CRO-eu.com
Studeni 26, 2022, 12:40:40 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
 
  DNEVNO 45LINES HRT PORTAL GALERIJA SLIKA   Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Njemačke "Lügenpresse" (lažljivo novinarstvo) protiv Hrvatske  (Posjeta: 11122 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« : Lipanj 12, 2016, 10:10:13 »


Njemačke "Lügenpresse" (lažljivo novinarstvo) protiv Hrvatske

Pozivam Vas, da intervenirate protiv njemačke "Lügenpresse" (lažljivog novinarstva)

Napad njemačke TV na Hrvatsku

ARD - Das Erste.de
"Europamagazin" od 12.06.2016 u 12:45
ARD Studio Brüssel
Redaktion Europamagazin
Rue Jacques de Lalaing 28
B-1040 Brüssel
E-Mail: europamagazin@wdr.de
E-Mail: rolf-dieter.krause@wdr.de
Tel: 0032-2-2303330
Fax: 0032-2-2306699

Moderator: Rolf-Dieter Krause
Tel: 0032-2 2359111
Fax: 0032-2 2359110

Pozivam Vas, da danas, 12.06.2016 u 12:45 pratite emisiju "Europamagazin" i što u većem broju intervenirate protiv jednostranih i netočnih izvještaja dopisnika Rolf-Dieter Krause iz Bruxelles-a.

http://programm.ard.de/?sendung=2810617739920396&first=1#

Kroatien: Jüdische Bevölkerung in Angst

Pressefreiheit, Meinungsfreiheit, Opposition? Die neue Rechtsregierung in Kroatien hält davon nicht viel. Das jüngste EU-Mitgliedsland baut den Staat um, so geschehen schon in Ungarn und Polen. Und auch die eigene Vergangenheit wird dabei neu geschrieben.


Hrvatska: židovska populacija u strahu

Sloboda medija, sloboda izražavanja, opozicija? Nova desničarska vlada u Hrvatskoj sve to ignorira. Najnovija članica EU preuređuje državu kao što se to već dogodilo u Mađarskoj i Poljskoj. Pritome također piše svoju novu povijest.

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #1 : Lipanj 25, 2016, 12:58:19 »


Pismo WDR intendantu Tomu Buhrowu

Dr. sc. Josip Stjepandić, Pismo Tomu Buhrowu, ravnatelju njemačke RTV WDR, u povodu njihova klevetničkoga priloga od 12.6.2016 u emisiji Europamagazin

"Crveno plemstvo" koje se sastoji od djece i unuka negdašnje komunističke nomenklature, drži Hrvatsku čvrsto u svojim rukama: državnu upravu, gospodarstvo, medije. Među njih spadaju i Vaši sugovornici, koji naprosto imaju STRAH PRED ISTINOM. Oni se sada nazivaju "antifašistima", te moraju kontinuirano proizvoditi "fašiste" da imaju koga progoniti i tako se držati na vlasti.
 
Štovani gospodine Buhrow,

to zbilja nije trivijalna zadaća, tako veliku količinu besmislica smjestiti u televizijski prilog kraći od 6 minuta. Vašem uredničkom timu koji sprema Europski magazin to je unatoč svemu uspjelo. Srdačna čestitka s moje strane za taj zbilja izvanredni učinak! Unatoč tome uvjeren sam da taj uradak trebate pomno analizirati, te Vaše izvore u Hrvatskoj uzeti pod strogu kontrolu.

Ta klevetnička priča temelji se pretežito na iskazu Slavka Goldsteina, "poznatoga povjesničara židovskog podrijetla, koji je veći dio svoje rodbine izgubio u logoru Jasenovac". Taj prikaz pak ne odgovara istini. U godinama kad se obično završava školu vrtlog Drugoga svjetskoga rata zahvatio je Goldsteina, tako da nije jasno, da li je uopće uspio položiti malu maturu. Unatoč tomu, taj se "poznati povjesničar" 65 godina kasnije predstavljao kao "dr.sc." (doktor znanosti) i to prema Sveučilištu u Zagrebu odnosno Ustavnome sudu Republike Hrvatske. Budući da svakodnevno imam posla s doktorima znanosti, ne mogu se prisjetiti, da bih ikada bio susreo takvog mutikašu, kao što se dogodilo Vašim suradnicima. Kako još uvijek nisam skroz siguran, da li mogu vjerovati svojim očima, ovome mailu priložio sam za svaki slučaj odgovarajuće dokumente o "dr. sc. Slavku Goldsteinu", koje su preuzete s mrežnih stranica ovih institucija.

Kao "mutikaša i krivotvoritelj na području povijesti" Slavko Goldstein je kao i njegov sin poznat još iz komunističkih vremena, kad je vodio izdavačku kuću za lektiru Komunističke partije. O njihovim krivotvorinama u Hrvatskoj su napisane knjige. Vaši suradnici bili su očigledno tako slabo pripremljeni, da su podrugljiva dobacivanja od strane prolaznika ("povjesničar koji je studirao na dva fakulteta") potpuno krivo razumjeli kao prijetnje Goldsteinu. Da su se malo bolje informirali, onda "poznatome povjesničaru" ne bi poklonili svoje povjerenje, nego podsmijeh i porugu, pa im se ne bi dogodio hrvatski slučaj "Hitlerovih dnevnika".

Goldsteinove tvrdnje o Jasenovcu kao stratištu njegove rodbine također zaslužuju makar provjeru. O žrtvama Holocaust-a postoje različite baze podataka (npr. Yad Vashem), koje su međusobno usporedili i analizirali hrvatski znanstvenici Dr. Nikola Banić und Dr. Mladen Koić uz pomoć posebnog softvera. Sigurno predmnijevate da pritom hrvatske baze podataka, u stvaranju kojih je sudjelovao Goldstein, izgledaju nevjerodostojno tj. očigledno su manipulirane. U svome izvješću (http://narod.hr/kultura/m-koic-istina-se-mora-znati ) Dr. Koić dolazi do zaključka da su mnogi Goldsteini doista bili žrtve Holocausta, ali pretežito u Srbiji i Ausschwitz-u!

Isto tako dr. Ognjen Kraus, drugi židovski sugrađanin, koji je govorio u prilogu, ima osobne razloge da ometa rasčišćavanje prošlosti. Njegov otac Božidar Ivo Kraus bio je državni odvjetnik nakon Drugog svjetskog rata, te je sudjelovao u komunističkim montiranim procesima. Među njegovim žrtvama nalazi se blaženi kardinal Stepinac, za kojeg se uskoro očekuje proglašenje svecem.

Zasto se sve to događa? Vijeće Europe donijelo je godine 2006. Rezoluciju 1481 o osudi totalitarističkih režima, koja nije provedena u samo dvije članice Europske unije: Sloveniji i Hrvatskoj. "Crveno plemstvo" koje se sastoji od djece i unuka negdašnje komunističke nomenklature, drži Hrvatsku čvrsto u svojim rukama: državnu upravu, gospodarstvo, medije. Među njih spadaju i Vaši sugovornici, koji naprosto imaju STRAH PRED ISTINOM. Oni se sada nazivaju "antifašistima", te moraju kontinuirano proizvoditi "fašiste" da imaju koga progoniti i tako se držati na vlasti.

Tako su Vaši suradnici uletjeli u klopku. Kroz Hrvatsku, zemlju s 4 milijuna stanovnika, lani je prošlo blizu 700 tisuća migranata, što bi bila idealna lovina za ksenofobe svih boja. Unatoč tomu, nije zabilježen nijedan incident s protumigrantskom pozadinom. Nisu li se Vaši autori pitali, gdje su se pusti "desni radikali" skrivali sve te mjesece?

Unatrag gledajući Vaš urednik Krause dobro bi postupio da je malo poslušao upute "hrvatskih ekstremista", koji su od njega tražili da prilog ne emitira. Da je to učinio, sačuvao bi sebe ali i Zapadno njemačku RTV (WDR) od ove neopisive blamaže.

Kako prevladati ovu situaciju?

Pored isprike, koja mora uslijediti u pravoj prigodi i trenutku, najtoplije Vam savjetujem da napravite dokumentarni film pod naslovom "Fašizacija Hrvatske: kako preostali komunisti uništavaju vlastitu zemlju da bi ostali na vlasti", u kojem biste osvijetlili pozadinu ove kampanje. Za tu prigodu rado ću Vam preporučiti mnoge izvore informacija s pravim, a ne izmišljenim "dr. sc.", koji svoju vjerodostojnost dokazuju odgovarajućim publikacijama.

