vlast direktno odgovorna za genocid svoga naroda. Prema navedenom, onih tridesetak mafijaških ubojstava – zanemarivo je!

Naši lopovi
U materijalnom smislu, dvadeset milijarda eura koliko je zaradila hrvatska mafija u novoj Hrvatskoj kap su u moru resursa i novca opljačkanih od strane legalnih institucija države Hrvatske u dva i pol desetljeća. Štete su neprocjenjive (razrušena industrija i kompletno gospodarstvo), mogu se mjeriti desecima pa i stotinama milijarda dolara ili eura. Samo preko Hypo grupe – izneseno je iz Hrvatske 47,7 opljačkanih milijarda eura i pohranjeno na privatne račune u poreznim oazama. Bagarić, Petrač, Sliško, Klica i ostalo 'tamno' društvo – prave su bebe u odnosu na Sanadera, Zagorca, Pašalića, Vidoševića, Todorića, Šukera, Linića, Mesića, Josipovića, Karamarka, Milanovića i široke lepeze hrvatske političko - tajkunske elite.  

U prilog daljnjoj kriminalizaciji Milanovićeve i Lekine Hrvatske - skrivanje je pljačke u ovom mandatu. Agencija za zaštitu osobnih podataka naložila je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa uklanjanje dijela podataka iz imovinskih kartica dužnosnika, zbog čega se ne mogu  pregledavati putem Interneta. Po nalogu Gornjeg grada!

Lijepa i podobna predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Dalija Orešković nastavlja sa spinovima i prijevarama javnosti. Izjavljuje "da će protiv te odluke pokrenuti upravni spor". Naivno i priglupo, znamo da takvi sporovi traju nekoliko godina bez rezultata. Dodala je Dalija da je uvid javnosti u imovinske kartice dužnosnika važno sredstvo u borbi protiv korupcije te da je uklanjanje tih podataka s internetskih stranica veliki korak unatrag.

Ubojstvo Vinka Žuljevića Klice vjerojatno nikada neće biti razjašnjeno po dogovorenom modelu između nelegalnih i legalnih struktura hrvatskog društva.

PROSVJED BRANITELJA

Drugi kapitalni događaj svibnja 2015. bio je braniteljski prosvjed, drugi po brojnosti od prosvjeda "Stojedinice" (100.000 prosvjednika) iz davne 1996. godine. Treba zanemariti sekundarne i minorne elemente prosvjeda kao što su glazbeni nastupi i prigodne izjave. Nevažne su i sve prateće etikete: udbaši, ateisti, nehrvati, loši Hrvati, jugofili, Jugoslaveni, crveni, žuti, "Za dom spremni", fašisti, šatoraši, nacionalizmi, biskupi i klerikalni fanatici… Ne mogu se te etikete jesti – ne mogu se njima nahraniti gladna djeca! Primarna je poruka, DA OVAKO VIŠE NE IDE! Kamuflirana, zavijena u traženju braniteljskog dostojanstva – poruka glasi da Hrvatska treba promjenu, da mora krenuti u drugom pravcu.

Mediji proglašavaju poruku Glogoškog i Klema državnim udarom – no to je prije svega racionalni siže i glas razuma. OVAKO ZAISTA VIŠE NE IDE! Posljednja je šansa da radikalnim zaokretom Hrvatska spasi svoju državu. Teku posljednji mjeseci, dani i sati…  Hrvatska je pred financijskim rasulom, a odluka Vlade s 225. sjednice da privremeno obustavi izvršavanje Državnog proračuna RH to samo potvrđuje. Državni proračun više ne vrijedi što implicira da država neće moći isplatiti plaće, mirovine, socijalne naknade i slično… Dakle, užarene ulice i neželjeni, ružni prizori…

Ostaje teško pitanje - može li umorno i ostarjelo tijelo hrvatskih dragovoljaca i branitelja još jednom obraniti Hrvatsku od katarze, propasti, kraha, bankrota, kraja - ili nestajanja?

Anno Domini MMXV./ 23.
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #587 : Svibanj 07, 2015, 10:52:26 »


Karlo Kutniak
Heinrichspl. 10
D-38350 Helmstedt

karlkutniak@gmail.com

06. svibnja 2015.

Hrvatska i hrvatska dijaspora prepune su klepetuša ženskog i muškog roda, klepetara ili zašto Hrvatice rađaju toliko učestalo najveće izdajice i izrode svake vrste?

Sve bi prošlo u miru pa i tako uzbudljiv subotnji dan, da nisam osjetio potrebu malo se prošetati portalom Večernjih novosti iz Beograda gdje ugledah brzo dva velika medijska "bisera" o kojima u hrvatskim glasilima ni riječi nitko ne prozbori: Dodiku orden Svetog Vladike Nikolaja i Vulin: Hrvatski zvaničnici da pogledaju u svoje dvorište.

Budući ja nisam klepetuša kao ona navodna profesorica hrvatskog jezika, Snježana Kordić iz Frankfurta ili "velika" književnica njemačkog govornog područja iz Berlina, čuvena kameleonka i regača, zvana Marica Bodrožić - odlučio sam detaljno doznati o kojem se to vladiki Nikolaju radi, premda sam odmah pomislio na onoga velikog Hitlerovog prijatelja i obožavatelja, Nikolaja Velimirovića, koji dragog firera stavio uz sam bok Sv. Save i svojim Srbima i srbendama rekao kako je ovaj Nemac najveća blagodat vascelog sveta, a poslan čovečanstvu od Gospoda, samo par godina poslije Adolfovog demokratskog dolaska na vlast, ali o tim i drugim "genijalnostima" toga "svetitelja" Nikolaja danas ne želi nitko ili bolje rečeno malo tko od srbenda, udruženih sa hrvatskim orjunašima oko ona dva antiFašistička "ljepotana" jedne Vesne Teršelič i Zorana Pusića, ni da čuje, već ga se štuje i diže do nebesa i u nebesa, pa se čak tu "pronašla" i neka Jevrejka koja je njegovu "milostivu dobrotu" i posvedočila, nije samo rekla koliko je para za ovaj korupcijski zločin dobila, jer kako to vole reči "svetiteljevi" slepi sledbenici: Gde burgija ne može, para buši!  .

Kad ono stvarno upravo taj veliki mrzitelj Židova i lovac na one masne gestapovske premije koji je za svaku "jevrejsku glavu" sa svojim parohima i srbendama kasirao od njemačkih i Nedićevih fašističkih vlasti veliku lovu i uvelike uživao u blagodatima njemačkog fašizma, a sve to vrlo često sa vodećim generalom Haraldom Turnerom na zajedničkim dernecima isto i dokumentirao, a pokojna profesorica Ljubica Štefan famozno je to sve ona opisala u svojim djelima: Pregled srpskog antisemitizma, a koje moralo izaći pod drugim imenom, jer ona je ostala i dalje u Beogradu sa odlaskom u penziju 1988. i "čeprkala" po bibliotekama i pronalazila pravo blago svih tih velikosrpskih laži i obmana, tako ju jednom zgodom na javnom predavanju o istoj temi, brat Vesne Pusić Zoran fizički napao i teško povrijedio, taj veliki glumatajući antiF[/b]ašistički humanista, imao je veliku sreću da autor ovih redaka nije bio u blizini! Toga velikog antiFašističkog humanistu i drugaricu mu Vesnu Teršelič nimalo nije zasmetala 2003. i danas ih uopće ne smeta kanonizacija toga velikog srpskog zločinca i najvećeg duhovnog mrzitelja Jevreja svih vremena u Srba uopće, ali utoliko više prisutnost nevino osuđenog hrvatskog generala Mirka Norca ovog ljeta na hrvatskoj Sinjskoj alci, koji je osuđen zahvaljujući korumpiranom sudstvu RH i upravo podmetanjem i lažnim svjedočenjem ove bagre i njihovih poltrona, a sve po istoj šemi kao i onomad u beskrajnim ponavljanjima i obnavljanjima sramotnih sudskih postupka i progona časnog hrvatskog branitelja u slučaju Hrastov!
Pa tko je tu sada lud i kome to noge smrde, tko neumorno i odurno prdeka po Hrvatima i Domaji, i dokle samo smo još spremni taj smrad stoički trpjeti i biti svjedoci njihovih naručenih ubojstava, najprije Zvonko Bušić pa sad Jure Zadro, ili sam ja u zabludi?
Da nije tužno bilo bi smiješno, ali ovo više nije ni tužno, a još manje smiješno, dapače više nego strašno opasno, jer upravo taj njihov Sveti Vladika Nikolaj postao je, kako to piše "VREME" br. 647 od 29. svibnja 2003. 77., i kako oni pišu, neki Slobodan Kostić i nekakav publicista zvan Mirko Đorđević: Svetitelj naših deoba.

Bilo je zaista interesantno čitati kako ta fašističko-četnička bratija brani tu njihovu kanonizaciju mislima jednoga njihovog akademika Mihajla Pupina, koji se zacijelo kao veliki znanstvenik i otkrivač dao jeftino zavesti pa se nimalo ne razlikuje od jednoga Ljube Tadića ili jednoga Dobrice Ćosića, onih čuvenih SANU autora, koji su bili i ostali začetnici velikosrpske apokalipse devedesetih godina i najveće ljudske i materijalne tragedije svih ostalih naroda propale države, glede kojih je moj prijatelj Bogdan Bogdanović onomad istupio iz članstva toga velikosrpskog udruženja opasnih namjera, a koji kaže slijedeće: Ono što je u Srednjem veku učinio za Srbiju sveti Sava pred inostranstvom, to je u Prvom svetskom ratu učinio Nikolaj pred Anglosaksoncima. Pa malo dalje piše: Mudri i razboriti narodi nastoje da svestrano prouče i osvetle ličnost i stvaralaštvo svojih velikih ljudi, kako bi njihov ugled i primer iskoristili za uzor generacijama koje dolaze.

Da budem objektivan i dosljedan, a što mi nije bilo nikada strano pa čak i od mog ranog djetinjstva, za razliku od jednog Mihajla Pupina, kojega kao znanstvenika izuzetno cijenim, ali to očito njemu nikada nije bila vrlina, premda njegovi stavovi i životni put daju zaključiti i naslutiti da je bio jak karakter i prožet humanošću, možda samo njegova starost i već pomalo staračka senilnost gdje 1935 umire u 77 godini života opravdava njegovu privrženost dokazanom zločincu i najvećem srpskom mrzitelju Jevreja kao uzoru, a na što on gleda kao neku njegovu velikosrpsku mudrost, jer on je tako od svoga rođenja kao i većina njegovih sunarodnjaka u tom duhu od malih nogu odgajan i cijepljen onom poznatom velikosrpskom injekcijom i prema onoj dobro poznatoj: govori srpski ceo svet da te razume ili razumeš ti bre srpski! Gdje u svakoj tuđini, osim njegove balkansko pašalučke istim srpskim možeš samo napuniti gaće govnima i mokraćom!

Bilo kako bilo, veliki Pupin je tada 1935. umro u još većoj zabludi, uvjeren sam da je poživio petnaestak godina dulje ili da je doživio Slobodanovo velikosrpsko ludilo one 1989. godine na Kosovu i čuveni mu govor u Gazimestanu, 28. lipnja na sam Vidovdan, zacijelo bi drugačije razmišljao o svojem srpskom "svetitelju" Nikolaju!

