CRO-eu.com
Listopad 21, 2020, 04:41:43 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
 
  DNEVNO 45LINES HRT PORTAL GALERIJA SLIKA   Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 51
  Ispis  
Autor Tema: Domovinske vijesti  (Posjeta: 466045 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #165 : Travanj 16, 2012, 09:10:26 »


 


  Saznajte sve što Facebook zna o vama!

Poznato je da je jedan od najvećih problema s Facebookom privatnost – količina stvari koje ova društvena mreža 'zna' o svojim korisnicima, odnosno mogućnost dijeljenja tih podataka s aplikacijama i oglašivačima.

Kako bi upoznali svoje korisnike s informacijama koje imaju o njima, ova je kompanija još prije dvije godine predstavila opciju 'Download Your Information' u kojoj su korisnicima omogućili preuzimanje dijela podataka koje su tijekom godina skupili o njima, a sada su najavili da će im uskoro postati dostupna još veća količina podataka koju će moći preuzeti na računala.

Putem ove opcije korisnici su do sada na svoja računala mogli downloadati fotografije i videozapise koje su podijelili na Facebooku, sve svoje objave na zidu, poruke koje su razmjenjivali i podatke o chatu s prijateljima te imena prijatelja i e-mail adrese nekih od njih.

Među novim informacijama koje će korisnici uskoro moći skinuti s Facebooka sada se nalaze i IP adrese povezane s korisničkim računom, podaci o logiranju i odjavljivanju s Facebooka, zahtjevi za prijateljstvom te podaci o aktiviranju, brisanju i deaktivaciji profila. Također, dostupne su informacije o 'bockanjima' i događajima (koje su prihvatili i odbili), zatim brojevi mobilnih telefona koji su dodani te neke osobne informacije s profila poput ljubavnog statusa, mjesta rođenja i boravišta.

Kako smo postali 'proizvod' Googlea i Facebooka?

Iz Facebooka kažu da će ove nove opcije i mogućnost downloada većeg broja informacija korisnicima postati dostupni uskoro, a ova bi kompanija naknadno trebala omogućiti pristup još nekim informacijama koje imaju pohranjene o svojim korisnicima.

Kako bi provjerili što Facebook zna o vama potrebno je ići na 'Postavke korisničkog računa' te ispod općenitih podataka o vašem računu kliknuti na link 'Preuzmi kopiju svojih Facebook podataka' – Facebook će nakon toga neko vrijeme obrađivati dostupne podatke o korisniku i kada sve bude gotovo, na mail poslati link s kojeg će korisnik te podatke moći skinuti i podsjetiti se što je sve radio na Facebooku proteklih godina, s kim je komunicirao i koje je slike i videozapise dijelio s prijateljima.

Zuckerbergova je kompanija ove novosti predstavila kako bi njeno poslovanje bilo u skladu s europskim zakonom o zaštiti privatnih podataka, no u New York Timesu kažu da nove opcije nisu dovoljne jer Facebook sada korisnicima nudi pristup 39 kategorija podataka, od najmanje 84 kategorije podataka koje imaju pohranjene za svakog korisnika.

http://dnevnik.hr/bin/search_result.php?sort=date&query=Facebook

_______________________
Citati:

"Za deset godina je Google mrtav. Ja se stvarno nadam, da ono što je sada na tržištu već sutra neće postojati."
Christian Dumont Schütte u FAZ > http://www.nrhz.de/flyer/beitrag.php?id=11401 "In zehn Jahren ist Google tot"

"Na internetu sam našao uglavnom ono što tražim. U novinama sam našao stvari za koje nisam znao da su interesantne za mene."
Michael Ringier, izdavač, u intervjuu s TAZ > http://de.wikipedia.org/wiki/Michael_Ringier

"Chat je zabavan. Blog je cool. U stvarnosti je to sve neugodno i pubertetski."
Prof. dr. Klaus Kocks, PR konzultant > http://de.wikipedia.org/wiki/Klaus_Kocks

"Internet koriste također (ne-) nadareni "glumci" koje se dnevno pojavljuju na pozornici u nadi da će ih netko opazit, zatim "lovci" praznih fraza te osamljene i psihički bolesne osobe. "

"Internet je najveći kontejner smeća na svijetu".

"Tko održava prijateljstva samo preko Interneta je jadnik i bijeda."

"Živili kafići! - Smrt chat-u!"

"Internet nikada neće zamijeniti apoteku."

Fusnote, citati (pod crtom): M.D.
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #166 : Travanj 22, 2012, 14:48:48 »


"Ustaška zmija diže glavu"


Čitam ovaj citat u internetu i čudim se koliko puta je kopiran i prepričavan. Isto tako se čudim da ja te zmije nigdje ne vidim u akciji, da nisu već neke, bar one koji su odgovorni za masovne grobnice domoljuba, ugrizle.

-   Gdje su te zmije?
-   Gdje im je leglo?
-   Koliko ih je?

Mislim, da je našim političarima opet potreban dežurni krivac da bi skrenuli pažnju što dalje od svoje političke nesposobnosti jer nemaju riješenje za mladež bez posla i perspektive.

Što čini Vlada za te mlade "ogorčene zmije" čiji su roditelji ostali negdje između Bleiburga i Golog Otoka, dok ta ista Vlada namjerava povući tužbu za genocid protiv Srbije? (1)

Tko je "ljuta zmija" a tko ovca, ovisno je o oku promatrača koji sigurno nije "dobar pastir", koji sigurno nije autoriziran da procijeni karakter vukova a kamoli zmija.

Dakle, dok bilo koji, mladi ili stari, Hrvat još uvijek stoji uspravno na svojoj zemlji taj je za naše političare "ljuta zmija".

Ovakve izjave kao "Ustaška zmija diže glavu" su čista oholost!
Optužba je ogromna!

Vladina "Borba protiv desnice" je usmjerena, ne protiv Ustaša jer oni su pod zemljom, već protiv svih onih koji žele da sačavaju našu zemlju od propadanja, uništavanja i umaložavanja naših žrtava. Vladina mržnja prema desničarima je veća nego prema onima koji još uvijek pljačkaju našu domovinu, njih se još uvijek titulira sa "gospodom".

U hrvatskom je Saboru samo 1 zastupnik desnice (Tomašićka), a u Srbiji se četnici bore za vlast sa 35% zastupnika u parlamentu.

Gospodin Josipović mora da zna, da naše ulice nisu njegove privatne ulice te nema on, kao ni svi zastupnici Sabora, pravo da odlučuje tko će kada izaći na ulicu i krikom iskazati svoje nezadovoljstvo, a kamoli da se te iste titulirata s "ljutim ustaškim zmijama" jer oni su doista ljuti, između ostalog zbog nepoštivanja žrtava u masovnim grobnicama ali nisu zmije za koje bi gosp. Josipović i Vlada željeli da ne hodaju ponosno i uspravno već da gmižu.

