CRO-eu.com
Kolovoz 24, 2019, 06:43:46 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
 
  DNEVNO 45LINES HRT PORTAL GALERIJA SLIKA   Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: 1 [2] 3 4 ... 51
  Ispis  
Autor Tema: Domovinske vijesti  (Posjeta: 407898 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Marica
Administrator
*
Postova: 7767« Odgovor #15 : Svibanj 02, 2009, 12:06:36 »


Aktualan je trend povratka stanovništva na otoke


MURTER - "U proteklih pet godina samo na otocima sagradili smo 211 objekata komunalne infrastrukture, 56 pristaništa i luka, 37 vodoopskrbnih objekata, 35 dječjih vrtića, 31 školu i športsku dvoranu. Uspjeli smo na otoke vratiti desetak domova zdravlja koje je bivša koalicijska vlada ukinula. Vlada stimulira zapošljavanje na otocima subvencioniranjem jedne godišnje plaće za svaku zaposlenu osobu. Aktualan je trend povratka stanovništva na otoke kojeg ne bi bilo da nismo gradili infrastrukturu, uvodili noćne brodske linije i međusobno povezali otoke"; rekao je premijer Sanader prigodom otvorenja novoga športsko-rekreativnog centra pri Osnovnoj školi "Murterski škoji" u Murteru. Premijer je stanovnicima Murtera obećao da će se sanirati obala u mjestu te realizirati projekt odvodnje Murter-Tisno-Pirovac.Foto: Jadranka Draženović - v. d. K
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7767« Odgovor #16 : Svibanj 02, 2009, 12:08:23 »


Hrvatska po pitkoj vodi u svjetskom vrhu!


ZAGREB - "Kad već u Hrvatskoj nismo imali sreće kao Norvežani ili stanovnici Bliskog i Srednjeg istoka da nam priroda podari velike zalihe nafte i plina, barem smo dobro prošli u raspodjeli zaliha pitke vode. Jer Hrvatska je, prema UNESCO-vim podacima, po obnovljivim zalihama vode na vrlo visokom petom mjestu u Europi, a na 42. u svijetu", kaže generalni direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić. Kako ističe, obnovljive zalihe podzemne vode u Hrvatskoj, koje se mogu gotovo trajno iskorištavati, procijenjene su na nešto više od 9,1 milijardu prostornih metara.

Foto: Jadranka Draženović - v. d. K
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7767« Odgovor #17 : Svibanj 02, 2009, 12:10:43 »


Vinkovčani napravili najdulju kobasicu


U sklopu manifestacije pod nazivom "Dođi u Vinkovce" posjetitelji su mogli uživati uproizvedenoj najduljoj kobasici na svijetu, koju su mogli kušati. Kobasica je dugačka 530 metara i za njezinu pripremu utrošeno je 400 kg mesa. Proizvedena je na poljoprivrednom gospodarstvu "Ambar" Grge Krajine u Nuštru. U njezinoj proizvodnji sudjelovalo je 30-ak kuhara iz cijele Hrvatske. Sljedeće godine organizatori namjeravaju proizvesti kobasicu dugu čak 1.000 metara, koju će prijaviti za Guinnessovu knjigu rekorda, kako bi dobila i službeno priznanje.

Ž. Lešić
Matica, ožujak, 2009.
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7767« Odgovor #18 : Svibanj 02, 2009, 19:31:09 »


Ustrojena samostalna služba za Hrvate u inozemstvu i kulturu

ZAGREB - Slijedom Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te diplomatskih misija i konzularnih ureda Republike Hrvatske u inozemstvu od 4. lipnja 2008. potkraj prošle godine ustrojena je Samostalna služba za Hrvate u inozemstvu i kulturu s tri odjela:

Odjelom za hrvatske manjine u inozemstvu,
Odjelom za Hrvate u inozemstvu i
Odjelom za kulturu.

Načelnikom Samostalne službe za Hrvate u inozemstvu i kulturu imenovan je Petar Barišić, anačelnicom Odjela za hrvatske manjine u inozemstvu dr. sc. Jasmina Kovačević Čavlović. Načelnica Odjela za Hrvate u inozemstvu je Bernardica Periš, a pročelnica Odjela za kulturu Veronika Törnlöf.

Matica, veljača 2009.
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7767« Odgovor #19 : Svibanj 17, 2009, 18:09:53 »


Minska situacija u Hrvatskoj 2009.


Pirotehničari u minskom polju

Plan humanitarnog razminiravanja za 2009. godinu

Plan humanitarnog razminiravanja za 2009. godinu (nadalje Plan) temelji se na Zakonu o humanitarnom razminiranju (NN153/05 i 63/07). Plan je izradio Hrvatski centar za razminiranje uz suglasnost Ministarstva financija, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstva turizma i Ministarstva kulture.

Na dan 01. siječnja 2009. godine ukupan minski sumnjiv prostor Republike Hrvatske iznosi 954,5 km2, prostire se u 111 gradova i općina i obilježen je s 14.986 oznaka minske opasnosti.

I. Temeljne zadaće plana za 2009. godinu

Protuminsko djelovanje u Republici Hrvatskoj u 2009. godini ostvarit će se provedbom sljedećih temeljnih zadaća:

1. poslovima pretraživanja i razminiravanja minski sumnjivog prostora ukloniti minsku opasnost s površine od 37,4 km2;

2. održavati obilježenost cjelokupnog minski sumnjivog prostora Republike Hrvatske;

3. koordinirati aktivnosti edukacije o opasnostima od mina i pomoći žrtvama mina;

4. jačati međunarodnu suradnju.

I.1. Smanjenje minski sumnjivog prostora u 2009. godini
I.1.1. Pretraživanje i razminiravanje minski sumnjivog prostora


U 2009. godini poslovima pretraživanja i razminiravanja planira se ukloniti minska opasnost s površine 37.444.970 m2.

