CRO-eu.com
Listopad 25, 2020, 16:07:36 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
 
  DNEVNO 45LINES HRT PORTAL GALERIJA SLIKA   Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Mogući poslovi  (Posjeta: 2582 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« : Srpanj 21, 2008, 20:03:50 »


Mogući poslovi

Sljedeća ulaganja u osnutak malih i srednjih poduzeća omogućuju zapošljavanje povratnika i useljenika, članova njihovih obitelj i, te dodatne radne snage na načelima obiteljskoga posla i na najboljim tradicijama obiteljskih domaćinstava. Popis gospodarskih projekata služi budućim poduzetnicima za odabir njihove djelatnosti, kao i objedinjavanje nekoliko pojedinačnih projekata.

S obzirom na više inačica ostvarenja svakoga posla, na izravan zahtjev zainteresiranih razraditi će se sve podrobnosti i poslovni plan sa svim potrebitim elementima, kao kriterij za samofinanciranje ili kao podloga za traženje dopunske novčane potpore projektu.

Iako su izneseni projekti različiti po složenosti, ipak su prilagodljivi, pa ostavljaju dovoljno mogućnosti za iskustveno obogaćivanje i kreativnu dogradnju. Zato je za spomenuti odabir odlučujuće radno iskustvo ulagača.

Projekti su višestruko privlačni zbog potražnje za proizvodima ili uslugama, postojanja dobre sirovinske osnovice, raspoložive radne snage, nevelikih novčanih ulaganja i budućih mogućnosti plasmana, ne gubeći iz vida činjenicu da je profit cilj, ali i rezultat poduzetničkoga djelovanja.

Industrijski projekti koji se ne bi proizvodno "naslanjali" na postojeće industrijske kapacitete mogu biti: proizvodnja graditeljskoga materijala, elektroindustrija, mala brodogradnja (osobito drveni brodovi na tradicionalan način), proizvodnja plastičnih plovila i bazena, tekstilna, prehrambena, ljekarnička i kozmetička proizvodnja. U cilju očuvanja čistoće otoka, osobito je značajna reciklaža sekundarnih sirovina. Kod samo nekih su potrebita viša početna ulaganja, ali su zato za ostvarenje nekih od nj ih predviđene posebne poticajne mjere i olakšice koje to nadoknađuju.

Projekti u graditeljstvu se temelje na programiranoj izgradnj i otočne infrastrukture, turističkoj izgradnji, ali i izgradnji stanova za povratnike i useljenike. Oni obuhvaćaju: proizvodnju običnog i ukrasnog kamena, pijeska, kamenoklesarstvo, izvođenje graditeljskih radova, proizvodnju solarnih ćelija, kovinskih i aluminijskih konstrukcija za staklenike i plastenike, ...

Projekti u poljoprivredi najprivlačniji su zbog niza razloga, no uglavnom su već ranije obrađeni, osim poljoprivrednih apoteka, agronomskih i veterinarskih usluga.

Posebno bi još trebalo napomenuti potrebu otvaranja konoba vinoteka, benzinskih crpki i čuvanih parkirališta, proizvodnje punjenih maslina (kaparima, bademima i paprikama), dinja (cata), prerade i konzerviranja povrća, punionice i pakirnice meda, izrade košnica i drvenih okvira, preradu koralja, te pakirnice za izradu izvorne ambalaže, boca, staklenki, etiketa, kartonskih kutija, barilaca za soljenu ribu (izvorni hrvatski proizvod).

Cvijeće je pokazatelj kulturne razine određene sredine. Zato nije sezonski proizvod, nego se traži tijekom cijele godine. Otočki staklenici su najbolje proizvodno područje za cvjećarstvo. Razvitkom svih ostalih djelatnosti šire se mogućnosti plasmana cvijeća (opremanje parkova, ugostiteljskih objekata, okoliša, vrtova, ... ).

Obiteljsko zanimanje turizmom uključuje: obiteljske hotele, pansione, restaurante, apartmane, ribarske kuće i konobe, lučice za pri vez i iznajmljivanje brodova, lučice za zimovanje i čuvanje brodova, flote brodova za krstarenje, turistička putovanja, putnički i teretni prijevoz.

U posljednje vrijeme sve se više razvijaju agencijski poslovi: turističke agencije, agencije za promet nekretninama, ... Upravo su ovi poslovi zanimljivi povratnicima i useljenicima, jer tu mogu primijeniti znanja i iskustva stečena u inozemstvu.

Jednako vrijedi za davanje usluga u području obrazovanja (jezični dječji vrtići, škole stranih jezika, glazbene i auto škole, ... ), zdravsva (kardiološke, zubozdravstvene, ultrazvučne ordinacije, biljne ljekamice, pansioni za rekuperaciju, domovi za starije i nemoćne osobe, domovi umirovljenika, ... ), kulture (izdavačke kuće, galerije, izložbeni saloni, ... ), športa (rekreacijska središta, trim kabineti, tenis kampovi, igrališta, ergela konja, nautičke škole, škole za skipere, škole jahanja, ronjenja, podvodnog snimanja, ... )

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
 Str: [1]
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP CRO-eu.com | Powered by SMF 1.1.21. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!