Sa što većim siromaštvom našeg naroda kao i propadanjem radnih mjesta provocira gosp. Josipović da se sve više "ljutih zmija" rađa.

Ja ne tvrdim da sam ja našla "pravi put" o ponašanju s našom mladeži i s našim desničarima ali uzimam si za pravo, da tvrdim da i ova Vlada, kao i sve predhodne, nema riješenja za probleme naroda, naprotiv ona troši previše energije s bacanjem smeća po konzervativnim demokratima.

Sve smijete u Lijepoj našoj biti, samo ne konzervativni i liberalni. Danas nesmijete javno svoje mišljenje reći. Pokušajte pa će Vam se odmah zabraniti pristup na Trg sv. Marka. Jedan korak s "puta" i Vi ste gotovi – Vi ste Ustaša – ljuta zmija.

Marica
_________________
1 Pusić: Hrvatska će povući tužbu za genocid protiv Srbije
http://e-posavina.com/portal/politika/komentari/1928-pusic-hrvatska-ce-povuci-tuzbu-za-genocid-protiv-srbije

Citat:
"Podsjetit ću da sam i sam bio napadan kad sam ustvrdio da postoji ustaška zmija. Ona zaista postoji, ona nije opće prihvaćena i nije dio naše dominantne kulture i tradicije, ali moramo znati da ona postoji i u svakom trenutku moramo biti spremni na nju odgovarajuće reagirati", zaključio je predsjednik Josipović

http://www.index.hr/vijesti/clanak/desnicari-zakukali-u-zagrebu-mi-nismo-necivilizirani-mi-smo-dobri-ljudi-posteni-i-marljivi-/609783.aspx

Pitanje: A koje su to odgovarajuće (demokratske) mjere?

 
Citat:
Ivo Josipović
[...] Zaborav i negiranje najveće su opasnosti demokracije, slobode i ljudskosti i zato ne smijemo dopustiti da se zaboravi što je bilo u Jasenovcu, poručio je predsjednik Josipović. [...]

http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=47894&sec=17

Nešto ovdije ne štima!

Citat:
Vesna Pusić
[...] Zagreb će povući tužbu za genocid protiv Srbije, jer se tom optužbom "dižu niske strasti, a to nije moralno prema narodu".[...]
[...]''To je ne samo neodgovorno prema građanima obje države, nego i nemoralno. Držaćemo se toga da smo dobili povjerenje na izborima ne zato da ljude zavaravamo, nego da im rješavamo probleme i činimo život lakšim''[...]
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #167 : Travanj 24, 2012, 17:01:41 »


Možda mnogima nije poznato, da zmija nije uvijek simbol za agresivnost, tako np. u grčkoj mitologiji zmija je sveta životinja, a u židovsko-kršćanskoj kulturi zmija Ladon bila je čuvar. No budimo tolerantni i prepustimo drugima kakvo značenje ima zmija za njih.

Ako je za neke zmija simbol agresije, onda ti isti trebaju da znaju, da postoji verbalna i fizička agresija u svakom od nas. Agresija nije ovisna o inteligenciji nego isključivo o situaciji što nam potvrđuje naše osobno ponašanje u raznim situacijama.

Ja bih rekla:
-   Ako ubiješ moje dijete - ja ću ubiti tebe.
-   Ako tlačiš moj narod - ja ću ubiti tebe.
-   Ako mi otimaš moju zemlju – ja ti ju prepustiti neću. Između toga ne postoji alternativa.

Dali sam i ja onda ljuta zmija s niskim strastima i bez morala?

Tko je prvi došao na ideju ograditi komadić zemlje i rekao "Ovo je moje", a glupi ljudi mu to povjerovali, taj je bio prvi osnivač "civiliziranog društva“. Koliko zločina, ratova, ubojstava, koliko nevolja i užasi bi bila pošteđena ljudska rasa da je netko isčupao letve ograde i uzviknuo: Samo plodovi prirode pripadaju vama narodima, ali ova planeta ne pripada nikome.

Ali uzviknuo nije nitko dok su se stabla sjekla i od njih letve se ograde pravile, jer je svako želio svoje ograde i u tim ogradama biti dio jedne zajednice koju su čuvali kao "ljuta zmija" svoje leglo.

Ne poželi tuđe - brani i čuvaj svoje. Tako smo odgojeni i nitko nas neće preodgojiti. I nitko, a pogotovo hrvatski predsjednik, ne smije svoj narod-domoljube nazivati "ljutom zmijom" - fašistima.
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #168 : Travanj 26, 2012, 00:48:54 »


Lijevo ili desno: A Hrvatska propada
- Mladež traži posao u inozemstvu -

Bez posla, bez stana, bez novaca ali zato dosta "grupica" od kojih su najglasnije i najaktivnije takozvane ljevice-antifašisti: bivši partizani koji žale za svojim položajima u Jugoslaviji i mladi komunisti koji nisu nikada komunistički teror doživjeli.

Sve te grupacije bore se protiv "ljute zmije" jer najlakše je "boriti" se  protiv onog čega nema i ako ima onda u toliko malom broju da se za njih ne bi znalo, da ih stari partizani i mladi komunisti pa i naš predsjednik ne spominju. Upravo ljevica i naša Vlada sa svojim izjavama prave od Hrvatske ono što ona nije - ustaška. Kada bi veliki broj Hrvata stvarno Ustaše bili, onda ova Vlada ne bi sjedila u Saboru, gosp. Josipović ne bi bio predsjednik Hrvatske, konačno bi se istražile sve masovne grobnice hrvatskih žrtava i ne bi Hrvat pljuvao po Hrvatu.

Ovu taktiku; političke nemoći i agresiju ljevice skužili su već vrapci na drveću i cvrkuću o "ljutnji". Istina svi su ljuti! I svaki nesposobnjak, ako ništa drugo, baca ulje u vatru a kad gori … naći će se opet "dežurni krivac".

-   Hrvatsko gospodarstvo je kao hrpa ruševina. Već velika nezaposlenost i dalje raste. Ljudi gube povjerenje i u (ove) političare. Obećanja; svake godine ista, ostaju neispunjena.
-   Narod vodi okrutnu borbu za opstanak i ako netko govori o socijalnoj pravdi i nacionalnoj zajednici, odmah je "ljuta zmija".

Antifašisti, nesposobni i nemoćni za napredak i promjene, dižu se - "ustaju se", idu na ulice protiv neprijatelja koji samo u njihovim glavama postoji.

Zar je sramota biti "KDK" kršćan-demokrat i konzervativan?
Ako komunistima nije zabranjeno da plaču za Jugoslavijom, zašto je mnogim Hrvatima zabranjeno da nose u srcu i sjećanju Nezavisnu Državu Hrvatsku?
U čemu i za koga je razlika?

