CRO-eu.com
Rujan 22, 2020, 17:01:45 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
 
  DNEVNO 45LINES HRT PORTAL GALERIJA SLIKA   Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 51
  Ispis  
Autor Tema: Domovinske vijesti  (Posjeta: 462887 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #375 : Siječanj 06, 2014, 13:02:48 »


U Hrvatskoj ne postoje ustaše, a mnogo Hrvata uopće ni ne zna tko su u stvari bile ustaše. Na hrvatskoj političkoj sceni ne postoji jedna vrijedna i prikladna oporba koja bi se suprostavila trenutnoj politici (antihrvatskoj). Pokušaji opozicije nemaju razrađen demokratski politički plan i program.

Problem Hrvata je što nikada, ni sa Starčevićem, Frankom i Radićem nismo imali jaku opoziciju. Hrvatima je već u genima da ližu cipele četnicima, partizanima, komunistima, udbašima (Perkovićima) i današnjim crvenim političkim strankama. Na Balkanu svatko surađuje sa svakim ako su njegovi interesi samo sa 1 % zastupiti i ako osobno profitira. Kod odvjetnika je slično.

Bez jake opozicije država je osuđena na propast. Najbolji primjer nam je bivša komunistička Istočna Njemačka (DDR). Gdje je danas "samostalna" DDR?
Zar mi sa današnjom politikom ne idemo u istom pravcu - natrag u Jugoslaviju?
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
max 2

Postova: 188


« Odgovor #376 : Siječanj 06, 2014, 14:41:22 »


Ante Pavelić je bio dr. znanosti i Hrvat, i borio se za samostalnu Hrvatsku državu, Tito je bio, bravar i Hrvat, i borio se za Jugoslaviju, borio se protiv Hrvatske.

Koja je tu logika? I jedan i drugi su to radili sličnim metodama, u stvari istim, što su to radile ustaše da nisu radili partizani?

Gori je bio Josip Broz Tito, on je ubijao svoje sunarodnjake i kad nisu bili krivi ili još gore dozvolio je kao Hrvat da velikosrpski fanatici ubijaju njegove sunarodnjake Hrvate, Bleiburg, npr., ta Titova pravica još je i danas toliko snažna da se i neki Hrvati podsmjehuju i spradju na spomen Bleiburga iako postoje vidne činjenice, npr. Slovenci i danas izoravaju za plugom ljudske kosti. Pavelić je proganjao svoje političke protivnike i neistomišljenike kao i svi drugi, ali se ipak nije toliko bio okomio na vlastiti narod iako su mu mnogi bili protivnici i neistomišljenici.

Logika; U Jugoslaviji se slavi antifašizam i pobjeda komunizma??? Koliko je Staljin i prije njega boljševici ubili Rusa u ime nove ideologije, komunizma??? Kakve su to ideologije onda koje zatiru vlastiti narod???

Pavelić se borio za samostalnu hrvatsku državu, a Srbe nije progonio zbog njihovog “identiteta“, ćirilice, pravoslavlja i njihove posebne etničke pripadnosti. Srbi su bili protiv uspostave samostalne hrvatske države, oni su bili za to da se povijesni hrvatski etnički prostori, ako Srbi već ne mogu vladati u “jugoslaviji“ pripoje Srbiji.

Srbi su u Kraljevini bili eksponent velikosrpske politike.

Npr. Na području Banovine Hrvatske živjelo je prema popisu stanovništva iz 1931. godine, 4.007.227 stanovnika Od ukupnoga broja stanovnika bilo je 3.021.016 rimokatolika (75,38 posto), 774.397 pravoslavaca (19,32 posto),tih 19,32 posto pravoslavaca-do jučerašnjih pravoslavnih Hrvata, jer nepostojanje srpskog identiteta i kontinuiteta, te ne iskristaliziranosti nacionalne svijesti im je dokazano, samo jedan primjer je njihovo sudjelovanje u Prvom svjetskom ratu gdje su se do zadnjeg daha tukli za Austro-ugarsku, a primjeri dezertiranja i pobuna pravoslavnih vojnika nisu zabilježeni, a onda se napada Hrvate da im negiraju identitet- htjelo je povijesne hrvatske etničke prostore prisvojiti Velikoj Srbiji.

Na ovoj stranici se najbolje vidi stupanj i postojanje srpske svijesti u hrvatskih pravoslavaca..........

http://www.srpsko-nasledje.rs/sr-l/1998/10/article-4.html

Oni sve sami napišu, a kad im podastreš činjenice koje sami nesvjesno napisali i kad nemaju argumenata oni te prozovu da im negiraš identitet, prozovu te ustašamo, fašistom itd. ili to objasne u kakvom listu kao;...."u zadnje vrijeme jaču pojavu hrvatske desnice".....

Za službenu hrvatsku historiografiju,citiram;...“za Antu Pavelića i ustaše Srbi su bili pravoslavni Hrvati....“

Pa oni su se prije pojave ustaše sami izjašnjavali kao Hrvati, npr. na američkoj stranici o popisu imigrnata Ellisisland, mahom su se upisli kao Hrvati.

Srbi su ustajali protiv hrvatske države, to se najbolje vidi po četnicima, evo jednog Dane Cicvara:

Dana 10. travnja 1941. kad je proglašena Hrvatska država, iste večeri Dane je došao u našu policijsku postaju u Gračacu da se raspita o tome što učiniti jer se ovo zlo ne smije prihvatiti bez borbe. Zaključili smo da sačekamo do subote 12. travnja i vidimo što će se događati. Dane je bio nestrpljiv. Već 11. travnja on je zapovijedao kolonom koja je prevozila stoku napuštenu od vojnika u povlačenju raspadajuće jugoslavenske vojske koja je također imala i nešto oružja. Obavijestili smo vlasnike stoke da dođu i preuzmu svoju stoku. Poslije podne 12. travnja oko 15:00 sati (žandarmerijski poručnik) Dušan Drakulić izišao je iz bolnice i došao u našu postaju. Sazvali smo sastanak viđenijih građana s četničkom organizacijom. Sastanku su nazočili Dane Stanisavljević - Cicvara, Mile Stojisavljević - Crnić, Jovo Djekić, Milan Uzelac i Nikica Stanisavljević predsjednik kotara. Na ovome sastanku mi smo zaključili da ni pod koju cijenu ne ćemo dozvoliti uspostavu hrvatske vlasti, da četnici trebaju preuzeti kontrolu i da se odmah treba uspostaviti četničko zapovjedništvo. Danu smo jednoglasno izabrali za zapovjednika. Istog dana on je postavio patrole od nekoliko ljudi na željezničku stanicu u Gračacu. Kad se on pojavio ustaše i domobrani su se razbježali na sve strane.

Evidentirano

Quidquid in occulto est,in apricum proferet aetas!
Što god je bilo skriveno,vrijeme  će iznijeti na vidjelo!
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #377 : Siječanj 06, 2014, 18:40:56 »Ante Pavelić je bio dr. znanosti i Hrvat, i borio se za samostalnu Hrvatsku državu, Tito je bio, bravar i Hrvat, i borio se za Jugoslaviju, borio se protiv Hrvatske.

Koja je tu logika? I jedan i drugi su to radili sličnim metodama, u stvari istim, što su to radile ustaše da nisu radili partizani?

Jako, jako dobar tekst. Bravo Max! Zaradio si jedan čvrsti lički zagrljaj.