Neosporno, ima tu i kritički misli i stavova, ali iste ostaju na margini zanemarivosti, još dugo će potrajati dok se iz srbenda stvori kritična masa zdravo - rasuđujućih srpskih građana u duhu jedne danas Danice Drašković, jednoga humaniste tipa Bogdana Bogdanovića ili jedne Nataše Kandić ili jedne Sonje Biserko ili jedne Vesne Pešić ili jednoga Vladimira Vukičevića i drugih, ali čije sazrijevanje uvelike ovisi od pravilnog državotvornog stava svih hrvatskih političara bez obzira na njihovo političko stajalište i njihovu vjeroispovijed, uvijek spremni u kontekstu onog čuvenog pisma Svetozara Pribičevića njegovim Srbima iz azila u Parizu krajem prosinca 1934. gdje je doslovce poslije mnogih njegovih zabluda odlučio odlučno braniti hrvatske interese i njegovih, toliko puta prevarenih prečana istog stava, tek tada će i demokratizacija srpskog društva stasati i kročiti velikom brzinom u pozitivnom smjeru sveopće europske zajedničke bolje budućnosti!

Dok u Hrvatskoj postoji stav nekakve čudne izdajničke vlade jednoga neznalice i velikog truta tipa Zorana NUlanovića koja nije spremna legalizirati HPC i dati joj istu potporu, koju njegova vlada od narodnih novaca daje drugim i daleko manjim, pravo rečeno i marginalnijim duhovnim organizacijama poput one protestantske u Osijeku sa nekoliko manekena pod duhovnim vodstvom jedog Petra Kuzmiča, bivšeg veleposlanika RH, onog hrvatskog pritajenog neprijatelja iznimne podmuklosti i škorpimelionskih kvaliteta ali istovremeno izuzetno velikih hedonističkih manira, koji u Acinoj emisiji NU2 22. prosinca 2013. licemjerno i podlo kaže: U Vukovaru su ljudi patili, ali napad na ćirilicu je bezumlje!

Kad takovi "korifeji" u toliko gledanoj emisiji HRT-a  u stilu blebetara i klepetara glasno iznose svoja oportunistička, ali decentno ciljana stajališta hrvatskom društvu, onda se nemamo više čemu čuditi kada nam se masovno pojavljuju i izniču kojekakve klepetuše u stilu jedne Snježane Kordić, Andreje Zorić ili Marice Bodrožić, koje isti hedonizam jednoga blebetara Petra Kuzmiča objeručki i svesrdno prihvaćaju, budući su se kao najobičnije provincijalke u ovome globalističkom svijetu prepunom kojekakvih i čudnih masturbacija, definitivno izgubile, jer nisu očito nikada ni čule za onu čuvenu Šenoinu prekrasnu stihotvorevinu: Oj budi svoj ili čuveni stih Petra Preradovića: Pozdrav domovini.

Možda je upravo ovaj Ćorićev "biser" kojega je pronašao i uredio u njegovom političkom leksikonu na stranici 1145  dr. Hrvoje Šošić: Hrvatski politički leksikon, a napisao ga je 1892. velikosrbin D. M. Ćorić glede predstavljanja njegovog izdanja Šenoe i njegovog Zlatarevog zlata[/b] inspiriralo Šenou za gore navedeni stih:
Pružajući čitalačkoj publici ovo remek delo darovitog pisca Avgusta Šenoa, smatram za potrebno, da progovorim nekoliko reči o životu i radu ovoga književnoga velikana naše braće Srba katoličke vere. Da mnogobrojni i lukavi neprijatelji Srpstva nisu u svoje vreme bacili seme razdora među braću, da nije bilo usijanih i zanesenih glava, pa možda i prodanih duša, koje su to seme tako revnosno negovale, ne bi danas bilo potrebno, da prikazujemo našoj publici Avgusta Šenoa; on bi i kod nas bio znan i poštovan, kao što je znan i poštovan u naše braće, Srba katoličke vere – takozvanih Hrvata. Neprijateljima našim išlo je na račun, da raskomadaju srpstvo, pa ako je moguće i da izbrišu ime "Srbin". Jedan deo Srba pokatoličiše, drugi poturčiše, treći pounijatiše. Jednima dadoše ime "Hrvati", drugima rekoše da su "Dalmate", muhamedancima kazaše da su Turci.

Dakle, ovdje ni izdaleka još tu nema nekih ustaša ili "ustaških guja", nekih Jasenovaca, izmišljenih jama i jamica, Jadovna i jadovčića, logora i logorčića, gdje poslije laganog i finog starta onog "Vukovog" Rječnika srpskog jezika 1818. u Beču započinje otvorena i sustavna agresija na Hrvatsku i hrvatski narod, koja je malo zatim krenula nesmiljenom žestinom bez nekog velikog učešća Hrvata i do današnjeg dana ne prestaje, ali sada upravo uz svesrdnu podršku svih tih orjunaških i hedonističkih Hrvata poput ove gore tri spomenute Glorije, koje ne zadovolje sobom i svijetom oko sebe glume danas naivnom svijetu neke moderne ženske mušketire, očito inkognito dirigirane i pod utjecajem pašalučkih međunožnih batina!

Najnoviji dokaz te rabote je srbijanski ministar rada, Aleksandar Vulin, koji nedavno javno besramno pred kamerama i mikrofonima govori i sustavno, po ne znam već koji puta dalje kleveće hrvatsku vojsku i narod, ovaj u Beogradu, a Milorad Pupovac u Zagrebu, gdje je sve u dosluhu, unatoč oslobađajuće presude 16. studenog 2012. u Den Haagu, glede po njemu onih protjeranih nekih 250.000 Krajišnika kakti velikih žrtava OLUJE 95, a što je velika i bezočna laž, jer je njihova "traktorijada" već davno prije toga bila sustavno trenirana i dogovorena, a ista samo potvrđuje onaj Ćosićev sindrom druge vrste: "Lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, lažemo da nas ne bude strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tuđu bedu. Lažemo iz ljubavi i čovečnosti, lažemo zbog poštenja. Lažemo radi slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno."

Tako bi odlučnost svake kvalitetne hrvatske vlade, koja jasno i odlučno, prije svega sustavno štiti i čuva hrvatske pravne i privredne interese bi opozivanjem veleposlanika iz Beograda dovela ovu i sličnu ljudsku lažljivu bagru pa i čak jednog slovenskog uzorpatora imena Vojko Volk ili Erjavec vrlo brzo pameti i definitivnoj spoznaji, kako samo istina oslobađa i samo ona može donijeti trajan mir na ovim prostorima, sve drugo su iluzije naivnih, gdje tu najmanje pomažu usluge blebetara i blebetarki ili klepetara i klepetuša, ma koje vrste i iz kojega lagera iste i isti dolazili!

Sve ove naše današnje blebetare i blebetarke, klepetuše i klepetari moraju pod hitno ovo od velikosrbina D. M. Čorića napisano još davne 1892. godine, naučiti napamet kao pjesmicu, i bilo bi jako dobro ovo si u njihovim praznim tikvama malo pojasniti uz pomoć nekog lucidnog mentora, a ne da dalje mlate praznu slamu kao neke selske babetine na pijaci, jer tako, kako se ov(e)i u zadnje vrijeme ponašaju, to ne rade više ni poznate kumice sa zagrebačkog Dolca!

To je apsolutni dokaz kako taj umišljeni, ali samo kvazi diplomatski uglađeni gospodin imena Petar Kuzmič uopće nema pregled ni staro-povijesne, a još manje sadašnje situacije hrvatskog puka i Hrvata kao većinskog naroda, čovjek, koji navodno uči mlade naraštaje kao profesor na nekakvom Fakultetu, ali što? Kako postati neprijatelj naroda i Republike Hrvatske?!

Čovjek koji je očito umno poremećen ili se samo pravi lud – druge varijante ne postoje!

 
1. od 3   

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #588 : Svibanj 07, 2015, 10:53:45 »


Ako je umno poremećen, onda mu treba zaista pomoći i slučaj je za Vladu Jukića i njegove poltrone i adlatuse, te Vidu Demarin[/b] i Vrapče[/b], a ne da se tamo zatvaraju mladi ljudi, koji nisu i ne mogu nekritički prihvatiti anomalije i zločine ovoga našeg još uvijek nelustriranog totalno udbaškog društva[/b] a koje vlada RH, pa bi umjesto jednoga Ivana Pranklina i svih drugih ondje trebao biti jedan Petar Kuzmič, Zoran Pusić, Milorad Pupovac, Marina Lovrić-Merzel, Juraj Hrženjak, Vesna Teršelič, Žarko Puhovski, Slavko i Ivo Goldstein, Boris Dežulović, Ante Tomić, Zoran Đurđević i svi ostali njima slični! [/b]   

Koliko je to naše hrvatsko društvo udbaško jasno nam govore upravo učestali napadi Feđe Grbina i njegovih čudnovatih poltrona na svim medijskim portalima RH ovih dana na predsjednicu RH, gospođu Kolindu Grabar – Kitarović glede po njima navodne prijevare i utaje poreza onih doniranih sredstava djeci u Stubici, a što je samo dokaz njihovog neznanja i nepoznavanja zakonskih okvira, koje hrvatska predsjednica nije prekršila. No taj isti Feđa, koji je očito svoju jura diplomu stekao u Banjaluci ne postavlja, a još manje daje odgovor, gdje je YUsipovićev novac iz kampanje završio?

Pojam kongruentnosti je za glupsona Feđu Grbina veliki problem, bio i ostao, i zato on, dok Hrvatska u svakom pogledu i dalje duboko tone u zaduživanju, a mladi napuštaju masovno Domaju dok ovaj licka svoj udbaški sladoled od mnoštvo posađenih Brozovih ludih gljiva i proljeva proljev u suradnji sa plačenicima poput "Stipeprof" i njegovim drugim nikom "machak", "anticenzura", "nijeminista", "cimbenik", "komarac49". "thinkpink", "de facto i de jure", "mr.sc.Vaso", "maslina", "franjopropalismoskroz", "melinda", "chemica" i kako se još sve ne zovu, a prisutni u svako vrijeme na svim hrvatskim medijskim prostorima!

Bilo bi dobro saznati, koliko svi ti plačenici godišnje ovaj napaćeni narod u kunićima koštaju i da li je Feđa za iste izdatke platio državi porez, ovdje sada stvarno postoji ozbiljna objektivna sumnja utaje poreza, pa je isto zadatak poreske uprave što prije provjeriti!

Dok Hrvati imaju tek nekoliko svetaca, ovi njih 77 poredali i produciraju kao VW aute na tekućoj vrpci, a 77. po redu jedan od najvećih zločinaca i antisemita čovječanstva, no to očito nikoga ne smeta od svjetskih moćnika, pa ni onoga inače toliko agilnog dr. Efraima Zuroffa, a još manje zanima u Europi i u EU komisiji i tako oni u miru postižu gotovo sve svoje ciljeve, onomad njihovim zločinačkim i osvajačkim III. Balkanskim ratom izgubljene!