Prije nekoliko dana u Zagrebu, a gdje drugdje osim Pule, prosvjedovali su antifašisti, njih 200-300 uspjenjenih starčeka i balavaca, opkolili su 7-8 zločestih "Ustaša" koji nisu pokazali ni jedan ustaški simbol. Policija je privela nekoliko antifašista, nijednog "Ustašu".

Zanimljivo je to vidjeti kako su tvz. antifašisti unakazili pročelja tuđe zgrade, ne svoje i glupim grafitima napravili štetu od tisuću-dvije eura. Ali što drugo od komunista očekivati, osim da ne poštivaju tuđu imovinu.


Čini se da je tvz. antifašizam ventil za ispuhavanje nekih bolesnih glava.

Od 1991 do 1995 politika je imala izgovor: "Rat je!"
Danas političari i komunisti-antifašisti traže novog neprijatelja i to u svome narodu a nitko od tih "prijatelja" ne pruža narodu perspektivu.

Marica
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #169 : Travanj 26, 2012, 14:05:59 »


"Angažman" ANTIFADali je to jedina aktivnost antifašista - uništiti? Koga i što?

Uništeno je skor sve!

Kako bi bilo, da se ANTIFA angažira za
-   obrazovanje,
-   zdrastvo,
-   privredu i
-   kulturu.

Dio naše kulture je; povući našu dezorijentiranu djecu s ulice
i pružiti im np. radna mjesta.
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #170 : Travanj 26, 2012, 22:40:08 »


Otvoreno pismo Saboru i Vladi
13. 4. 2012.

Jutros idem na posao, švercam se u autobusu i plačem. Plače i moja žena doma. Djeca će plakati navečer jer im neću imati što dati za večeru.

Gospodo! Ne razumijte tugu svijeta jer Vaša djeca imaju sve. Moja nemaju ništa osim nas dvoje. Nemaju više ni budućnosti jer ste im ju Vi uništili. Morao bih sinu platiti ove godine 7000 kn godinu faksa da bi nakon tih 4 godine i 28000 kn uloženih samo za pohađanje (usputni troškovi su još toliko) on radio za vas i 1600 kn.

Vi niste normalni. Radim u firmi za zaista zlatne ljude, no vaša ekonomska politika je i njih dovela u bankrot pa zadnjih mjeseci nema ni plaće. Ne krivim njih, dijele samnom sve šta imaju. Ja sam za Vas samo mrvica u pijesku, ali molim Vas nemojte mi se sa ekrana smijati u lice kao da je poskupljenje struje dobra šala. Nisam to zaslužio. Moji klinci nisu zaslužili da idući tjedan budu bez poklona za rođendan. Suze mi padaju niz obraz dok ovo pišem. Supruga mi je stradala u ratu za ovu državu, stradala je kičma i osušio joj se jedan bubreg ali Vi joj nedate mirovinu jer su Vaši vještaci utvrdili da je oštećenje manje od 50%. Dali ste joj 115 kn mjesečno.

Kako Vas nije sram?? Još nam je ostalo vjenčano prstenje ali to me nećete natjerati da prodam jer je to za mene svetinja. Ne pripadam niti jednoj političkoj opcij, ne pripadam niti jednom sindikatu. Moja je politička opcija život, moj je sindikat moja obitelj.

0vo Vam pismo pišem jer imam namjeru 5. 5. 2012 doći na Jelačić plac sa svojom obitelji i jednim fenjerom. Zašto fenjer? Zato jer ste gluhi na vapaje malog čovjeka. Nadam se da bar niste slijepi i da ćete vidjeti to malo svijetlo koje je svijetlo duše moje obitelji. Obećajem vam da neću reći ni riječ, sjaj tog fenjera biti će dovoljan. Nadam se.

Igor Buch Štanfel

(Molim Vas podjelite ovo pismo sa svima koje znate)

Komentar

Ovo pismo sam prije nekoliko minuta putem e-maila dobila i moja prva misao je: Vladu ne zanima život naroda, Vladu zanima naći krivca za: zašto mladež ne može studirati, zašto se plaće ne isplaćuju, zašto su mirovine tako male, da svaki umirovljenik dnevno mora da razmišlja što je potrebnije da kupi: kruh ili lijek. Za obadvoje nema dovoljno novaca.

Dok narod pada u depresije – bolest, dok se bori i trga, imuna Vlada broji "ljute zmije" po Hrvatskoj.
Ali zašto se plaši ova i sve predhodne Vlade toliko?
Onaj tko za dobro naroda radi, taj se ne mora plašiti, taj ne mora dijeliti zabrane kretanja i govora po našim ulicama, taj ne mora telefone prisluškivati i prijetiti s otkazom radnog mjesta.

Ljutih zmija Hrvatska (još) nema ali ova Vlada, zajedno sa ANTIFA, će ih klonirati.

Marica
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #171 : Travanj 27, 2012, 09:14:42 »


Mladi će raditi za 1600 kuna > 212,96 € http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=163169&tx_ttnews%5BbackPid%5D=38&cHash=5b5829d552

Dvostruki udar - poskupljuju i struja i plin > http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=163138&tx_ttnews%5BbackPid%5D=38&cHash=db95d3994f

Dopust javnog okupljanja na Markovu trgu > Rasprava o Zakonu o javnom okupljanju > http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=153975&cHash=689e90ebbf


Mladi će raditi za 1600 kuna > 212,96 €

Ova ideja vrijedi 5 kuna. Tko nudi više?

-   Vratiti ćemo male obitelji ponovo k staroj formi velike obitelji. To se zove centralizacija i njega kulta ličnosti. Naravno, ličnost u velikoj obitelji je vođa tj. onaj koji najviše zarađuje i financira bezbroj malo plaćenih ili nezaposlenih u obitelji. Prema vođi mora cijela obitelj biti pokorna i nekritična. A uz sve to imena djece davati će se po djedi i baki, pradjedu i prabaki  jer zajedno s njihovim mirovinama i malim plaćicama unučadi će ovisiti o roditeljima pa i o pradjedi. Unuci i unuke, visoko kvalificirana radna snaga s nekoliko akademskih titula plaćati će djedi i baki lijekove, a oni će za uzvrat s plodovima iz svoga vrta hraniti ih. S tom starom-novom formom obitelji olakšati ćemo povišenje plaća našim političarim a i novi službeni auti će se moći konačno kupovati. Ma, ne samo to, nego limit službene kreditne kartice će se moći povisiti tako da će političari sa svojom obitelji moći ići "službeno" na godišnji odmor.

Opet je sve na narodu kako će dalje manjina Hrvata napredovati.
Opet je sve na obitelji kako će narod preživjeti.
Opet će se ići u "bijeli svijet"  trbuhom za kruhom, tamo gdje se radna snaga plaća po svojoj kvalifikaciji.