Tablica broj 1. Planirani opseg poslova pretraživanja i razminiravanja, po županijama


I.1.2. Isključenje površina iz minski sumnjivih, Provedbom općeg izvida

Tijekom 2009. godine, usporedno s poslovima pretraživanja i razminiravanja koje će obavljati komercijalne tvrtke i nevladina organizacija ''Norwegian People's Aid'', izvidnički timovi Hrvatskog centra za razminiravanje stalno će provoditi ažuriranje minski sumnjivog područja.

I.1.3. Financiranje

Za radove razminiravanja osigurana su financijska sredstva u iznosu od 318.157.000 kn.

Tablica broj 2. Planirana financijska sredstva za pretraživanja i razminiravanje


Državni proračun

Državni proračun ove godine sudjeluje s 55,3% u ukupno planiranim sredstvima za obavljanje radova humanitarnog razminiravanja, odnosno sa 196.377.000 kn. Od tog iznosa, direktan transfer za radove razminiravanja iznosi 175.977.000 kn, a udio u Zajmu za socijalni i gospodarski oporavak područja od posebne državne skrbi, iznosi 20.400.000 kn.

Tablica broj 3. Pregled sredstava za protuminsko djelovanje iz Državnog proračuna


Zajam Svjetske banke, broj HR 7283

Početkom 12. mjeseca 2008. godine zaključen je drugi poziv za iskaz interesa za humanitarno razminiravanje poljoprivrednog zemljišta koje bi se financiralo sredstvima zajma Svjetske banke za Projekt socijalnog i gospodarskog oporavka područja od posebne državne skrbi. U 2009. godini planira se ugovoriti poslova u vrijednosti oko 40,0 milijuna kuna, odnosno oko 5,0 km2, a poslovi bi u potpunosti trebali biti završeni do kraja ove godine, čime bi se završio i Projekt.

Pravne osobe-investitori

Pravne osobe koje vlastitim financijskim sredstvima financiraju razminiravanje infrastrukturnih i drugih površina u vlasništvu, planiraju utrošiti u 2009. godini iznos od 56.450.000, odnosno 17,7% ukupno planiranih sredstava.

Tablica broj 4. Pravne osobe i tijela državne uprave i lokalne samouprave


Donacije

U tijeku izrade Plana potvrđena donatorska sredstva sudjeluju s 13% u ukupno planiranim sredstvima za humanitarno razminiravanje u 2009. godini, odnosno s 43.630.000 kn.

Tablica broj 5. Donacije


I.2. Održavanje obilježenosti cjelokupnog minski sumnjivog prostora Republike Hrvatske.

Usporedno s provedbom općeg izvida i poslovima pretraživanja i razminiravanja u 2009. godini, provodit će se i kontrola obilježenosti i, prema potrebi, dodatno vršiti obilježavanja minski sumnjivog prostora, radi stvaranja jasne granice između sigurne i minski sumnjive površine.

I.3. Koordinacija aktivnosti edukacije o opasnostima od mina i pomoći žrtvama mina

Sukladno Zakonu o humanitarnom razminiranju, edukacija o opasnostima od mina i pomoć žrtvama mina provoditi će se tijekom 2009. godine uz koordinativnu ulogu Hrvatskog centra za razminiranje i uz suradnju s ministarstvima, sukladno njihovim nadležnostima, te domaćim i međunarodnim humanitarnim organizacijama, udrugama i drugim institucijama.

I.4. Jačanje međunarodne suradnje

U 2009. godini planira se posebnu pozornost posvetiti prezentaciji hrvatskih iskustava u protuminskom djelovanju prema međunarodnoj protuminskoj zajednici, te diplomatskim predstavništvima u Republici Hrvatskoj, a posebice diplomatskim predstavništvima Republike Hrvatske u zemljama koje su suočene s minskim problemom.

Hrvatski centar za razminiranje bit će suorganizator petog međunarodnog simpozija „Humanitarno razminiranje 2009.“ koji će se održati u Gradu Šibeniku od 27. do 30. travnja 2009. godine. Ove godine glavne teme će biti opći i tehnički izvid, te znanost i protuminsko djelovanje. Osim prilike za razmjenu iskustava i ocjenu pojedinih postignuća, ovaj simpozij planira se iskoristiti i za prezentaciju klastera u kojem su objedinjena iskustva i mogućnosti Hrvatskog centra za razminiranje, HCR-CTRO d.o.o., komercijalnih tvrtki za razminiravanje, te proizvođača opreme. Osnivanjem ovog klastera stvorena je mogućnost izvoza hrvatskog znanja i tehnologija na inozemna tržišta, odnosno u zemlje koje imaju minski problem.

U Sisku, 30. ožujka 2009. godine.


Minska situacija na području Ličko-senjske županije 2009.
-Klikni na fotografiju da se poveća-

Izvor: http://www.hcr.hr/hr/aktualnosti.asp
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7767« Odgovor #20 : Listopad 08, 2009, 11:50:41 »


Temeljni kamen za džamiju


Islamska zajednica u Hrvatskoj i Medžlis Islamske zajednice u Rijeci nakon godina čekanja privodi kraju projekt izgradnje Islamskog centra u Rijeci. Naime, nakon dugogodišnjih najava u subotu 3. listopada postavit će se "temeljni kamen" i tako i službeno početi gradnja Islamskog centra.

Zamisao o riječkoj džamiji rodila se još 1982. godine, otkada su promijenjene tri lokacije za izgradnju, da bi se na koncu odlučilo da će se Islamski centar graditi na području Rujevice, iznad riječke obilaznice.