Sa štovanjem

Dr. Josip Stjepandić
Oleanderweg 25
64625 Bensheim

________________

Intendant: Tom Buhrow
http://www1.wdr.de/unternehmen/der-wdr/tombuhrow114.html

Vezani članci:

Tko laže: general JNA Jefto Šašić ili mali partizan Slavko Goldstein
http://www.cro-eu.com/forum/index.php?topic=3336.msg9657#msg9657

-   Hrvatska: židovska populacija u strahu
-   Veleposlanstvo Berlin: Čekamo odobrenje (iz Hrvatske) da smijemo reagirati
http://www.cro-eu.com/forum/index.php?topic=556.msg9652;topicseen#msg9652
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #2 : Lipanj 29, 2016, 22:02:12 »


Otvoreno pismo televizijskom novinaru i ravnatelju ARD studia Bruxelles WDR,
 gospodinu Rolf - Dieter Krause


 
Klikni za uvećani prikaz


Karl Kutniak
Heinrichs Platz 10
D-38350Helmstedt
sine.ira.et.studio.ck@gmail.com


Herr Rolf - Dieter Krause
WDR
D - Köln

Zugestellt per E-Mail am 29. Juni 2016 rolf-dieter.krause@wdr.de

Wie lange will die deutsche gefestigte Demokratie und ihre Presse samt Onlinemedien mit der Wahrheit die Blinde Kuh spielen?

Sehr geehrter Herr Krause,

zuerst strahlte ARTE mit Slavenka Drakulić und mit noch ein paar anderen Rotfaschisten den größten Schmarrn aus, den ich in meinem Leben bezüglich Kroaten und Kroatien sah, dann kam Ihre Sendung in ARD und dazu noch in ZDF mit Einführungskommentar von Frau Julia Theres-Held in der Sendung: Heute in Europa – ein Armutszeugnis der journalistischen Zunft das ihresgleichen sucht, dabei wusste ich nicht ob ich lachen sollte über so viel Einäugigkeit und Blindheit, gänzlich Blauäugigkeit, die langsam anrüchig wird! Seltene aller ausgesprochenen Dummheiten, die ich mir in meinem Deutschland seit 1971 anhören muss, allerdings das war die Krönung, fast wie jene in Der SPIEGEL, jenes Magazin, das in Sommer das "tolle" große Interview mit Prof. Dr.  Ernst Bloch unter dem Titel, falls ich das noch gut in meiner Erinnerung behalten habe: Kroaten als Faschisten und Ustascha sind sehr gefährlich als Volk – natürlich, die Großserben handeln stets nach dem Syndrom der ersten Form von Dobrica Ćosić: Wir Serben haben alles GROSSE mit der Lüge erreicht und etwas subtiler und begründeter ist die zweite Form auf der Seite 135 in seinem Roman Deobe1:

           "Lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, lažemo da nas ne bude strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tuđu bedu. Lažemo iz ljubavi i čovečnosti, lažemo zbog poštenja. Lažemo radi slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno."

           "Wir lügen aus Selbstbetrug, damit wir den anderen trösten; wir lügen aus Mitleid, damit wir keine Angst haben, damit wir andere tapfer machen, damit wir unser und fremdes Elend verstecken. Wir lügen aus Liebe und Menschlichkeit, wir lügen wegen unserer Anständigkeit. Wir lügen wegen Freiheit. Die Lüge ist eine Art unseren Patriotismus und die Bestätigung unserer eingeborenen Intelligenz. Wir lügen schöpferisch, mit Phantasie und mit der Invention."

Genau so machten sie als sie dem naiven und gutmütigen und väterlichen Bloch ihre scharfe pfefferige Suppe auf der kroatischen Insel Korčula zubereiteten, wo sich die "großen" Marxisten in jenem "Praxis Kreis" versammelten, angeführt von dem Vater des "großen" serbischen "Demokraten" Boris Tadić, Ljuba, damals namhafter Professor an der Uni und Mitglied der SANU, jene nur zum Schein intellektuelle Organisation, de facto bis heute eine großserbische Verbrecherorganisation schlechthin ist, die sich kaum von jener namens "Schwarze Hand" jenen Oberst Apis unterscheidet, der dann doch hingerichtet wurde als der für die großserbische Ziele zu gefährlich erschien, diese quasi intellektuelle SANU ist lediglich viel subtiler, genau wie sie das berühmte Ćosić Syndrom zweite Form beschreibt, somit also stellvertretend für alle Kriege auf Balkaninsel schlechthin, direkt schuldig ist auch für den letzten namens III. Balkankrieg und dank gerade diesem Ljuba Tadić und Dobrica Ćosić verließ diese Verbrecherorganisation ( so denkt heute über SANU und SPC, der Patriarch Mihajlo von Montenegro und spricht es coram publico aus! ) wegen ihrer großserbischen chauvinistischen Ideen niemand anderer als der große Bogdan Bogdanović im Sommer 1987, jener Mann der sofort erkannte das sein Serbien unter Slobodan Milošević wieder auf dem Wege in den Krieg ist, jener Mann dessen Klone man heute in  Serbien, falls man auf den Weg der geistigen und wirtschaftlichen Gesundung kommen will, mehr denn je braucht! Bogdan fehlt heute in Serbien wie das Auge im Kopf, nur das begreift weder ein Kurz in Wien noch ein Steinmeier in Berlin genau wie ein Jean – Claude Juncker und sein Freund Martin Schulz in Brüssel auch nicht, von ARD, ZDF und ARTE ganz zu schweigen, die leben in Demokratie und fördern in dem 28. EU Mitglied den schlimmsten Rotfaschismus aller Zeiten mit ihrem Analphabetentum trotz des größten UDBA-Prozesses der Geschichte, der unter dem Vorsitz des Richter Dr. Manfred Dauster in München geführt wird, jenen UDBA Killer-Generälen namens Josip Perković und Zdravko Mustač, die verteidigt werden seit 17. Oktober 2014 auf Kosten des kroatischen verarmten und durch Rotfaschisten ausgebeuteten Steuerzahlers, wobei damals nach der gemeinen und hinterlistigen Menschenjagd auf Gotovina quer Welt für die wahren Helden, Generäle Gotovina und Markač, jene zwei Retter des europäischen dreckigen heuchlerischen Gesichtes durch SREBRENICA95 Genozid der Mladić großserbischen Verbrecher Meute, musste in der kroatischen Diaspora das Geld eingesammelt werden und hier wird der UDBA Oberst Ante Nobilo als Staranwalt für die gemeine Mörder fürstlich entlohnt aus dem Topf des Steuerzahlers, nur davon erzählt weder was ein Herr Krause noch eine Frau Julia Theres-Held oder eine Kurtisane Ingrid Deltenre, noch weniger ein geisteskranker Wiedenhoff oder sein Chef Kurz! Obwohl diese gemeine Hetze ist gänzlich die Frucht der großserbischen Hinterlist eines Savo Štrbac und seiner korrupten Freundin namens Carla del Ponte, die im Prinzip in eine Zelle von Den Haag zusammen mit ihrem großserbischen Intimus Savo für alle Zeiten gehört!

Was und wer Gotovina ist, hat die Tasmanische Historikerin Prof. Dr. Mishka Gora genau auf den Punkt gebracht, als sie sagte:

           "General Gotovina tat es für den Frieden und Freiheit in BiH mehr in den zwei Tagen mit seiner Militäraktion OLUJA95 als ICTY in Den Haag in ganzen zwanzig Jahren seines Bestehens!“