Sada mi je sve jasno: Znam tko će biti "ljut" a tko su "zmije" koje mlade ovce gutaju.

A struja? Pa što nama treba struja? U ovakvim crnim danima najvažnija je romantika: Svijeće i šljivovica jer sve ovo što se narodu trenutno dešava, ne može se u trijeznom stanju podnositi. Naravno da ćemo imati sve više alkoholičara. Super! Jer će se prije umirati i problem s isplaćivanjem mirovina će se sam po sebi tako riješiti. Samo najjači koji ne crknu od ciroze jetra, moći će se slobodno kretati i po Markovom trgu.

Pa, zar ova Vlada stvarno nije najsposobnija Vlada? S jednim udarcem ubije 100 muha ... ah ne muha već "ljutih" guštera ili crvi!

Marica
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #172 : Travanj 30, 2012, 07:24:19 »


Službeni auti

Tako Vlada barata s bruto plaćama naroda!
Znate li Vi koliko mjeseci u godini morate raditi za državu a koliko za Vas?
Dok umirovljenici razmišljaju što im je potrebnije: kruh ili lijekovi, naši političari razmišljaju, svako jutro, s kojim službenim autom će na posao ili na odmor.

Sutra je 1. Maj, ovo je jedan razlog više za Prvomajskedemonstracije.

Marica

Bandić ima dva službena vozila na raspolaganju:
Još jedan luksuzni Passat skriva u garaži!?Kako gosp. Bandić ide na posao sada znamo. A Vi? S tramvajom na šverc! (M.D.)

Jedan superbrzi i superskupi Passat R36 nije mu, čini se, dovoljan.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, prema nama dostupnim podacima, u ovom trenutku ima dva moćna službena vozila na raspolaganju - turbo automobile marke Volkswagen Passat R36 od 300 konjskih snaga, koji se komotno mogu koristiti i na reli utrkama. Svaki od njih vrijedi više od 400 tisuća kuna. ...

Više > http://www.jutarnji.hr/bandic-jos-jedan-luksuzni-passat-skriva-u-garazi--/1025021/
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #173 : Svibanj 13, 2012, 17:58:22 »


Noćna lektira – Vijesti iz domovine

Komemoracije na Bleiburgu bez pokroviteljstva Sabora
Al Jazeera Balkans

<a href="http://www.youtube.com/v/apuPWXrFcF4?version=3&amp;feature=player_detailpage<br />http://www.youtube.com/v/apuPWXrFcF4?version=3&amp;feature=player_detailpage..." target="_blank">http://www.youtube.com/v/apuPWXrFcF4?version=3&amp;feature=player_detailpage<br />http://www.youtube.com/v/apuPWXrFcF4?version=3&amp;feature=player_detailpage...</a>

Noćna lektira - Nikada više!

Noćas sam, prije gašenja svjetla i spavanja, listala malo po internetu i čitala najnovije vijesti iz domovine. Oko mi je zapelo kod izjave predsjednika Sabora Borisa Šprema. Spavala sam vrlo malo. Imala sam osjećaj da sam "u pogrešnom filmu" tj. da slušam izjave iz beogradske Narodne skupštine. Osjećala sam se kao da iz aviona padam ili kao da me je neko čudovište bacilo preko granice ili kao da me je neki "nitko i ništa" ošamario.

Uvrijeđena i ponižena nisam mogla smiriti se. Vrištila bih, svađala se ali koga u to doba noći nazvati?!

Pred zoru, kada su već ptice najavljivale novi dan, pitala sam se, dali sam ja jedina na koju Špremova izjava utiče kao da povraćeno ponovo gutam.

Pitala sam se dali bi Šprem tako govorio da danas imamo NDH, da nije pobjedila komunistička diktatura. Pitanje, za pitanjem na kojih nema odgovora.

-   Nikad se nije pokušalo napraviti popis žrtava.

Citat dr. Geiger: ... Dakle, svi oni koji su pokušavali rekonstruirati blajburške i poslijeblajburške događaje nisu i neće do 2020. imati uvida u potrebnu građu. ... http://www.glas-koncila.hr/index.php?option=com_php&Itemid=41&news_ID=11464

-   Zašto? Čeka se da zadnji ubica Hrvata umre?
-   Kako onda može Boris Šprem da tvrdi, da nije bilo nevinih žrtava; staraca, žena i djece?
-   Kako može dalje da tvrdi, da su se na Bleiburgu odvijale legitimne borbe između Titovih komunista i hrvatskih domoljuba? Možda je Šprem imao uvid u javnosti nedostupne dokumente? Ali koje i čije dokumente? Dokumenti tajne britanske službe govore sve drugo nego li o legitimnoj borbi na Bleiburgu.

Bleiburg - Dokumenti tajne službe Britanske VIII Armije 13. i 18. svibnja 1945

<a href="http://www.youtube.com/v/EdTLU7bacgc?version=3&amp;feature=player_detailpage<br />http://www.youtube.com/v/EdTLU7bacgc?version=3&amp;feature=player_detailpage..." target="_blank">http://www.youtube.com/v/EdTLU7bacgc?version=3&amp;feature=player_detailpage<br />http://www.youtube.com/v/EdTLU7bacgc?version=3&amp;feature=player_detailpage...</a>

Boris Šprem ili priča o temi s kojom nije dovoljno upoznat ili igra "ruski rulet". U svakom slučaju ovo nije pravi put protiv mržnje i izmirenja sa partizanima, komunističkim vlastodržcima = zločincima.
 
Hrvatski norod šuti i guta poniženja i uvrijede od strane svoje Vlade. To je potvrda, da Hrvatska nema "ljutih zmija", ustaša, domobrana, križara ... svi su pod zemljom a njihovi potomci šute i onda kada se po njihovim pokojnima pljuje.

Nastavlja se komunističko licemjerje. Svi zanmo što će se dogoditi kada narodu "prekipi", to treba da i ovoj Vladi bude jasno.

Evo zore, evo dana ...

Marica
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Markokr.

Postova: 71


« Odgovor #174 : Svibanj 14, 2012, 05:09:32 »


Ponizavajuce i licemjerno je govoriti omalovazavajuci o bilo kojim zrtvama.
U Bleiburgu, to je cjelom svjetu jasno, bilo je nevinih zrtava. Svi koji imaju imalo postovanja prema drugim ljudima i njihovim nazorima je jasno da se nitko ne smije ubijati samo zbog toga jer ne misli kao on. A u cjelom civiliziranom svjetu postoje institucije koje nam ne daju da lincujemo po svojoj volji.

Zar se smio u kulturnom svjetu "dogoditi" Goli Otok? Zar se smije natjeravati ljude da jedu fekalije drugih? Sto nije, po svjedocenju ocevidaca, bila ni najstroza kazna.