Prema projektu akademskoga kipara Dušana Džamonje, bit će izgrađen troetažni objekt na prostoru od oko 11 tisuća četvornih metara. Uz džamiju s minaretom visokim 23 metra bit će uprava Medžlisa, stanovi za vjerske službenike, polivalentne dvorane, dječji vrtić  te drugi sadržaji.

U Islamskome centru očekuju da bi cjelokupni projekt  izgradnje Islamskoga centra s džamijom trebao biti gotov do 2013. godine. Cijela investicija trebala bi ukupno stajati između 6 i 8 milijuna eura. Dosad je za kupnju zemljišta i izradu projekta uloženo više od milijun eura. Daljnju dinamiku gradnje diktirat će priljev novca, kažu u riječkoj Islamskoj zajednici. Očekuju donacije iz Turske, Libije, Kaira te Islamske svjetske lige.

Za izgradnju vjeronaučnoga prostora iz Islamske banke Saudijske Arabije već je odobreno 320 tisuća dolara. Prilozi i donacije za džamiju trebali bi pristići i od muslimana iz Rijeke, ali i cijele Hrvatske.

Tekst: http://www.hrt.hr/index.php?id=manjine

Video: Džamonjina džamija
http://www.hrt.hr/index.php?cHash=b8461f289f&id=135&tx_ttnews%5BbackPid%5D=134&tx_ttnews%5Btt_news%5D=49239

Više o Dušanu Džamonji > Vrsar – Park Džamonja > http://www.cro-eu.com/forum/index.php?topic=1558.0

__________________________________________________

U kojoj se islamskoj državi 2009., ovog mjeseca, ovoga trenutka gradi kršćanska crkva?

Tolerancija je poput vage; u ravnoteži i uzajamna!

Marica
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7767« Odgovor #21 : Listopad 30, 2009, 10:32:15 »


Lovac ustrijelio jedinstvenog albino medvjeda od 143 'kile'


Mališani su sa zanimanjem gledali
jedinstveni primjerak albino medvjeda

LOVINAC - U šumi ličkog sredogorja između Lovinca i Gračaca jutros je lovac LD-a Cvituša iz Lovinca, Ivica Miletić s visoke čeke ustrijelio medvjeda starog četiri, pet godina i teškog 143 kilograma. To i ne bio neki događaj da odstrijeljeni medvjed nije prvi primjerak albino medvjeda u Hrvatskoj.

- Odstrijeljenog medvjeda nisam vidio uživo, ali po fotografijama može se pretpostaviti da je riječ o smeđem medvjedu albinu koji je nastao slučajnom genetskom promjenom. To se događa kod ljudi, moguće je kod svake životinjske vrste, pa i medvjeda - rekao je Đuro Huber, najpoznatiji stručnjak za medvjede u Hrvatskoj koji je i sam ostao iznenađen te je istaknuo kako je ovo prvi slučaj albino medvjeda na ovim područjima u posljednjih pedesetak godina.

- Osim svijetle dlake i bijelih pandži, i karakteristične crvene oči svjedoče da je riječ o doista rijetkom primjerku smeđeg medvjeda koji je albino - dodao je Huber

I iskusni lovac LD-a Cvituša ostao je u šoku kad je s čeke svojim karabinom ustrijelio neobičnog medvjeda.

- Bila je zora i jak mraz, očekivao sam da mi je na nišan došao naš obični mrki medvjed, ali kad sam ga ustrijelio, ostao sam, moram priznati, u šoku jer mi u prvi trenutak ništa nije bilo jasno, ali ubrzo sam shvatio da mi se posrećilo ustrijeliti nešto što većina lovaca može sanjati. Ući ću u hrvatsku lovačku povijest - ispričao je lovac Ivica Miletić.
Miletićevi kolege iz LD-a Cvituša ne dijele njegovo oduševljenje činjenicom da je ustrijeljen takav jedinstveni primjerak:

- LD Cvutuša dobilo je odobrenje da u svome lovištu odstrijeli jednog smeđeg medvjeda. Da smo znali da je ovaj albino jedini takve vrste u Hrvatskoj, sigurno mu ne bismo oduzeli život - ispričali su o neobičnom ulovu lovci iz Lovinca.

Autor: Željko Popović
Objavljeno: prije 17 h i 9 min
Jutarnji list.
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7767« Odgovor #22 : Veljača 19, 2010, 14:07:58 »


Struja poskupljuje 17 posto?

Koliko će porasti cijena struje u Hrvatskoj od 1. travnja, još se točno ne zna. U javnosti se kalkulira i s povećanjem od nevjerojatnih 50 posto, no u HEP-u kažu da cijena ipak neće tako drastično porasti.

U tijeku su pregovori s Ministarstvom gospodarstva, a za dva tjedna trebao bi biti gotov i konkretan prijedlog. -Mi smatramo kako jedino poskupljenje veće od 17 posto može zadovoljiti našu proizvodnju, istaknuo je član Uprave HEP-a zadužen za financije Miljenko Pavlaković.No ono što bi zadovoljilo HEP, ne zadovoljava i sinidikaliste. Očito je riječ o tome da neracionalnost u poslovanju i brojne nezakonite radnje ovog monopolističkog poduzeća s podizanjem cijena električne energije pokušava prevaliti na leđa i onako onemoćalih hrvatskih građana i gospodarstva, rekao je predsjednik HUS-a Ozren Matijašević.Još kada se tom teretu pridodaju i poskupljenja koja povlači skuplja struja, pitanje je hoće li to ta leđa i izdržati.