So lachen sie sich wieder in Fäuste und krumm, die großserbischen Kriegsverbrecher und Tschetniks, Savo Štrbac alias Krvnik von Škabrnja, Aleksandar Vučić alias Bugojanski osvetnik, Tomislav Nikolić alias Toma Grobar, Ivica Dačić alias Mali Sloba, Aleksandar Vulin alias Laprdalo od ada ciganlija, Vojislav Šešelj alias Doktor zločina, schief und dämlich, weil es denen unzähligen male gelang etwas den naiven zu unterjubeln, wie damals 1975 jener scheinheilige eloquente Ljuba Tadić den naiven und gutmütigen Bloch auf Glatteis führte wie eine Blinde Kuh oder Ochs, genau wie heute Tomislav Nikolić alias Toma Grobar, der mit seinem Poppen Irinej der Serbischen orthodoxen Kirche, SPC, jenen geistig umnachteten Bischof von Rom zur Persona non grata bei Kroaten und allen anständig selbst denkenden Menschen dieser naiven Welt mit seiner gemischten Kommission machte, lächerlicher kann es nicht mehr werden und so ein Elend vom Menschen bekam dieses Jahr Karlspreis! Toma Grobar zusammen mit seinem Regierungschef Aleksandar Vučić alias Bugojanski osvetnik und Außenminister Ivica Dačić alias Mali Sloba, alles Kriegsverbrecher par excellence, die sich in keinster Weise von einem Vojislav Šešelj, ihrem Kriegsverbrecherlehrer und kaum auch von einem Arkan unterscheiden und alle diese Verbrecher sind mit der 5. Kolonne Kroatiens und mit den Kriegsverbrecher Milorad Pupovac, Vojislav Stanimirović, Veljko Džakula, Dragan Crnogorac und vielen anderen wie Vesna Teršelič, Vesna und Zoran Pusić, Zoran Milanović, Ivo Josipović, Nenad Stazić, Goran Radman, Slavko und Ivo Goldstein, Danijel Ivin wie auch mit dem Bundestagsabgeordneten  Josip Juratović und dem Botschafter Kroatiens Ranko Vilović in Berlin, beide im Rang eines UDBA Oberst, zuzüglich  durch sogenannte NGO Organisationen, ausgezeichnet vernetzt und produzieren außer ungeheuren großen finanziellen Ausgaben ununterbrochen durch unbegründete Hetze ihrer Mitglieder und Poltronen Unruhen im Lande oder in der deutschen kroatischen Diaspora wo sie durch gezielte Intrigen den HSKNJ, Kroatischen Weltkongress der Diaspora in Deutschland voriges Jahr gänzlich mit ihren Poltronen besetzten und legitimen Präsidenten, Herrn Mijo Marić und Herrn Mladen Kostić wie faule Äpfel aus dem Korb warfen um sich an die 330.000 € heranzuschleichen und gesetzeswidrig zu bemächtigen und nicht zweckmäßig einsetzen, da sie es für ihre Parteigenossen missbrauchen anstatt für die gesellschaftliche Entwicklung und Integration der kroatischen Diaspora in Deutschland.

Dieser Kampf ist noch nicht ausgefochten worden obwohl sich die rot-faschistischen Genossen um Joca Juratović und den gemein listigen Ranko Vilović einbilden sie wären noch immer die unangefochtene  Parteinomenklatura.

Herr Kostić konnte vor einigen Monaten mit seiner Klage richterlichen Sieg davon tragen, aber die Rotfaschisten gaben ihm bis jetzt kein Signal sich der richterlichen Anordnung zu beugen, ihr Verhalten gleicht einer gemeinen Zecke!

Zu was die fähig sind sah man neulich bei EM in Frankreich wie zuletzt beim Fußballspiel der CRO Mannschaft in Saint Etienne gegen Tschechei als sie die brennenden Fackel und große Feuerwerkkörper auf Spielfeld warfen, auf Tribünen mit ruhigen kroatischen Fans große Schlägerei anzettelten und in 86 Minute den vorübergehenden Spielabbruch erzwangen, eigene bis dato in Führung mit 2:1 erfolgreiche Fußballmannschaft an den Rand der Niederlage und Hinauswurfs brachten, dieser Hass auf alles was erfolgreiches Kroatien darstellt genau wie jenes tolle Lied von Marko Perković Thompson: Lijepa li si! /Du bist so schön/ es bei FIFA und UEFA als chauvinistisch und beleidigend anschwärzten, ihr Verbot erzwingen versuchten und  wollten was nur an jene über siebzig Jahre alte rot-faschistische Paranoia grenzt, das im Lande durch dies Chaoten und primitiven Faulenzer geschürt wurde, die  es offenkundig nur in Kroatien gibt, so konnte sogar ein Serbe  aus Belgrad nicht begreifen und verstehen und es wie folgt ausdrückte, ein gewisser "komandant 1001" auf Portal von "Kurir" um 19:01h 18. Juni 2016 aus Belgrad: "Ovo meni nije jasno, kako i zašto, bilo koji navijači iz HR mogu da uništavaju svoju reprezentaciju? Neverovatno!!" / Das ist mir nicht klar, wie und warum irgendwelche Zuschauer aus Kroatien ihre Nationalmannschaft zerstören? Unglaublich!!          

Natürlich das kann niemand verstehen, Oliver Kahn als Torwartlegende Deutschlands aus München auch nicht, genau wie dieser korrekte und der ehrliche Serbe aus Belgrad auch nicht, das können offenkundig nur Zuroff und seine Kameraden um Joca Juratović, Aleksandar Vučić, Zoka NUlanović verstehen, die es organisierten deshalb gaben sie alle bezüglich der Krawalle kein Statement, seltsam und auffällig, ansonsten sind sie schnell mit der Zunge zur Stelle wie die Ratte in Kloake! Das müsste inzwischen sowohl die ARTE wie auch die ARD als auch eine ZDF wissen, insbesondere Herr Krause und Frau Julia Theres – Held, wenn sich schon jene Kurtisane Ingrid Deltenre dämlich genau wie ihre Artgenossin aus Kanada Kim Kampbell mit Alain Finkielkraut anstellt!

Diese Eigenschaft des "Unterjubelns" hat zu Recht jener charaktervolle Montenegriner, Dr. Sekula Drljević schon lange zuvor erkannt und zitierte es in seinem tollem Buch: Balkanski sukobi 1905 – 1941 / Balkankonflikte 1905 – 1941 wo er schreibt:

Kein Volk der Welt kann einem etwas so unterjubeln wie die Serben das können!  

In der Kürze unserer kurzen Freundschaft infolge seines zu frühen Todes bestätigte mir das auch kurz vor seinem Tode mein Freund Hans Peter Rullmann, jene journalistische Koryphäe aus Hamburg die es heute kaum mehr gibt und die euch allen ein Muss bei der Suche nach der Wahrheit als Orientierungsleuchtturm dienen müsste anstatt weiterhin den ungeprüften und über siebzig Jahre alten rot-faschistischen Schmarn und die großen Lügen eines Slavko Goldsteins und seines Sohnes Ivo quer Welt auszustrahlen, mein lieber Herr Krause, sie haben mich auf der ganzen Linie enttäuscht da ich Sie noch aus den jungen Tagen kenne, genau wie Ihre liebe und überaus korrekte Journalistin, Frau Mutter auch sehr schätzte!

Nun scheint es so als würde die europäische und die deutsche Unverfrorenheit grenzenlos sein und deshalb war es möglich jenem listigen Verbrecher der in Belgrad mit seinem Parteifreund Zoran Đinđić im Spätsommer auf vorbeifahrende JNA Panzer die roten Rosen und Nelken warf die auf eingekesselte kroatische Herostadt Vukovar hinsteuerten, jene Boris Tadić der nicht die Tapferkeit besaß um das zu tun und zu sagen was ein Admiral der JNA, Dr. Vladimir Barović tat, der sagte damals großes und menschliches: Ich werde es als kommandierender hier nicht erlauben die Städte der unschuldigen Menschen und Menschenleben zu zerstören – als er das nicht verhindern konnte, wählte er den Freitod im Herbst 1991 – nur das und so viel Charakter und Ehre werden wir weder bei einem Boris Tadić noch seinem besten Freund jenem UDBA General Ivo Josipović vorfinden, die von Europa der Scheindemokraten vor nicht ganz vier Jahren jenen tollen Preis, Medaille für Toleranz und Frieden im Oktober 2012 in Brüssel ausgehändigt bekamen, die wollte man nicht aber einem Prof. Dr. Bogdan Bogdanović oder Dr. Franjo Tuđman und seiner HV, angeführt von den glorreichen kroatischen Generälen Ante Gotovina und Mladen Markač verleihen, die mit der OLUJA95 das blutverschmiertes Gesicht des scheinheiligen Europa durch das großserbische Verbrechen SREBRENICA95 in Bihać gänzlich rettete und vor dem wiederholten Genozid in BiH bei über 200.000 eingekesselten tapfer bewahrte!

Diese EU Heuchelei und Gemeinheit lässt uns leichter verstehen warum Brexit möglich wurde, der letztendlich für die Engländer zum Schuss nach hinten landen wird, weil Europa in dieser globalen Welt nur gemeinsam bestehen kann um ihre Werte zu verteidigen, nur diese Gemeinsamkeit muss auf der Wahrheit und Korrektheit ihr Fundament postieren und nicht auf der Basis des politischen Klüngels und des Bedarfs der Mächtigen häufig an der Grenze des gemeinen Verbrechens und tief in der Lüge verstrickt, der Fall der Kroaten und die große Tragödie ihrer Generäle Gotovina und Markač, genau wie jenen sechs um General Slobodan Praljak, die als Geiseln der EU und NATO Versager - Politik auf Balkan die besten Jahre ihres Lebens unschuldig in Den Haager Zellen schmoren damit man sich bei großserbischen Kriegsverbrecher Regierung und Präsidenten Liebkind macht alles genau identisch mit dem Fall jenes gemeinen und geistig umnachteten Bischof von Rom, da wird seine eigene Dummheit auch noch mit drei solchen Karlspreisen nicht übertüncht, im Gegenteil, jene charakterlosen Verleiher in Aachen  umso mehr blamiert – sapienti sat!