A kada se u nasem politickom vrhu principijelno "omaknu" ovakve izjave onda nam se ne pise dobro. Gradite politiku na svojim nacelima i po statutima vase stranke. Nemojte pljuvati po drugima jer to nije politika. Nemojte omalovazavati sami sebe s time sto pokusavate druge omalovazavati.

Cilj vam treba biti  da ste najbolji medju velikima. Ili lako je preskociti krtinu. Gledajte za dobrobit SVIH VASIH GRADJANA i onda necete ni imati opozicije. NE PROTIVNIKA vec  OPOZICIJE. Jer su protivnici nesto cega u demokratskom poretku nebi trebalo ni biti.
Nemojte da vas se po svjetu sramimo.

Budite NASI politicari.    Marko
Evidentirano
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #175 : Svibanj 17, 2012, 23:36:21 »


Stjepan Mesić: "Na Bleiburgu nije bilo zločina."

<a href="http://www.youtube.com/v/s9foyFAat-o?version=3&amp;feature=player_detailpage<br />http://www.youtube.com/v/s9foyFAat-o?version=3&amp;feature=player_detailpage..." target="_blank">http://www.youtube.com/v/s9foyFAat-o?version=3&amp;feature=player_detailpage<br />http://www.youtube.com/v/s9foyFAat-o?version=3&amp;feature=player_detailpage...</a>

Mesić: Križari i škripari ili … ne znam još jedan naslov…

Marica: U Dalmaciji su bili uobičajeni i nazivi škripari, kamišari te špiljari, a ponegdje i šumnjaci, te jamari. Vrlo se rijetko susreće naziv bijeli partizani.

Mesić: … dakle, oni pružaju otpor novoj Vlasti …oni ubijaju odbornike, pale objekte …

Marica: Kao reakciju na stvaranje nove Vlasti u Nezavisnoj državi Hrvatskoj formira se srpski pokret otpora: četničke grupe razvijaju teror od kojeg je najviše stradalo hrvatsko stanovništvo Like i jugozapadne Bosne. Prva partizanska jedinica, formirana u Sisku 22. lipnja 1941, već 14. srpnja 1942 izvela je (Ivana Držića, člana KPJ u Sisku) diverziju na željezničku prugu. Partizansko-četnički otpor i okršaji se nastavljaju.

Mesić: Do velikih okršaja je došlo. Križari su zaustavljali vlakove … dolazilo je do borbe, na jednoj strani milicija, OZNA i vojska a na drugoj strani Križari.

Marica: U razdoblju 1945.-1950. bilo je ukupno između 3.500 i 4.OOO križara. U dokumentima Udbe navodi se da je

1945. godine u Hrvatskoj bilo 2.500 gerilaca,
1946. godine 540 gerilaca,
1947. godine 510 i
1948. godine 243 gerilaca.
Njihov broj u 1949. i 1950. može se procijeniti na oko desetak ljudi
Vidi > Križari > http://www.cro-eu.com/forum/index.php?topic=1699.30

Jugo.-armija (JA) u periodu 1945-1965. broji 260.000 raspoloživih boraca, a sa rezervistima podizala se na milion ljudi pod puškom.

Mesić: Ja ne znam našto Vi ciljate kada govorite "komunistički zločini". Za vrijeme Drugog svjetskog rata kod nas je vođena Narodno oslobodilačka borba NOB u kojoj su sudjelovali najmanje komunisti. I ne znam po komu bi to bili komunistički zločini ..

Marica: Jezgru partizanskih jedinica činili su komunisti. Ime "partizan" usvojeno je za jugoslavenske narodne borce na sastanku Politbiroa CK KPJ 4. jula 1941. Tada je kao znak boraca uzeta i crvena petokraka zvijezda.

Mesić: Mi bi bili jedini vjerojatno u Europi koji bi sudili za pobjedu …

Marica: Mi, Hrvati smo jedini u Europi kojih su partizanske postrojbe likvidirali bez ikakva suđenja ili dokaza o krivici. Mi smo jedini u Europi koji su poslje rata, od 1945, imali više radnih logora nego za vrijeme NDH.

Mesić: Mi smo uvijek zato da se (zločini) individualiziraju. Ali ako se kaže komunistički zločini, to se želi izjednačiti sa fašističkim zločinima.

Marica: Tko su to "Mi"? Izjednačiti se ne mogu, a to Hrvati ni ne žele jer je činjenica da neki individui pod nazivom "Mi" nedozvoljavaju do 2020 da se istražuje i načini popis hrvatskih žrtava. A kada se to učini, izjednačenja neće biti. Sama činjenica, da Hrvati imaju želju i potrebu, da se napravi popis žrtava je dokaz da se ovdje ne može govoriti o izjednačenju. Izjednačiti želi samo onaj koji i dalje idealizira Jugoslaviju i KP.

Mesić: O kojem komunizmu Vi govorite? Ako govorimo kod nas, onda govorimo o NOB. …

Marica: S odlukama AVNOJ-29. studenog 1943 za vrijeme Drugog svjetskog rata bio je postavljen temelj za novu federaciju južnoslavenskih naroda pod vodstvom komunističke partije Jugoslavije (KPJ), po uzoru Sovjetskog Saveza – Staljina: "Smrt jednog čovjeka je tragedija, smrt milijuna- statistka." Što je i prakticirano pod vodstvom Tita i upravo tu "jugoslavensku statistiku" žele Hrvati istražiti, da se napravi ukupni popis hrvatskih žrtava.


Klikni za uvećani prikaz

Mesić: Poslje rata više nema ratnih zločina

Marica: Hrvati oduvijek govore o ratnim i poslje ratnim zločinima na čelu sa Titom kao glavnim nalogodavcem - komunistom.

Mesić: Jesu li partizani imali zatvore? Nisu!

Marica: Partizani nisu imali uvijete do 1945 za zatvore jer nisu imali svoju državu, a svi znamo da su zatvori državne institucije koji se financiraju, i objekti i osoblje i zatvorenici, s porezom, kao prvo a kao drugo, likvidirali su drugomišljenike na licu mjesta, ponekad cijela sela. S dolaskom partizana na vlast proradili su i zatvori i logori sve do Golog Otoka, a Udba je pomagala pri smanjivanju broja zatvorenika.


Tatjana Šarić: Postotak žrtava od 1942-

Tatjana Šarić: Osuđeni po hitnom postupku: uloga represivnih tijela komunističke vlasti u odnosu na smrtne osude u Hrvatskoj u Drugom svjetskom ratu i poraću.

Mesić: Partizani: Ustaše su imali zatvore ... imali su logore ...  (Partizani) daju domobranima na volju dali će kući ili ići u partizane ...