Svetitelj, hrvatski rečeno svetac – dokazani zločinac i jedan od najvećih mrzitelja i progonitelja Židova u vrijeme Nedićeve i Ljotićeve i Mihajlovićeve fašističke Srbije od travnja 1941. do kraja 1944., a sve pod blagonaklonim patronatom III. Reicha i Adolfa Hitlera i svoga "vascelog" života, onomad u Srbiji, ali i u svijetu! Poslije ciljane njemačke zaštite u konclogoru Dachau odlazi 1945. u Ameriku, a isto "zatočeništvo" u Dachau njegovi naivni Pupini i hrvatski orjunaši pretvaraju u veliku srpsku žrtvu, iako direktno i indirektno suodgovoran za smrt i pogubljenje preko 16.000 Jevreja Srbije, unatoč svemu kanoniziran od strane SPC, ali to onoga, inače toliko agilnog dr. Efraima Zuroffa i predsjednika židovske općine Beograd Aleksandra Nećaka nimalo ne smeta, ali zato slušamo utoliko više njihovog laprdanja, ako se samo ukaže neka mala mogućnost, gdje bi Stepinac mogao postati PRAVEDNIK u Yad Vashemu ili svetacuz preduvjet da Sveti otac Franjo ima muda, što očito za sada nije baš tako kako ga se diže u nebesa!?

Kolika je ljudska bijeda taj Aleksandar Nećak najbolje demonstrira emisija Olivere Kovačević na RTS: Da možda ne, Stepinac od 16. travnja 2012. koju si svatko na YouTube može slobodno pogledati, sav taj primitivizam i ljudsku bijedu, upravo koja samo potvrđuje drugu formu Ćosićevog sindroma......lažemo da sakrijemo svoju i tuđu bedu....... točno, srpsku i jevrejsku, onu tipičnu i podmuklu jednog besramnog Aleksandra Nećaka! Može li licemjerje i ljudska pokvarenost postići još koji drugi, možda veći oblik gradacije nego što je primjer ove kanonizacije Nikolaja Velimirovića?

Tu je vjerojatno samo mržnja glede svega što je hrvatsko i iskonsko hrvatsko, kao plod njihovih neostvarenih snova, gdje nekad davno napuštene od njihovih hrvatskih ljubavnika sada se ista toliko jasno artikulira kod jedne Snježane Kordić ili jedne Andreje Zorić ili jedne Marice Bodrožić, veća! Ovdje izričito i gotovo mazohistički opijenih nekim ljubavnim eleksirom nekog nama nepoznatog i skrivenog velikosrbina, koji je u intimnom ugođaju u njima i njihovim vaginama producirao hormonalne erupcije, kao što su to one Srpkinjice čuvajući im djecu onomad sa svojim čučama producirale kod Karla Bildta i Jensa Stoltenberga, a čije su posljedice totalni gubitci orijentacije, a što isto tako vrijedi i za ovo dvoje diplomatskih ratnika i plod istog su upravo i bile te njihove izjave pred početak OLUJE 95, a koje se gotovo ne razlikuju od stila nekih provincijalnih klepetuša ili kumica sa zagrebačkog Dolca: hrvatski jezik ni ne postoji, a većina hrvatskih kroatista su veliki nacionalisti, dok Andreja Zorić govori u svojoj regensburskoj dizertaciji slično pa u njenom predavanju u zimskom semestru 2006./2007.[/b] piše: Die kroatische nationale Wiedergeburtsbewegung des 19. Jahrhundert als kulturelle Lüge
Marica Bodrožić
u svom Mein weisser Frieden – Moj bijeli mir[/b], dokazuje sve gore spomenuto i uspijeva na jedan čak "impresivan" način dokazati svoje neznaje i ignoriranje svega što je hrvatsko, dakle, ona de facto ignorira samu sebe i to je njena najveća tragedija, svjesna ili nesvjesna?! Ona kao i neki Zoran Đurđević svugdje vidi u RH samo ustašluk i ustaške guje kada Hrvati govore i pišu istinu ili žele istinu u zajedništvu spoznati, a ne dalje slušati ideološke dogme svjetski osuđenih zločinaca i crveno-fašističkih manipulatora u liku jednog njihovog druga Tita, kojeg svesrdno Josip YUratović kao član Bundestaga promovira diljem Njemačke i Europe! Dobro da nam ta izgubljena Marica u vremenu i prostoru još ne prijeti kao onaj neznalica i veliki antiFašista Zoran Đurđević iz Splita sa sudom u Strassburgu, onim svojim smiješnim dopisom Hrvatskom tjedniku br. 553, koji očigledno još uvijek nije svjestan što će suđenje Perkoviću i Mustaću u Münchenu objelodaniti o svim takovima i njemu sličnima!? 

Ona kao i taj izgubljeni umni jadnik Zoran Đurđević više ni ne zna odakle je potekla, a još manje kuda ide, tako se ta njena izgubljenost najbolje definira i vidi gdje ona umjesto današnjeg Solina i nekadašnjeg Salona vidi Solanu, naravno Javiera, onog prekrasnog zatucanog španjolskog socijalistu koji je svaki puta odlazeći u Beograd ponio sanduk najboljeg šampanjca u zrakoplovu da obraduje svoga prijatelja i druga SLOBU i njegovu kompaniju! Eto o Solani sanja naša globalno izgubljena i zbunjena Marica, a sve kao posljedica neke vaginalne davno povrijeđene seksualne taštine gubitkom hrvatskog ljubavnika, gdje sada istim osvetničkim aktom slijedi nemilosrdna osveta hrvatskom bivšem ljubavniku, koji je ostavio jer ga nije zadovoljila i sada slijedi gotovo mazohistička potpuna predaja novom velikosrpskom očaranju poput one od Severine pa ona gazi svaku istinu o Hrvatima i Hrvatskoj! Ona mazohistički gazi sve pred sobom i oko sebe, sve što još i malo pokazuje naznake nečeg hrvatskog, bez da je istog svjesna, unaša si kako je upravo ona i samo ona neka vrsta unikatnoga kozmopolita, a ne de facto samo najobičnija primitivna izgubljena seljančica iz Dalmatinske Zagore, ili kako to naši Hrvati iz Dalmacije za iste kažu, mala vlainja – koja se očito izgubila u velikom ili bolje rečeno, sada još većem ujedinjenom Berlinu pa u svojim seksualnim halucinacijama svijetu prodaje velikosrpsku nevinost, sličnu onoj "velikoj svetosti i nevinosti" Nikolaja Velimirovića! A sve ide uvijek po istoj šemi, upravo kao i njene gore spomenute suvremenice ili njihovi davni uzori i prethodnici u liku jednog Viktora Novaka ili jednoga Ive Andrića ili jednoga Đure Vilovića ili danas Borisa Dežulovića ili Freda Matića pa na kraju i jednoga Bojana Glavaševića! Koje li samo paralele i sličnosti, a sve najobičnije prodane i licemjerne duše, koje upravo izgled Marice Bodrožić tako jasno oslikava, ta regača, koja ne uspijeva biti čak ni originalan žabac Kermit, jer joj za isto nedostaje znanje i inteligencija koju taj nadasve lukavi žabac Kermit posjeduje i vlada svakom situacijom, dok je ova samo neka loša njegova kopija iz toga sada njezinoga novokomponiranog Muppets Showa u Berlinu ili bilo gdje drugdje po Europi ili nekom drugom svijetu! Ova ne vlada hrvatskim jezikom a da ne govorimo o povijesnim deficitima i velikom neznanju te jeftine kopije Kermita iz Berlina.

I dok onaj naš veliki Nikola Tesla ili veliki Petar Preradović nikada nisu odbacili i izdali svoju Domaju, ove umišljene i povrijeđene šiparice  glede nekih neispunjenih, njihovih možda čak i ekskluzivnih seksualnih želja sve gaze što samo diše hrvatsko i pretvaraju ga pred naivnim i jako masturbiranim globalnim svijetom u smiješnu parodiju njihovih traumatskih poremećaja, dok ih isti gotovo i ne razumije, ali prihvaća, jer prosipaju laži o Hrvatima i Hrvatskoj a što je već stoljetna praksa zakulisno pokrenuta od srbenda i velikosrba poput D. M. Ćorića i hrvatskih orjunaša i pohotnih nezadovoljnih nekih čudnih hrvatskih "snaša", jer da je obratno onda zacijelo ne bi postojala u njima ta agresija na sve što odiše hrvatstvom, a de facto bezrazložno je i gotovo uvijek ne argumentirano, bez jedne trunke dokaza, pače obična prostačka kleveta u stilu jednog Petera Handkea ili Urlicha Schillera, koji su isto blebetali a nisu imali pojma što blebeću!     

Istovremeno nekakav katolik i kakti veliki pravednik u liku Sv. oca Franje povlađuje i popušta pritiscima laži srbenda i velikosrba u krugu Irineja i njegove zločinačke organizacije zvane SPC, pa odgađa već za 2014. dogovorenu kanonizaciju blaženika i hrvatskog kardinala i mučenika, dr. Alojzija Stepinca na neodređeno vrijeme, dok ovi na Kaptolu i u vladi RH šute kao zaliveni, sapienti sat! 

Gdje Hrvati imaju samo nekoliko svetaca ovi to produciraju na tone, baš upravo tako kako s pravom glasi druga forma Ćosićevog sindroma: Lažemo da bismo obmanuli sebe.......Lažemo iz samilosti, da bi sakrili svoju i tuđu bedu.....! Deobe 1, str. 135

Hrvati i svi hrvatski lojalni građani RH moraju se što prije osloboditi sljepila, a koje su toliko jasno ovih dana demonstrirali u hrvatskim medijima na izjave dvoje hrvatskih generala Tusa i Stipetića, gotovo nisam mogao povjerovati da postoje toliko zatucani ljudi poslije svega što se u Hrvatskoj od 03. siječnja 2000. zbiva, ne može biti presuđujuće što je netko bio prije toga, pa tako i časnik omražene JNA, a koji se 1991. stavio na raspolaganje Domaji i njenom tadašnjem političkom vodstvu, već možemo o istima govoriti sa pozicije postignutih rezultata i daljnjeg djelovanja.

Jako dobro znam kakovo je bilo stanje glede opreme i obučenosti hrvatskih bojovnika, jer sam onomad skoro svaki drugi tjedan putovao u pravcu Domaje i obilazio i kontrolirao pomoć koju smo organizirali, svjedoci i danas, Gospodinu hvala, žive! Puno toga je funkcioniralo s brda zdola i ne rijetko nikako! Znači, to što je rekao hrvatski časni general Anton Tus glede prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana je nešto najbolje što sam ovih svih godina o njemu čuo: on bih radije 1000 dana pregovarao nego jedan dan vodio rat......pa to je najbolji dokaz kako su sve te sustavno inputirane laži, a koje se o prvom hrvatsko predsjedniku i čovjeku i velikom mirotvorcu još i danas na portalima sustavno šire, gdje to upravo rade Feđini poltroni i poltrončići poput "Stipeprof", "chemica", "melinda", "anticenzura", sve sam ih ovdje poimence nabrojio.

