CRO-eu.com
Lipanj 01, 2020, 01:21:45 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
 
  DNEVNO 45LINES HRT PORTAL GALERIJA SLIKA   Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Poljana hrvatske spomeničke kulture  (Posjeta: 3461 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« : Travanj 18, 2016, 10:41:25 »


Poljana hrvatske spomeničke kulture
(Ovom naslovu slijedi  obširnije pojašnjenje – poljana je bolji izraz nego trg.)

Hrvatska ne treba ni negativni ni pozitivni kult komunizmu, fašizmu niti nacizmu.
Ni najstariji Marxov komunizam ni druge dvije zločinačke ideologije fašizam niti nacizam nisu hrvatske ideologije; nisu nikle iz hrvatskih duša i umova, nego su ih stvorili i nametnuli Hrvatima naši neprijatelji - tuđinci:

-   -Židov Karl Marx je tvorac komunizma, revolucije, komunističkog genocida i holokausta...
-   -Talijan Benito Mussolini je tvorac fašizma, fašističkog genocida, okupacije i holokausta...
-   -Austrijski Nijemac Adolf Hitler je tvorac nacizma, nacističkog genocida i holokausta...

Malne svima narodima svijeta pa i nama Hrvatima su nametnute sve tri zločinačke ideologije i na sreću većina Hrvatskog naroda nije prihvatila ni komunizam ni fašizam niti nacizam. Manji dio Hrvatskog naroda je nasjeo lažnoj komunističkoj ideologiji, koja nažalost još i sada aktivno djeluje u Hrvatskoj kao KPJ u varijani SKH=SDP.

Fašizam! Nametnuti talijanski fašizam je prihvatio vrlo mali broj Hrvatskog naroda jer Hrvati nisu nikada u povijesti prihvaćali nijednu talijansku nametljivost pa tako niti zločinački talijanski fašizam. Uostalom, Hrvati su prvi u povijesti oružano ustali protiv talijanskog fašizma. Ustanici su bili Istarski Hrvati labinski rudari već 1921. u fazi nastupanja fašizma.

Ima stotine primjera iz Drugog svjetskog rata za oružanu borbu i prosvjedne nastupe Ustaša i Domobrana protiv talijanskog fažizma, a navest ću samo dva: Vitez Jure Francetić s Crnom legijom borio se je uspješno protiv udruženih srbskih fašističkih četnika i talijanskih fašista u Istočnoj Bosni. Ustaški bojnik Joco Rukavina se je oružjem borio protiv talijanskih fašista i četnika u Slunjsko-Plaščanskom kraju...

Za razliku od Hrvata odanih ratnoj NDH, koji su silom prilika tolerirali Talijane, komunistički partizani preko svojih saveznika četnika su surađivali s talijanskim fašistima. Navest ću samo jedan primjer. Ustaše i Domobrani su u doslovnom značenju triputa istjerali Talijane iz Slunja i ovi su otišli u Plaški, gdje je bilo središte četnika s vrhovnim komandantom Đurom Vujnovićem. Ovi četnici i s njima partizani su surađivali s Talijanima protiv Hrvata sve do kapitulacije Italije 8. rujna 1943. Za ovo ima stotine dokaza, a navest ću samo jednoga, o kojemu, dakako na svoj način piše komunistička povijest Đure Zatezala: U pravoslavnom četničko-partizanskom selu Perjasica se je dragovoljno (dogovoreno!) predala čitava divizija talijanskih fašista s kompletnim naoružanjem, uključujući i tenkove. To je omogućilo Titovim partizanočetnicima da već u listopadu i studenome 1942. zauzmu slabo naoružane gradove i mjesta: Bihać, Drežnik, Rakovicu, Cetingrad i Slunj s okolnim selima.

Nacizam! Kroz povijestno-tradicijski dobre međunarodne odnose s Nijemcima znatan broj Hrvata se nije opirao njemačkom nacizmu, nego suprotno – jedan dio dragovoljno, a veći dio  uvjetovano mu je služio. I tu se može matematičkom istinom govoriti o duboko ispodpolovičnom broju Hrvata, koji su odano, interesno ili lažno, a najmanje vjerno prihvaćali i služili njemačkom nacizmu.