U Dalmaciji, u kojoj se većina kućanstava grije upravo na struju, sa zebnjom čekaju objavu postotoka poskupljenja. Dalmatinci se uglavnom griju na struju jer o plinu još mogu samo sanjati. (www.hrt.hr)

Izvor: http://www.liderpress.hr/Default.aspx

Više o HEP-u > http://www.snv.hr/tjednik-novosti/528/tko-je-kriv-za-kosinjski-povodanj/
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7767« Odgovor #23 : Rujan 30, 2010, 20:28:56 »


Upravo sam došla iz grada, uzela kavu i čitam vijesti  HRT

30.09.10.   Starost: 4 h
Lijepa naša zemlja mafijaša ....

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5btt_news%5d=88767&tx_ttnews%5bbackPid%5d=38&cHash=80d2f59e20

Ako mogu, a zašto da ne, vjerovati gosp. Josipoviću onda se nameće pitanje: Kako je to u Hrvatskoj moguće?

Zar smo mi zemlja bez zakona i pravosuđa, sa vladom koja sve kroz prste ili ružičaste naočale gleda ?!

Bilo kako da je, kriv je narod jer su izabrali i dobili one političare što sada imaju! Pa onda čemu to kukanje za boljim, pravednijim i ljepšim ... (životom)?

Većina političara nema interesa za borbu protiv korupcije, čak o toj temi ne žele ništa ni znati jer njihova svijest o nepravdi nije dovoljno izražena. Naprotiv, neki od njih su mišljenja da je "provizija" legitimni dio njihovih prihoda. Letovi i shopping u New Yorku na državni račun još od 1992. (pa nadalje)  su nam u dobrom sjećanju. Također nam je u sjećanju slučaj jedne službenice u zagrebačkoj banci koja je dobila otkaz jer nije mogla opljačkanu humaniternu pomoć zadržati za sebe. Ta gospođa koja je javno progovorila, dobila je otkaz a "gospođa" koja je društveni kapital sebi "prisvojila – uzela" još i danas ide u shopping u New York. O kojoj mafiji onda gosp. Josipović to priča?

Što se je promjenilo od 1991. do danas?

Političari bi trebali da su rezistentni na bilo koju vrstu korupcije i protekcije. Kako to postići?

Jednostavno – ne dati im "križić" na idućim izborima jer ćemo inače jednoga dana kupiti njihovu bačenu hranu iz njihovih konjtenera!

Zašto se toliko priča o nekoj mafiji kao o "fantomu" kada svi znamo u kojim foteljama "fantomi" sjede. Zar je teško pokucati na njihova vrata?

Mislim, da bi bilo poželjno i pošteno da političari naprave prvi korak s tim da javno rasvjetle svoje prihode i imovinu i kada i na koji način su ju stekli.

Respekt se postiže samo kroz čin tj. djelovanje a ne pričom i javnim govorima!

Marica
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7767« Odgovor #24 : Listopad 28, 2010, 13:46:32 »


LIKA I VELEBITSKO PRIMORJE U LISINSKOM


Klikni za uvećani prikaz

Zagreb, 27. listopada 2010.
Koncert je počeo u 19:30 sati i završio oko 23 sata.
Nastupilo je 480 izvođača.

Klikni za uvećani prikazEvidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7767« Odgovor #25 : Studeni 03, 2010, 10:11:24 »


POZIVNICA

Pozivamo Vas, da svojom nazočošću uveličate predstavljanje monografije "Breznički Hum – župa zaogrnuta plaštom sv. Martina biskupa"

autora Roberta Ivančana,

u srijedu, 10. studenoga 2010. Godine u 18:45 sati
u župnoj crkvi sv. Martina biskupa u Brezničkome Humu.


Klikni za uvećani prikaz
 
“Martnje v Hum" 2010.
17:30h - molitva kruice i prilika za sakrament ispovijeđi
1 8:00h - euhristijsko slavlje predslavi mr. sc. Anđelko Košćak
1 8:45h - predstavljanje monografije.
Nastavak druženja u žnpnoj dvorani


Klikni za uvećani prikaz
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7767« Odgovor #26 : Studeni 25, 2010, 10:00:20 »


Drugi dan Tadićeva posjeta Hrvatskoj
Zagreb, 25.11.2010.    


Klikni za uvećani prikaz

Srbijanski predsjednik Boris Tadić, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, zajedno sa svojim domaćinom hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem posjetit će Krnjak gdje će se sastati sa županijskim i općinskim čelnicima te predstavnicima srpske nacionalne manjine. Predsjednici će potom obići će Sajam ličkih proizvoda te posjetiti povratničku obitelj Marković iz Deringaja. Na kraju svog posjeta Hrvatskoj Tadić će s Josipovićem obići manastir Krupu.

Krupa > http://www.cro-eu.com/forum/index.php?topic=2093.0

Tadić, koji je u dvodnevnu posjetu Hrvatskoj, u srijedu je osim s predsjednikom Josipovićem razgovarao i s premijerkom Jadrankom Kosor te s predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem, a predvečer se sastao i s predstavnicima Srpskog narodnog vijeća.

U hotelu Westin srbijansko veleposlanstvo organiziralo je svečani prijam za predsjednike. Ne mogu odvojiti hrvatske kulturne domete od vlastita odrastanja i vlastita identiteta i vjerujem da u Hrvatskoj ima mnogo ljudi koji na isti način gledaju srpsku kulturu, rekao je tom prilikom Tadić. Spomenuo je, među ostalima, Predraga Vranickog, Danka i Rajka Grlića i druge.

Kazao je i da je u politici bio usamljen prije dolaska Josipovića. Mi smo veliki osobni prijatelji, pripadnici iste generacije, ljudi koji imaju sličan sustav vrijednosti, slično sagledavamo kompleks srpsko-hrvatskih odnosa, rekao je.

Tekst: http://www.hrt.hr/


Klikni za uvećani prikaz

_____________________

Centralna tema: Pitanje nestalih i otvaranje arhiva

Hrvatska je na pravom putu jer samo kroz komunikaciju riješiti će se pitanje nestalih i otvaranje arhiva a pogotovo, što je za nas Hrvate najvažnije, je srbski vojni arhiv  sa dokumentima hrvatskih žrtava Drugoga svjetskog rata.