Er hat selbst coram publico gesagt und zugegeben und das ist entscheiden, das er über die Größe des Märtyrer Stepinac noch von seinem Vater erfuhr, wozu dann jene gemischte Kommission mit den großserbischen Verbrecher der SPC mit dem Verbrecher Irinej an der Spitze?

Wenn die Dummheit schreien könnte würde sie nie aufhören, damit ist auch Brexit erklärt worden und EU muss den Weg der Ehrlichkeit gehen, zu anderen und zu sich selbst, falls sie nicht noch tiefer fallen, gänzlich untergehen will, das gilt auch für Sie Herr Krause und Ihre Kollegin Julia Theres – Held genauso, zu recht singt der große kroatische Kultsänger Marko Perković Thompson, Die Wahrheit ist ein tiefes Wasser der von den kroatischen und internationalen Rotfaschisten gnadenlos verteufelt wird ohne einen einzigen Beweis für ihre Verleumdungen zu liefern von denen sich nicht ein einziger, ob das jetzt ein Analphabet Wolfgang Oschlies, Prof. Dr. Alojzije Ivanišević, Norbert Mappes-Niediek, Marica Bodrožić, Kathrin Jurkat, Danijel Majić, Peter Gorenflos, Jerko Bakotin, Peter Glotz und viele mehr, nie die Frage gestellt haben, wieso ist es möglich, das so einer im Bundestag sitzt als SPD Abgeordneter namens Joca Juratović wobei seit seinem Ankommen nach Deutschland 1974 bis zum Fall der Berliner Mauer im November 1989 wurden 23 unschuldigen Mitbürger der Deutschen gekillt wie die Hasen in Parks oder auf Straßen, mehr als die Hälfte aller der von UDBA Killer in Deutschland umgebrachten und der predigt den Top-Ten Verbrecher aller Zeiten der Menschheit TITO quer Deutschland und im ehemaligen Jugoslawien, trotz der 2006 glorreich verabschiedeten Konvention 1481; ihm werden die besten Sendezeiten in Deutschland und dort reserviert, er wird von allen oben aufgeführten hofiert wie ein Star, dabei ist er mild ausgedrückt der listige Totengräber der Demokratie und ein Karzinom jeder wahren demokratischen Gesellschaft schlecht hin, da hilft ihm auch sein keep smiling Gesicht nicht das zu verstecken, kaschieren!

Nur das stört weder einen Sigmar Gabriel und seinen Adlatus Martin Schulz im EU Parlament noch weniger genau wie seinen EU Präsidenten Juncker der den Lex-Perković Co-Architekten Neven Mimica als Kommissar in seiner Regierungsmannschaft hält und jemand will sich noch dann über Brexit und grenzenloses Chaos in Brüssel schlecht hin wundern?      

Dieses so schäbige und das unwürdige Verhalten bestätigt letztendlich die noch immer gültigen Gedanken des alten großen chinesischen Denkers Konfuzius:

Lernen ohne zu denken ist vergebene Mühe, Denken, ohne etwas gelernt zu haben, ist unheilvoll!

http://www.diaphania.de/veranstaltungen/josip-broz-tito/index.html
Gunar Heinsohn:Lexikon der Velkörmorde
Curtois Stephane: Schwarzbuch des Kommunismus

Getöteten Kroaten und Kosovaren alles anständigen und friedlichen Mitbürger Deutschlands brutal und grausam hingerichtet durch UDBA Killer angeführt und gesteuert von ihren UDBA - Oberst Joca YUratović seit seinem Ankommen in Deutschland im Jahr 1974 bis zum Fall der Berliner Mauer 1989 und das unterstützen Sie und Ihresgleichen solchen Verbrecher mit ihren sinnlosen und dummen Stellungnahmen vor der Presse weiterhin den naiven Zuschauer hinters Licht zu führen, nach Hinterbliebenen der Opfer haben Sie nicht einmal gefragt, Herr Krause mit Ihrer ZDF Kollegin Julia Theres-Held, genau wie jene internationalen und kroatischen Rotfaschisten unter dem scheinheiligen Namen AntiFaschisten, die Sie so naiv verteidigen mit Ihren unkorrekten Sendungen,  perverser geht es nicht mehr!

1974, Mato Jozak; 1975 Ivica Milošević, Nikola Penava und Ilija Vujičić; 1977 Ivan Vučić; 1979 Jozo Miloš; 1980 Nikola Miličević und Mirko Desker; 1981 Mladen Jurišić, Ivo Furlić, Petar Bilandžić, Antun Kostić und Stjepan Mesek; 1982 Jusuf i Bordosch Gervalla, Zeka Kadri; 1983 Đuro Zagajski, Milan Župan, Franjo Mikulić und Stjepan Đureković; 1984 Slavko Logarić; 1987 Ivan Hlevnjak; 1989 Ante Đapić

Mein Gott, Herr Krause und Frau Julia Theres – Held, haben sie sich nie darüber Gedanken gemacht, dass in Russland die deutschen Jugendlichen und anderen Helfer mit ihren russischen Altersgenossen die Friedhöfe der SS-und Wehrmachtssoldaten betreuen, die womöglich ihre Verwandten töteten und das seit über vierzig Jahren, wie ist das möglich und in Kroatien nicht und normal? Haben Sie sich einmal die Frage gestellt warum nicht mal die Montenegriner mit ihrem "Brudervolk" Serben in einem Staat zusammenleben wollten? Hier ist das nicht möglich beim eigenen Volk, den Kroaten, wer spielt hier die falsche Geige Herr Krause? Ganz bestimmt nicht ein MPT oder Dr. Zlatko Hasanbegović, sondern vielfach jene die bis jetzt nur ihre Lügen listig verkauften und das über 70 Jahre lang und davon bombastisch lebten, inzwischen diese denen minuziös nachgewiesen wurde und jetzt bricht ihr Lügenkartenhaus gänzlich zusammen, alles jene unter der Maske AntiFaschismus  maskierten  ideologischen Verbrecher, die Sie mit Ihrer Naivität oder Perfidität verteidigen und als „Opfer“ ansehen und im Fernsehen zeigen, dabei sind das schlimmsten  Rotfaschisten die sich kaum von einem Kim aus Nordkorea unterscheiden, die wegen dem ihren ideologischen Hass sogar die Toten verschachert in diversen entdecken und unentdeckten Gruben verteufeln und selbst sind maskierten Bestien die heute Show - Prozesse gegen einen Roman Leljak i Laibach führen, unschuldigen Menschen wie Branko Kakarić oder Ivan Pranklin in Tollhäuser stecken und alles Leute vom Typ eines Joca YUratović, Ivo YUsipović, Zorangutan Milanović alias NUlanović, Žarko und Nenad NApuhovski, Aleksandar Vučić, Milorad Pupovac, Svetozar Livada, das muss klar und deutlich hier gesagt werden, alles dank Unterstützung eines Kurz, Johannes Hahn, Juncker, Martin Schulz, Ingrid Deltenre, Sepp Blatter und seiner FIFA, Alain Finkielkraut, Wolfgang Oschlies, Paddy Ashdown, Carl Bildt, Javier Solana, Peter Handke, Norbert Mappes-Niediek, E. Zuroff und vielen anderen, nicht zuletzt jetzt auch Ihnen und vielen Scheindemokraten im Deutschen Bundestag mit der Demonstration des politischen Druckes auf die Regierung und das Volk Kroatiens, was schlicht und einfach ein Nonsens der Sonderklasse in der menschlichen Geschichte und Blamage pur für die EU – Kommission darstellt, die jetzige politische Krise Kroatiens ist das Produkt der Caligulas, groß und klein, jene Vasallen Politik zu produzieren die eure Egos befriedigt und Allgemeinwohl der Völker nur zu Lippenbekenntnissen vor den Wahlen erscheinen lässt und Brexit als logische Folge bekam, dabei ist dem kein Ende abzusehen!