Marica: Mesić sigurno misli na četnike a ne na domobrane. Sigurno je zaboravio Simu Dubajića i druge. A s logorima su pobjednici nadmašili sve dotadašnje u cijeloj Hrvatskoj. Evo što su iz zapovjedništva JA za Hrvatsku brzojavom 15. svibnja 1945. izvijestili Generalštab JA o broju zarobljenih i smještenih u logorima u Zagrebu:
- Prečko - (danas jugozapadni dio Zagreba) 15.000 zarobljenika,
- Vrapče - (danas zapadni dio Zagreba) 943 zarobljenika,
- Zagreb (vjerojatno se odnosi na logor na Kanalu, danas Autobusni kolodvor ili u Maksimiru - m.pr.) - 4.190 zarobljenika.

Tko je to od Domobrana, hrvatske regularne vojske, pušten kući? Moje ujake i stričeve, zarobljeni u Prečko, progutao je mrak?!

U ovakve logore su zatvarani čak i žene, djeca i starci. U Hrvatskoj je najčešće bila riječ o pripadnicima njemačke narodnosti koji su zbog svoje nacionalne pripadnosti zatvarani u tzv. radne logore (npr. u Valpovu i Josipovcu kod Osijeka te na planini Krndiji).
Vidi > http://www.cro-eu.com/forum/index.php?board=454.40

Mesić: Na Bleiburgu nije bilo zločina. Tamo je bila jedna pobuna.

Marica: Zanimljivo bi bilo znati odkud gosp. Miesiću to znanje o pobuni ako nije bio očevidac, dali je prisustvovao tom događaju u Bleiburgu. Zar se je na "pobunjenike" ispaćene, gladne, razoružane muškarca, starce i majke s djecom moralo pucati. To je hladnokrvno i kalkulirano političko ubojstvo od strane komunista – onih sa petokrakom na kapi.

Engleska tajna služba kao očevidac govori sve drugo osim pobuni žrtava:

18. svibnja 1945
Oko 2 000 Hrvata bit će sutra u jutro evakuirani iz dva velika kampa na sjevernoj obali jezera Wörthersee; Hrvati, među kojima je puno žena i djece, odvode se vojnim kamionima na područje Velške Garde (britanske vojske), gdje će biti smješteni u privremenom kampu sve dok ih se ne preveze do Rosenbacha (u Koruškoj), gdje je Titova vojska već spremna da ih preuzme. Hrvati nisu primili nikakvo upozorenje o sudbini koja ih očekuje, i ostavlja ih se u uvjerenju, da njihovo odredište nije Jugoslavija, već Italija, sve do samog trenutka izručenja.
Čitav taj posao izuzetno je neugodan ...
i britanska vojska izvršava svoja naređenja s velikim gađenjem. U ovom trenutku nije jasno koja je politička smjernica više instance odgovorna za ovu odluku*.
Hrvati nisu primili nikakvo upozorenje o sudbini koja ih očekuje. Protu-titovski Jugoslaveni ... Slovenci, Srbi, Četnici ... (tek nekoličina na ovom području), i Hrvati. Najbrojniji su pripadnici ustaške vojske, 300 000 vojnika, koji se sada povlače preko jugoslavenske granice, nakon predaje Titu.
Hrvatski Domobrani utaboreni su kod Weinberga ... Slovenci i Srbi najvećim dijelom okupljeni oko privremenog kampa kod Viktring-a.
Niti jedna od ovih grupa ne može se vratiti u Jugoslaviju osim u gotovo sigurnu smrt od Titove ruke.

__________
* Britanski feldmaršal Harol Alexander izdaje zapovijed da se izbjeglice izruče partizanima, pri čemu je danas nejasno je li on računao s mogućnosti da dođe do masakara. Tek 29. svibnja, kad se saznalo kakve je dimenzije poprimilo nasilje, Britanci obustavljaju daljnje izporučivanje. Dotada su partizani najveći dio izručenih otjerali u surovim marševima u logore ili ubili. Događaji kod Bleiburga i Kočevja kao i Križni put su do kraja osamdesetih godina u službenoj jugoslavenskoj historiografiji tretirani kao tabuizirana tema. (M.D.)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Pitanje broja i "rješavanje" zarobljenih časnika OS NDH djelomično nam ilustrira i dopis upućen načelniku OZNE za Hrvatsku od nižeg oficira OZNE datiran 3. srpnja 1945:
"U NDH je bilo u zadnje vrijeme 5-6 hiljada aktivnih i oko 8.000 rezervnih domobranskih te oko 2.500 do 3.000 ustaških oficira. Svi su većinom zarobljeni u Sloveniji i u koliko nisu odmah riješeni, transportirani su u Srijem (...). U Zagrebu se prijavilo u maju 2.882 domobranska oficira. Od toga 1.607 aktivnih i 1.275 rezervnih. Polovica je već riješena, dosta poslano u logore. Ostali prijavljeni bili su podoficiri, razni žandari, policajci, ustaše itd., svi ukupno do 17.000. Većina istih također je riješena, a ostalo u toku...".

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~


Stjepan Mesić: "Na Bleiburgu nije bilo zločina."

Samo u Sloveniji je 2011 pronađeno 600 masovnih grobnica, počinjene masovne likvidacije od strane komunističke vlasti Jugoslavije.

Nigdje u civiliziranom svijetu nije toliko običnih vojnika, bez ikakva suđenja ili dokaza o krivici, likvidirano kao što je to počinio "pobjednik" Tito i njegovi petokrakaši. Na Nürnberškim procesima osuđena su samo 24 visoka njemačka časnika, nijedan obični vojnik.

Mesić izbjegava "partizanski kolektivni zločin“ i govori o pojedincima dok su za njega likvidirani hrvatski vojnici NDH kolektivni zločinci.

Dali je moguće, da masovno ubojstvo u svim masovnim grobnicama Hrvata u Koruškoj i Sloveniji počinio samo pojedinac - jedan partizan? Koliko municije je tom pojedincu trebalo. Koliko vremena? Ako je ovdje riječ o pojedincima, onda su ti, zovimo ih petokrakaši a ne komunisti, bili serijske ubojice.

Koliko je meni poznato već kod 4 ubojstva riječ je o masovnom ubojstvu i ubojstva su morala na jednom te istom mjestu da se dogode. Ako su se ubojstva na različitim mjestima dogodila od jednog te istog ubojice onda je riječ o serijskoj ubojici. Dok serijski ubojica smišljeno, s jasnim ciljem, po nekim kriterijama (religija, narodnost) svoje žrtve izabire, masovna ubojica ubija nekontrolirano.

Masovni ubojica neosuđuje individualno svaku pojedinu osobu. On ubija ljude koji ne moraju čak ništa zajedničkog imati i da se žrtve uopće ne poznavaju ali su u određenom trenutku bili na određenom mjestu – u Koruškoj, Sloveniji i na Križnom putu.