Mislim, da je predsjednik Srbije Boris Tadić jedino i pravo riješenje za budućnost Srbije i njezinog naroda.

Marica
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7767« Odgovor #27 : Prosinac 02, 2010, 16:28:31 »


U Gliptoteci HAZU od utorka, 30. studenoga 2010. otvorena je  izložba

"POETSKA FOTOGRAFIJA"  

povodom Nacionalnoga dana Rumunjske.Klikni za uvećani prikaz

Izložbu je u Zagrebu organiziralo Veleposlanstvo Rumunjske u suradnji s Gliptotekom HAZU, želeći ukazati na kvalitetnu suvremenu fotografsku produkciju u Rumunjskoj.

Školovanje već diplomiranih profesionalnih fotografa za status umjetnika fotografa je u organizaciji Zaklade za kulturu "Societatea de Concerte" u Bistrica (Rumunjska) koju vodi Francisz Mraz i Gyuri Ilinca iz Bucuresta.

Oni svoj edukativni program baziraju na povezivanju iskustva glazbenog, likovnog, književnog  stvaralaštva s umjetničkom fotografijom.

Izložba ostaje otvorena od utorka 30. studenoga 2010. do srijede 8. prosinca 2010. utorak – petak 11-19 sati, vikend 10-14 sati.

http://info.hazu.hr/izlozbe

Dok jedni imaju Picassa na zidu ....


Klikni za uvećani prikaz

Više > http://fotopoetica.ro/?p=expozitie&e=Anul-2010
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7767« Odgovor #28 : Siječanj 10, 2011, 09:45:10 »


BRANITELJI OPTUŽENI ZA RATNI ZLOČIN

To je popis iz vremena '91, '92. godine koji su oni radili na temelju ispitivanja ratnih zarobljenika zarobljenih u obrani Vukovara. Kada pogledamo rad Manolićeve komisije i optuživanja nas kao vrha obrane Vukovara i današnja događanja vezana uz to, iz toga proizlazi da je to loš kontinuitet hrvatske politike prema Domovinskom ratu kao direktna posljedica, rekao je za HTV Branko Borković.

Branitelji su ogorčeni što se još nije oglasio nitko iz državne vlasti.

Što to naša politika, naši političari rade, što su se dogovarali i da li su se dogovarali na štetu branitelja Vukovara. Ja i dalje tvrdim, pod punom odgovornošću, da u u Vukovaru nije bilo ratnog zločina, da smo mi u Vukovar došli zbog Hrvatske. Doživjeli smo to što smo doživjeli poslije - Hrvatska za Hrvatsku. Više nemamo snage doživljavati neke ekshibicije političara s jedne i s druge strane kako bismo bili optuženi za ratne zločine. To je nešto što nije dopustivo i što mi energično tražimo da se vlast o tome izjasni, istaknuo je za HTV Mile Dedaković.

BRANITELJI OPTUŽENI ZA RATNI ZLOČIN

Srbija je podignula optužnicu za ratne zločine i raspisala međunarodnu tjeralicu.

Na osnovu te međunarodne tjeralice uhičen je i Hrvatski branitelj iz Vukovara Tihomir Pruda na graničnom prijelazu Orašje.
Međunarodna tjeralica sadrži 332 branitelja koja su branili Vukovar te određeni broj branitelja Osijeka.

I do sada su hrvatski branitelji strijepili od prelaska državne granice. O tome sam i sam pisao kad je bila riječ o objavi registra branitelja te upozoravao i na taj problem.

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora prije godinu i pol dana uputilo zahtjev ministarstvima da im se dostave popisi osumnjičenih branitelja za ratne zločine, ali nikada nisu dobili odgovor.

Ako branitelji nisu zaslužili odgovor od Vlade ja ovdje stavljam spisak branitelja koji se nalaze na međunarodnoj tjeralici.

Ako tim spiskom raspolažu na graničnim prijelazom sa BiH ne vidim razloga da svi ne budu upoznati sa tim.

Ostalo ću pisati u komentarima:
Link:
http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=107...
Link:
http://www.vecernji.hr/vijesti/tko-je-sljedeci-branitelji-strahu-koga-ce...

Evo spisak:

POPIS PRIPADNIKA HRVATSKIH ORUŽANIH FORMACIJA ZA KOJE PO SRBIMA POSTOJE DOKAZI DA SU POČINILI ZLOČIN NAD SRBIMA U VUKOVARU I OKOLINI U TIJEKU 1991. GODINE