Herr Krause, sich öffentlich nicht vor solcher "großartigen" fein maskierten und hinterlistigen Verbrecher wie ein Slavko und Ivo Goldstein, Danijel Ivin, Alfi Kabiljo, Ognjen Kraus, Joca Juratović, der heute nach dem geprüften Kenntnisstand den Verbrechermarschall TITO  in den Himmel lobt und EU-Konvention 1481 aus dem Jahr 2006 so eindeutig missachtet und öffentlich bepinkelt, ist erneutes Verbrechen an allen jenen unzähligen kroatischen und anderen Opfer bezüglich Ihrer demagogischen Kritik an Kroatien und der kroatischen Regierung vor einigen Wochen in der Sendung statt sich zu distanzieren, somit haben Sie sich sofort eingereiht zu jenen politischen Scheindemokraten die es in Berlin und in EU offensichtlich s zuhauf gibt und Sie wollen offenkundig hier keine Ausnahme darstellen – nun, Sie haben mich zutiefst enttäuscht, da ich bis dato der festen Überzeugung war, ich bildete mir sogar ein, Sie wären eine moralische Koryphäe und politisch erwachsener Mann als großer deutscher Journalist, dabei sind Sie und Ihre Kollegin Julia Theres – Held die banalen armen devoten Versager und gemeinen Verräter der Demokratie schlecht hin - errare humanum est!

Dieses so schäbige und das unwürdige Verhalten bestätigen letztendlich die noch immer gültigen Gedanken des alten großartigen chinesischen Denkers Konfuzius:
           Lernen ohne zu denken ist vergebene Mühe, Denken, ohne etwas gelernt zu haben, ist unheilvoll!

Lieber Herr Krause und liebe Frau Theres - Held, meine Damen und Herren, eine alte chinesische Weisheit sagt uns zu recht: Es gibt nur zwei gute Menschen – der eine ist gestorben und der andere noch nicht geboren.

Ich fürchte bei solcher Politik, die zur Zeit Europa insbesondere in Brüssel, Wien, Vatikan, Aachen, Stockholm, Den Haag und nicht zuletzt jetzt auch in Berlin getrieben wird, wird sobald auch nicht wieder einer geboren werden und das ist gänzlich all euren Versagen zu verdanken was für die EU der tödliche Stoß in die Brust sein wird falls Ihr nicht den Weg der Verlogenheit und Heuchelei verlässt und zum Weg der Wahrheit zurückkehrt, findet, sogar wenn diese so grausam ist, und das ist Ihre Pflicht jenen jungen Generationen Europas, ideologischen Kämpfe hatten in Vergangenheit Europa nur die Kriege gebracht!

Sine ira et studio,
carlo
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #3 : Lipanj 29, 2016, 22:07:54 »


Sehr geehrter Herr Krause,

ich habe Sie immer für einen sehr korrekten Journalisten gehalten, aber nach dem was Sie und Ihre Anstalt in die Welt ausstrahlten über Kroatien und seinem "Faschismus" bin ich konsterniert, das man sich einfach zum Sprachrohr der gemeinsten Verbrecher degradieren lässt, zumal in München seit 17. Oktober 2014 gegen die höchsten Vertreter dieser Verbrecher unter Vorsitz Dr. Dauster der größte Prozess gegen UDBA obersten Killer Perković & Mustač im Gange ist.

Dennoch, oder gerade  deshalb man lässt sich von diesen Verbrecher wie ein Ochse vorführen, gnadenlos und ohne ein wenig Scham und Respekt vor all jenen Opfer die in unserem Vaterland grausam ermordet wurden durch die Killerhand dieser Verbrecher und Rotfaschisten und keiner fragt sich was ist mit den Angehörigen dieser Opfer geschehen und welche Ängste sie noch heute ausstehen mögen?

Statt dessen man sorgt sich um Verbrecher und ihre Poltronen die über 70 Jahre fast nur ihre Lügen der naiven Welt verkauften und es weiterhin wollen, jene unmoralischen Personen die wie Parasiten von angeblichen AntiFaschismus leben und jetzt sind sie durch die ausgegrabene Wahrheit als große Lügner entlarvt worden somit alle ihre Lügenkartenhäuser in großer Einsturzgefahr!

Als überzeugter Demokrat schäme ich mich für mein Deutschland in dem scheinbar so viele Scheindemokraten hausen zu denen Sie, Herr Krause auch hingehören!

Ich erwarte von Ihnen und Ihren Kollegen eine baldige Entschuldigung - Sendung, damit Sie und alle betrogenen Zuschauer zur Erkenntnis kommen das die Lüge die Wahrheit nie besiegen kann und wird!  

Sine ira et studio,

carlo        
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #4 : Lipanj 30, 2016, 09:36:12 »


Dr. Thomas Bellut, intendant
Dr. Peter Frey, glavni urednik
Dr. Norbert Himmler, ravnatelj programa

Hoće li Druga njemačka televizija ZDF uskoro pokrenuti hajku protiv dimnjačara?


Štovani dame i gospodo,

s nevjericom sam pregledao Vaš prilog o Hrvatskoj u emisiji "Danas u Europi" od 03.06.2016:

http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/2754754/heute-in-Europa-vom-03.06.2016#/beitrag/video/2754754/heute-in-Europa-vom-03.06.2016

To što je Vaša urednica Eva Schiller spremila u tih 125 sekundi, ostavlja istodobno jak dojam i osjećaj srama. Radi se o gruboj krivotvorini, koja se otkriva tek nakon višestrukog preslušavanja i upita kod Prof. Dr. Renata Matića, jednoga od Vaših sugovornika.

Njemu je Vaša urednica smjestila u usta izjavu o "obje stranke na vlasti". Veliki promašaj, jer je u Hrvatskoj između siječnja i lipnja 2016. vladala koalicija od deset stranaka (HDZ, Most, Milan Bandić 365, HSS, HSP AS, HČSP, Hrast, HDZ, HSLS, BUZ). To bi sveučilišni profesor sociologije naravno bio rekao.

Na moj upit prof. Matić je u svojemu mailu od 27.6. 22:44 istina potvrdio, da je Vašemu timu dao intervju od 50 minuta, ali je odlučno opovrgnuo izjavu u Vašem prilogu da stranke na vlasti podgrijavaju mržnju. Tekst njegova maila u originalu i prijevodu nalazi se u privitku.

Postupak Vaših suradnika je tim nerazumljiviji, jer je Matić dragovoljac Domovinskog rata 1991-95 i kao takav vrlo zauzet za ugled svoje zemlje u inozemstvu. Tko mu takve izjave stavlja u usta, istodobno ga pokušava prikazati kao takorekuć izdajnika u očima hrvatskih iseljenika u Njemačkoj!

Isto tako zabrinjavajuća je Vaša bespoštedna kritika ministra kulture Hasanbegovića. Kao potomak muslimanske obitelji, koju su komunisti posebno teško progonili, već od svojih studentskih dana zauzimao se za otkrivanje komunističkih zločina, pa je zato osnovao i vodio udrugu. Nakon preuzimanja Ministarstva kulture smjesta je ukinuo protuzakonito financiranje neokomunističkih medija poput portala forum kojeg su Vaši suradnici tako nekritički hvalili. O financiranju ovih medija odlučivalo je povjerenstvo, u kojem su (Vi to sigurno pogađate!) posve slučajno sjedili vlasnici tih istih medija!

Ta je odluka pak izazvala najgoru hajku protiv ministra Hasanbegovića. Nije bilo granice niti za najapsurdnije optužbe: tako su ga optužili da je za vrijeme Domovinskog rata 1991 – 95 bio snimljen s "ustaškom kapom". Doista je bilo fotografija studenta Hasanbegovića s kapom 9. bojne HOS-a, elitne postrojbe Hrvatske vojske, pripadnici koje su postali čuveni po svojoj posebnoj hrabrosti i velikim dankom u krvi. Kapa izgleda kao dimnjačarska kapa, ukrašena znakom Hrvatske vojske. "Ustaška" je na njoj bila crna boja!

Budući da su Vaši suradnici nekritički preuzeli tu nerazumnu kritiku protiv Hasanbegovića, intimno se nadam da Druga njemačka televizija ZDF uskoro ne će pokrenuti hajku protiv dimnjačara, jer svi oni nose "ustaške" kape! Potpuno javno! Pače na krovovima!

Da bi Vašoj zaštiti kvalitete dao uputu za rad, uzeo sam si slobodu da netočne navode u fonogramu Vašeg priloga označim crvenom bojom: 134 od 291 riječi. Na tome Vam zbilja ne mogu čestitati!

Kao gledatelj sam ogorčen i mogu si zamisliti što osjeća prof. Matić. Da bi se spriječila daljnja šteta smjesta ću mu savjetovati da nadležnom Državnom odvjetništvu prijavi uredništvo koje je odgovorno za ovaj sramni uradak, koji se ne može objasniti samom glupošću.

Zaključno bih želio izraziti svoje nerazumijevanje Vašom netrpeljivošću prema Mađarskoj. Vaši su suradnici izgleda zaboravili kako su se velikodušno Mađari ponašali za vrijeme pada Njemačke DR i rata u Hrvatskoj. Ovaj velikodušni narod izabrao je svoju vlast i Vi biste trebali tu odluku primiti na znanje s poštovanjem umjesto da ju prikazujete kao negativni primjer.