Najvažnija, povijestno dokaziva istina vezana uz sve tri nametnute ideologije govori puninom točnosti, da u Hrvatskoj nije postojala ni fašistička niti nacistička idejnopolitička stranka, nego sano njina posestrina Komunistička partija.  

Marxistički komunizam! Jedino je postojala i od početka Drugog svjetskog rata (od 22. lipnja 1941) vrlo zločinački djelovala protiv Hrvatskog naroda Marxistička Komunistička partija Jugoslavije - KPJ, koja se je u Hrvatskoj nazivala Komunistička partija Hrvatske - KPH, Savez komunista Hrvatske - SKH i Socijalistička demokratska partija – SDP, bez "H" u sintagmi. Prema tome KPJ je ostala u nazivu SDP, kako ju je velezločinac Tito davne 1943. nazvao da bi ga prihvatili Zapadni saveznici, od kojih je dobivao svestranu pomoć.

Ta KPJ na čelu s velezločincom Titom je bila geocidna prema Hrvatima. Titovi komunisti i šumski odmetnici nisu imali logore kao NDH za vrijeme rata, nego su sve zarobljenike, napose Hrvatske vojnike Ustaše i Domobrane, dakako i civile ubijali odmah uz obvezno predhodno mučenje.

Po kriteriju ubijanja svojih protivnika i broju poubijanih pretežno nedužnih ljudi Titovi komunistički partizanski zločini su veći, nego u 10 (deset) ustaških Jasenovaca.

Ta KPJ=SDP djeluje i sada protuhrvatski kao što je djelovala u vrijeme mirnodobske vladavine velezločinca Tita, kojeg je po svojim zločinačkim djelovanjima, nadležna Međunarodna javnost stavila na DESETO mjesto najvećih ratnih i mirnodobskih zlaćinaca 20. stoljeća u cijelome svijetu.

Ovdje neću potanko raspravljati o nijednoj zločinačkoj ideologiji jer je šteta umarati slova s njima, nego samo pripomenuti, da bi u Hrvatskoj trebalo Ustavnim zakonom zabraniti Komunističku partiju SDP i zabraniti svaki kult komunističkom velezločincu Titu i prepustiti mu da si čuva svoje deseto mjesto na listi najvećih zločinaca 20. stoljeća u svijetu.

Židovi ne slave Marxa, Rusi ne slave Lenjina i Staljina, Nijemci ne slave Hitlera, Talijani ne slave Mussolinija pa niti Hrvati ne trebaju slaviti Tita, najvećeg zločinca svih vremena prema vlastitom narodu Hrvatima.

Fašizam, nacizam i komunizam s obadva predznaka uključujući i uklanjanje velezločinca Tita s javnih mjesta, treba baciti u povijesnu ropotarnicu i ne dozvoliti im nikakvu pojavu u javnosti. Velike privrženike zločinačkih ideologija, kao što su primjerice Fumić, Jergović, Josipović, Komadina, Manolić, Mesić, Milanović, Pusić, Pupovac, Stanimirović, Teršelić... treba poslati u Vrapče ili u obnovljeni Goli Otok na liječenje.

Odkud pravo udbašu Stjepanu Mesiću, vrhovnom komandantu njegove JNA, koja je razarala Vukovar, ubijala Hrvate, silovala Hrvatice, da okrivljuje Hrvatski narod fašizmom, kojeg u Hrvatskoj nema i nije ga nikada spomena vrijedno niti bilo (osim okupacijskih Talijana!).

Ustaše i Domobrani su iza 8. rujna 1943. kad je kapitulirala Italija protjerali iz Hrvatske talijanske fašiste, saveznike četnikopartizana i ovi se nikada više nisu vratili u Hrvatsku. Treba dodati, za što ima dokaza u komunističkoj literaturi, da su stotine talijanskih fašista pristupile dragovoljno ka komunističkim partizanima – saveznicima preko četnika.

