CRO-eu.com
Studeni 26, 2022, 13:01:38 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
 
  DNEVNO 45LINES HRT PORTAL GALERIJA SLIKA   Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: 1 2 3 [4]
  Ispis  
Autor Tema: Vukovar (hrvatski VUKOVO)  (Posjeta: 94739 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #45 : Listopad 12, 2018, 22:00:05 »


Prosvjed u Vukovaru, 13. 10. 2018. u 14 sati

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava obratio se medijima uoči prosvjeda zbog neprocesuiranja ratnih zločina koji je on inicirao. Rekao je da prosvjed neće biti odgođen te pozvao cijelu javnost da dođe u subotu u Vukovar….

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je kako, iako taj skup Predsjedništvo stranke ne podupire,
neće biti sankcija za članove HDZ-a koji se u subotu pridruže prosvjedu u Vukovaru….

https://vijesti.hrt.hr/466254/penava-pozvao-sve-da-dou-u-vukovar

__________________________________

Sutra, u 14:00 sati je prosvjed u Vukovaru, a ja, u zadnji trenutak, želim kratko komentirati ovu temu i postaviti dva pitanja koji mi leže na jeziku.

Gospodin Penava poziva cijelu javnost ….

-   Najprije bih htjela znati, što za njega znači javnost jer za mene je taj pojam relativno neodređen. S jedne strane, javnost se odnosi na sve ukupno društvo i mišljenja građana, a s druge strane javnost znači kolektiv koji, mora biti precizno definiran.

-   Drugo pitanje je: Pripadaju li predsjednica, ministri i saborski zastupnici toj javnosti, kolektivu tj. zajedničkom projektu?

Za mene bi bio pravi paradoks kada bi oni koji donose i odlučuju zakone ili ih ignoriraju ili nekažnjavaju ratne zločonce i mučitelje, bili dio prosvjeda.
Predsjednica, ministri i saborski zastupnici nemaju što tražiti na prosvjedu u Vukovaru jer upravo oni ostavljaju utisak da su svi ratni zločinci proteklih 27 godina, bilo unutar ili izvan vlade, bili zajamčeni nekažnjavanjem.

Političari se pridružuju prosvjedim jer vole izlaziti na ulice i izraziti svoju povezanost s narodom. To me jako razljuti.

Prosvjed je oblik izražavanja naroda, ventil i sredstvo utjecaja na one koji nisu zadovoljni radom i postignućima političkog sustava i koji zahtijevaju promjene ili reforme. Tu stvarno nije mjesto onima koji su odgovorni za nezadovoljstvo i razočaranje naroda.

Ta politička elita, koja nije ništa drugo nego preostala komunistička struktura u zemlji, i koja je iskoristile produbljivanje društvene, materijalne i duhovne krize kako bi održale vodeće političke i gospodarske pozicije, nema ni na jednom prosvjedu što tražiti.

Hrvatski političari se još uvijek nisu potpuno oslobodili komunističke ideologije. U skladu s tim, lustracija komunizma u Hrvatskoj namjerno je odgođena, ali lustracija fašizma u bivšoj Jugoslaviji bila je sveobuhvatno provedena. I zato je do danas jedina tema fašizam i Jasenovac, a hrvatske žrtve čekaju još uvijek na pravdu.

Hrvatska politička elita nije se (dovoljno) bavila pitanjem prošlosti i zbog toga ne može skrenuti pozornost na svoju budućnost.

Zemlja koja ne raščisti s prošlošću teško se može okrenuti boljoj budućnosti.

Zemlja koja tolerira ratne zločince kao saborske zastupnike teško se može okrenuti boljoj budućnosti.

Političkoj eliti, isprepletenoj komunističkom misli, koja krade narodu nadu u pravednost i nagrađuje kriminalce i zločine i tako poziva na daljnje zločine, mržnju i potpuno uništenje morala, koja uništava žrtvama njihovu vitalnost i volju na život, mora biti zabranjeno pridružiti se prosvjednicima koji oplakuje svoje žrtve i prosvjeduje kako bi zaustavili skandal nepravde.