1. DAMIR MARKO ADŽAGA
2. MATO FRANJO ALAGIĆ
3. RAFO MATO ALANDŽAK
4. ANTE ALANDŽAK
5. IVAN ARBANAS
6. ILIJA MATO AČKAR
7. DARKO IVAN BABIĆ
8. IVICA ZVONIMIR BAJTAL
9. IVICA BOŽO BAJUŠIĆ
10. VLADO PETAR BALEN
11. IVAN PETAR BANOŽIĆ
12. VLADIMIR KARLO BANOŽIĆ
13. IVICA JOZO BANOŽIĆ
14. DARKO FRANJO BANOVAK
15. IVAN IVAN BARAC
16. IVICA LOVRO BARBIR
17. IVICA NIKOLA BATARELO
18. MIJO ŽELJKO BENDRA
19. MILE JOZO BILIĆ
20. LAVOSLAV DRAGUTIN BOSANAC
21. VESNA LADISLAV BOSANAC
22. DAMIR RAFAEL BOŠNJAKOVIĆ
23. JOSIP PAVAO BOŠNJAKOVIĆ
24. ZLATKO MATO BORIĆ
25. BRANKO BORKOVIĆ
26. ZDENKO BRAJKOVIĆ
27. JOSIP JOZO BRAJIČIĆ
28. OLIVER NIKOLA BRDAR
29. STANKO IVAN BREKALO
30. ZORAN BREKALO
31. LOVRO BREKALO
32. ANDRIJA ANDRIJA BRNJETIĆ
33. FRANJO ANDRIJA BROĐANAC/RECKI/
34. VINKO BUDIMIR
35. JOSIP IVAN BUDIMIR
36. JOSIP FILIP BUDIMIR
37. JURE IVO BUMBAR/ LUTER/
38. DRAŽEN BRANIMIR BUTORAC
39. ZORAN ŽELIMIR CAKO /COLE/
40. IVICA CRNJAC
41. GORAN IVAN CVIJAN
42. ZDENKO STANKO ČOLAK
43. NIKOLA MIKA ČIBARIĆ
44. DOMAGOJ ČOVIĆ
45. DAMIR ZVONKO DALIĆ
46. BOŠKO ILIJA DALIĆ
47. MILE DEDAKOVIĆ
48. ANTE MARIJAN DAMJANOVIĆ
49. STEVAN IVAN DEMETER
50. NIKO IVO DJAK
51. IVICA IVAN DOŠEN /UBIJEN/
52. BARTOL IVO DOMAZET
53. MARINKO DRAGIČEVIĆ
54. MIRO DRAGIČEVIĆ
55. ANTUN IVICA DRENOVSKI
56. STIPAN VINKO DUMENDŽIĆ
57. MIRA DUNATOV
58. BOŽIDAR BOŽIDAR DŽANKIĆ
59. HRVOJE IVAN DŽALTO
60. IVAN MIJO ĐAKOVIĆ
61. ANTO VINKO ĐAPIĆ
62. ŽELJKO FRANJO ĐUKIĆ
63. ALEKSANDAR IVAN ĐUMIĆ /SAŠA/
64. DAMIR ĐUMIĆ
65. MIROSLAV TOMISLAV EDEL
66. DARKO RUDOLF FILKOVIĆ
67. MARKO RUDOLF FILKOVIĆ /KINEZ/
68. IVICA JOSIP FRANJIĆ /SRNA/
69. IVAN FREKŠIĆ
70. IVAN STJEPAN FRIŠČIĆ
71. VLADO SLAVKO GAVRAN
72. JERKO GAŽO
73. DRAŽEN IVAN GAŽO
74. JOSIP GAŽO
75. ĐURO MIHAJLO GELENČIR
76. VLATKO IVAN GEMERI
77. VINKO FRANJO GERE
78. BRANIMIR GLAVAŠ
79. JOSIP IVAN GNEZDA
80. PETAR PETAR GOJUN
81. GORAN ZVONIMIR GORIĆ
82. ZORAN GOTAL /UBIJEN ? /
83. ŽELJKO JURAJ GRABUŠIĆ /OKAC/
84. IVAN STJEPAN GUZIĆ
85. DRAGUTIN FRANJO GUZOVSKI
86. KIRIL JOAKIM HAJNAL
87. ĐEMAIL IBRAHIM HALILI
88. ZVONKO ILIJA HERCEG
89. FRANJO STJEPAN HODAK
90. NEBOJŠA HODAK /ĆENO/
91. ĐURO ĐURO HODAK
92. JOSIP HORVAT /MAĐAR/
93. ZDENKO RUDOLF HORVAT
94. ZVONKO MIRKO HORVATIĆ
95. IVICA ANTE HRGOVIĆ
96. IGOR STEVAN HRČEK
97. TADE JOZO IŠTUK
98. ŽELJKO MILAN ILIĆ
99. BARIŠA ANDRIJA IVANČIĆ
100.ŽELJKO MIHOVIL IVANČIĆ
101. PETAR MIJO JANJIĆ /TROMBLON/
102. IVICA SJEPAN JANKOVIĆ
103. ZLATKO IVIĆ JANKOVIĆ
104. IVAN STJEPAN JANOCIK
105. IVAN ALOJZ JEGER
106. MIROSLAV MARIJAN JOSIĆ
107. TOMISLAV MARIJAN JOSIĆ
108. MATO ANTUN JOZIČIĆ
109. JOSIP VJEKOSLAV JUGEC /UMRO/
110. ŽELIMIR VLADIMIR JUHAS
111 VLADO STJEPAN JUHAS
112. ŽELJKO ANTO JUKIĆ
113. FERDINAND JUKIĆ
114. ĐURO JOSIP JURČIĆ
115. BRANKO JURIĆ
116. IVAN TOMO JURKOVIĆ
117. JOSIP MILE JURKOVIĆ
118. JOSIP MIJO JURKOVIĆ
117. VIŠNJA STJEPAN KAMENSKI
118. IVAN KAPULAR /KAPULA GRUBI/
119. ŽELJKO IVAN KAČMAR
120. PILIP MIRKO KARAULA
121. DRAGO ANTO KASALO /UMRO/
122. IVICA JOZO KASALO
123. DAMIR JOSIP KEFER
124. BRANKO IVAN KEVIĆ
125. JOSIP ADAM KIŠ
126. JOSIP JOSIP KIŠ
127. VESELKO STJEPAN KIŠ
128. ANĐELKO JOSIP KLJUČIK
129. IGOR BRANKO KOCH
130. VILKO JOSIP KOLAK
131. TIHOMIR FRANJO KOLEDIĆ
132. ZDRAVKO IVAN KOMŠIĆ
133. STIPO KOMŠIĆ
134. IVAN ANTE KORAČ /IVICA/
135. VLADO BRANIMIR KOVAČ
136. GORAN KOVAČ
137. ANTUN STIPAN KOVAČEV
138. IVAN MARKO KOVAČIĆ
139. IVAN FRANJO KOVAČIĆ
140. VLADIMIR KRŠIĆ /UBIJEN?/
141. FRANJO FRANJO KRAČAK/UMRO/
142. IVO KRIŽAN
143. IVAN MILAN KRZNARIĆ
144. MARINKO NIKO KUKRIKA
145. ŽELJKO VINKO-ZVONIMIR KUŠIĆ /TURUDIJA/
146. TIHOMIR HERBERT LADA
147. ANTUN IVAN LEGAC
148. VINKO MARIJAN LEKO
149. ATILA LENARD
150. ŽELJKO LEVENTIĆ /UMRO/
151. ANTUN MILAN LINIĆ
152. MILAN MILAN LINIĆ
153. IVICA IVAN LOJDL
154. ZLATKO IVAN LOJDL
155. DAVOR IVAN
JOSIP ANDRIJA LORDAN
157. ANTE FRANJO LUBURIĆ 3
158. STIPAN LUCIĆ
159. MARKO NIKOLA LUKETIĆ
160. DRAGAN LUKETIĆ
161. JOSIP MARKO LULIĆ
162. VLADO MARKO LULIĆ
163. STJEPAN MIROSLAV MAČKOVIĆ
164. MIROSLAV STJEPAN MAČKOVIĆ
165. PETAR MARIN MAĐAREVIĆ
166. GORAN MAĐAREVIĆ
167. SLAVKO ANTUN MAĐAREVIĆ
168. HRVOJE STJEPAN MAĐAREVIĆ