Max, ti spominješ Pavelića i Tita kod kojih vidiš neke paralele ali i velike razlike. Ali mi nismo Srbi, da vječno opravdavamo naše postupke s četničko-partizanskim-komunističkim zločinima. Zato meni Pavelićevi, Dražini i Titovi postupci, za budućnost Hrvatske, nisu toliko važni koliko mišljenja, reakcije i odluke današnjih političara koji ili su veliki kompleksaši ili su osobe pune deficita.

Odkuda taj politički manjak osjećaja pripadnosti jednom narodu?

Razlike u jednom narodu (pojedinim Hrvatima) nastaju ako nije dovoljno izražen osjećaj povezanosti, pripadnosti i lojalnosti. Te tri osobine nisu samo kod Tita bile nego su i kod naših današnjih političara veliki manjak.

Naši političari se ne identificiraju sa svojim narodom, bez obzira na njihovu ustašku prošlost. Neshvatljivo da ti isti političari stoje sa srcem i razumom iza svoje obitelji pa bili njihovi očevi upravitelji logora "Goli otok", udbaške ubice ili najobičniji mafijaši.

Osjećaj pripadnosti mora da je urođen u svakom od nas baš kao jesti, piti, spavati, itd. Pripadnost mora da je osnovna ljudska potreba.

Povezanost, pripadnost i lojalnost su osobine koje narod, u skupinama, čini društvom. Bez tih osobina društvo i država su nestabilni. Jedan predsjednik koji u inostranstvu govori o hrvatskoj ustaškoj zmiji ... sigurno ne signalizira slogu i jedinstvo svojega naroda, naprotiv on ga dijeli, razdvaja.

Lojalnost prema svojem narodu je urođena obaveznica, ona je ljubav i razumjevanje za zašto je tako, a ne drugačije - zašto je u Hrvatskoj egzistiralo, za razliku od četništva, samo 5 godina ustaštvo. Činjenica da je pripadnost i lojalnost urođena, potvrđuje i ponašanje bebe koja prije nego što može shvatiti i govoriti gdje su njezine prednosti i profit, osjeća veliku povezanost prema majci, ocu i obitelji. Taj osjećaj je univerzalan i nijedno dijete ne kritizira svoje dobre i drage roditelje zbog njihove prošlosti.

Mi nemamo danas niti jednog političara koji instiktivno štiti svoj narod protiv negativnih vanjskih utjecaja i unutarnjih manjinskih interesa. Tu sigurnost i zaštitu je hrvatski narod izgubio najkasnije 1945 i do danas se ni iskrica nade na horizontu o domoljubnoj Vladi nije pojavila. Možda je to jedini razlog zašto neki "tuguju" za poglavnikom?!
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #378 : Siječanj 07, 2014, 00:36:00 »


Tko to nama objašnjava kada je planirano ubojstvo opravdano?

Upravo sam gledala i slušala video prilog večerašnje emisije HTV-a Fokus.

Gosti emisije bili su odvjetnik Anto Nobilo, publicist i bivši emigrant Jakša Kušan, bivši pripadnik Službe državne sigurnosti SRH Željko Kekić, bivši pripadnik Službe državne sigurnosti SFRJ Božidar Spasić i slobodni novinar Željko Peratović.

http://vijesti.hrt.hr/sto-ce-sve-izaci-iz-pandorine-kutije-politickih-ubojstava-fokus-htv1

Riječ je o planiranom ubojstvu. To sve nam je poznato, a neki su na svojoj koži osjetili udbaški pritisak i teror. Svi znamo i razliku između planiranog ubojstva i ubojstva u afektu. Ubojstvo po nalogu nema opravdanja.Tu je diskusija suvišna.

Ja si postavljam drugo pitanje; kako je moguće da se jedna država, koja vjekovima teži za slobodom, nije oslobodila svojeg unutarnjeg najvećeg neprijatelja UDBE i stvorila sebi svoju obavještajnu službu.

Dali je Tuđmanovo domoljubstvo bilo toloko "veliko" da je bio spreman na kompromise s jugoslavenskom UDBOM ili mu je ipak bila najvažnija osobna (privatna) moć.

Da skratim: Ta cijela diskusija o UDBI i Perkoviću mi opet potvrđuje, što sam u mojem zadnjem postu napisala o povezanosti, pripadnosti i lojalnosti Hrvata. 90% našeg naroda su kao odvjetnici: zastupaju svakoga od koga mogu profitirati tj. svi su Nobilo. I svi tuku manje jačeg od sebe (žene). Pavelić je pobjegao i ostavio lojalne Hrvate u Bleiburgu. To svakom kapetanu broda čast ne bi dozvolila. Janko pl. Vuković Podkapelski je potonuo s brodom. Ali Pavelić kakav god da je bio povezao je sve Hrvate, napravio ih je lojalnim Hrvatima. To smo u cijeloj našoj povijesti mi Hrvati samo doživjeli u tih 5 ratnih godina. Ni prije ni kasnije. Starčević je bio veliki govornik koji je kritizirao ali nije povezao narod i nije nudio riješenja protiv ugarske i srpske diktature. Radić je bio naivac što je platio životom, kao većina Hrvata prije i poslje njega. Taj trend - sklonost - savijanja kičme su Hrvati zadržali sve do danas: šuti, gutaj i trpi.

Koliko god žalosno i uvrijedljivo zvučilo, Hrvati su jedino od 1940 do 1945 bili dušom i tijelom vatreni domoljubi - nesebično ljubiti i lojalno stajati iza svojeg naroda. Žalosno je da naš današnji predsjednik govori o ustašama, bijedno je da to bez stida čine i hrvatski Srbi jer oni znaju da je četništvo u Hrvatskoj postojalo još prije Prvog sv. rata i postoji još i danas,a ustaštvo samo pet godina.

Gdje je danas osjećaj hrvatske povezanosti, pripadnosti i lojalnosti?

Danas smo opet pali sa konja na magarca te nam Pupovci, Milanovići, Pusići i Josipovići objašnjavaju što je demokracija - pravda i sloboda - biti svoj na svome, ili nam neki odvjetnici objašnjavaju kada je planirano ubojstvo zločin, a kada je opravdano. NIKADA!
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Markokr.

Postova: 71


« Odgovor #379 : Siječanj 07, 2014, 16:06:42 »


Ja mislim da ubojstvo u ime necega, bilo to vjerskog ili politickog poriva, nema nikakvog opravdanja.

Ja mislim da se ubojstva desavaju iskljucivo iz OSOBNOG koristoljublja i da ni jedan drzavni, vjerski vodja i idealista ne mogu povrci takvo misljenje.

Ubojstva, bilo masovna ili pojedinacna se daju u nalog u jednom trenutku koji je stoposto dobro isplaniran i sluzi za „odbranu“ ideala drustva koje opet vodi pojedinac.

Ja ne mogu shvatiti da je za moju dobrobit DRUG TITO ubio nekoliko desetak tisuca ljudi razlicitih vjerskih i politickih opredjeljenja. Isto tako ne mogu shvatiti da je Hitler za dobrobit svoje NACIJE htjeo potamaniti sve Zidove, Cigane i neistomisljenike.

Ja u svom zivotu nisam trebao ni Tita, ni Hitlera, ni Tudjmana ni KPJ ni NSD ni HDZ ni bilo kakve ili bilo koje Crkve i njihovih Pontifaxa.....

Sve sto mi je bilo potrebno bio je mir, mogucnost uzdrzavanja svoje porodice, sloboda misljenja, sloboda kretanja i mozak u onom stanju (neopran) kakvog mi je majka priroda podarila.