Paradoks je kada hrvatska politička elita polaže vjence na grobnice hrvatskim žrtvama, a njihove zločince ne kažnjava.

Licemjerno suosjećanje!
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #46 : Listopad 14, 2018, 10:56:27 »


'Bitka za Vukovar još traje, vidimo se 12. listopada 2019.'

Hrvatska država ima izdajničku vazalsku probeogradsku vlast.

U Vukovaru na prosvjedu ni Predsjednice Hrvatske ni Predsjednika Vlade ni Predsjednika Sabora, ni Sabornika, jedini Culej od 157 zastupnika, ni Generalskog zbora ni DORH ni MUP ni stranaka u vlasti:HDZ ni SDSS ni HNS ni oporbe SDP-neprijatelj države.

MUP je pljunuo na prosvjednike, vidio svakoga drugoga, 9000 a bilo oko 20000. To je MUP, ne vidi prosvjednike a vidio tko je bacio krišku limuna na četnika Milorada Pupovca na Dolcu.

Sami smo krivi, šutjeli i pisali što je tko rekao, opljačkao, prodao strancima, nismo pisali kako izgraditi državu po volji naroda, većinske većine, vlast smo 2000te predali onima protiv kojih smo se branili pet godina i obranili uzaludo se branili, neviđeno u svijetu. A imamo falultete, HAZU, sve institucije-državne službe kao sve članice Europske zajednice-stravičniprivid. Država tone a vlast podastire lažne hvalospjeve.

Srpski ratni zločinci na vlasti, slobodni, nesuđeni ni osuđeni izruguju se svojim žrtvama.

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, mlad, domoljub, hrabar usprotivio se izdajniku Predsjedniku Vlade, Strankama na vlasti. Penavu izaberimo za Predsjednika Hrvatske ili Vlade ili Sabora. Hoćemo li to barem pokušati.

Mile
_________________________

Poštovani gospodine Mile,

redovito čitam sve što mi pošaljete, na čemu sam Vam zahvalna, ali ovaj puta sam potpuno drugog mišljenja što se tiče prosvjeda u Vukovaru i svih drugih, jako rijetkih, prosvjeda u Hrvatskoj.

Za mene je paradoks tj. ironija, da oni koji namjerno koče procesuiranje ratnih zločinaca i koji su (jedini na Balkanu) protiv lustracije komunističkih zločina, da upravo ti prosvjeduju zbog zakona koje oni ne žele. Naša politička elita će prije za Nobelovu nagradu za mir nominirati one koji su započeli rat nego li sve zločince osuditi ili čak protjerati iz naše domovine.

Što ima jedna gospođa, koja prostire crveni tepih jednom četniku, tražiti na prosvjedu u Vukovaru?

Što se tiče gospodina Penave, ja malo znam o njemu, ali znam da jedna ovca u čoporu vukova ne može preživjeti.
Da bi to uopće bilo moguće morate najprije:

-   promjeniti status zaštite vukova
-   vukove izolirati ili istrijebiti

Srdačni pozdrav

Marica
______________________________

Lovci kraj Perkovića ubili pet zakonom zaštićenih vukova

Lovci lovne skupine Perković ubili su u nedjelju 14.siječnja 1996. na brdu Parizovcu u Mrčelinu Klancu iznad sela Slivna i Sitnoga kraj Perkoviča pet zakonom zaštićenih vukova (tri ženke i dva mužjaka).

Podsjetimo, vukovi su od 17. svibnja 1995. godine u Hrvatskoj zaštićena vrsta.

Očekujemo da se počinitelji ovoga kriminalnoga i barbarskog čina kazne (do 50.000,00 DEM/ 25.565,00 EUR) po primjerku ubijenog vuka.
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
 Str: 1 2 3 [4]
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP CRO-eu.com | Powered by SMF 1.1.21. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!