Slična sudbina talijanskih fašista 1943. godine pogodila je i njemačke naciste 1945. godine. I ovi su tijekom Drugog svjetskog rata surađivali direktno ili posredstvom četnika s komunističkim partizanima. Najbolji primjer za to je Opatijski Trio (dogovor za ofanzivu protiv Titovih partizana), u kojem su sudjelovali Nijemci, Talijani i četnici, bez nazočnosti Ustaša i Domobrana.

Iza talijanskih fašista i njemačkih nacista, od početka svibnja 1945. nadalje  u  Hrvatskoj su ostali, ubijali, mučili, ulogoravali Hrvate jedino Titovi zločinački komunisti. Brojni od ovih komunističkih velezločinaca i njihovi sljedbenici djeluju u Hrvatskoj protuhrvatski i sada. Na njih treba primjeniti EU rezoluciju 1481 za lustraciju komunista, koju je usvojio Hrvatski sabor.

Pobliže o naslovu i podnaslovu ove rasprave.
Ponavljam podnaslov ove rasprave, prema  kojemu Hrvatska ne treba ni negativni ni pozitivni kult fašizmu, komunizmu niti nacizmu. Sve komunističke toponime po Hrvatskoj i dva najljepša trga u Zagrebu treba osloboditi od zločinačkih imena maršala Tita i fašizma.

Trgu maršala Tita, "velezločinca X" treba vratiti njegov pravi naziv:
-   Trg Hrvatskog narodnog kazališta.
Hrvatska ne treba kult fašizmu u nijednom predznaku pa se Trg žrtava fašizma treba zvati:
-   Poljana hrvatske spomeničke kulture,
kako je taj prostor s umjetničkim paviljonom zamislio njegov autor veliki hrvatski umjetnik Ivan Meštrović.

U Meštrovićevom zavičajnom kraju – Dalmaciji takvi gradski prostori se zovu Poljane, a ne trgovi. Najpoznatija je Poljana u Šibeniku.

Poljana hrvatske spomeničke kulture je trajna izložba hrvatske umjetnosti na otvorenome.
Na Poljani hrvatske spomeničke kulture u Zagrebu treba postavljati spomenike, poprsja, mozaike, spomenploče, glagoljicu i druge umjetničke oblike, čime će se odati kult pamćenja i predstavljanja hrvatskih velikana i vrjednota svih vremena od ilirskohrvatskog  i Pavlovog učenika Tita do naše suvremenosti.

Poznato je da se Hrvatska običava predstavljati svijetu zemljom znanja i prirodnih ljepota. Trebala bi se Hrvatska predstavljati i zemljom umjetnosti. Za ovo predstavljanje imamo solidnu podlogu, koju su stvorili naši umjetnici kroz povijest u domovini i u dijaspori.

Moramo samokritični priznati da nemamo u glavnom hrvatskom gradu Zagrebu spomenike od velikana zaslužnih ne samo za Hrvatsku, nego za Europi i za svijet. Iz velikog broja takovih evo samo nekoliko, koji u Zagrebu nemaju spomenika:
Sveti Jeronim – vjerski i kulturni velikan europskih razina. Pokrštavao je i latinskim jezikom kultivirao Europu od 4./5. stoljeća. Zašto ne pokažemo spomenikom i zapisom u Zagrebu, da je Sveti Jeronim čovjek iz Hrvatske, što bi koristilo promicanju svih hrvatskih vrjednota za turiste i ostale posjetitelje Zagrebu.

Dalje ću samo poimence spomenuti neke od zaslužnih Hrvata, koji nemaju spomenik u Zagrebu, a za spomenuti sve trebala bi podeblja knjiga.