Ubojstvo dali masovno ili serijsko, kolektivno ili pojedinačno je zločin. Počinitelji su uvijek ubojice dali pobjednici ili poraženi. Znači i partizani - petokrakaši, za koje gosp. Mesić tvrdi da 93% nisu bili komunisti. Ali u svakom slučaju bili su petokrakaši!

Čija je ono parola, druže Stipe: Svi za jednog, jedan za sve = kolektivno?!

Mesić se igra riječima kao: Dali je čaša pola puna ili pola prazna.

Nije bitno dok je voda u čaši kao Hrvati u masovnim grobnicama. Hrvatima nije bitno dali su njihove ubojice bili komunisti ili "samo" petokrakaši. Zar ne gospodine Mesiću?

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #176 : Svibanj 19, 2012, 00:42:36 »Izrečene procjene, samo za stratište u Kočevskom Rogu u Sloveniji, navode da je u početku lipnja 1945. ubijeno približno 30 do 40 tisuća zarobljenih i izručenih slovenskih domobrana, hrvatskih domobrana i ustaša te crnogorskih i srpskih četnika. Ta su smaknuća obavljena pod zapovjedništvom partizanskog majora Sime Dubajića, dok su izravni počinitelji pripadali izabranoj četi 11. dalmatinske brigade 26. divizije Jugoslavenske armije. Iz tih su razloga javnost posebno uzbudili razgovori sa S. Dubajićem, objavljeni 26. svibnja 1990. u beogradskoj Dugi i 3. veljače 1995. u zagrebačkom Globusu, u kojima se on i otvoreno hvali smaknućima 30.000 zarobljenika Hrvata u Kočevskom Rogu.

* * * * *

Od krvnika do pastira

•• Rođen 1923. u Kistanjama
•• u partizanima dogurao do ‘Titova majora’
•• umirovljen kao potpukovnik JNA
•• 50-ih studirao umjetnost u Zagrebu
•• glumio u filmu ‘Družina Sinjeg galeba’, asistirao brojnim režiserima
•• iz 3 braka imao 13 djece
•• povukao se u Kistanje gdje je uzgajao koze
•• posvetio se pravoslavnom misticizmu
•• Od 1990. sudjelovao u poticanju srpske pobune
•• Od 1994. živi u Beogradu i piše knjige
•• Priznaje kako je pobio 13.000 Hrvata, ‘samo mu je žao što ih nije bilo sto tisuća’

http://medvidja.com/article/vijesti/novevijesti/3919/
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:236116-Svi-dokazi-zapisani-u-knjizi

Dubajić kriv za smrt 13.000 domobrana


Klikni za uvećani prikaz

Mesić: Partizani: Ustaše su imali zatvore ... imali su logore ...  (Partizani) daju domobranima na volju dali će kući ili ići u partizane ...

Marica: "Dubajićevi" domobrani nisu imali izbora, gospodine Mesiću! Gdje je Vaša odgovornost prema istini i pravdi?


Klikni za uvećani prikaz

Predsjednik Ivo Josipović je pred 2000 ljudi jučer u Srbu govorio: S ponosom nosite kape partizanke. To su lijepe kape koje nose poruku mira i ljubavi, poruku da više nikad ne smije biti zločina, genocida i rata.


Klikni za uvećani prikaz
U čemu je razlika između starice s ordenima i mlade dijevojke s ustaškom kapom??? M.D.

http://srb.time.mk/read/3d9ee51751/c780e1b82a/index.html

Inače, stare teme iz istorije - od ustaša do četnika i partizana - sve manje izazivaju pažnju građana Hrvatske. Do juče su se vodile žestoke polemike s krajnje suprostavljenih pozicija, a sad je svaka takva tema vest koja živi jedan dan u novinama.
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #177 : Svibanj 22, 2012, 23:26:16 »


Kraj nepravde duge 66 godina

Press saznaje: Rehabilitacija Draže Mihailovića 23. marta

Put ka životu: Njegova rehabilitacija ima mnogostruka značenja. Posle rehabilitacije kneza Pavla, ova đeneralova znači da je Srbija izabrala put ka istini, put ka životu, kaže istoričar Miodrag Janković.

General Dragoljub Draža Mihailović biće konačno rehabilitovan u postupku koji je zakazan za 23. mart u 10 časova u Višem sudu u Beogradu, saznaje Press.

Nakon rehabilitacije generala Jugoslovenske vojske u otadžbini Draže Mihailovića, koji je streljan 17. jula 1946. jer ga je vojni sud proglasio krivim za izdaju i ratne zločine, u Srbiji više ništa neće biti isto, slažu se sagovornici Pressa.

Istoričar Miodrag Janković kaže za Press da rehabilitacija Mihailovića ima ogroman značaj za srpski narod i da pokazuje da je Srbija izabrala put ka istini.

Tragična ličnost

- Junak bez groba, najtragičnija ličnost novije srpske istorije, đeneral Dragoljub Mihailović predstavlja i oličenje naše srpske nesreće. Njegova rehabilitacija ima mnogostruka značenja. Posle rehabilitacije kneza Pavla, ova đeneralova znači da je Srbija izabrala put ka istini, put ka životu. Nošen najplemenitijom ljubavlju za Srbiju, đeneral je sebe prineo na oltar otadžbine. I kao što su Srbiju izdali tobožnji saveznici i jugoslovenska vlada izbegla u London, tako su i njega izdale te političke primadone, da bi ga napokon izdao i njegov kralj, pozvavši ga da se priključi Josipu Brozu. Osuđen je u političkom procesu, pravoj lakrdiji sudstva, ubijen i posle godinama satanizovan, između ostalog izjednačavan sa Pavelićem! Sudili su mu i preko njega sudili srpskom narodu, tome malome nacionu koji još uvek rađa svetitelje. Grob junaka je u srcu živih, tako će sad đeneral biti u našim srcima, gde nema laži, izdaje, sramote..

Istoričar i književnik Predrag Ostojić kaže za Press da će rehabilitacijom Draže Mihailovića biti ispravljena velika istorijska i ljudska nepravda.

- Dražina rehabilitacija trebalo je da usledi mnogo ranije. General Mihailović je za ceo svet bio simbol otpora protiv okupatora. Ono što su komunisti uradili nastojeći da ga prikažu u sasvim drugačijem svetlu nije moglo da poništi njegovo delo koje je srpski narod nosio u srcima. Dan kada Draža Mihailović bude rehabilitovan biće dan kada se Srbija konačno vratila svojim korenima. Takođe, taj dan će predstavljati značajan korak ka pomirenju među Srbima - smatra Ostojić.

Istoričar Jovan Pejin smatra da je rehabilitacija Draže Mihailovića posle priznanja statusa boraca Jugoslovenske vojske u otadžbini još jedan značajan korak ka novoj državnoj politici Srbije.