Svi ovdje gore nabrojani su pokusavali (sto im je donekle i uspjelo) moj mozak a time i mene manipulirati I “dotjerivati” (style) po njihovim Arsinima. Znaci da ja nisam bio ja nego uvjek jedan mali komadic onih gore.
Znaci TKO JE NJIH TREBAO i tko treba ove danasnje ?

Ja ne.

Rado bih ostao ono sto jesam.
Miroljubiv, familijaran i pun razumjevanja za svoje bliznje.
Marko
Evidentirano
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #380 : Siječanj 07, 2014, 21:09:00 »


Prijepodne 28. srpanja 1983, likvidiran je od UDBE Stjepana Đureković sa šest metaka i dodatno mu do neprepoznatljivosti sa sjekirom razbili glavu.

-   Koliko je mržnje za ovaj od udbaša planiran i počinjen zločin bilo potrebno?!
-   Koji "stil" službenika "državne sigurnosti"!
-   Sramotno!


Tijekom Drugog svjetskog rata Đureković je izbjegao službu u
oružanim snagama NDH i pridružio se partizanima
 

-   Zašto se ističe da je Stjepan Đureković bio terorist i ustaša?
-   Kako je bilo moguće, da ustaša u Titovoj Jugoslaviji bude jedan od uspješnih direktora u INA-i?
-   Odkada je terorističko oružje književnost?
-   Kakva je to država koja se plaši jednog književnika?

Bez obzira tko je opalio metak u Đurekovićevu glavu, nije agirao kao pojedinac već u grupi tj. kao banda * - družina bandita – koja je u kratkom razdoblju samo u Njemačkoj likvidirala 22 Hrvata.

Ja ne razumijem što je u ovom sramotnom zločinu toliko smješno da Perković ne ide gradom pognute glave. Nije mi jasno kako se hrvatska Vlada nije distancirala od udbaša ondašnjeg vremena.

S kojim pravom naš predsjednik, političari ili udbaši mogu klasificirati pojedinca ili grupe kao teroriste ili ustaše?

Takve klasifikacije Hrvata bi trebale biti zakonski zabranjene i tretirane kao kazneno djelo.

___________

* Sa izrazom "banda" smatra se, po sudskoj praksi, družina od najmanje tri bandita koji su se povezali s voljom da u određenom vremenskom razdoblju počine kaznena djela. Nije nužno da su svi članovi bande zajedno na mjestu zločina. Dovoljno je ako članovi bande, koji se ne moraju međusobno poznavati, u bilo kakvom obliku organizacijski surađuju te ih se treba sve jednako tretirati kao počinitelja i osuditi.

http://www.cro-eu.com/forum/index.php?topic=2138.msg8061#msg8061

http://www.cro-eu.com/forum/index.php?topic=2799.msg6768#msg6768

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #381 : Siječanj 09, 2014, 12:23:52 »


BKA nudi 12 000 € za uhićenje Pekrovića

Ako Perković nije kriv zašto tolika huka-buka i toliki sudski troškovi, zašto Perković već odavno nije otišao u Njemačku, nego se opravdava s time, da je ubojstvo zastarjelo.

Što to znači?

Može li jedno podmuklo, promišljeno i brutalno ubojstvo na bespomoćnu žrtvu zastarjeti?

U Njemačkoj ubojstvo nema rok zastarijevanja, dok nepromišljeno ubojstvo tj. ubojstvo u afektu zastarjeva nakon 20 godina (§ 78 StGB).

http://www.bka.de/DE/Fahndungen/Personen/BekannteTatverdaechtige/Perkovic/perkovicDeutsch.html?__nnn=true

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Markokr.

Postova: 71


« Odgovor #382 : Siječanj 10, 2014, 09:32:53 »


Mile Pupovac "ministar" za zajebanciju i ponizavanje Hrvata

Clan srpske vlade u funkciji Inostranog ministra za zajebanciju i ponizavanje Hrvata "gospodin" Mile Pupovac ( aoj Mile al si lep) pomaze hrvatskom "politickom vrhu" a i narodu zaboraviti svakodnevne probleme malog hrvatskog covjeka.

Gurajuci "PROBLEME" hrvatskih srba ili srba u Hrvatskoj na dnevni red i izazivajuci time revolte i bjes svakog normalnog hrvatskog stanovnika, zaboravljaju mali NEZNACAJNI Hrvati na neimastinu i mali problemcic: kako sutra kupiti koricu kruha, kako prehraniti obitelj, mogu li si sutra priustiti doktora, kako izgleda s njihovom mirovinom ..........

Mile je najkreativniji clan NECIJE vlade jer je uvjek na DNEVNOM REDU. Bilo cirilicom, bilo genocidom, bilo "nepravdom" prema "SRBIMA U HRVATSKOJ".

Nekako mi se cini da Hrvatski velikani trebaju Milu jer im on svojom delatnoscu odstranjuje dosadnu hrvatsku raju od STVARNIH hrvatskih problema.

Svaka cast Miladine.

Fenomen ste i samo tako dalje. Sve dok ne dogurate i hrvatski i srpski narod da zive doslovno od sake u ustima.

Vazno je da se Zagreb pise na cirilici jer i u njemu kao i u svim drugim хрватским (nazalost nemam originalne kragujevacke tastature) gradovima zivi nekoliko tisuca SRBA. Danas polugladnih a sutra gladnih.

Dalekovidnost je odlika svih balkanskih politicara.
Vi niste iznimka.

Marko
Evidentirano
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #383 : Siječanj 10, 2014, 10:33:42 »


Upravo čitam "Du sollst schön langsam sterben" u kojoj Wolfgang Pabs i co. autori opisuju teror jugoslavenskog režima tj. UDB-e protiv Hrvata. Paraleno toj knjizi čitam i od Herfrieda Münklera "Der Große Krieg" - Die Welt 1914-1918. Već na početku postalo mi je jasno, da naši političari ne poznaju povijest, da se ne savjetuju s hrvatskim povjesničarima i da vode kurs, bez obzira na uzroke, tok i posljedica zadnja tri rata, u propast.


klik na sliku otvara novi prozor

Tonemo!

Ova Vlada je, s time što donjela odluke za koje nije bila sposobna procijeniti njihove posljedice, napravila jednu katastrofalnu grešku. Dovela nas je u stanje 1918 i 1945, a danas nema snage ni hrabrsoti da to narodu prizna. Umjesto da volan okrene ona vozi u maglu i dozvoli da joj srpska ideologija na raskrsnicma stavlja putokaze.

Srbi i dalje vode rat. Ovaj puta s novom strategijom – napad bez oružja.

Srce me boli kada čitam ova dva novinska članka. Vinkovci su mi dobro poznati. Ovo od SPC se nije smjelo u Vinkovcima dogoditi. SPC nema što u Hrvatskoj tražiti ili isto toliko kao Njemačka Katolička Crkva.

Zar Pupovca, Josipovića, Milanovića, Pusićku nije sramota pogledati najmlađoj braniteljici Vukovara gospođi Sandri Horvat, braniteljima, svojim biračima i svima Hrvatima u oči???