Nemaju spomenik u Zagrebu:
-   Grgur Ninski,
-   hrvatski knezovi i kraljevi (osim Tomislava),
-   bosanski vladari od Kulina bana do Stjepana Tomaševića – svi Hrvati,
-   Toma arciđakon Splitski,
-   Herman Dalmatin,
-   Marin Držić,
-   Ivan Stojković,
-   Andrija Jamometić,
-   Pavao Skalić,
-   Marko-Anton de Dominis,
-   najistaknutiji Frankopani i Zrinski,
-   Ivan Vitez od Sredne,
-   Matija Vlačić Ilirik "Zlatno pero reformacije",
-   Katarina Kosača,
-   Marko Marulić,
-   Petar Berislavić,
-   Toma Bakač Anđeo Zvizdović,
-   Cvijeta Zuzorić,
-   Ivan Gundulić,
-   Frano Petrić,  
-   Mila Gojsalić,  
-   Faust Vrančić,
-   Bartol Kašić,
-   Juraj Križanić,
-   Andrija Mohorovićić,
-   Nikola Tesla,
-   Eugen Kvaternik,
-   Ante Starčević,
-   Juraj Haulik,
-   Ljudevit Gaj,
-   Dragutin Kramberger,
-   Dragutin Hirc,
-   Iso Kršnjavi,
-   Franjo Rački,
-   Ivan Trnski,
-   Ivan pl. Zajc,
-   Ivan Meštrović,
-   Antun Bauer,
-   Lavoslav Ružička,
-   Miroslav Krleža,
-   Vladimir Prelog,
-   Zlatko Tomičić...

Dakako, ovo su samo primjerice navedeni zaslužnici, koje bi trebalo spomenički ovjekovječiti i time obogatiti hrvatski prijestolni grad Zagreb.

Ta Poljana hrvatske spomeničke kulture će postati i biti najvrijedniji dio grada Zagreba, gdje će dolaziti turisti i posjetitelji ne samo iz Hrvatske, nego iz cijelog svijeta, a ime trga, koje podsjeća na fašizam ne privlači nikoga.

Dakle, u tom prelijepom prostoru nije  mjesto za nijednu zločinačku ideologiju s nikavim predznacima i nazivima, nego za hrvatsku umjetnost posvećenu narodnim zaslužnicima iz opće, sakralne i umjetničke kulture...

Tu u neposrednoj blizini buduće Poljane hrvatske spomeničke kulture je lijepi park imena Trg Hrvatskog Petra Krešimira. Ta dva ponajljepša prostora u gradu Zagrebu treba umjetnički povezati, što će osmisliti i sprovesti hrvatski umjetnici.

Hrvatski narod se treba posve osloboditi svih zločinačkih ideologija i naziva, koji na njih podsjećaju, koje su se nametnule većem dijelu svijeta i Hrvatskoj tijekom 20. stoljeća, ali najzločinačkija među njima – komunistička uvukla se je i u 21. stoljeće, što je najveća sramota i opći poraz za miroljubivi, pošteni, kršćanski, kuturni i marljivi Hrvatski narod.

Našu suvremenost i budućnost trebamo graditi na radu, stvaralaštvu, zaštiti okoliša, znanosti i umjetnosti.protkane bogoštovljem, poštenjem, domoljubljem, miroljubivošću i uzornim međuljudskim – međunarodnim odnosima. Mi Hrvatice i Hrvati to možemo, to želimo i to hoćemo. Tako nam Bog pomogao!  Mr. sc. Dragan Hazler – hrvatski djelatnik u dijaspori  

___________________

Znači po mnogima najljepši zagrebački trg se ne treba se zvati Trgom maršala Tita?

– To je apsolutno bolesna situacija. Jedna od bitnijih grešaka iz vremena Tuđmana je što se taj trg nije preimenovao. Iza Tita je ostala srušena država, stotine tisuća ubijenih, raseljenih, zatvaranih. Tito je apsolutna negacija svega pozitivnog u hrvatskoj povijesti. Jedan od najvećih zločinaca svijeta ne može imati ni jedan trg
u bilo kojem hrvatskom gradu.

Jakov Sedlar
http://www.tjedno.hr/ako-tito-moze-imati-trg-onda-to-mogu-staljin-hitler-i-mussolini/

Trg maršala Tita, apsolutno bolesna situacija

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
 Str: [1]
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP CRO-eu.com | Powered by SMF 1.1.20. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!