 
2. od 3   

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #589 : Svibanj 07, 2015, 10:54:40 »


U dva sitna i mala, ali važna razgovora sa pokojnim predsjednikom i ja sam stekao takav dojam, izuzetno vojnički kompetentan, ali kao stari partizanski ratnik svakog trenutka svjestan kako u ratu oko njega i njegovih bojovnika frcaju olovne i čelične kugle, bombe, granate i da je tu svaki ljudski život neizmjerno i nepredviđeno svakog trenutka ugrožen, a on je bio pravi general, koji nije svoju zapovjednu odgovornost vidio samo u njegovom zapovijedanju i naredbama, već i u odgovornosti za njegove bojovnike i njihove dragocjene ljudske živote i duboko svjestan činjenice, kako isto nije neki izmišljeni kazališni igrokaz jednog mazohističkog šarlatana Ante Tomića ili Olivera Frljića!

Isto vrijedi i za časnog hrvatskog stožernog generala Petra Stipetića, možda je i negdje malo pogriješio, nitko od nas nije bezgrješan, osim onih koji ništo ne rade poput druga Zorana NUlanovića i svih njegovih drugarica i drugova kao članova vlade, de facto već skoro 3,5 godine prodaju samo narodu neku maglu i Grčićeva pusta viđanja i obećanja!

No vratimo se Stipetiću, pa sve što je rekao je na mjestu, a budale, koje su si umislile kako je trebao pobiti Bulatove ljude nakon predaje ili krenuti u boj dok su ga predstavnici i časnici UN-a molili da još malo pričeka, što je i pametno vojnički učinio sa dopuštenim vremenskim ograničenjem i nije se želio spustiti na nivo srbenda, koje su to gotovo uvijek radile s velikim dijelom s Hrvata! Očito mnogi još uvijek nisu naučili toliko potrebnu lekciju, da oni to "mogu" napraviti gotovo što ih volja i bit će na kraju ujeo vuk magare, ali ako nešto slično napravi hrvatski vojnik, onda svi Hrvati i njihovi bojovnici postaju zločinci gotovo beskrajnog stupnja! Zar isti ne vide što se danas u RH događa i nisu svjesni što bi se još i moglo doskora dogoditi, a slučaj Velimirovićeve "svetosti" koji sam jasno opisao morao i trebao bi naučiti i te zatucane pameti?!

Znam jako dobro kakova je financijska i privredna situacija većine hrvatskih građana, ali isto tako me jako rastužilo kada jedan častan hrvatski stožerni general, koji je dao veliki obol za slobodu svoga naroda i Domaje mora tražiti pomoć od svoje kćerke kako bi mogao barem donekle pristojno živjeti i povezati kraj s krajem, a vidjeli smo na slici koliko je skromna ta njegova kuća, vikendica u Lici, dok su si drugi postrojili vile i dvorce na lopovski način, a što ove huškače nimalo ne smeta dok oni oponašaju kumice sa Dolca! Ponašanje tih i takovih pojedinaca ne mogu i ne ću nikada moći razumjeti, a još manje htjeti razumjeti, jer postoje ljudske norme koje treba uvijek poštovati, neovisno u kakovim se vremenima nalazimo, deset Božjih zapovjedi i Biblija stare su već nekoliko tisuća godina i ništo se tu ne će ni doskora promijeniti i sada kada imamo i svi živimo u velikom globalnom selu, stoga su u velikoj zabludi svi ti neumjesni kritičari naših časnih generala, koji su samo pokazali da ne posjeduju kulturu svađe, a ista je osnovni element i preduvjet na putu razvoja jednog normalnog i zdravog demokratskog društva, što naše hrvatsko, očito i nažalost još uvijek nije i poslije četvrtine stoljeća postojanja RH postalo!     

Igra Zorana NUlanovića u Okučanima glede proslave BLJESKA95 i lako grljenje Đure Glogoškog bila je samo PR gesta u predizbornoj kampanji jer već par sati kasnije pokazao je pravo staro vučje lice  i lice izdajnika i ignoranta hrvatskih branitelja njegovom i Kotromanovićevom zabranom nastupa klape HRM "Sv. Juraj" u dobrotvornoj akciji zajedništva na Trgu bana Jelačića u Zagrebu u subotu! No tu je naša lijepa i pametna predsjednica trebala pokazati tko nosi hlače, a tko opanke, jer ona je vrhovni zapovjednik HV!

Budući je HDZ na vrijeme pokazao svoje pravo lice pa su njegovi drmatori u Dijaspori pod patronatom centrale u Zagrebu izabrali za HDZ glavnog vođu jednog velikog ljubitelja čajke i čajkuša, Ivana Šokića, sapienti sat ili vuk dlaku mijenja ali ćud nikada! Dok istovremeno nitko od svih tih vodećih ljudi HDZ-a nije do sada nigdje postavio pitanje i usprotivio se brutalnom izbacivanju Mije Marića i Mladena Kostića onomad iz predsjedništva HSKNJ prije nekoliko tjedni u Darmstadtu, zašto? Odgovor je jasan kao bijeli dan izborom Ivana Šokića, velikim i dobro poznatim ljubiteljem pašalučkih čajkuša, quo vadis HDZ?

Od istog HDZ- a i takovim čelništvom se nema glede mogućeg boljitka i pravilnog upravljanja resursama RH što pozitivno očekivati, blebetanje nekakvog njihovog eksperta Budimira je prašina je u oči za slijepe, slučaj Šokić najbolje dokazuje i oslikava što misle o svom narodu i biračkom tijelu, koje ni od Keruma u Splitu ili sličnima bilo gdje u Hrvatskoj nema se čemu dobrom i skorom boljitku nadati, pa tako ni od jednoga Milana Bandića u Zagrebu, koji sada naivnima masno obećava besplatne školske knjige za srednješkolce, kao da je to njegov novac, taj zagrebački buđet, koji se isto kao i Kerum družio i grlio sa Klicom, a obojici je jedino pravo mjesto Remetinac, a tko istima i takovima i dalje želi slijepo vjerovati, doživjet će jovo nanovo malu Bleiburšku tragediju i sustavnu totalnu stagnaciju Hrvatske, po ne znam već sada koji put!

Da se to ne bi isto ponovilo i dogodilo, apeliram na sve domoljubne Hrvatice i Hrvate i cjelokupnu hrvatsku zajednicu hrvatskih građana, počnite stvarati jednu kvalitetnu stranku domoljubnih građana znanja RH koji su spremni dati potreban obol za svoju državu i narod i da se konačno krene u susret sreći i blagostanju, a što je samo moguće sa ljudima apsolutne čiste prošlosti i neokaljanih ovratnika, jer Hrvatska ima neizmjerne prirodne i ljudske potencijale, diljem svijeta, ali i u Hrvatskoj. Sve ove sadašnje stranke, njih 153 na broju sa malim isključenjima isti preduvjet ne ispunjavaju i moraju selektivno nestati sa političke scene, što prije to bolje!

Osnovni elementi programa takove stranke, a koju ja vidim jedinim mogućim spasom naše drage Domaje moraju sadržavati:
   Usklađenje Ustava na primjeru jedne Njemačke, Češke, Slovačke
   Generalna reforma sudova uz pomoć EU-a
   Generalna reforma policije
   Generalna reforma državne uprave i smanjenje županija i općina i generalna revizija svih nevladinih udruga
   Generalna reforma vojske i njen novi ustroj kao školu nacije u duhu razmišljanja stožernog generala Petra Stipetića
   Definitivna i neodgodiva totalna provedba LUSTRACIJE u svim segmentima hrvatskog društva, a koja je de facto počela 17. listopada 2014. sudskim postupkom Perković-Mustač u Muenchenu, Njemačka
   Povrat svih pokradenih, otuđenih novčanih i drugih materijalnih dobara u Domaji i inozemstvu, ovdje preslika primjera jednog Islanda, a sve počinitelje privesti ogledalu pravde 
   Revizija svih penzija bivših državnih, sindikalnih dužnosnika i zastupnika u Hrvatskom saboru i EU Parlamentu
   Izgradnja hrvatskog bankarskog sustava, Hrvatska Poštanska Banka mora ostati u većinskom vlasništvu RH i postati baza za razvoj ostalih bankarskih segmenata
   Refinanciranje sadašnjeg duga glede povoljnih kamatnih stopa na svjetskom tržištu kapitala
   Svako novo zaduživanje na državnoj razini putem mjenica mora sadržavati minimalni fond od 10% od novog duga, čija sredstva služe za investiranje u mlade i inovativne tvrtke i profitabilne projekte svih vrsta, koje  će glede njihovog razvoja stvarati nove dodatne vrijednosti i zapošljavati hrvatsko građanstvo
   Osnivanje fonda razvoja slabo razvijenih županija i otoka, gdje 20% sredstava iz prethodne točke odlazi u isti, k tome dobro razvijene županije po dogovorenom ključu uplaćuju u isti godišnje, tako se primjerice bez problema može financirati brzi razvoj Vukovarsko-Srijemske županije i ostalih, a isto je apsolutno neovisno od stranačke političke konstelacije 
   Jasni kriteriji investicijskog zakona sa posebnim stimulacijama i privilegijama za povrat Hrvata i svih ostalih hrvatskih građana dobre volje iz dijaspore, ali i uz sustavnu stimulaciju i svih ostalih investitora
   Definirani vremenski plan dovođenja ukupnog duga RH na nulu sa jasnim planskim pokazateljima kao determinante za ostvarenje istog
   Sustavno stvaranje zlatnih i drugih rezervi RH
   Tabelarni pregled plaća svih državnih subjekata od predsjednika RH do portira, isto važi i za poduzeća i institute gdje RH je većinski vlasnik
   Kako EU ne dopušta smrtnu kaznu, uvođenje trostruke doživotne kazne za čin počinjenog nasilničkog zločina, pljačke i izdaje interesa naroda RH je conditio sine qua non
   Zabrana takozvanih koalicija dosadašnjeg tipa ili stranke moraju nastupati samostalno u predizbornoj kampanji
   Čelnici i članovi nadzornih odbora u poduzećima u državnom vlasništvu mogu biti se samo za to kvalificirane osobe putem natječaja, ali bez stranačkih uplitanja i manipulacija

Ovo nije sve, ali osnovni elementi su tu koji osiguravaju put k boljitku, sve drugo su naivne iluzije i u tom smjeru moramo stremiti i brzo raditi na stvaranju iste, ako zaista želimo nama svima dobro i pretvoriti Hrvatsku u zemlju blagostanja, a što je i realno moguće u relativno kratkom vremenskom periodu već u prvom mandatu, de facto u mnoštvu mojih kružnih pisama dao sam cijeli program, samo ih treba proučiti i konkretizirati u jedan program, a onda u detalje razraditi.

Sine ira et studio,

carlo
 
3. od 3   

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #590 : Svibanj 07, 2015, 22:07:36 »


KRUG  ZA  TRG

Građanska  inicijativa za Hrvatsku bez totalitarističke simbolike u javnim prostorima

UKLONIMO MARŠALA TITA IZ ZAGREBA I HRVATSKE

Dođimo svi pred Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu na

BDJENJE SA SVIJEĆAMA
u petak 8. svibnja 2015. od 21 sat
i
PROSVJED
u subotu 9. svibnja 2015. u 11 sati


Zapadna Europa je 8. svibnju 1945. - prije sedamdeset godina! - slavila  pobjedu demokracije, a nad Hrvate se nadvio mrak totalitarizma. Jugoslavenski partizani u Zagreb su ušli 8. svibnja i započeli likvidacijama,  odvođenjima u logore, izbacivanjima ljudi iz stanova. U noći od 7. na 8. svibnja bdjelo se u žalosti i strahu. Bdijmo i mi!