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/111141-zlocudno-svetosavlje-hrvatskom-smatra-samo-ono-sto-se-vidi-sa-zagrebacke-katedrale.html

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/111130-kao-djevojcica-od-14-godina-ratovala-sam-u-vukovaru-da-se-mene-pita-na-provokacije-cirilicom-trebalo-je-ici-cizmom.html

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #384 : Siječanj 10, 2014, 21:59:39 »


Zašto je Josipovićevo oko važnije od zdravlja teško bolesne djece? 'Lagao je javnost i prekršio zakon, mora završiti političku karijeru'

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/111239-zasto-je-josipovicevo-oko-vaznije-od-zdravlja-tesko-bolesne-djece-lagao-je-javnost-i-prekrsio-zakon-mora-zavrsiti-politicku-karijeru.html

<a href="http://www.youtube.com/v/2GT2tRBe6AU?version=3&amp;feature=player_detailpage" target="_blank">http://www.youtube.com/v/2GT2tRBe6AU?version=3&amp;feature=player_detailpage</a>

Jedna zemlja, dva mjerila

Živjeti u državi koja ima dva mjerila za pravila, zakone i moral nije lako. Bez tih pravila, kod kojih političari, državni službenici a pogotovo predsjednik države imaju primjernu funkciju, svatko će raditi ono što on želi, a građani će biti na milost i nemilost vladajućih izloženi.

Država u kojoj se sve i svatko sa dva mjerila mjeri pa i kažnjava, udaljena je od demokracije kao Zemlja od planete Uran. (2,6 milijardi kilometara)

Predsjednik mora narodu služi kao primjer dobrih osobina i ispravnih postupaka. U užem smislu on je uzor s kojim se narod može identificirati.

Ali pošto mali čovjek ne zna s kojim mjerilom će se njegovi postupci mjeriti, drži se samo morala jer tu ne sumnja u pravdu i zakone.

Predsjednik, kojem se pripisuje vodeća uloga, je svojim ponašanjem prekršio zakon. To ponašanje kaže nam puno o hrvatskoj političkoj kulturi, o respektu prema funkciji, o normama i društvenim vrijednostima.

Nakon svakog skandala mora slijediti ostavka.
Baj-baj gospodine Josipović!

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
max 2

Postova: 188


« Odgovor #385 : Siječanj 11, 2014, 12:05:28 »


Citat:
Marica: Odkuda taj politički manjak osjećaja pripadnosti jednom narodu?

Razlike u jednom narodu (pojedinim Hrvatima) nastaju ako nije dovoljno izražen osjećaj povezanosti, pripadnosti i lojalnosti. Te tri osobine nisu samo kod Tita bile nego su i kod naših današnjih političara veliki manjak.

Naši političari se ne identificiraju sa svojim narodom, bez obzira na njihovu ustašku prošlost. Neshvatljivo da ti isti političari stoje sa srcem i razumom iza svoje obitelji pa bili njihovi očevi upravitelji logora "Goli otok", udbaške ubice ili najobičniji mafijaši.

Pojavom nacionalnih preporoda krajem 19. st u Hrvata je taj preporod bio ometan i kasnije sve više i više gušen, proces pretvaranja dotadašnje tradicionlne identifikacije u današnje moderne (nacinalne-nezavisnost) u Hrvata je bio i danas je zatiran.

Nosioci tog pokreta bilo je već izgrađeno građansko društvo i postojao je kontinuitet pripadnosti i sjećanja hrvatskog imena, npr. u Dalmaciji i nakon nestanka hrvatskog plemstva, a plemstvo je nekad bilo inteligencija. Dalmatinci su i dalje svoj jezik nazivali arvatski, tako i u Istri itd... dakle, postojala je veza, kontinutet, po mome u Hrvata ipak postoji osjećaj povezanosti kao naroda, to je dokazano 1991. U Hrvata postoje dogme i ideološke zapreke kao jugoslavenstvo, (pranje mozga) jer pojavom nacionalnih preporoda hrvatska inteligecija i nosioci tog preporoda nalazili su se u jugoslavnestvu, a ipak su se smatrali Hrvatima. To je stvorilo nejasnoće, jer Hrvati su željeli ostati Hrvati, ali u zajednici sa nekim, npr. sa Srbima, a to potonji nisu trebali ni shvaćali. Današnja moderna hrvatska nacija razvila se u okvirima jugoslavenske ideje, ne na čisto hrvatskoj crti i interesima.

U Srba je taj proces bio jasniji, srpski, ali fanatičniji, ali ipak se nije mogao niti se iskristalizirao, on je rabio vjerski fanatizam u vjerski mješanim srdinama, a kontinuitet sjećanja i pripadnosti srpskom narodu i imenu nije postojao, to je dokazano, u Bosni i Hrvatskoj.

Osjećaj pripadnosti srpskom narodu je samo srpska narodna crkva, dok su mentaliteti u Srba prečana i Srbijanaca različiti, u stvari Srbijanci nisu nikad prihvatili prečane kao dio homogene zajednice, to se vidi, oni s jedni za druge samo oni dakle tu nema jednog iskristaliziranog osjećaja o pripadnosti nečem istom, za prečane Srbi u Srbiji su samo oni "srbijanci". Za Srbiju Srbi prečani bili su samo sredstvo za ostvarivanje velikosrpskih ciljeva, posebice za srpsku crkvu, a pop ne misli glavom, popovi misle vjerom, za svakog popa njegova je vjera jedina i najispravnija, kontinuiteta nema jer zašto onda hrvatski srbi kupuju srbijanske narodne nošnje kao dokaz novog identiteta, ti su procesi još u razvoju.

Nacionalizam za zapadne terminologije osim drugih značenja ima i značenje –NEZAVISNOST.U jugoslaviji je on imao negativan naboj i značenje jer je značio Hrvatsku nezavisnost i separatizam od Jugoslavije – Velike-Srbije. Sva je današnja hrvatska inteligencija jugoslavenska, čast iznimkama, oni govore i pišu u okviru jugoideologije, jednostavno nacionalno nesvjesni, ja u svijetu nisam vidio da jedna inteligencija može i piše protiv svoje zemlje, dakle protiv sebe samih, u svijetu ako su ljudi nezadovoljni oni istupe protiv trenutne politike i političara, ali ne protiv svoje matere zemlje i domovine. U Hrvatskoj postoje ljudi koji dovode u pitanje npr; ".... a što to znači voljeti Hrvatsku .....".

Neka mi netko nađe Njemca, Italiana, Britanca koji će ovako napisati o svojoj zemlji, to je osim sa pravno političkog stajališta veleizdaja, a da ne govorim o minimumu moralnog i etičkog nedostatka i odgoja.

Ili npr. fraze kao: Ono što s principijelnog stanovišta iritira – i što odzvanja poput pjevane mise iz središnjeg medijskog pogona – jest mistifikacija hrvatske nacionalne sloge. Što je to tako uzvišeno u „nacionalnom jedinstvu“? Što je to tako ohrabrujuće u plemenskom uniformiranju? Što je to tako privlačno u predodžbi monolitne zajednice koja će biti okupljena oko kulta nacije i, pod vodstvom svjetovnoga klera, moliti za izbavljenje njegujući jednoglasje?

Kult nacije? Nije to nikakav kult, to je osjećaj pripadnosti u granicama normale, za svaki narod to je normalno, kolko sam ja vidio, nema tu nikakve mistfikacije, to je normalno, svi mi imao potrebu za identitetom, tako i Hrvati, a kontinuitet tog identiteta postoji.

Mistifikacija hrvatske nacionalne sloge; Izgleda da za pojedince koji još žive u Jugoslaviji hrvatska nacionalna sloga predstavlja opasnost za nešto ili nekoga, Jugoslaviju.