Sa štovanjem

Dr. Josip Stjepandić
Oleanderweg 25
64625 Bensheim

________________

Will ZDF demnächst eine Hetzjagd auf Schornsteinfeger einleiten?


Sehr geehrte Damen und Herren,

mit Entsetzen habe ich Ihren Beitrag über Kroatien in der Sendung "heute in Europa" vom 03.06.2016 verfolgt:

http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/2754754/heute-in-Europa-vom-03.06.2016#/beitrag/video/2754754/heute-in-Europa-vom-03.06.2016

Was Ihre Redakteurin Eva Schiller in diese 125 Sekunden hineingepackt hat, ist beeindruckend und beschämend zugleich. Es handelt sich hier um eine grobe Fälschung, die erst nach dem mehrmaligen Abhören und der Nachfrage bei Prof. Dr. Renato Matić, einem Ihrer Gesprächspartner, offenkundig wurde.

Ihm hat Ihre Redakteurin eine Aussage über die "beiden Parteien an der Macht" in den Mund gelegt. Weit gefehlt, denn Kroatien wurde von Januar bis Juni 2016 von einer Zehnparteienkoalition (HDZ, Most, Milan Bandić 365, HSS, HSP AS, HČSP, Hrast, HDZ, HSLS, BUZ) regiert. Das hätte ein Universitätsprofessor für Soziologie natürlich gesagt.

Auf meine Anfrage hin bestätigte Prof. Matić in seiner Mail vom 27.6. 22:44 zwar, dass er ein Interview in Dauer von 50 Minuten Ihrem Team gegeben hatte, bestritt aber entschieden die Aussage in Ihrem Bericht, wonach die Parteien an der Macht den Hass schüren. Den Wortlaut seiner Mail im Original und Übersetzung finden Sie im Anhang.

Das Vorgehen Ihrer Mitarbeiter ist umso unverständlicher, als Matić ein ehemaliger Freiwilliger aus dem Vaterlandskrieg 1991 – 95 und als solcher um das Ansehen seines Landes im Ausland sehr bedacht ist. Ihm solche Aussagen in den Mund zu legen, bedeutet zugleich, ihn als quasi Verräter in den Augen der Exilkroaten in Deutschland darzustellen!

Ebenso bedenklich ist Ihre vernichtende Kritik am Kultusminister Hasanbegović. Als Sprössling einer muslimischen Familie, die von Kommunisten besonders hart verfolgt wurde, hat er sich seit seiner Studentenzeit um Aufklärung kommunistischer Verbrechen bemüht, wozu er einen Verein gründete und leitete. Nach der Übernahme des Kultusministeriums hat er kurzerhand die rechtswidrige Finanzierung neokommunistischer Medien aufgehoben, wie das von Ihren Mitarbeitern hoch gelobte Portal Forum. Über die Finanzierung dieser Medien hatte nämlich ein Ausschuss zu entscheiden, in dem (sie ahnen bereits!) rein zufälligerweise die Inhaber dieser Medien saßen!

Diese Entscheidung hat dem Minister Hasanbegović die übelste Hetze beschert. Auch vor den absurdesten Vorwürfen gab es keinen Halt: so wurde er beschuldigt, während des Vaterlandskrieges 1991 – 95 mit einer "faschistischen Mütze" belichtet worden sein. In der Tat gibt es Fotos vom Studenten Hasanbegović mit der Mütze der 9. Kompanie des HOS, der Eliteeinheit der kroatischen Armee, deren Soldaten durch besondere Tapferkeit und hohen Blutzoll berühmt wurden. Die Mütze sieht wie eine Schornsteinfegermütze aus, geschmückt mit dem Abzeichen der kroatischen Armee. "Faschistisch" ist da die schwarze Farbe!

Da Ihre Mitarbeiter diese törichte Kritik an Hasanbegović kritiklos übernommen haben, darf ich insgeheim hoffen, dass ZDF demnächst keine Hetzjagd auf Schornsteinfeger einleiten wird, denn sie alle tragen "faschistische" Mützen! Sogar öffentlich auf den Dächern!

Um Ihrer Qualitätssicherung einen Hinweis zu geben, habe ich mir erlaubt, die nicht zutreffenden Aussagen im Wortlaut des Beitrages farblich zu markieren:  134 von 291 Worte. Dazu kann man wahrlich nicht gratulieren!

Als Zuschauer bin ich empört und kann nachempfinden, was Prof. Matić fühlt. Zur Abwendung weiterer Schäden werde ich ihm dringend raten, die für diesen schändlichen Beitrag verantwortlichen Redaktion bei der zuständigen Staatsanwaltschaft anzuzeigen, denn durch Torheit alleine lässt er sich nicht erklären.

Abschließend möchte ich auch mein Unverständnis für Ihre Ressentiments gegen Ungarn zum Ausdruck bringen. Ihre Mitarbeiter scheinen vergessen zu haben, wie großartig sich die Ungarn während des Falles der DDR und des Krieges in Kroatien verhalten haben. Dieses großartige Volk hat seine Regierung gewählt und Sie sollten diese Entscheidung mit Respekt zur Kenntnis nehmen statt als Negativbeispiel darstellen.

Mit freundlichen Grüßen

Dr. Josip Stjepandić
Oleanderweg 25
64625 Bensheim

________________

Mail od prof. Renata Matića, 27.06.2016 22:44

Poštovani g. Stjepandić,

Čini mi se da je autor priloga pre, preslobodno interpretirao ono što sam govorio više od 50 min. Posebno ako se u obzir uzme kontekst u kojemu više puta naglašavam kako se Hrvatska što se političkog ekstremizma tiče, nalazi i nešto ispod EU prosjeka (rezultati istraživanja provedenih na području EU u zadnje 4 god.). Točno je da sam rekao da je rječnik dvojice čelnika dvije najveće stranke kojega smo slušali u predizbornoj kampanji često prelazio granice govora mržnje. I također sam rekao (o tome govorim godinama) da u logici odnosa prema političkoj odgovornosti, naši politički akteri nisu značajno prevladali totalitarnu logiku iz preddemokratskog razdoblja. U svakom slučaju, ništa tako dramatično kako je prema Vašim riječima u prilogu ispalo. Nažalost, ne govorim Njemački da bih sad mogao pogledati prilog i uvjeriti se koliko su me (ne)točno interpretirali, ali ako je to naglasak izvučen iz 50 ak min., moram reći da ne izgleda previše profesionalno, štoviše, prema onome što ste Vi napisali, i dosta tendeciozno.
Srdačno Vas pozdravljam!

Sehr geehrter Herr Stjepandić,

Es sieht so aus, als hätte der Autor des Beitrages sehr, sehr frei interpretiert, was ich länger als 50 Minuten lang erzählt hatte. Insbesondere wenn man den Kontext berücksichtigt, in dem ich mehrmals betone, dass sich Kroatien hinsichtlich des politischen Extremismus unterhalt dem EU-Durchschnitt befindet (Ergebnisse der Untersuchung in der EU in den letzten 4 Jahren). Es ist richtig, dass die Wortwahl der Vorsitzenden beider größten Parteien, den wir im Wahlkampf hörten, oft die Grenze zur Hassrede überschritten hatte. Ebenfalls habe ich gesagt (was ich seit Jahren erzähle), dass unsere politischen Akteure in der Logik des Verhältnisses zur politischen Verantwortung die totalitäre Logik aus der vordemokratischen Zeit nicht wesentlich überschritten hatten. Auf alle Fälle nichts so Dramatisches wie es im Beitrag dargestellt wurde, wie Sie überliefern. Leide spreche ich kein Deutsch, dass ich mir den Beitrag ansehen könnte und persönlich davon überzeugen, wie sehr (un)genau ich interpretiert wurde. Aber wenn dies der Akzent aus 50 Minuten ist, dann muss ich sagen, dass dies nicht übermäßig professionell klingt, vielmehr tendenziös, wenn ich Ihrer Überlieferung glaube.
Mit freundlichen Grüßen

________________________

Protokol:
Moderation

Während Großbritannien droht rauszurutschen aus der EU, rutschen immer mehr Länder in der EU nach rechts. Neuestes Beispiel dabei Kroatien. Unter der konservativen Regierung würde das Land soweit an den rechten Rand drücken, das viele schon Vergleiche mit Ungarn ziehen.

Eva Schiller über die neuen Zeiten in Kroatien.

Beitrag:
Es sind Szenen wie diese, die immer häufiger werden in Kroatien. Eine Gruppe rechter Gedenker des Gründers des kroatischen Nationalismus, immer wieder junge Kroaten identifizieren sich mit den Volkshelden der Vergangenheit, haben ihren Glauben an der EU verloren.