Vuk: Rehabilitacija istorijske istine

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković kaže za Press da bi rehabilitacija generala Draže Mihailovića značila rehabilitaciju istorijske istine:
- A istorijska istina glasi - da Srbija u Jugoslovenskoj vojsci u otadžbini nije imala saradnika okupatora, već prvog antifašističkog gerilca u Evropi.

Rehabilitovani:
- Knez Pavle
- Dragiša Cvetković
- Slobodan Jovanović
- Momčilo Ninčić
- Žanka Stokić
- Borislav Pekić
- Dragoslav Mihailović

Još čekaju rehabilitaciju:
- General Draža Mihailović
- Milan Nedić
- Milan Antić
- Milovan Đilas

Srpska državna ideja

- To znači da političke partije treba da promene programe i usklade ih sa dugo odbacivanom i jugoslovenstvom potiskivanom srpskom državnom idejom. Da održe mini kongrese i donesu mere radi odbacivanja nametnutih kroatokomunističkih rešenja jer je to važno za opstanak srpskog naroda u celini, a ne samo u Srbiji. Takođe, rehabilitacija Draže Mihajlovića znači preuzimanje koraka da se podele koje nam je nametnuo taj isti kroatokomunistički vrh i koje još postoje konačno ponište - ističe Pejin.

Mada se tačan broj žrtava političkog i ideološkog progona za vreme i posle Drugog svetskog rata još utvrđuje, u srpskim sudovima trenutno ima oko 1.000 zahteva za rehabilitaciju. Većinu su potpisali naslednici. Ipak, ima i onih postupaka u kojima sudije pažljivo mere svaku reč zbog uloga koje su znamenite ličnosti čija se rehabilitacija traži imale na našoj istorijskoj sceni.

Istoričar Veljko Đurić Mišina kaže da je o Draži Mihailoviću za proteklih 66 godina napisano dovoljno naučnoistraživačkih radova na srpskom, nemačkom i engleskom jeziku.

- Za onog ko je pročitao makar deo ti radova nema velikih tajni o Mihailovićevoj biografiji. Doduše, ima još nekoliko događaja koji su nedovoljno razrešeni odnosno rekonstruisani, kao što su uloga Britanaca u njegovom hapšenju i gde mu je grob. Svoju tragiku i sudbinu pokreta Mihailović je objasnio pri kraju odbrane na suđenju rečima da se nije snašao u svetskom vrtlogu u kome su posebno mesto imale obaveštajne igre oko njega. Mihailović je, gledajući sa istorijske distance, tragični gubitnik koji se nije snašao u teškim vremenima. A mi Srbi volimo gubitnike i tragičare - smatra naš sagovornik.

Violeta Nedeljković

Beograd, 12. 03. 2012
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/208431/Press+saznaje%3A+Rehabilitacija+Dra%C5%BEe+Mihailovi%C4%87a+23.+marta.html

___________

Komentar

Ako Srbija rehabilitira četnike, a svi znamo da su:
-   surađivali s Nijemcima,
-   vodili borbe protiv partizana.
-   surađivali s talijanskom fašističkom vladom,
-   terorizirali Hrvate u Hrvatskoj i
-   počinili masovne pokolje u zemlji koja nije bila njihova - Hrvatskoj,

onda mi to ni najmanje ne smeta. Ali ne mogu prešutjeti, da Hrvatski političari, hrvatsku vojsku, koja je branila svoju nezavisnost, tretiraju kao zločince. Ili smo mi Hrvati sebi od 1991 pa sve do danas izabrali političke predstavnike koji sve drugo zastupaju, brane i hvalisaju, osim branitelja Nezavisne države Hrvatske. Hrvati su ili nekritični, neodgovorni ili emocionalna bijeda kada šute na neke izjave hrvatskih političara u kojima se ponižavaju hrvatski domoljubi i mučenici.

Nešto je trulo – smrdi (nije u redu) u našoj državi!
Etwas ist faul im Staate Dänemark!
Something is rotten in the state of Denmark


Četnici u Lici
Citat:
U jednom izvješću Saveznicima Mihailović je napisao:"Istrebljujemo ustaše gde god ih nalazimo. Razorićemo nemilosrdno sve što je ustaško. Moj prvi cilj je da uništimo ustaše i njihovo delo, Pavelićevu Hrvatsku. Uništavajući Pavelićevu Hrvatsku udarit ću u nervni centar naših najvećih neprijatelja". Nakon kapitulacije Italije, u rujnu 1943., četnici iz Dalmacije stavljaju se pod njemačko zapovjedništvo. http://hr.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cetnici_u_NDH

Da podsjetim neke govornike o ljubavi, miru i pravdi i petokraki.


Klikni za uvećani prikaz
Karta četničkih grupa od 10. siječnja 1943 na TERITORIJU, ne Srbije, nego unutar granica Hrvatske.

Ako je zločin braniti svoju domovinu i svoj narod, onda treba želju naših političara akceptirati i zajedno s njima ljubiti petokraku kao i tvrditi da u Bleiburgu žrtava, hrvatskih žrtava, nije bilo.
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #178 : Svibanj 24, 2012, 00:34:40 »


Srpska demencija ili politička parodija


Četnici i njemački oficiri 1942

Stvarno treba Srbija svoje četnike rehabilitírati jer umjetnost je biti
-   jučer fašista
-   zatim komunista
-   a danas antifašista
... i sve to za mir i ljubav, protiv zločina i genocida, za brastvo i jedinstvo!

Samo jadan ustaša, osta' uvijek ustaša i ... izgubi zato glavu u Bleiburgu.
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #179 : Svibanj 24, 2012, 08:57:34 »


Oj Hrvatska blago ti se

Citat:
Takođe, rehabilitacija Draže Mihajlovića znači preuzimanje koraka da se podele koje nam je nametnuo taj isti kroatokomunistički  vrh i koje još postoje konačno ponište - ističe Pejin.

Da, da. Što je-je: Srbija ne može nikako da preboli "podelu" zemlje koja joj nikada nije pripadala. A i sa "kroatokomunističkim vrhom" je također u pravu. Samo onda nešto ne štima s njihovom tvrdnjom o Ustaškoj Hrvatskoj jer kakve su to ustaše kad si od 1991 biraju predsjednike države – petokrakaše?!

A što možemo kad protiv male kneževne srpske demencije nema lijeka!


Klikni za uvećani prikaz

Oj Hrvatska blago ti se
sa komunistima hvaliti se.

Foto: http://www.stkpula.hr/dragotadic/dnevnik.php?kvaka=izbor&redar=2008-05-15&lekcia=Bleiburg%202008.
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
 Str: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 51
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP CRO-eu.com | Powered by SMF 1.1.21. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!