Prosvjedom ove godine upućujemo osmi zahtjev Skupštini Grada Zagreba.
 
Program bdjenja i prosvjeda: govornici, čitanja svjedočenja.    

Koordinacijski odbor: mr. sc. Eva Kirchmayer Bilić, Ante Beljo, Goran Blažeković, mr. sc. Zdravka Bušić, Đuro Knezičić, Anđa Lovrić, Anđelko Marenić, Cika Mikolčić, Jasna Pavelić Jureško, Đurđa Puškaš, Maja Runje, Ivančica Sekula, Radovan Slade Šilović, Eduard Spahić, Maja Šovagović, Smiljana Šunde, Petar Vratović, mr. sc. Zorka Zane i dr. sc. Željka Znidarčić.

Tel.:
095/ 9040553 (Kirchmayer Bilić),
098/ 1726143 (Bušić),
091/ 9578969 (Runje)

Građanska inicijativa za Hrvatsku bez totalitarističke simbolike u javnim prostorima

____________________

Kao podsjetnik:

<a href="http://www.youtube.com/v/3IM95HKgn6E?version=3&amp;feature=player_detailpage" target="_blank">http://www.youtube.com/v/3IM95HKgn6E?version=3&amp;feature=player_detailpage</a>


Ako Tito onda i Pavelić

U vrijeme kada su Hrvati bili nezavisni ja još nisam bila rođena. Ali sam osjetila "antifašističku"-jugoslavensku diktaturu u kojoj većina Hrvata nije bila svoj na svome, u kojoj je manjina pisala novu povijest i tako stvarala od krvnika i ubojica narodne heroje. Nikada Hrvatska nije imala toliko narodnih heroja koliko za vrijeme Titove vladavine. To nas treba čuditi!

-   Tko je uopće heroj?
-   Onaj koji je izuzetne hrabrosti i požrtvovnosti - tako bar piše u enciklopediji.
-   Zar je hrabrost i požrtvanost držati logore među kojima su bili najzloglasniji Logor Knićanin, Radni logor Valpovo, Sabirni logor Josipovac i Politički logor Goli otok?
-   Zar je hrabrost i požrtvanost masovno ubijanje domobrana, ustaša i hrvatskih civila?
-   Zar je hrabrost i požrtvanost udbaško ubijanje Hrvata izvan domovine?

Ako se ubojice Hrvata veliča i slavi kao narodne heroje onda je također perverzija današnje hrvatske politike zabraniti stari hrvatski pozdrav: Za dom spremni!

Da bih ja, kao odrasla osoba, prihvatila neku zabranu ili neku naredbu mora mi njezina namjera biti logična.

-   Što namjerava hrvatska Vlada s veličanjem krvnika Tita i omolovažavanjem ustaša?
-   Što uopće znači biti ustaša?

Ustaše su osobe koji su imali želju stvoriti nezavisnu državu. Sve što se je između 1941 i 1945 događalo na području Hrvatske nije ni blizu usporedljivo sa četničkim i partizanskim i udbaškim zločinima.

Broj žrtava u doba totalitarne SFRJ nije nam do danas poznat. Zna se tko ima interesa spriječiti popis žrtava počinjenih u NDH i popis žrtava počinjenih u SFRJ.

Aleksandar Ranković, ministar unutarnjih poslova i šef vojne i tajne policije 1.veljače 1951.godine, u beogradskoj skupštini podnio je izvješće. U njemu među ostalim stoji:
"Kroz naše zatvore je prošlo između 1945. i 1951. 3.777.776 zatvorenika, dok smo likvidirali 586.000 narodnih neprijatelja."

Ni u jednoj listi svjetskih ubojica 20. stoljeća ne navodi se Ante Pavelić dok je Tito, zbog milijun i 100 tisuća žrtava koje je dao pogubiti nakon završetka Drugoga svjetskog rata, svrstan među deset svjetskih megaubojica.

Ako je Tito od hrvatskog naroda zaslužio spomenik i da trgovi i ulice nose njegovo ime, onda je to zaslužio i dr. Ante Pavelić.


U svakom slučaju, ako su u pitanju spomenici i nazivi ulica, Hrvatima su potrebni spomenici 'Žrtvama Titovog terora za vrijeme SFRJ' jer spomenici i nazivi javnih prostora upozoravaju i opominju, da se ne zaborave žrtve povijesti.

Usmjerujmo svoje domoljubno djelovanje protiv planova onih koji nas žele ugurati u bilo koje balkanske asocijacije! Iznad svega nikada ne dopustimo da nas itko opet ugura u Jugoslaviju, jer ona je tamnica i golemo groblje hrvatskoga naroda! (John Ivan Prcela)

http://hr.wikipedia.org/wiki/Jugokomunisti%C4%8Dki_zlo%C4%8Dini_nakon_zavr%C5%A1etka_Drugog_svjetskog_rata

http://www.hkv.hr/izdvojeno/vai-prilozi/i-lj/luki-branimir/15043-prof-dr-b-luksic-vrijeme-je-da-se-tita-posalje-na-smetliste-povijesti.html

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #591 : Svibanj 08, 2015, 10:41:57 »


Velezločinac Tito počasni član HAZU ex JAZU

Velezločinca Tita se mora ukloniti iz javnosti u Hrvatskoj

Kako ćemo ukloniti ime Tita kao dokumentarno dokazivog najvećeg zločinca svih povijesnih vremena na hrvatskome prostoru, kad taj velezločinac uživa status počasnog člana u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti - HAZU ex JAZU u Zagrebu. Ovim se postavlja ovoreno pitanje jeli HAZU istinski ili nominalno najviša hrvatska institucija, a zapravo je i dalje JAZU s izvjes(t)nim hipotekama nanešenim Hrvatima, kojih se hrvatski narod neće nikada osloboditi, primjerice šatrovština Vukovog pravopisa u Hrvatskom pravopisu...

Instutucija HAZU ex JAZU ima u svojim redovima najviše znanstvenike svih struka pa ih opravdano pitamo mi Hrvatice i Hrvati sebi svojstvenih dometa poštenog i domoljubnog hrvatstva, kako mogu imati u svojim redovima u instituciji HAZU kao počas(t)nog člana Josipa Broza Tita, dokumentarno dokazivog najvećeg zločinca svih vremena na hrvatskom prostoru. Kako ćemo maknuti ime tog velezločinca s Trga Hrvatskog narodnog kazališta  i s drugih toponima u Hrvatskoj, kad njegovo velezločinačko ime i lik čuva HAZU ex JAZU u Zagrebu kao svetinju u počasnom članstvu?! Nota bene!

Kratki povijestni osvrt na nepopravljive zablude JAZU
JAZU ili punom sintagmom Jugoslavenska akademija znanosti i umjetnosti dok je još nosila to ime, koje joj i danas bolje i točnije pristoji nego HAZU učinila je Hrvatskoj nepopravljive štete. Sjetimo se samo jedne, iz koje su rođene i danas nametnte srbske pohlepe na hrvatski prostor, kulturno blagi i napose na hrvatski jezik.

Osnivač Josip Juraj Strossmayer, je doveo u JAZU srbskog jezikoslovca Đuru Popovića (preimenovanog u Daničića) da stvara zajednički rječnik Srba i Hrvata. Time je počeo jezikoslovni, kulturni, politički i nacionalni "brak" Srba i Hrvata, u kojem su Srbi uzurpirali manje ili više sva nametnička, izrabljivačka, prisvajačka, pljačkaška i druga prava štetna po Hrvate, a nekih od njih se niti danas u Republici Hrvatskoj nismo oslobodili. Zahvaljujući ovom Strossmayerovom pogrešnom činu, kroz srbskog nacionalistu Đuru Popovića - Daničića zaživio je u Hrvatskoj Vuk Stefanović Karadžić, stvoreni takozvani hrvatski vukovci (Broz, Iveković, Maretić...), odbačen je najbolji hrvatski i europski  orienski pravopis Ljudevita Gaja i uvedena Vukova šatrovština "Piši kako govoriš..." Što bi se dogodilo, kad bi se engleskom pravopisu namatnula Vukova pravopisna šatra?!

Hrvatski povjesničari i jezikoslovci zaboravljaju napisati, da je ovu Strossmayerovu  nesvjes(t)nu (namjerno se piše poneka rieč korienski) pogrešku zlorabio ban Khuen Hedervary, koji je uz ostalo stvorio opći kult i privilegije srbskoj nacionalnoj manjini u Hrvatskoj, što je uvjetovalo denacionalizaciju većine pravoslavnih Vlaha, koji su radi privilegija postali Srbi.

Strossmayer je svoj ekumenski duh posvetio jedinstvu vjera i naroda!
To je odlično, ALI u to se je umiješala Srbska pravoslavna crkve iz Srbije sa svojim "ekumenskim istinama" poput: "Sve što je pravoslavno to je srbsko! Srbija je do zadnjeg srbskog groba! Srbi svuda i svagde. Nebo je plave boje i u njemu sedi Srbin Bog..."

Kako se je razvijao nametljivi odnos Srbije i Srba od vremena katoličkog Austrijanca Strossmayera podjednako naklonjenog Hrvatima i Srbima i istaknutog Srbina Đure Daničića do danas, to nam je poznato. Ponovimo radi značaja: Umjesto njegovanja najboljeg hrvatskog pravopisa (i europskog pravopisa!!!) stvorenog od Ljudevita Gaja na etimologijskim osnovama, Hrvatima je nametnut Vukov fonetski pravopis - pravopisna šatra.

Današnji ekumenski sljedbenici Strossmayera darivaju srbskim pravoslavcima stare crkve u Istri i drugdje u Hrvatskoj, gradnju srbskog hrama u Dioklecijanovim zidinama, da se znade "Da tu Srbi žive večno i da je Dioklecijan bio Srbin" i dodajmo još samo jedan čin s korijenčićima iz Strossmayerove ekumene:
Izgradnja srbske gimnazije (i budući srbski univerzitet) u najhrvatskijem i najkatoličkijem dijelu Zagreba na Svetom Duhu. Ni Milorad Pupovac si ne bi poželio više, nego što rimokatolička hijerarhija u Hrvatskoj dariva Srbima - srbskoj nacionalnoj manjini u Hrvatskoj.

U spomenutome, a to je samo neznatni djelić djelića nametnute "srbske ekumene" u Hrvatskoj ne smije se zanemarti značajna uloga - klica Josipa Jurja Stroomayera i njegove JAZU. Po kakovoj to ekumeni, u Beogradu sjedi stalno kao biskup i ustoličeni nadbiskup Slovenac, a u Srbiji i u AP Vojvodini većina katolika su Hrvati! Ovo je pitanje za drugu raspravu.

Nastavak osvrta na velezločinca Josipa Broza Tita u HAZU ex JAZU!
Živućem pokoljenju Hrvata je poznato da je Josip Broz Tito bio marxist, što znači genocidni ubojica, mučitelj i progonitelj Hrvata. Njemački Židov i engleski štićenik Karl Marx sa svojim marxizmom je praotac svih zločinaca i zločinstava 20-og stoljeća, u Europi i u svijetu. Ostanimo u Europi: Teorijsko počelo i praktična uputa u zločinstvo pripada Židovu Karlu Marxu: "Komunizam može pobijediti samo revolucijom... Revolucija guta vlastitu djecu... Hrvati su odpadni narod i treba ih uništiti..." Marxa slijede europski velezločinci ovim redom (spominju se samo najistaknutiji): Egels, Lenjin, Mussolini, Staljin, Hitler i Tito...