Frano Cirko: "Wir Rechten müssen die Herrschaft in Europa übernehmen, denn westliche Gesellschaften werden zusammenbrechen. Das sieht man ja schon anhand der Flüchtlingskrise."

Der Frust in Kroatien ist groß, das Land stark verschuldet, die Jugendarbeitslosigkeit hoch und die national-konservative Regierung, die seit Januar im Amt ist, heizt die nationalistische Stimmung an, statt auf Reformen zu setzen.

Renato Matic (9:27): "Die beiden Parteien an der Macht tun wirklich Alles, um den Hass zu schüren und zwar gegen alle, die anders denken. Unsere Demokratisierung ist einfach stehen geblieben. Plötzlich regieren wieder totalitäre Gedanken."

Besonders umstritten ist der Kultusminister Hasanbegović. Er verharmlost faschistische Verbrechen, fördert den Veteranenkult, kürzt die Förderung für unliebsame Kulturprojekte und unabhängige Medien.

Das Nachrichtenportal Forum hat mehrmals Journalistenpreise gewonnen. Jetzt wurden die ohnehin bescheidenen Mittel einfach gestrichen
.

Begründung: keine.

Goran Borkovic: "Unsere Regierung ruft dauernd zur Einheit des kroatischen Volks auf, aber das wahre Ziel der Einheit ist, dass wir alle gleich denken sollen. Wie unser Vize-Premier sagte: Jeder soll denken, was er will, aber nur in seinen vier Wänden – nicht öffentlich."

Die Regierung war nicht zu einem Interview bereit. Mit ausländischen Medien spricht man nicht gerne. Das können wir schon aus Ungarn. Mit Kroatien driftet nun ein weiteres osteuropäisches Land nach rechts.
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #5 : Srpanj 03, 2016, 15:43:36 »


Pogled iz iseljeništva
Neki stranci ne bi se smjeli miješati u hrvatsku unutarnju politikuOd onoga časa kad jer izborni gubitnik Zoran Milanović opisao pobjedničku vladu Domoljubne koalicije i Mosta kao "proustašku i kriminalnu" počelo je podzemno organiziranje antihrvatskih demonstracija i širenje istovrsne promidžbe u tuzemstvu i inozemstvu. Najavio je da će u Hrvatskom saboru Vladi "prirediti pakao", a to se onda počelo sve više ostvarivati i u ostaloj javnosti. Oslanjajući se na svoju parolu "ili mi ili oni", Milanović je navijestio politički "građanski rat" svojim protivnicima koji je zasada kulminirao u padu vlade, za što snosi veliku krivnju i Most jer je upao u SDP-sku zamku o traženju opoziva predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka koji je na kraju ove hajke morao dati ostavku. U svemu ovome je najopasnije da se se u tu kampanju uključili i neki hrvatski Židovi i njihovi sunarodnjaci u inozemstvu.

Stvari su otišle toliko daleko da su njemačka poluslužbena RTV postaja "Deutsche Welle", moćni Zapadnonjemački radio WDR i utjecajni "Frankfurter Allgemiene Zeitung" objavili TV reportažu sa stravičnim naslovom "Hrvatska: židovsko stanovništvo zahvatio je strah". Autori toga uratka Paul Tutsek i Annabelle Lutz uzeli su kao glavnog svjedoka za tu tvrdnju Slavka Goldsteina koji je s njima posjetio Jasenovac, dok su oni kasnije bili na prosvjedu protiv sramotnoga imena "Trg maršala Tita" u Zagrebu, povezujući ta dva događaja i mjesta na neobičan način, naime nastojeći dokazati kako u Hrvatskoj vlada fašizam i antisemitizam tako da se njezini Židovi moraju bojati za opstanak. Tužno je bilo vidjeti Goldsteina kako se vuče s nevidljivim njemačkim novinarima drvenom stazom do Kamenoga cvijeta u Jasenovcu i priča svoju verziju tog strašnoga mjesta. Njegov brat Danijel Ivin "zaslužan" je za odbijanje Sabora da bude pokrovitelj komemoracija na Bleiburgu. U intervjuu španjolskom dnevniku "El Pais" na pitanje kako da ga se oslovi "hrvatskim ili jugoslavenskim piscem" Goldstein odgovara ‘Diga usted yugoslavo’, nazovite me Jugoslavenom!

U knjizi "Priča o dva naroda" navodi kako se jedna velika zemlja u Europi, Jugoslavija, "raspala na manje od sedam beznačajnih državica". Protiv jedne takve "beznačajne državice" Slavko Goldstein vodi već 25 godina propagandni rat prema onoj starozavetnoj "oko za oko, zub za zub". Pri tome se Goldstein ne susteže od neistina kad u ovoj reportažici o Jasenovcu tvrdi da je veliki dio njegove rodbine pogubljen u tom stratištu, dok mnogo veći autoritet u pitanju holokausta, izraelska institucija Yad Vashem, piše da su oni stradali u Srbiji koja je na "ovim prostorima" bila samopohvalno prva "Judenfrei", slobodna od Židova. Nalazeći se kraj popisa nastradalih u Jasenovcu Goldastein nije imao snage reći da je djelomično krivotvoren, što je dokazano na brojnim primjerima. I njegovi njemački subesjednici nisu bili na visini novinarske etike kad su u reportažu o "Goldsteinovom Jasenovcu" unijeli sekvenciju o prosvjedu na Trgu maršala Tita s izjavom Igora Vukića kako režim u NDH nije bio fašistički nego autoritatativan "kojim se u ratnim oklonostima nastojalo stvoriti i obraniti nacionalnu državu". To Vukić smatra pozitivnim, ali nije bilo jer je prosvjed doveden u kontekst s Jasenovcem, s optužbom da tu protestiraju samo nacionalisti koje se u zapadnoj političkoj terminologiji gotovo poistovjećuje s fašistima. Ni riječ nisu izgubili da je Josip Broz Tito bio jedan od deset najvećih zločinaca 20. stoljeća i da mu nije mjesto na hrvatskim trgovima i ulicama, kao i da nikad nije posjetio Jasenovac!

Dr. Hermann Proebst (Süddeutsche Zeitung) o Jasenovcu

Njemačka je javnost vrlo osjetljiva na pojave nijekanja holokausta i propagiranja neonacizma, pa tu svoju osjetljivost nerijetko projicira i na inozemstvo, premda nije uvijek upoznata s tada često neizbježivim povezanostima nenjemačkih nacionalizama s Hitlerovom Njemačkom. Slučaj Jasenovac bio je nazočan u njemačkom tisku i za vrijeme NDH, pa je tako glavni urednik "Deutsche Zeitunga in Kroatien" i izdavač časopisa "Neue Ordnung" dr. Hermann Proebst objavio u svome časopisu od 22. ožujka 1942. članak o posjetu tome, kako je napisao, "radnom logoru" iz kojega je vrijedno citirati ove rečenice:
          "Bilo bi glupo i frivolno tvrditi da je boravak u logoru razonoda. Napokon to i ne bi smjelo biti. Gubitak slobode nije stvar preko koje je lako proći. Ali uspostavljanje reda u asocijalnim snagama, koje su dugo u životu parazitirale, tako da ih se uvede u proces rada i preodgoja u koji se one uklapaju, ali i drže po strani novog socijalnog poretka državnoga naroda, predstavlja problem koji je moguće svladati samo trezvenom pravednošću i organizacijskom sposobnošću, no ne u potrazi za senzacionalističkim skandalima iza kojih se većinom skriva potisnuti sadizam ili površna sentimentalnost. Tko se zanima za užase imao je mogućnost posjećivati zatvore jugoslavenskoga kralja i tko je tako human mogao je osjećati samilost s najboljim Hrvatima u Lepoglavi ili Mitrovici, u Crnoj Gori i Makedoniji". Poznavatelji prilika u Kraljevini Jugoslaviji i NDH shvatit će na što je mislio dr. Probst kad je ovo pisao, a dotičnom vrsnom novinaru nije smetala njegova pronacistička prošlost da odmah poslije rata postane glavnim urednikom lijevo-liberalnog "Süddeutsche Zeitunga" u Münchenu koji odavno tako gadno piše o Hrvatima, valjda radi nečiste savjesti svojih bivših urednika.