169. DARKO MAJDANIĆ
170. IVAN JAKO MAGANIĆ
171. MARKO ANTUN MANDIĆ /NESTAO
/172. SLOBODAN MANDIĆ /CRVENI/
173. DAMIR MARENKOVIĆ /DADO/
174. IVAN NIKOLA MARENKOVIĆ
176. PERO JURE MARIĆ
177. ŽELJKO PERO MARIĆ
178. PERO MARIŠ
179. TOMICA ANTE MARJANOVIĆ
180. DAVOR MARKOBAŠIĆ
181. MILAN STJEPAN MARKOVINOVIĆ
182. ANTUN IVAN MARTINOVIĆ /FILIP/
183. ŽELJKO ADAM MARTINOVIĆ /ŽABAC/
184. ŽELJKO MARUŠIĆ
185. JURE IVAN MARUŠIĆ
186. DANKO ANTUN MASLOV
187. IVICA JURO MATANOVIĆ
188. ZLATKO MATANOVIĆ
189. ZVONKO JURO MATANOVIĆ
190. MLADEN ZLATKO MATIČIĆ
191. MANDA MIJO MATIĆ
192. DRAGO MIRKO MATIJEVIĆ
193. MATIJA MATILDIĆ
194. ŽELJKO MAŽAR
195. JOSIP MILE MAŽAR
196. VINKO MAŽAR
197. BRUNO VLADIMIR MEDVED
198. IVAN FRANJO MEOČEVIĆ
199. BOŽIDAR ALEKSANDAR MEOČEVIĆ
200. IVICA MEOČEVIĆ
201. ŠIMUN MERČEP
202. TOMISLAV MERČEP
203. IVICA METANOVIĆ
204. DAVOR MIHALJEVIĆ
205. MIRKO MIHALJEVIĆ
206. DARKO MIRKO MIHALJEVIĆ
207. MARKO PERO MIHALJEVIĆ
208. DAVOR PAVAO MIKAN
209. IVAN SLAVKO MIKULIĆ
210. DRAGAN BRANKO MIKULIĆ
211. TOMISLAV IVAN MIKULIĆ
212. MIRKO SLVAKO MILANOVIĆ
213. ROBERT ZVONIMIR MILJAK
214. MILJENKO DANE MILJKOVIĆ
215. ZDRAVKO TOMO MLIKOTIĆ
216. PAVAO MLINARIĆ
217. PETAR NIKOLA MLINARIĆ
218. JOSIP MOLNAR /NESTAO/
219. ANDRIJA ĐURO MOLNAR
220. ANDRIJA MIJO MOLNAR
221. STJEPAN MIJO MOLNAR
222. STIPO MOLNAR
223. DANIEL MIJO MOLNAR
224. TOMISLAV JOSIP MORIC
225. MIJO FRANJO MRGAN
226. DRAŽEN STJEPAN MRŠIĆ
227. ĐURO IVAN MUJIĆ
228. DRAGAN DRAGUTIN NACEGA
229. PETAR SOFIJA NAĆUK
230. FRANJO MARIN NEFERANOVIĆ
231. MIRKO IVAN NIKOLAŠEVIĆ /UMRO/
232. DRAGAN NIKOLIĆ
233. GORDAN NIKOLIĆ
234. ZDENKO KLEMENT NOVAK /MINER/
235. MARKO ILIJA NUJIĆ
236. ĐURO MARKO NUJIĆ
237. JURAJ JOZO NJAVRO
238. PETAR IVAN ORE
239. ZLATKO UROŠ OSTOJIĆ
240. VLADO ANTUN OŠUST
241. ZLATKO MATO OVČAR /DEDA/
242. TIHOMIR BOGOLJUB PAJIĆ
243. DRAŽEN JOSIP PALJUŠIĆ 6
244. DAMIR PAPAC
245. IVICA BOŽO PAVIĆ
246. VOJISLAV PETKOVIĆ
247. DAMIR STJEPAN PEULIĆ
248. KSENIJA ŠIMUN PIPLICA /SEKA/
249. MARIN PLIŠO
250. IVAN-ZVONIMIR JOZO PLIŠO
251. DAMIR IVAN POJER
252. STIPO POLE
253. VLADIMIR IVAN POSAVAC
254. VLADO POSAVEC
255. MARKO JOZO PRGOMET
256. ERDOVAN TOMO PRŠLJA
257. JOSIP IVAN PURDA
258. TIHOMIR IVAN PURDA
259. ŽELJKA STJEPAN RADIĆ
260. BORO RAĐENOVIĆ
261. FRANJO ANTUN RAGUŽ
262. ZVONKO MIRKO RAJIĆ
263. TOMISLAV TOMO RAJKOVIĆ
264. ROBERT STJEPAN RAPAN
265. ANTE VESELKO RASPUDIĆ
266. DANIJEL STJEPAN REHAK
267. KURT HANS REISNER
268. SINIŠA RIMAC
269. SLAVKO FILIP RIMAC
270. IVICA VLADIMIR ROGULJIĆ
271. ĐORĐE STJEPAN ROMODA
272. ANTE ROSO
273. DAMJAN MARKO SAMARDŽIĆ /UBIJEN/
274. DAMIR IVAN SARAĐEN /UMRO/
275. IVAN SEKIĆ
276. DARKO PETAR SIVOŠ
277. BRANKO STANKO SOLIN
278. IVICA MATO STOJANOVIĆ
279. JOSIP MANDA SALAJ
280. ŽELJKO JOSIP ŠANDOR
281. MARIJA ŠIFRAN
282. MATO ANDRIJA ŠIMIĆ
283. BERISLAV ŠIMIĆ
284. JASNA ŠIPOŠ /UMRLA/
285. ZORAN MILIVOJ ŠIPOŠ /UMRO/
286. SINIŠA DRAGUTIN ŠLAT
287. FLORIJAN ŠLOSER
288. IVICA ĐURO ŠMIT
289. IVICA ANTO ŠOLJIĆ /UBIJEN/
290. DRAGUTIN MATIJA ŠPAC
291. IVAN ANTUN ŠPEHAR
292. TOMISLAV JOSIP ŠRENK
293. ZDENKO IVAN ŠTEFANČIĆ /PLAVI PET /
294. VLADO JOSIP ŠTERC
295. SLAVKO MIRKO ŠTRLEK
296. TOMISLAV ŠULENTIĆ -
297. IVAN TICA
298. JOSIP ALEKSNDAR TOMAŠIĆ /UMRO/
299. PAVO MARKO TOMIĆ
300. VLADO MILAN TOMIĆ
301. JOSIP MATE TOMŠIĆ /OSA/
302. DARKO MIRKO TOPIĆ
303. DRAGAN MIRKO TOPIĆ
304. DOMINIK TOPIĆ
305. VILI ĐURO TOTH
306. ARPAD ADORJAN TOTH
307. ADORJAN ANTUN TOTH /UMRO/
308. STEVAN IVAN TRUBAN
309. STJEPAN FRANJO TURDA
310. ZORAN STJEPAN TURDA
311. ŽELJKO VINKO VAVETIĆ
312. ZDENKO JULIJUS VIDAKOVIĆ
313. MARIN ANTUN VIDIĆ /BILI/
314. FRANJO JOSIP VODOPIJA
315. ANTE IVAN VRANJKOVIĆ
316. BERISLAV ŽELJKO VRANČIĆ
317. ANĐELKO IVICA VUGRINEC
318. VJEKOSLAV TOMISLAV VUKAS
319. ANTE MARIJAN VUKOJEVIĆ
320. ANTUN VUKOJEVIĆ
321. BORISLAV STANKO VUKOJEVIĆ /MUSA/
322. IVICA JURE VUKOVIĆ
323. VOJIN VUKOVIĆ
324. IGOR VUKOVIĆ
325. MATO JOSIP VULČIK
326. MATE VULČIN
327. ZLATKO PETAR ZAOBORNI
328. MIROSLAV ŽERAVICA
329. PETAR MARKO ŽIVANOVIĆ
330. IVO ILIJA ŽIVKOVIĆ
331. JOSIP ANDRIJA GRNJA
331. MATIJA MANDIĆ
332. VLADIMIR FRANJO MANDIĆ