Članovi JAZU u eri Titovih zločinstava prema Hrvatima su znali za ta Titova zločinstva, znali su za Bleiburg i za Četverorede smrti razoružanih hrvatskih vojnika, znali su za Jazovke i za Titov Jasenovac, Titovo mučilište Goli Otok itd. ALI nisu spriječavali te i druge Titove zločine.

Suprot tome  JAZU je uzela toga velezločinca Tita u počas(t)no  članstvo. Tu zabludu ili uvjetnu prisilu (ako je to bila?!) ZAŠTO NE PONIŠTE suvremeni članovi HAZU ex JAZU?
 
Da se ne bi meni Draganu Hazleru predbacilo da izmišljam i pišem negativno o velezločincu Titu, donosim ovdje dokumentarni popis zločina, za koje je odgovoran Tito, prepisan za članove HAZU ex JAZU i druge čitatelje od uvaženog povjesničara Mladena Ivezića:
 
Iz knjige:"Genocid nad Hrvatima zapovijeda Tito" *, str. 410:
Glavne konkretne odredbe i zabrane međunarodnog ratnog prava koje su odbacivali titoistički zakoni za Drugog svjetskog rata:
  1. Ubijanje protivničkih boraca koji se žele predati.
  2. Ubijanje ratnih zarobljenika.
  3. Ubijanje ranjenika i bolesnika protivničke vojske.
  4. Ubijanje svećenstva, liječnika i drugih civilnih osoba koje se nađu u protivničkim  postrojbama i budu zarobljene.
  5. Nepoštivanje posebnih prava zarobljenika častnika i njihovo namjerno ubijanje proporcionalno češće s visinom čina.
  6. Nepoštivanje kaznenoga postupovnog prava u svima fazama postupka.
  7. Javno promicanje protuzakonitosti.
8. Neinformiranje vlastite vojske i drugih organa vlasti o dužnostima prema međunarodnome ratnom pravu.
  9. Potpuno nepoštivanje prava svih vrsta ratnih zarobljenika: njihovo ponižavanje, fizičko maltretiranje, nasilno saslušavanje, zabrana vjere i vjerskih obreda, pljačkanje,  zastrašivanje, onemogućavanje korespondencije s rodbinom, prinuda na fizički rad, nedovoljna ishrana i druge deprivacije.
10. Kažnjavanje po načelu kolektivne krivnje.
11. Kažnjavanje po nacionalnoj osnovi.
12. Nepoštivanje obveza proizašlih iz okupacije i kapitulacije.
13. Kažnjavanje tuđih ratnih zarobljenika.
14. Ubijanje, ranjavanje i drugi vidovi tjelesne ugroze civila.
15. Neselektivno borbeno djelovanje s nepotrebnom mogućnošću ubojstva, ranidbe ili druge tjelesne ugroze civila.
16. Ponižavanje, plašenje, vjerska i nacionalna deprivacija civila.
17. Protjerivanje civila s određenih područja ili iz Nezavisne Države Hrvatske.
18. Izgladnjivanje civila otimanjem hrane.
19. Pljačka civila. Oduzimanje iznad onoga što dopušta pravo.
20. Uništavanje civilnih objekata za osobnu upotrebu.
21.Uništavanje javnih civilnih objekata.
22. Uništavanje sredstava javnog prometa namijenjenih civilima i njihovoj uporabi.
23. Uništavanje vjerskih objekata.
24. Uništavanje medicinskih objekata.
25. Uništavanje medicinskih transportnih sredstava.
26. Uporaba protivničkih uniformi
27. Prijetnja ubijanjem svih ako ne dođe do predaje.
28. Protupravna upotreba vojnih zrakoplova".

Tito je nastavio sa zločinstvima nakon završetka Drugog svjetskog rata.
Spomenimo tek primjerice jer za sva Titova ratna i mirnodobska zločinstva trebalo bi napisati višetomsku enciklopediju:
- Masovna ubijanja ratnih zarobljenika ne štedeći majke s djecom i starce...
- Ubijanje svećenika, književnika, liječnika, farmaceuta i drugih stručnjaka...
- Mirnodobski logori mučenje i ubijanja nedužnih ljudi, počev od Titovog Jasenovca, preko Glavnjače, Mitrovice, Foče, Zenice...Golog otoka...
- Po "Zakonima" vršena konfiskacija privatne imovine, prisila u zadruge...
- Ubijanja hrvatskih radnika u drugim državama. Za jedan takav slučaj u Njemačkoj  je upravo postupak u trajanju...

Zar može jedan ratni i mirnodobski velezločinac Josip Broz Tito biti počas(t)ni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti HAZU ex JAZU u Zagrebu?
Taj Tito je od nadležne međunarodne javnosti proglašen kao DESETI na listi najvećih ratnih i mirnodobskih zločinaca 20-og stoljeća u svijetu.
Služi li na čast ili na sramotu Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti - HAZU ex JAZU imati u svojim redovima kao počas(t)nog člana velezločinca Josipa Broza Tita?!

Na ova pitanja o velezločincu Titu i njegovom počas(t)nom članstvu u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti u Zagrebu duguje HAZU ex JAZU i njezin predsjednik Dr.Zvonko Kusić odgovor čitavom Hrvatskom narodu.

Pisatelj ovog podnes(t)ka mr.sc. Dragan Hazler preporuča predsjedniku HAZU ex JAZU Dr. Zvonku Kusiću da ukloni ime velezločinca Josipa Broza Tita iz imenika počas(t)nih članova kao što je uzorna predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović uklonila bistu velezločinca Tita iz predsjedničkog dvora na Pantovščaku u Zagrebu.

Uz izraze osobitog poštovanja i domoljubne pozdrave  preporučam se za suradničku pomoć.

Mr.sc. Dragan Hazler - hrvatski djelatnik, umirovljeni znanstvenik NOVARTIS-a
Basel. 8. svibnja 2015.

Post scriptum: Čvrsto vjerujem u izpravak ove zamolbe s počastnim članstvom velezločincu Titu u HAZU, s nadom da neće biti potrebna međunarodna pomoć. Za sada se podnesak šalje E-mailom gosp. predsjedniku HAZU -  Dr. Zvonku Kusiću i u javnost - Hrvatskom narodu.

________________
* Mladen Ivezić se u svojem izlaganju poziva na preko 1.100 navoda čija se istinitost najvećim dijelom može provjeriti u partizanskoj korespodenciji, povijesnim knjigama, memoarima, časopisima i novinama koje je sustavno proučavao desetak godina. Knjiga je zamišljena kao prvi dio ciklusa koji proučava uzroke i načine provedbe genocida nad Hrvatima od 1941. do 1990. godine.
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #592 : Svibanj 08, 2015, 20:58:53 »


Nenad Vlahović: Kriminal Milorada Pupovca!

<a href="http://www.youtube.com/v/QqWH_dzJ6h8?version=3&amp;feature=player_detailpage" target="_blank">http://www.youtube.com/v/QqWH_dzJ6h8?version=3&amp;feature=player_detailpage</a>
Bujica 20. 04. 2015

Nenad Vlahović: Pupovac je za sebe učinio puno, obogatio se na srpskoj tuzi i jadu

Poziv: Čekam da me tuži, tako bismo napokon javnosti pokazali što je godinama radio

http://www.vecernji.ba/pupovac-je-za-sebe-ucinio-puno-obogatio-se-na-srpskoj-tuzi-i-jadu-445076
______________

Za većinu Hrvata već dugo je riječ "političar" samo sinonim za korumpirane, nesposobne i beskičmene lažljivce kojima je u interesu samo vlastita korist i zato na štetu naroda - biračkih ovaca - pričaju dnevno puno gluposti i svjesno lažu, da bi bili ponovno izabrani.

Mi se moramo osloboditi od ideje da Samostalna demokratska srpska stranka SDSS, preciznije rečeno Vojislav Stanimirović i Milorad Pupovac misle i rade za dobrobit Hrvatske.

Našu domovinu ne će uništiti ludost nego pohlepa. Dokaz? Sve kneževine, sve države i sva carstva uništila je ljudska pohlepa, a ne naivan narod.
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #593 : Svibanj 11, 2015, 12:46:16 »


Stop počinjenim sustavnim zločinima glede Ivana Pranklina
i ostalim uznicima bolnice Vrapče!

Uvažena gospodjo predsjednice RH, Kolinda Grabar-Kitarović,

znam da ste jako opterećena sa državničkim poslovima i intrigama crvenih blebetara! No kako je ovo isto i te kako važno za već ionako loš i poljuljani ugled RH, molim Vas poduzmite rezultirajuće korake za trenutno oslobađanje Ivana Pranklina i ostalih uznika ludnice Vrapče, a koji su zdrave pameti i čiste savjesti za razliku od jednog Vlade Jukića, Vide Demarin i ostalih korumpiranih djelatnika a koji su radili i rade dalje po nalogu bolesnoga i umnoporemećenoga suca Benčića i njegove konkubine Barlovičke i ostalih poltrona Ranka Osojića!

Do sada sam pokusavao rjesavati ovaj nepotreban slučaj krnjenja ugledsa RH apelima i pismima, no vidim da u ovoj udbaškoj i teško korumpiranoj RH to ne pomaže, gdje svi, ali baš gotovo svi, koji bi ovo što ja upravo radim trebali raditi i boriti se za prava i dostojanstvo svakog građanina RH, poglavito poslije svih donešenih rezolucija UN-a, EU-a su de facto najobičnije fukare i ljudski otpad koji samo ubire teška i velika mjesečna primannja i još ktome rade protiv interesa naroda RH poput svih koje sam naveo u ovom dopisu pod Bcc!

Iz istog Vas razloga molim, jer Vas smatram jedinom pametnom osobom u ovom konfuznom državnom aparatu RH povampirenih manijaka izgubljenih u njihovom neznanju, vremenu i prostoru, da poduzmete odlučujuće i rezultirajuće korake kako bih se ovaj zločinački akt nad mladim hrvatskim naraštajem jednom zauvijek zatvorio i priveo kraju jer ću u protivnom poduzeti dalekoseznije mjere i akcije pred predstavništvima RH, a koji će onda definitivno biti poražavajući za sve političke aktere ovog povampirenog takozvanog antiFašstičkog državničkog aparata RH.


Cijenjena gospođo predsjednice, dozvoljavam si zamoliti Vas da me što prije obavijestite što ste poduzela kako bih  se ova tragedija i blamaža konačno pozitivno završila i okončala te ostajem uz srdačan pozdrav,

sine ira et studio,

carlo
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #594 : Svibanj 11, 2015, 23:23:23 »
Prosvjed u Berlinu protiv sukrivca Velike Britanije
u četvrtak 14. svibnja 2015 u 16:00 sati
preko puta Britanskog Veleposlanstva Wilhelmstraße 70 - 71, 10117 Berlin


Dragi Hrvati,

navršava se 70 godina od najveće tragedije i genocida nad Hrvatima u našoj povijesti.