Plemensko uniformiranje; Identitet je normalna pojava u svakog naroda, a u Hrvata, ponavljam stoti put postoji kontinuitet pripadnosti hrvatskom narodu i imenu, svako zatiranje tog imena i identiteta do sad je dovelo do sukoba, zato je bolje razvjati ga i poticati u granicama normale kao u ostalih naroda.

Što je to tako privlačno u predodžbi monolitne zajednice koja će biti okupljena oko kulta nacije???

Pa osjećaj pripadnosti nekom ili nečemu, npr imenu Hrvat, a to je vrlo jednostavno-pripadnost imenu Hrvat (kao i bilo koje drugo ime) je jedna određena skupina ljudi koja se u tom imenu prepoznaje i koja se ne bazira na šovinizmu i xsenofbiji kako se nastoji u okviru jugo ideologije prikazati, jednostavno se bazira na živim i čistim interesima te grupe ljudi koji se nazivaju Hrvati, a to su posao, dom, obitelj i bolje sutra ... itd.

Pojedinci koji vjerivatno imaju bolje plaće od prosječnog Hrvata ne znaju kako je to biti prosti puk i prosti Hrvat, pa si mogu dopustiti piskaranje koje nepismeni puk, odgojen u Jugoslaviji i protuhrvatskim interesima, ni ne shvaća nego odobrava. Hrvatsko nacionalno jedinstvo za hrvatskog intelektualca trebalo bi značiti interes hrvatskog naroda, a trenutno ni jedna politička opcija te interese ne provodi, tako, ipak je Hrvatima više nego ikad potrebno to nacinalno jedinstvo kao osjećaj pripadnosti u društvo u kome žive. Država je kuća u kojoj živiš, a ja kolko znam svakom je u interesu da mu kuća napreduje da bi dobro živio.

Hrvatsko nacionalno jedinstvo za nacionalno svjesnog i zdravog Hrvata treba imati samo jedno značenje reda, rad i stega, te lustracija, obrazovanje i znanje, ne lopovluk.

Dalje citiram: "Nacionalno jedinstvo" u pravilu je ideološka floskula kroz koju će se reklamirati prihvatljivost izvanrednog stanja. Zahtjev za homogenizacijom i borbenom gotovošću, uz magnetski učinak konfesionalno shvaćene nacije, sve je samo ne kompatibilan s vrijednostima demokratskog društva????

Hrvatsko ime i identitet do sad su zatirani, tako da su sad ikakav pokušaj i spomen osnovnih životnih potreba te grupe ljudi koji se nazivaju i smatraju Hrvatima označavaju kao nešto negativno, prijetnja Jugoslaviji i srpskim nastojanjima da se prošire.

Ikakav pokušaj naroda i nacije Hrvata da promjeni trenutno stanje stvari i poboljša i samo svoje životne potrebe smatra se "zahtjev za homogenizacijom i borbenom gotovošću"???

Neka mi netko navede koji su to zahtjevi onda - za homogenizacijom i borbenom gotovošću, valjda Srbi koji se kelje i belje Hrvatskoj u lice sa srpskim zastavama po Vukovaru ???

"Nacionalno jedinstvo" u pravilu je ideološka floskula kroz koju će se reklamirati prihvatljivost izvanrednog stanja. Zahtjev za homogenizacijom i borbenom gotovošću.

Odi onda u Njemačku čovječe pa im reci gore napisano, zatvoriće te u ludnicu, neće te ni smatrati političkim neprijateljem, bu te poslali u ludaru ...
-   Ako nema nacionalnog jedinstva onda si tko???
-   Nijemci bi bili Nijemci da nemaju nacionalnog jedinstva, nebi!
-   Hrvat u Jugoslaviji, onda nisi Hrvat, a nisi ni Jugoslaven, tko si??? Koji su ti interesi???
Bauljati u mraku i frazama jugoideologije. Nijemci su Evropljani u Evropskoj Uniji ali su prvenstveno Nijemci!!!

Nacionalno jedinstvo znači to da ja imam deset krava, prodajem mlijeko i plaćaju mi kunu i trideste lipa za litru mlijeka, a to znači skoro pet litara mlijeka od mojih krava za jedno karlovačko pivo!!! A onda odem u Lidl i kupim jogurt made in Austrija, jesu li to onda "hrvatski nacionalni interesi"???

Hrvatsko nacionalno jedinstvo je do sada imalo neprijatelja, a to je bila jugoslavija i Srbi, sad su unutra Hrvatske, a nagore je što su elokventni, jaki na jeziku, pa se frazama dodvore prostom puku, a on ih slijedi i sluša.
Evidentirano

Quidquid in occulto est,in apricum proferet aetas!
Što god je bilo skriveno,vrijeme  će iznijeti na vidjelo!
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #386 : Siječanj 11, 2014, 15:26:33 »


Pojavom nacionalnih preporoda krajem 19. st u Hrvata je taj preporod bio ometan i kasnije sve više i više gušen, proces pretvaranja dotadašnje tradicionlne identifikacije u današnje moderne (nacinalne-nezavisnost) u Hrvata je bio i danas je zatiran. ...

Max: ... krajem 19. st u Hrvata je taj preporod bio ometan i kasnije sve više i više gušen.
-   Ako je postojao osjećaj hrvatske povezanosti tko je dozvolio da se ta nacionalna svijesti sve više i više guši?

Max: ... po mome u Hrvata ipak postoji osjećaj povezanosti kao naroda, to je dokazano 1991.
-   Ako je tako zašto je samo oko 30 posto hrvatskih pravoslavaca bilo od 1991 u hrvatskoj vojsci, a 70 posto pridružilo se četnicima? Po mojem mišljenju nije se kod hrvatskih branitelja radilo o osjećaju povezanosti nego o nužnoj obrani sebe, obitelji i doma. Još iz antičkog doba poznat nam je izraz "Na nasilje se treba nasiljem odgovoriti" ili "Pravda se ne mora nepravdi uklanjati-izmicati". Da je taj osjećaj povezanosti Hrvatima bio urođen on ne bi mogao od 1995 pa do danas polako izumirati ili? Gdje je danas ta povezanost "Svi za jednog, jedan za sve"? Kolika je danas povezanost pojedinih braniteljskih udruga? Pa sjetimo se samo Hrvata koji su bili protiv generala Gotovine.

http://www.cro-eu.com/forum/index.php?topic=2969.0  

Max: ... jer Hrvati su željeli ostati Hrvati, ali u zajednici sa nekim, npr. sa Srbima,
-   To je samo u Radićevo doba tako bilo. Nažalost Hrvati, za razliku od Srba, imali su i  imaju drugo shvaćanje o zajednici. Zajednica neovisnih država nije od 1918 do 1990 bar na Balkanu postojala. No ako su Hrvati i tu zajednicu sa Srbima željeli imali su pravo, iz negativnog iskustva, tu istu i napustiti ju kao npr. Česi i Slovaci. Čehoslovačka je stvorena 28. listopada 1918 te 1989 kada je mirovnim putem srušen komunistički režim i to bez bombardiranja, pljačkanja, klanja i sliovanja.

Max: ... ja u svijetu nisam vidio da jedna inteligencija može i piše protiv svoje zemlje,
-   Ako ćemo UDB-u računati u inteligenciju, onda možemo reći ne da je pisala nego je i ubijala i sve radila protiv svog naroda. A, ako ćemo i Pupovca smatrati inteligencijom onda nam ne preostaje ništa drugo nego njega, Vojislava Stanimirovića i ostale Srbe tretirati kao nezahvalne goste Hrvatske. A gost kao i riba nakon tri dana smrdi.
Primjeri o negativnim izjavama hrvatsko-srpske inteligencije pune ne samo dnevne novine nego i arhive i sudove. Nažalost i tu "povezani i lojalni" Hrvati šute.