OSUMNJIČENI ZA ZLOČINE U SARVAŠU 02.08. 1991.

1. ZVONKO ČERINA
2. ANTE ĆURKOVIĆ
3. ANTE MAJER
4. FRANJO NEGOD
5. IVO SAMARDŽIĆ
6. MARKO SAMARDŽIĆ
7. RATKO SAMARDŽIĆ
8. ANTE VENDER

Dnevnik, grdilin - Sub, 08/01/2011 - 19:03
http://pollitika.com/branitelji-optuzeni-za-ratne-zlocine?page=2

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7767« Odgovor #29 : Siječanj 10, 2011, 20:39:27 »


Kosor razgovarala s Tadićem o Purdi
10.01.11.   Starost: 45min

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5btt_news%5d=100821&tx_ttnews%5bbackPid%5d=38&no_cache=1

Moje misljenje

Popisi vamo – popisi tamo, samo jedan popis nitko ne moze napraviti a to je popis onih Srba koji su po cijeloj Hrvatskoj postavili mine od kojih dnevno – tjedno – mjesecno i nadalje stradaju i ginuti ce neduzni Hrvati – Beskrajno ubijanje Hrvata!

Nitko ne spominje te ubice zbog kojih i nadalje Hrvati ginu, djeca ostaju bez oceva a broj hrvatskih zrtava je svake godine sve veci i veci.

Zar to nije zlocin? Zar to nisu masovne ubice?

Krajnje je vrijeme, da  Hrvatska vlada obrati vecu paznju svojim  zrtvama i svojim braniteljima jer inace je programirano, da ce se branitelji ponovo ustati ali ovaj puta protiv nase vlade.

Marica
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
 Str: 1 [2] 3 4 ... 51
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP CRO-eu.com | Powered by SMF 1.1.20. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!