Sredinom svibnja 1945 na Blajburškom polju britanski saveznici, suprotno ženevskoj konvenciji o ratnim zarobljenicima, izručili su na milost i nemilost (prema njihovoj procjeni) oko 200.000 hrvatskih vojnika i 500.000 civila, pripadnika njihovih obitelji, masovnom ubojici Josipu Brozu i njegovim hordama koljača.

 

Umjesto da konačno otvori i taj arhiv, da se sazna puna istina o zločinima, Velika Britanija je nedavno produljila za sljedećih 20 godina tajnost nad tim dokumentima, štiteći svoju sramotnu ulogu sukrivca za genocid nad Hrvatima, ali i partizanske izvršitelje istog.

Stoga Vas pozivamo 14. 05. 2015 u 16:00 sati da dođete s hrvatskim zastavama i lanpionima kod Britanskog Veleposlanstva, Wilhelmstraße 70 - 71, 10117 u Berlinu i da dostojanstveno ali i izričito uputimo poruku vlastima Velike Britanije.

Tim malim spomenom i molitvom također poručujemo da nevine žrtve Križnog puta nisu zaboravljene.

 

Molim, da dođete u što većem broju u četvrtak 14. svibnja 2015 u 16:00 sati preko puta Britanskog Veleposlanstva Wilhelmstraße 70 - 71, 10117 Berlin

Vesna Jovičić
Brelin, 11, 05. 2015
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #595 : Svibanj 11, 2015, 23:58:54 »


 

HRVATSKI KRIŽNI PUT: pozivnica za okrugli stol,
utorak 12. svibnja 2015., 18h, Kaptol 29a – ZAGREB

 

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #596 : Svibanj 12, 2015, 20:31:15 »


Pozivnica - Dobroslav Paraga u četvrtak, 14.05.2015.
u hotelu "Zagreb" u Splitu


POTRES NA POLITIČKOJ SCENI: ‘Ovo je Paragin trenutak.
Odreagirat će kao ’91. i ujediniti sve pravaše!’

Svojom razjedinjenošću i slabom stranačkom predanošću, postali smo sami sebi neprijatelji. Stoga je dobro da se vraća ovaj veliki, pravaški lider koji nas može ujediniti, a samo čvrsta i složna desnica može uvesti reforme u naše raspadajuće društvo – kazao je Damir Banić

Nakon godina povučenosti i samozatajnosti, barem što se medijske promocije tiče, na scenu se u velikom stilu vraća Dobroslav Paraga!

Što ima za kazati o trenutnoj situaciji u Hrvatskoj, te nudi li kakva rješenja, kazat će na velikoj tribini u organizaciji HSP-a 1861. Iako vijest o pravaškoj tribini zahvaljujući medijskoj cenzuri nije uspjela naći put do onih koji bi je rado posjetili, svi zainteresirani mogu doći u četvrtak, 14.05.2015. u hotel “Zagreb” u Splitu. Medijska blokada i svjesno ignoriranje ovog događaja potvrđuju činjenicu da je Dobroslav Paraga svojevrsna “opasnost” za uljuljanu političku scenu, a ako je suditi po reakcijama velikog broja pravaša koji će se pojaviti na ovoj tribini, Paraga će imati što za kazati. Osim što će odaslati poziv na ujedinjenje svih pravaša koji su prethodnih godina političkim kombinacijama i velikim brojem stranki pomalo izgubili identitet, očekuje se da će ovaj veliki pravaš ponuditi svoj program.

Čini se da Dobroslav Paraga, osnivač legendarnih Hrvatskih obrambenih snaga (HOS), i dalje ima naklonost svojih vojnika koji su neosporno dali velik obol u Domovinskom ratu. Pozdravljaju Paragin povratak, a jedan od njih, Damir Banić, za naš portal je kazao sljedeće:

Podrška vojnika HOS-a

– Kao HOS-ovac koji mu se na raspolaganje stavio 1991., tako sam to spreman učiniti opet. Naravno, riječ je o jednom drugačijem vidu borbe u kojoj je opet u pitanju ugroza hrvatskog identiteta, ali je neprijatelj nešto drugačiji. Svojom razjedinjenošću i slabom stranačkom predanošću, postali smo sami sebi neprijatelji. Stoga je dobro da se vraća ovaj veliki, pravaški lider koji nas može ujediniti, a samo čvrsta i složna desnica može uvesti reforme u naše raspadajuće društvo – kazao je Damir Banić koji do sada nije imao političke ambicije, ali povratkom Dobroslava Parage kojeg smatra jedinim poštenim političarem, spreman je i na to.

Da je Dobroslav Paraga na neki način nedostajao velikom broju Hrvata, govori i podatak da njegovu stranicu tjedno posjeti barem 40 000 ljudi koji, za pretpostaviti je, nisu zadovoljni vodećim političkim strankama u Hrvatskoj o kojima Paraga progovara bez dlake na jeziku:

– Provedena je lustracija nad HSP-om a desetine mojih suradnika je ubijano i za to nitko nije odgovarao u Hrvatskoj. Ti ljudi danas vladaju u Hrvatskoj, u dvije najveće stranke. To je prava istina… Što se HOS-a tiče, u ratu je najvećim dijelom bio čist. Našeg gesla “Za dom spremni” se nećemo nikada odreći – kazao je ne tako davno.

Još jedan bivši pripadnik HOS-a, Damir Markuš Kutina, pozdravlja povratak Parage i daje podršku već samoj činjenici da bivši vrhovni zapovjednik njegove postrojbe ponovno traži svoje političko mjesto:

– Svakako je dobro da Dobroslav Paraga, naročito nakon toliko godina šutnje, dobije priliku za izraziti svoje stavove o situaciji u Hrvatskoj. Upravo zbog tog dugačkog nedjelovanja, želim pričekati tribinu i vidjeti koji su njegovi planovi, ideje i nudi li što u svom programu. Tada ću sa sigurnošću moći reći jesam li bezrezervno uz njega – kazao je Markuš, kutinski branitelj koji i danas njeguje tekovine HOS-a.

Iako je još uvijek nepoznanica što će Paraga govoriti na tribini, jedno je sigurno – zbog velikog zanimanja, u splitskom hotelu “Zagreb” tražit će se stolac više. I svi će željeti čuti ono o čemu je Dobroslav Paraga godinama šutio…

http://www.dnevno.hr/domovina/potres-na-politickoj-sceni-ovo-je-paragin-trenutak-odreagirat-ce-kao-91-ujediniti-sve-pravase
Ja sam bezuvijetno za Paragu! Paraga je sinonim za hrvatsko poštenje, iskrenost, nesebičnost, skromnost, hrabrost i domoljublje.

Ako želite takvog Hrvata na čelu naše Vlade onda donirajte i učlanite se u njegovu stranku HSP 1861 http://www.hsp1861.hr/

Uz pomoć Hrvata u domovini i izvan nje s Paragom na čelu ići ćemo u bolju budućnost.

Ovo je njaljepša vijest koju sam u zadnje dvije godine čula.

Bog i Hrvati i Paraga!

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #597 : Svibanj 14, 2015, 20:53:53 »


Tko ne voli Hrvatsku, ne treba u njoj živjeti!Podržavam gospođu Ružu Tomašević po tom pitanju!

Nevjerojatno, ali istinito!
Već nekoliko dana iz svih medijskih bunjišta i busija u Hrvatskoj pa i iz Ogrestine piramide pljušte kritike na gospođu Ružu Tomašević jer je rekla istinu samo što nije do kraja pojasnila. Gospođa Ruža Tomašević mrzi srbske zločince, kojih nažalost ima mnogo i to ne samo u Srbiji, nego u BiH, u Hrvatskoj i po svijetu - u srbskoj dijaspori i u državnim zaštitama (na primjer Dragan Vasiljković - kapetan Dragan zaštićen od Australije).
Po hrvatskim gradovima napose u Vukovaru silovatelji Hrvatica svih dobi šeću gradom nekažnjeno i silovane Hrvatice bi ih trebale voliti.  One "domoljubne" Srbe, koji su posijali ubitačne mine na prostoru trećine Hrvatske, svi moramo voliti. Kad sahranjujemo žrtve tih srbskih mina trebamo Srbima zapjevati pjesme zahvalnice i govoriti im kako ih jako volimo. One "dobre " Srbe koji su poubijali 412 hrvatske djece trebamo im izraziti pismene zahvalnice uz završetak "volimo vas" jer ste ubijali našu djecu... Tko može takove, nekažnjene srbske zločince voliti, taj i ta su isti kao i srbski zločinci.

Četničko-fašistički srbski Zločinac Dražo Mihailović rehabilitiran
Evo, danas 14. svibnja 2015. su svi meni dostupni mediji javili da je Dražo Mihailović službeno rahabilitiran i od danas institucije u Srbiji, što znači i Srbi u Hrvatskoj, u BiH i u "vascelom svetu" mogu koristiti  njegovo ime - na primjer knjižnice, čitaonice, prosvjetna društva...
Jao si ga meni Draganu Hazleru, koji sam u Slunju podigao spomenobilježje vitezu Juri Francetiću i uz osobne podatke napisao "hrabrom borcu protiv srbskih četnika" - Draže Mihailovića.

Možete li si zamisliti vi kritičarke (nekakva drugarica "Remi" u Piramidi) kritičari gospođe Ruže Tomašević, kad za par dana ili tjedana vidite u Zagrebu živog nasljednika od rehabilitiranog zločinca Draže Mihailovića gosp. Tomu Nikolića, kako hoda crvenim tepihom i u njegovu čast postrojena Hrvatska vojska. Dakako, to sve uključuje i tropoljubce hrvatskih političkih vrhovnika Vlade i Sabora "kukurikavaca" s velečetnikom Tomom Nikolićem. Nadajmo se NE i POLJUBCE OD VRHOVNICE - ljepotice s Pantovščaka, predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Velečetnik Pupovac... i subraća od danas caruju u Hrvatskoj
Milorad Pupovac više ne pupa, nego iz pupova izrastaju četničke grane u Hrvatskoj.
Tko sada smije dirnuti u hrvatskog velezločinca Tita, kad se znade, da je Dražo Mihailović bio taj, koji je prvi udomio komunističkog sekretara Tita, kad je ovaj pobjegao iz Beograda i s Dražom stvarao Užičku republiku. Nisu samo Hitler i Staljin bili saveznici, negu su saveznici bili Dražo i Tito. To, što je Titovina ubila Dražu ne mijenja ništa u biti. Titovina je ubila i Hebranga i stvorila mučilište za komuniste na Golome Otoku. Šteta da nema danas jednog Dantea, jer zgoda za čistilište, raj i pakao ima na odmet. Čak su čitilišta nosila naziv ukraden od Dantea: "Čistke". Nakon ove "papazjanije", čovjeku ne ostaje drugo nego da "zabugari" solferinski po Vukeliću: "Bože, ako jesi - Gdje si?!

Ne mrzim poštene Srbe iako su manjina!
Ja, imenom , prezimenom , obrazovanjem i svjetski vrijednim znastvenim stupnjem Dragan Hazler izjavljujem: Mrzim srbske zločince, ali NE MRZIM POŠTENE SRBE DIO  POŠTENOG SRBSKOG NARODA. Svaka čast takvima, iako su brojčana manjina.
Prije bih proglasio sebe manijakom i zločincem, nego bi mrzio, na primjer ove čestite Srbe: Lazu Lazarevića, Borisava Stankovića, Zmaja Jovu Jovanovića..., što vrijedi i za hrvatske Srbe na primjer: Harambašića, Hranilovića, Medića, Ogrizovića, Vukelića...
Ima i tisuće tzv.  malih ljudi - Srba, koji zavrijeđuju poštovanje i ja ih poštivam, a ne mrzim.