I na kraju:

Citat:
... Naši političari se ne identificiraju sa svojim narodom, bez obzira na njihovu ustašku prošlost. Neshvatljivo da ti isti političari stoje sa srcem i razumom iza svoje obitelji pa bili njihovi očevi upravitelji logora "Goli otok", udbaške ubice ili najobičniji mafijaši.

-   Ovdje postoji osjećaj povezanosti, pripadnosti i lojalnosti ali i tu imamo dva mjerila i za udbaške ubice i za obične ustašu i domobrane, pa sve do Stjepana Đurekovića.

Znači što se dijeli u dvoje (dva mišljenja, dvije sudske odluke ...) nije povezanost.

Sramiti se
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
max 2

Postova: 188


« Odgovor #387 : Siječanj 12, 2014, 12:36:08 »


Ja sam više mislio na osjećaj državotvornosti i samostalne hrvatske države, a taj osjećaj nije ni danas iskristaliziran ni završen. Najbolji primjer je temelj na  kojem počiva današnja hrvatska država. On ne počiva na hrvatskom, on je na tuđom, on je na zajednici, na Jugoslaviji i na “antifašizmu”. Temelji hrvatske državnosti nisu na hrvatskoj povijesti nego na tom “antifašizmu”, a da ironija bude veća o tom “antifašizmu” govori jedan četnik, dakle najveći neprijatelj hrvatske državnosti:

Četnik Mane Pešuta je opisao  stanje na području Like, Korduna i Banovine i govori da su srpski komunisti ….“već u početku komunističke akcije prilepili petokrake na kape. Za njima se poveo jedan deo boraca a da ni sami nisu osećali šta s time rade. Na ovaj način su odredi postali jedna opšta mešavina u kojima je vladala zabuna. Tako je deo boraca nosio ambleme, drugi petokrake a treći opet amblem i petokraku. Ovo im ništa nije smetalo da i dalje ostanu u jednoj jedinici i da im parola borbe bude ista kao i do tada 'S verom u Boga za Kralja i Otadžbinu'”. To je bio i ustanak 27. srpnja 1941.

Dakle, “S verom u Boga za Kralja i Otadžbinu” i sa petokrakom na kapa i sa mrtvačkom glavom, taj dan Hrvati slave kao “dan ustanka naroda Hrvatske”.

Pojavom nacionalnih preporoda Hrvati su se nalzaili u Austro-Ugarskoj i kao dio Ugarske interesne sfere, kratka pojava mađarskog nacionalizma dovodi ga u sukob sa hrvatskim interesima, a kako su Mađari imali vlast radili su sve da oslabe hrvatski nacionalni preporod. Jedan od tih sredstava je bila i srbizacija hrvatskih pravoslavaca, u vrijeme Khuena biti “srbin“značilo je biti državan i uz vlast, zato su mnogi grunuli u srpstvo. Srpstvu su u Hrvatskoj udarili temelje stranci, na osnovu vjere stvorena je manjina koja je zakočila sav daljnji razvoj Hrvatske, pa i danas, oni iako manjina odnose mnogo energije i sredstvo su za razračunavanje hrvatskih stranaka SDP-HDZ, i za svrtanje pogleda sa stvarnih problema.

Primjer, da danas Jehovine svjedoke podupre država i da od njega stvori “državnu“ vjeru svi bi mi grunuli u jehove, kao i kršćanstvo, od progonjenih postalo je državna vjera, jer je tako odlucio onaj tko ima vlast, tako je bilo i sa srpstvom, tradicija jačanja srpstva i njegovog korištenja u protuhrvatske svrhe nastavljena je u Kraljevini SHS i u kasnijoj Jugoslaviji.

Pojavom nacionalnih preporoda u Hrvatskoj su postojale tri stranke narodnjaci, unionisti i pravaši. Narodnjaci i unionisti su bili za saveze sa Austrijom i Madarima i kasnije Srbima, jedino su pravaši bili za samostalnu Hrvatsku Državu, a nakon početnih uspjeha otpor pravaša je slomljen, a oni da bi opstali (neki od njih) prešli su u politički oportunizam, i kasnije neke pravaške stranke veličaju Jugoslaviju i savez sa Srbima.

To i takvo stanje hrvatskog pitanja i neriješenosti, posebice u Kraljevini SHS gdje se režim (velikosrpski) okomio na Hrvate kao glavnu i najorganiziraniju oporbu velikosrpstvu rađa ustaše i Poglavnika.
Evidentirano

Quidquid in occulto est,in apricum proferet aetas!
Što god je bilo skriveno,vrijeme  će iznijeti na vidjelo!
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #388 : Siječanj 12, 2014, 22:09:27 »


Ja sam više mislio na osjećaj državotvornosti i samostalne hrvatske države, a taj osjećaj nije ni danas iskristaliziran ni završen. Najbolji primjer je temelj na  kojem počiva današnja hrvatska država. On ne počiva na hrvatskom, on je na tuđom, on je na zajednici, na Jugoslaviji i na “antifašizmu”. Temelji hrvatske državnosti nisu na hrvatskoj povijesti nego na tom “antifašizmu”, a da ironija bude veća o tom “antifašizmu” govori jedan četnik, dakle najveći neprijatelj hrvatske državnosti: ...

Dragi Max,

što hrvatstvo braniš to mi jako imponira, ali ne možeš se tako glasno buniti, kao da sam ti na žulj stala, ako kritiziram neki nedostatak hrvatskih osjećaja za koje mislim da su uzrok naše povijesne ovisnosti i robstva.

A što se tiče zloglasnog bana Khuen-Hadervary, velikog prijatelja Srba pogotovo onih u Hrvatskoj, Hrvati nisu imala mnogo uspjeha u neovisnosti od Mađara. Nisu ga mogli ni imati. Od 1903 kada je Khuen-Hadervary morao pobjeći iz Hrvatske, za Hrvate se nije ništa promjenilo, njegova parola važila je i dalje: "Čije su željeznice, njegova je i zemlja!". Srbi u Hrvatskoj postali su još objesniji i ponašali se kao sjekira u šumi. Koja povezanost Hrvata ih je tu spriječavala obraniti se od srpstva? Onda se osniva četništvo u Hrvatskoj, pa opet Hrvati šute, Zatim izbija Prvi svjetski rat, pa i tu situaciju Hrvati nisu znali iskoristiti nego su se kao ovce ujedinili sa Kraljevinom Srbijom. Tko ih je u tom ujedinjenju, osim šakice hrvatskih intelektualaca, pokušao spriječiti? Hrvati opet trpe i šute ili ih srpski kralj daje likvidirati. Tako je ostalo do 1940 i ponovo se od 1945, s dolsakom Tita na vlast, ono isto veliko-srpsko-robovanje povratilo. Hrvati su i dalje (u logorima) trpili ili bježali vam domovine – raštrkali se kao perje u vjetru. S križarima sa Velebita nestala je i zadnja hrvatska povezanost.

Osjećaj hrvatske povezanosti prije ćeš naći u dijaspori nego u domovini, to su i Tuđman i Mesić znali kada su se iz dijaspore s koferima punih dolara vraćali u Zagreb.

Eto od 1995 smo neovisni ali nismo svoji na svome. Pokušaj se protiviti, pokušaj prosvjedovati pa ćeš brzo uvidjeti kolika je tvoja sloboda kretanja i sloboda govora. To nam mnogi, ne samo Pernar junior, mogu potvrditi.

