CRO-eu.com
Prosinac 09, 2019, 13:54:35 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

DNEVNO 45LINES HRT PORTAL GALERIJA SLIKA   Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Hrvatske ¾rtve u blizini Vile Rebar i u nastavku ulice Lonj¹æina  (Posjeta: 2108 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Marica
Administrator
*

« : Svibanj 01, 2018, 20:58:50 »

I jo¹ jedna masovna grobnica Hrvata!

Oko 300 metara od ru¹evine jedne od paveliæevih rezidencija, u blizini Vile Rebar i u nastavku ulice Lonj¹æina, ili udolini do nje, tamo je masovna grobnica u kojoj je naðeno 800 kostura s prstenjem doèasnièke domobranske ¹kole, neki su sa ¾icom povezani po dvoje.
Naðeno je ne¹to identifikacijskih ploèica njemaèkih vojnika pa èak i "Nivea" krema iz 1944.
Dio zarobljenika je od partizana smaknut metkom u glavu, a dio na brzinu, ruskim automatima tzv. ¹paginima PP©-41.

Kosti se misle prebaciti na Udbinu, u Crkvu hrvatskih muèenika.

Humak u sjeni

U sjenama stare ¾alostne vrbe
Ponovno stoji humak mali.

Junaka azura, junaka neba
Nesretna sudba pod njega svali.

... I nesta onaj...!, kojeg herojem zva¹e,
Nesta zauviek sa tog svieta.

Zabruja¹e ¾alostne melodije
Na nestanak mladoga svieta ...

I dugo æe humak u sjeni ostat,

Ko znamen junaètva i slave.

A vjerni æe unuci djedova svojih
Junaèka djela da nastave!...

Marijan v. Kroupa, 15.09.1943

Do masovne grobnice ne mo¾ete doæi jer se jo¹ iskapa ali mo¾ete pored ograde upaliti svijeæu.

Na¹ zadatak je da ne zaboravimo ove mrtve koji su voljom, ljubavlju i patriotskim ¾arom sav svoj trud i napor ulo¾ili za na¹u slobodnu Hrvatsku.
Ne smijemo zaboraviti na¹u hrvatsku vojsku koju na¹ omr¾eni "osloboditelj" poni¾avajuæi naziva "usta¹e".
"Osloboditelji" nisu nikad i nikad neæe moæi poniziti hrvatsku èasnu i hrabru vojsku, u kojoj su se hrabro borili na¹i djedovi, oèevi i drugi domoljubi.

Zloèini "osloboditelja" su jo¹ uvijek na¹e tamne tajne Drugog svjetskog rata, a na¹ hrvatski ¾loèin je da njihovoj djeci tzv. "poratnim socijalistima" dajemo mjesta u hrvatskoj politici, kulturi i dru¹tvu.

Sve dok u Hrvatskoj "djeca osloboditelja" diktiraju na¹e pona¹anje i cenziraju na¹e misli ¹iriti æe se lanac osvetnièkog pohoda i mr¾nje.

Mi moramo konaèno zaustaviti nekritièno pro-europsko i pseudo-moderno pona¹anje Hrvata.
Mi moramo konaèno prestati se pla¹iti bilo koga i bilo èega.
Mi moramo biti beskompromisni, radikalni hrvatski nacionalisti, prava¹i i starèeviæanci jer mi se ne mo¾emo dru¾iti s onima, koji nam zabadaju no¾ u na¹a leða, da nas onda "bratski" zagrle.
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*

« Odgovor #1 : Svibanj 27, 2018, 17:16:35 »

©utnja hrvatskih medija - Sakrivanje hrvatskih ¾rtava

Narod, osim djece "osloboditelja 1945." i manjine, ima interes za temeljito obja¹njenje okolnosti smaknuæa, kao i za pripremu dostojnog preseljenja i ukopa ¾rtava naðenih u blizini Vile Rebar i u nastavku ulice Lonj¹æina.

Koliko god ja poku¹avam dati na javnost i probuditi politièare i medije, ja i dalje stojim sama sa svojom porukom. Nitko ne reagira, kao da su ovi mrtvi pali sa Marsa.

Masovni mediji vi¹e nisu prijatelji javnosti. Da li su to ikada i bili!? Oni su danas samo dompteri koji moraju smanjiti um primitivnog naroda, te se ba¹ tako pona¹aju kako se sviða Ministarstvu kulture koji kreira Zakon o medijima.

Optu¾ujem hrvatsku Vladu za neopravdano i ¹tetno upravljanje ne samo dr¾avnim institucijama veæ i sa narodom. I to sa jednom nevjerovatnom arogancijom s kojom misli da je narod glup i koliko je istine narodu dovoljno.

Da politièari, djeca komunistièkih zloèinaca, ne vole ovu temu, ne èudi me. Ali zar nije posao masovnih medija, brinuti se vi¹e o ovoj temi nego o predstavama Olivera Frljiæa!?.

Do danas su samo oni koji nekritièno govore o "komunistièkim osloboditeljima" dobari demokrati. Svatko tko ima ne¹to za otkriti ili kritizira djeluje na na Vladu kao "palikuæa" i simpatizer ekstremne desnice. Jednog dana æe se i oni najpla¹ljiviji ustati protiv ove diktaturske elite. Pa ¹to je to nego diktatura kad manjina gore, veæini dolje diktira ¹to smije znati? A o èemu veæina ni¹ta ne zna, ne mo¾e ni diskutirati ili èak odluèivati kud sa hrvatskim ¾rtvama: u grobnicu sa svim poèastima ili na smeti¹te, tiho i preko noæi!

Oèekivala sam da mediji, osim "satirièkih srpskih Novosti", imaju ozbiljne interese za detaljno izvje¹æivanje o iskopavanju i komemoriranju ¾rtava. Da li æemo ikada saznati ¹to æe biti sa iskopanim kostima na¹ih oèeva i braæe?
Tko ovako ¹uti, tu nema sumnje da na¹i mrtvi mogu, po nalogu, èak i na odlagali¹te otpada biti baèeni.

Nitko nije reagirao na moj tekst do danas. Svi politièari i svi mediji ¹ute, a time pokazuju svoje bijedne slabosti i strah.

Nijedan politièar, koji danas dobiva plaæu djece pre¹uæenih ¾rtava, nije bio tamo, poklonio se ¾rtvama i zapalio svijeæu.

Ali ¹to oèekivati od Vlade koja do danas dopu¹ta proslavu roðendana Josipa Broza Tita?
Rodnu kuæu masovne ubojice Tita treba, onako po inscenaciji Olivera Frljiæa, zatrpati s 1 200 000 plastiènih ljudskih kostura!

Jesam li ja sad za Vas neukusna ili tko?
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP CRO-eu.com | Powered by SMF 1.1.20. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!