Dakle, ponavljam radi pune istine: ja Dragan Hazler poštivam, cijenim i čak ljudski volim normalne, poštene, iskrene, domoljubne, lojalne, miroljubive... Srbe bez obzira na stupanj naobrazbe.

Ali, ja osobno mrzim srbske zločince i pojasnit ću neke od razloga:
-Srbski zločinci su ubili u Drugom svjetskom ratu 19 mojih najmilijih članova obitelji i najbliže rodbine, svi hrvatski domoljubi, NTKO fašist NITI nacist!
-Srbi - zločinci među njima su ubili moga najstarijeg brata, starog 14 godina i 7 mjeseci - Milana Hazlera, kojeg su Srbkinje-Vlahinje u selu Raletina naživo rezale.
-Meni na očigled su Srbi - komunistički partizano-četnici 15. studenoga 1942. klali (doslovce: zaklali!!!) bratića po majčinoj strani Matu Pavlešića.
-U srbskom genocidnom ustanku protiv Hrvata (1991-1995), ubili su Srbi moju sestričnu Mariju, udanu Antolković, koja je bila anđeoski poštena i mirna žena.

Dakle, mogu li ja ako sam normalan voliti takove Srbe - zločince?! Tko voli zločince taj spada u red zločinaca. Jednaki voli jednakoga. Poznavao sam brojne među zločincima u Slunju od Marijanovića do Zinaića... Imali su i svoje patente za ubijanje nedužnih Hrvata i Hrvatica - majka se novorođenom djecom. Guženjem dimom od zapaljene slame pred ulazom u pećinu. Izumitelj patenta i primjenjivać Petar Zinaić.
Jedan od zločinaca u Slunju Branko Ilić je čak ubio nedužnog  psa - našeg kućnog ljubimca... Milan Adžibaba, zajedno s Brankom Ilićem su predali  drugaricama u Raletini, da režu na komade,  moga 14 godina i 7 mjeseci staroga brata, kojeg su uhvatili na cesti blizu Primišlja, kad se je vraćao iz Slunja na naukovanje zanata u Badljevinu.

Dodat ću još samo ovo: Za vrijeme Drugog svjetskog rata su Srbi iz okolice Slunja (sve smo ih poznavali) tri puta popljačkali sve u našoj (mojoj obiteljskoj kući), baš sve, što je imalo bilo koju vrijednost i spalili sve što je moglo goriti: obiljeljsku pismohranu, obiteljske slike, osobnu dokumentaciju, krsne listove, školske svjedodžbe, knjige, bilježnice od nas četvorice braće učenika, đačke spomenare, pisma...

Obnovljeno su spalili 1991-1995.
Onu pismohranu i slike, koje se je moglo obnoviti obnovili smo i obogatili pismohranu i knjižnicu u Hazlerovoj obiteljskoj kući, Stara cesta 1 - Slunj.  Sve su spalili srbski zločinci od 1991. do 1995. Prije paljenja, imovinu u kući su popljačkali i zatim devastirali kuću do stupnja neobnovljivosti.

Pitam hrvatsku i normalan dio srbske javnosti, mogu li ja voliti takove Srbe?!
Ja, Dragan Hazler odgovaram: NE! Ja ih mrzim. Kršćanski uzimam mržnju kao kao pokoru, a ljudski kao obvezu!
Zlo i zločince se ne može voliti jer time (uz sve druge nenormalnosti) održavamo skrivenu nepodnošljivost i podlogu, iz koje se uvijek može zločin i zločinstvo ponoviti.

To je pokazala novija povijest 20. stoljeća, što i relativno jasna srbska pjesma govori:

"Ko to kaže // Ko to laže // Srbija je mala?!
Nije mala // Nije mala // Triput ratovala!
Ratovala // Ratovala // I velika postala!!!"

Srbi - onaj zločinački dio je genocidno i vandalski ratovao!
Onaj poslušni dio Srba  "Ko u vladi tomu u paradi " je u okupiranoj Hrvatskoj (1991-1995) "ljuštio kumpjere, popravljao puteve, zakapao mrtve i polagao nagazne mine..."

Što poručiti srbskim zločincima u Hrvatskoj?
Ako ne voliš Hrvatsku, nemoj živjeti u njoj, vrati se u svoju majčicu Srbiju i izgrađuj u njoj svoj dom, a nemoj iz mržnje rušiti moj dom u Hrvatskoj.
Svi neprijatelji Hrvatske u svima vremenima, nisu tako pradivljački rušili Hrvatsku, ubijali i progonili Hrvate, pljačkali i uništavali hrvatsku imovinu, kao što to čine Srbi stoljećima, napose tijekom 20. stoljeća.
Zar još moramo po diktatu Vesne Trešelič, Milorada Pupovca, Zorana Pusića i ovima sličnih voliti srbske zločince. Tko voli, neka izvoli. Ja ostajem uz gospođu Ružu Tomašević i jasno kažem: Mrzim srbske zločince, ali posve sam tolerantan čak i suživotno voljan surađivati s poštenim Srbima, iako su takovi u manjini.

Uz najljepši stari Hrvatski pozdrav, kojeg su rabili i ustaše: ZA DOM SPREMNI!

Mr.sc. Dragan Hazler
Basel, 14. svibnja 2015.
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #598 : Svibanj 16, 2015, 21:31:40 »


Dobroslav Paraga u Splitu: Kako ostvariti program "Hrvatska Hrvatima"
s popustljivim Karamarkom i trilateralnom Kolindom na vlasti?Taktovima pravaške himne "Lijepo li je Hrvat biti" Marka Perkovića Thompsona okončana je tribina dr. Dobroslava Parage u prepunoj dvorani hotela Zagreb na splitskom Duilovu u četvrtak navečer.

<a href="http://www.youtube.com/v/RDepD2Fopo4?version=3&amp;feature=player_detailpage ." target="_blank">http://www.youtube.com/v/RDepD2Fopo4?version=3&amp;feature=player_detailpage .</a>

Nadahnutim govorom predsjednik HSP-a 1861 nakon dvadeset godina medijske šutnje osvrnuo se na hrvatsku zbilju i pozvao se na povijesne vrijednosti.

- Mi nemamo čarobni štapić da u Hrvatskoj napravimo preokret, puno je žrtava bilo i puno stradavanja. Kao domoljubi i vjernici ne smijemo klonuti duhom, svima nam je potrebno razumijevanje, poštovanje, solidarnost i zajedništvo. Mi ćemo biti hrvatski domoljubi starčevićanskog kova. O Hrvatskoj danas odlučuju oni izvan Hrvatske.

- Kako ostvariti program "Hrvatska Hrvatima" s popustljivim Karamarkom i trilateralnom Kolindom na vlasti? Predlažemo izmjenu izbornog zakona i uvođenje obveznog vojnog roka. Zagovaramo masovnu proizvodnju voća i povrća i konfiskaciju imovine političke i ekonomske oligarhije. Protiv smo sotonskog projekta izjednačavanja braka s LGBT zajednicom - dotaknuo se Paraga s govornice svega što muči njegove birače.

 Osim njega govorili su: Mate Kovačević, predsjednik HSP 1861 za Dalmaciju,  Damir Banić, predsjednik HSP 1861 za grad Split, Damir Markuš, živa legenda Vukovara i dragovoljac HOS-a te Goran Jurišić, član predsjedništva HSP 1861.

Tribinu je vodila Kristina Ćurković, poznata aktivistiva koja je dr. Paragu najavila kao "jedinog vrhovnog zapovjednika Hrvatskih obrambenih snaga - HOS".

Katarina Marić Banje
http://slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/285574/Default.aspx

https://hr-hr.facebook.com/pages/Dobroslav-Paraga/368571083290543

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #599 : Svibanj 19, 2015, 22:10:29 »


HNES - Hrvatsko nacionalno etičko sudište


Predsjedništvo Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta, na svojoj konferenciji za medije održanoj u Zagrebu, 19. svibnja 2015. godine, izdalo je sljedeće

P R I O P Ć E N J E  ZA  J A V N O S T

Hrvatsko nacionalno etičko sudište (HNES) najoštrije osuđuje postupanje tijela policije koja su u ponedjeljak, 18. svibnja o. g. naložila prof. dr. Zvonimiru Šeparoviću, predsjedniku HNES-a, dolazak na obavijesni razgovor u policijsku postaju u Nehajskoj ulici. Policija je poziv izdala "u svezi s obavljanjem obavijesnog razgovora u svojstvu svjedoka na okolnost prijave Vesne Teršelič o uznemiravanju". Prethodno je Sudište uputilo gospođi Teršelič optužnicu za moralnu veleizdaju, stavljajući joj na teret sasvim konkretna postupanja protiv hrvatskih nacionalnih interesa.

HNES ocjenjuje da se ovakvim postupkom policije na najvulgarniji način zlorabi tijela državne represije u korist politički podobnih miljenika trenutne vlasti. Radi se o brutalnom nasrtaju na građanska prava i slobode, a bez ikakvih zakonski opravdanih razloga. Neodgovorno postupajući po instrukciji gospođe Teršelič, a bez suvislih operativnih indikacija, policija je grubo povrijedila profesionalne standarde. Nije postojala nikakva kaznena ili prekršajna prijava, a tobožnje "uznemiravanje" je samo subjektivan, proizvoljan i posve promašen opis gospođe Teršelič. Uznemiravanje može biti posljedica njezine nečiste savjesti.

Iako je dotična gospođa iskusna javna osoba i na raspolaganju su joj brojni načini pobijanja optužnice, ona nije osporila ni jedan navod Sudišta. Umjesto odgovora na optužbe, ona oprobanom metodom pokušava diskreditirati svoje tužitelje, alarmira brojne društvene institucije i politikantski potiče policijski progon. Rekordno kratak rok u kojem je policija nekritički "privela" prof. Šeparovića govori o političkom diktatu njezinih mentora.

Krim-policajka Edita Dubrović, koja je saslušavala prof. Šeparovića, napomenula je da se radi o neformalnom postupku. Međutim, policija ne može i ne smije privoditi građane na neformalna saslušanja. Hrvatska nije policijska država.

Hrvatsko nacionalno etičko sudište ocjenjuje da se ovakvim ishitrenim policijskim postupanjem pokušava zastrašiti članstvo HNES-a u propitivanju veleizdajničke rabote jednog dijela hrvatske političke elite. Policija time grubo nasrće na slobodu javne riječi, slobodu govora i izražavanja vrijednosnih sudova. Poglavito onih domoljubnih.

Nakon Ustavnog suda, koji je svojom politikantskom odlukom zabranio sudovanje protiv Ive Josipovića zbog bezočnog vrijeđanja članova HNES-a, sada se i policija uključila u provođenje političkog nasilja protiv onih koji se ne mire s nacionalnom izdajom.  


GLAVNI TAJNJIK
Zdravko Vladanović, dipl. pravnik, v.r.
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
 Str: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 51
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP CRO-eu.com | Powered by SMF 1.1.21. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!