Teško je kad se udruže zlonamjernost i neznanje

Upornošću neznalice i zlonamjernika, direktor Centra Simon Wiesenthal Efraim Zuroff, ponovno se javio zahtjevom da hrvatska vlada smjeni ministra kulture Zlatka Hasanbegovića i to, kako kaže, radi njegovih "proustaških stajališta". On tvrdi da se Hasanbegović više identificira s Bleiburgom nego Jasenovcem, kao da je to izmjerivo. Po njemu, danas u Hrvatskoj "režim koji je počinio genocid nad Srbima, Židovima i Romima nije osuđen na pravi način". I to govori čovjek koji u svojoj zemlji nije osudio teror nad Palestincima, ne baš nesličan teroru nad nekim drugim narodima u Drugom svjetskome ratu. Kako piše internetska platforma "Zeit.de" čak je i izraelski premijer Benjamin Netanjahu nazvao napade nekih svojih sunarodnjaka na nedužne Palestince - "židovskim terorizmom"! Znakovito je da izraelska vojska redovito diže u zrak kuće terorista i time kažnjava i njihovu jadnu rodbinu, isto ono što su radili talijanski i njemački okupatori za vrijeme NDH progoneći partizanske obitelji! Kad su njemački biskupi prije nekoliko godina posjetili pojas Gaze nazvali su ga "sličnim koncentracijskom logoru", ali su morali povući tu izjavu jer Nijemci drhte na svaku pa i najneopravdaniju zamjerku iz Jeruzalema.

U Sjedinjenim Američkim Državama djeluje tzv. Jewish Defense League – Židovska obrambena liga, koju je američki FBI u svome "Reportu o terorizmu 2000/1" nazvao "nasilnom, ekstremističkom židovskom organizacijom". Ona je počinila brojne terorističke napade diljem zapadnoga svijeta, pa eto prilike Zuroffu da se pozabavi time. Kad je Hasanbegović odgovorio Zuroffu da pomete pred vlastitim vratima, zamjerila mu je prof. Mirjana Kasapović u "Globusu", da to nije trebao reći jer se ne odnosi na "njegov slučaj", ali onda se možemo zapitati: zašto se Zuroff miješa u slučajeve koji se odnose na Hrvatsku, a ne na Izrael i Židove, u našoj zemlji u kojoj se i nošenje nekakve glupe ustaške kapice barem novčano kažnjava, dok se crvene zvijezde petokrake s jugoslavenskim zastavama potpuno ignoriraju, premda su pod tim simbolima izvršeni genocid i agresija na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu?

Novinarski i politikantski rat protiv Hrvatske

Nakon što je smrt prekinula antihrvatsku pisaniju njemačkog novinara Ulricha Schillera ("Deutschland und seinen Kroaten") i nakon što se njegov prijatelj u klevetanju Wolf Oschlies prebacio na makedonsku problematiku, štafetu antihrvatske propagande preuzeo je novinar iz Graza, Norbert Mappes-Niediek, ne prepuštajući ni jednu priliku za blaćenje hrvatskoga naroda preuzimanjem sramotnih laži svojih znanih i neznanih suflera i antihrvata iz Zagreba, ali o tome nešto kasnije. Zastupnik u Njemačkom Bundestagu, Josip Juratović, dobiva prostor u našim medijima da kritizira Hrvatsku s pozicije svojevrsnog njemačkoga gaulajtera, za koju smo mislili da je nestala propašću Trećega Reicha. Tako se Juratović protivio hrvatskom izražavanju uvjerenja u nevinost hrvatskih generala zatočenih u Haagu, a kad ih je tamošnji Tribunal proglasio potpuno neporočnima nije se ispričao hrvatskoj zajednici u Njemačkoj. U intervjuu "Globusu" (17.06.) tvrdi kako za ministra Hasanbegovića "u njemačkoj politici nikad ne bi bilo mjesta, bez obzira što je u pitanju prošlost". On je i protiv prosvjednih pisama pojedinih hrvatskih institucija u Njemačkoj, poslanih njemačkim publikacijama "Süddeutsche Zeitungu" i "Spiegelu" u svezi njihova pisanja koje su, po njemu, "malo pretjerano, ali ipak opravdano kritizirale hrvatsku politiku samozvane domoljubne koalicije..." dok su ta pisma "nanijela nesagledivu štetu ugledu Hrvatske, ali i velikoj većini Hrvata koji žive u Njemačkoj".


To uopće nije istina. Spomenute novine redovito citiraju sadašnju prokomunističku oporbu i njezine publicističke analitičare, uvijek iste tipove, a da ne pitaju drugu stranu, onu konzervativnu i vladinu, što je protivno osnovnim načelima objektivnoga novinarstva i toliko propagiranom Ausgenwogenheit – uravnoteženosti. A što se tiče karijera bivših nacista u Njemačkoj ili "njemačkih ustaša", to bi Juratoviću trebalo biti itekako poznato. Zar je zaboravio da je jedan bivši nacika, Kurt Georg Kiesinger, čak dogurao do saveznog kancelara, dok je na tisuće negdašnjih nacionalsocijalista bilo u inozemnoj špijunaži Bundesnachrichtendienstu, u vojsci Bundeswehru, visokoj politici, gospodarstvu, prosvjeti, kulturi itd. Zar i jedan nobelovac Günter Grass nije priznao da je bio SS-ovac?

Dopisnik osrednjih njemačkih novina za prostor bivše Jugoslavije Norbert Mappes-Niediek sa svojim niskim udarcima udara protiv svega što je hrvatsko. Budući da je interes zapadnih medija za Hrvatsku naglo opao od kad je ona ušla u Europsku Uniju, što je i rezultat mnogo većih turbulencija u ostalim bivšim komunističkim zemljama, velike novine koriste za izvješća i komentare o našoj državi uglavnom samo agencijske vijesti ili "svaštarske" novinare, pa tu ulogu dobro ispunjava spomenuti novinar iz Graza. Nema priloga u kojemu on ne napada konzervativnu stranu hrvatskog političkoga života. Pišući o "slučaju Hasanbegović" Mappes-Niediek govori kako se Hrvatska nalazi u "duhovnom građanskom ratu", premda su odgovarajuće prilike u Njemačkoj ili Francuskoj znatno oštrije. Tako je veliki njemački književnik Martin Walser jednom javno izjavio kako mu je dodijalo neprekidno gledati i slušati "medijske priloge o našoj (njemačkoj) sramoti" i da je spominjanje Auschwitza "batina s kojom se ušutkavaju neistomišljenici", što mu nije štetilo jer je jednostavno istina. Opisujući predizborne nastupe hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović (Badische Zeitung, 13. siječnja 2015.) Mappes-Niediek nije mogao mimoići zlobne primjedbe da upotrebljava "nacionalni kič ako joj koristi" i da ima "kao od željeza salivenu frizuru" (?). Naravno, podmeće joj trikove i blefiranje od početka njezine karijere. Vrhunac svoje antihrvatske propagande dostigao je Pappes-Niediek u svojoj knjizi "Kroatien, das Land hinter der Adriakulisse", Hrvatska, zemlja iza jadranske kulise, u kojoj Hrvatima osporava sve što ih čini posebnom nacijom. Za njega su Hrvati dosadna kopija Austrijanaca i Mađara; oni ne vole svoje more jer je zapravo talijansko; tvrdi da je Katolička Crkva u Hrvata mjerodavna za cijeli Balkan; za razlike između hrvatskoga i srpskoga piše da su slične onima između njemačkoga i "austrijskoga", a taj nije priznat kao poseban jezik; po njemu Vlatko Maček je za Hrvatsku postigao više nego svi ostali političari poslije njega, a trebao bi znati da Banovina Hrvatska uopće nije saživjela itd. No, time se demaskira kao jugonostalgičar što jedan strani novinar nikako ne bi trebao biti.

I cukar dolazi na kraju. Izvjestitelj "Večernjaka" iz Bruxellesa Tomislav Krasnec nastoji nas uvjeriti kako je "zaštita manjina (u Hrvatskoj) nazadovala otkako smo u EU" (VL, 15. lipnja) i pri tome citira povjerenika za ljudska prava u Vijeću Europe Nilsa Muižnieksa, istog onoga koji je slične zamjerke uputio Poljskoj, ali Varšava ga je glatko demantirala. Da je Krasnec samo usporedio te kritike s Bulettinom br. 6 Srpskog narodnog vijeća "Govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2015." vidio bi da je činovnik EU-a samo prepisao ono što su marljivi autori Milorada Pupovca pokupili kao pravi policajci, a i površnom je čitatelju uočljivo da je to uglavnom zbirka koještarija. Nažalost, hrvatska vlada nije imala petlju odgovori na dokumentiran i samokritičan način, i to onda pošalje na iste adrese.

Gojko Borić
Hrvatski novinar i publicist u Njemačkoj

http://croexpress.eu/vijest_mobile.php?vijest=8413

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
 Str: [1]
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP CRO-eu.com | Powered by SMF 1.1.21. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!