Kako to da se jedna šakica političara ne plaši 3.977.171 Hrvata? Ali se plaši onih 4,54 % hrvatskih Srba od kojih su najmanje 3,54 % lojalni Srbiji i između sebe bratski povezani.

Iskreno da ti kažem, ja nisam baš plašljiva osoba ali bih drhtila od te masse naroda, ma plašila bih se kada bi samo njih 1000, a ne skoro četiri milijuna, krenuli na mene. Plašila bih se HRVATSKE SLOGE kao od Gubčevih vila i motika.

Ali kod nas se ni Pupovci, ni Milanovići, Josipovići, Pusići itd. ne plaše hrvatske šake.

Zašto?

Gdje je taj osjećaj povezanosti, pripadnosti i lojalnosti u Hrvata danas? To sam pitala.

Ne zanimaju me uzroci zašto je nekad bilo kako je bilo. Bilo je, ali mi možemo i moramo drugačije! Ili?

Viktoria
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #389 : Siječanj 12, 2014, 22:21:50 »


Svatko od nas dužan je 265 tisuća kuna!

Budućnost Hrvatske

Proteklih dana stižu vijesti koje napokon bacaju malo svjetlosti na našu crnu gospodarsku svakodnevicu. Izvješće Europske komisije pokazuje poboljšanje ekonomske klime u Hrvatskoj u prosincu, a smanjuje se i nelikvidnost u zemlji. No još smo jako daleko od izlaska iz mračnog tunela. Nezaposlenost i dalje nezaustavljivo raste, a javni dug približava se opasnoj granici.

Svako dijete rođeno ove godine već je dužno 265 tisuća kuna. Naime, hrvatski javni dug premašio je razinu od 60 posto BDP-a. To je opasno, poručuju ekonomisti. Da bismo mogli vraćati dugove, gospodarstvo nam mora rasti minimalno 3,6 ili 4 posto, izjavio je Hrvoje Simović s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

<a href="http://www.youtube.com/v/6FmjGIhiMQA?version=3&amp;feature=player_detailpage" target="_blank">http://www.youtube.com/v/6FmjGIhiMQA?version=3&amp;feature=player_detailpage</a>

Lovrinčević: 'Spor oporavak rezultat promašenih Vladinih mjera!'

Naprotiv, gospodarstvo stagnira, a javni dug se potkraj 2013. popeo na 64 posto BDP-a - najnoviji su podaci HNB-a. Ondje očekuju i da će javni dug nastaviti rasti te da bi potkraj ove godine mogao iznosti 67 posto BDP-a. U ovoj ćemo se godini zadužiti 42 i pol milijarde kuna. Više od pola tog iznosa morat ćemo izdvojiti za otplatu dospjelih rata kredita. Sličan je omjer i u iduće dvije godine, uz to što ćemo se, smatraju u HNB-u, iduće godine teže zaduživati. Godina je tek počela, a već idući tjedan Vlada počinje pregovore o rebalansu proračuna.

Udarac Vladi je i pad potrošnje u prosincu. Iznosila je 9 milijardi kuna, a najavljeno je bilo da bi mogla iznositi 11-12 milijardi. Pad potrošnje i ne začuđuje s obzirom na smanjenje plaća, ukidanje božićnica i rastuću nezaposlenost. Na Zavodu je danas službeno prijavljeno 370 tisuća 167 nezaposlenih. No, prema svemu sudeći, to nije konačni broj.

http://vijesti.hrt.hr/svako-od-nas-duzan-je-265-tisuca-kuna

___________________

Poštovani gospodine Milanović i ministri,
poštovane ministrice,

s obzirom na trenutnu situaciju u Hrvatskoj ne mogu moju frustraciju prešutjeti te Vam se javno obraćem. Dnevno čitam vijesti, ne zato što me Vi zanimate, nego zato jer volim moj narod i suosjećam s njim. Trenutna situacija u našoj zemlji čini me jako uzrujanom i ja prepoznajem tendencije, o kojiman ni u snu ne bih sanjala. Koji još pametan bračni par može dozvoliti si djecu? To bi bilo neodgovorno od svakog roditelja opteretiti svoje dijete sa 265 000 kuna. Tisuća.....! Doveli ste ovu lijepu, bogatu i poštenu zemlju, bez obzira na njezin narod, do ruba propasti.

I nemojte opet ljudima soliti pamet, da su sve Vaše greške posljedice prethodne Vlade. Narod Vas nije izabrao sa željom da nastavite stari kurs nego zato jer je povjerovao Vašim lažima neiskrenim predizbornim obećanjima o napredku. Narod je strpljiv te je trpio i čekao ali napredak je izostao, bar što se blagostanja naroda tiče. Razumljivo jer dok župani i gradonačelnici razmišljaju koju luksuznu limuzinu će ove godine naručiti nije bilo ni vremena ni novaca da se razmišlja o beskućnicima i djeci koja bez doručka idu u školu.

Znate li gospodo da vama narod nije svoj glas poklonio nego ga samo posudio, u nadi da ćete našu zemlju sačuvati od propasti i narod braniti. Danas možemo vidjeti vaše rezultate i s punim uvjerenjem možemo reći: razočarali ste nas, lagali ste niste nam govorili istinu, varali i izdali nas. Od naroda izabrani, položili ste zakletvu da ćete služiti hrvatskom narodu, smanjiti nezaposlenost, otvoriti nova radna mjesta, poboljšati socijalno stanjenje i neuvesti ga u napast. Ali na ispunjenja obećanja narod je čakao kao ozebli na sunce i ... smrznuo se.

Vi gospodo ste se zakleli služiti hrvatskom narod?

Vi ne služite hrvatskom narodu nego ga prodajete za vaše osobne interese i za interese srpske manjine i UDB-e. Jeste li toga uopće svjesni? Temeljne odredbe našeg Ustava govore da: "U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu..." (Članak 1); "Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem" (Članak 2). Jeste li Vi gospodine Milanović narod? Ili je gospođa Pusić narod ili gospodin Josipović ili Pupovac?


Kako vi definirate svoj narod? Jesu li oni za vas čopor divljači ili stado ovaca? Jesu li vama 3.977.171 Hrvata stvarno važni? Želite li vi stvarno znati što se u ovoj zemlji događa? Ali i da znate, a ja sam uvjerena da su vaše greške posljedice neznanja, mišljenja ljudi nemaju nikakvog utjecaja na vašu politiku. Vjerujete li vi da je to pravi put kojim vi lebdite u visinama, bez smjera i na istom mjestu? Imate li vi pravo podsmijavati se, prkositi narodu, i odlučivati sami?

Vi i vaše vazali stalno govorite u Saboru o demokracijii. Gospodine Milanoviću o kojoj demokraciji? Vašoj demokraciji? Vi branite ubice, prkosite žrtvama s četničkim simbolima i štitite ih s "vašim ustavom". Navodno zbog toga što je ugrožena sloboda nekih ubica ili nekih srpskih provokatora. Zar je to za vas temelj demokracije i reda? S vašim odlukama vi ugrožavate sve vrijednosti slobode i demokracije. U mnogim izjavama zov hrvatskog naroda ste tumačili kao teror; Pusić: "Neće biti referenduma o ćirilici. Dosta je toga terora!" Smije li si to netko dozvoliti tko živi, dobro živi od novca naroda? Dali je to demokracija? Prije izbora dali ste narodu osjećaj da se možemo uvijek osloniti na to što ste rekli i obećali. Kako da se narod ne osjeća izigranim i prevarenim?

<a href="http://www.youtube.com/v/6Kdlx9ssu70?version=3&amp;feature=player_detailpage" target="_blank">http://www.youtube.com/v/6Kdlx9ssu70?version=3&amp;feature=player_detailpage</a>

Gospodine Milanović, da, ovo ste vi rekli: "Jedini jamci promjena smo mi. ... Vlast odgovornsti, vlast koji se drži zakona" Ja sada nemam namjeru diskutirati o Ustavu, pravdi i europskom kaznenom zakonu ali mogu slobodno reći da se ne držite zakona nego ga okrećete, izobličujete i kritizirate. Pa nije Vlada neka "ltd" - društvo s ograničenom odgovornošću! Svi vi ste plaćeni za odgovornost i morate za svaku grešku biti novčano, zatvorski i s otkazom kažnjeni. To bi bila demokracija u pravom smislu riječi. Naša demokracija izgleda ovako: Oni koji su izabrani puno pričaju ali nemaju što reći, a oni koji imaju što reći (branitelji, lječnici, narod ...) te ismijavate, tima prijetite. Te se pitam s kojim pravom vi i dalje upravljate ovom našom domovinom.

Gospodine Milanović zar vi ne želite saznati pravu istinu o likvidaciji Stjepana Đurekovića? Zar su ubijeni Hrvati za vas "lanjski snijeg" a njihove ubojice "vruće željezo"?

Ja sam stvarno šokirana kada vidim da se Hrvat zbog pozdrava "Za dom spremni" najstrože kažnjava, a ujedno tolerirate četničke simbole kao prijateljski pozdrav. Vaša Vlada se osjeća samo onim 201.631 (4,54 %) Srbima odgovorna! Zar se i tu držite strogo zakona? Gdje je tu vaša odgovornost prema 3.977.171 Hrvata? Njima, samo njima ste odgovorni: oni su vas izabrali.

Ne znam uopće kako sve vas nije sramota nositi cipele tri broja veće nego što vam je noga, ne znam kako si možete dozvoliti rasipnost, neumjerenost i to ne samo u najskupljim državnim limuzinama, mobitelima nego i prevelikim brojem ministara, zamjenika i tjelohranitelja. Što se plašite? Pa neće vas nitko ukrasti jer vas nitko ne bi želio u svom domu pa da mu se za vas i dobra plaća nudi. Jedino se možete plašiti da će vas netko premlatiti ali od toga vas ne mogu ni najbolji tjelohranitelji sačuvati kao ni englesku kraljicu kojoj je lopov, nezapažen od strane policije, noću pred krevetom stajao.

U Hrvatskoj narod umire svaki dan, jer Vlada nije u stanju regulirati stanbene i socijalne probleme. Niste se od 23. prosinca 2011 pa do danas potrudili izraditi bar jednu solidnu statistiku beskućnika, a kamo li statistiku gladne dijece. I dok vi još mirno spavate naši jadni bijednici i umirovljenici kopaju u ranim jutarnjim satima po kontejnerima odpadaka u nadi, ako ne nešto jestivo, da će naći bar po koju plastičnu bocu. Vi se sada možete slobodno ispričavati s time da siromaštva ima svugdje. Da ima ga i u Rumuniji pa zato Rumunjci biježe u zemlje EU jer znaju da će ih one i nahraniti i obući. No Hrvatska se ne mora orijentirati prema onima "dolje" - ispod nje - jer mi imamo sve uvijete biti drugi Monako. Grimaldi imaju u sebi dalmatinske krvi, možda vas to potakne na razmišljanje!

Zagreb skuplji od New Yorka - i to dvostruko!
http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/rezije-u-zagrebu-dvostruko-skuplje-nego-u-new-yorku-914563

U Hrvatskoj su statistike krivotvorene, lijepo uglađene - frizirane - da se bolje prodaju narodu, što nam dokazuje i popis stanovništva Vukovara. Poštena Vlada bi odmah dala nalog za novi popis Vukovara jer upravo taj popis je uzrok referenduma. Ali ne tu šutite i skrećete pažnju na neke desničke ekstremiste ili neke ustaše koji su u cijeloj povijesti Hrvatske bili najmanji i najkraći "problem". Da zrno ustaštva u Hrvatskoj postoji nema sumnje da bi se vaša UDB-a s njima već obračunala. Razmislite zašto bacate narodu ustaštvo kao prašinu u oči.

Jeste li svjesni koliko je točan broj hrvatskih žrtava u Hrvatskoj samo od 1995. godine do danas?

-   Postoje li statistike o smrti posljeratnih žrtva.? Ja takve statistike nisam našla! A podaci kriminalističke policije nisu normalnom građanu dostupni.
-   Tko i koliku oštetu i mirovinu plaća obitelji tih posljeratnih pokojnika?

Zar je to ta "vlast odgovornsti" o kojoj vi pričate?

Ja sam zagovornica kulturnog obogaćivanja i razumijevanja među ljudima, ali negdje mora da je granica. Stranac mora biti svijestan da nije u domovini te ne može očekivati iste privilegije kao Arap u Arabskoj jer i Hrvat si ne može naručiti kiseli kupus sa slaninom u islamskim zemljama. Mi Hrvati gdje god se na svijetu nastanimo poštivamo zakon, kulturu i običaje domaćina. Mi smo svijesni alternativi nepoštivanja: izgon! No vama i vašoj Vladi nije jasno što predstavlja ćirilica za žrtve četničkog terora. Naprotiv vi podržavate neke Pupovce i Vojislave Stanimiroviće.

Zar je to ta "vlast odgovornsti" o kojoj vi pričate?

Sve udruge i organizacije smatraju vašu politiku izmirenja i integracije "Srba" neuspjelom te vas ozbiljno pitam koje su vam namjere. Kako je moguće da u jednoj demokratskoj državi jedan vukovarski policajac Saša Sabadoš pretuče golorukok čovjeka i da ostane na radnom mjestu? Kako je moguće da novinari koji vam postavljaju kritična pitanja dobiju otkaz?

Saša Sabadoš http://www.cro-eu.com/forum/index.php?topic=556.msg8322#msg8322

Objasnite mi to!

Otiđite u Slavoniju i popričajte sa hrvatskim Mađarima ili sa Nijemcima te ćete brzo ustnoviti da su oni sa dušom i tjelom lojalni Hrvati. Te manjine niti se bune, niti se osjećaju ugroženim, niti traže neku zaštitu. Kako to?

Poštovani, po mom mišljenju je krajnje vrijeme da vi i vaša Vlada date ostavku i oprostite se od naroda prije nego nas devdete do nepopravljivu katastrofu. Vi ste imali prilike da omogućite narodu zadovoljan život  ali ste spiskali sve moguće prilike i razočarali ljude. Još imate mogućnost pokazat se pristojnim!

I na kraju; ovo vam je jako dobar primjer da ste mogli u Lijepoj našoj vladati i ponašati se drugačije!

Pozdrav

Marica

Uzor: Bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić radi bez plaće

<a href="http://www.youtube.com/v/Jg6Ox_9qw7k?version=3&amp;feature=player_detailpage" target="_blank">http://www.youtube.com/v/Jg6Ox_9qw7k?version=3&amp;feature=player_detailpage</a>
Od min. 3:07/7:04

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
 Str: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 51
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP CRO-eu.com | Powered by SMF 1.1.21. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!