CRO-eu.com
Prosinac 10, 2022, 05:53:27 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
 
  DNEVNO 45LINES HRT PORTAL GALERIJA SLIKA   Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Pokrenuta peticija da se Vuk Drašković što hitnije isporuči Hagu!  (Posjeta: 11230 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« : Veljača 07, 2015, 13:48:39 »


Pokrenuta peticija da se Vuk Drašković što hitnije isporuči  Hagu!

Da se Vuk Drašković  što hitnije isporuči Hagu i tako ispuni pismo -testament Vojvode Novice Ranđelovića! PODSEĆANJA: VOJVODA NOVICA RANĐELOVIĆ U OTVORENOM PISMU POZVAO VUKA DRAŠKOVIĆA DA SE PREDAJU HAGU A UBRZO POTOM POD ČUDNIM OKOLNOSTIMA UMRO! IZVORI TVRDE DA JE OTROVAN! "VUČE AJMO U HAG" U "Srbskim novinama OGLEDALO" 01.12. 2004. godine objavljeno je otvoreno pismo saradnika "Ogledala" Novice Ranđelovića, gde on poziva Vuka Draškovića da se predaju Hagu, pod naslovom "VUČE AJMO U HAG". Ubrzo potom, autor teksta gospodin Ranđelović je pod čudnim okolnostima umro! Potpisnica ovog teksta je bila novinar "Srbskih novina Ogledalo" i od više pouzdanih izvora došla do informacije da je Novica Ranđelović  najverovatnije od članova SPO otrovan, da ne bi protiv Vuka Draškovića, svedočio u Hagu, a koga zbog određenih "zasluga" i saradnje sa njima a protiv interesa Srba, štiti Zapad!

Klikni za uvećani prikaz

"Srpske novine Ogledalo" su po drugi put objavile ovo pismo u broju 77 sreda 05.juli 2006.godine  na strani 24 i 25. Međutim, u javnosti se znalo za to pismo, ali retko ko je znao da je Ranđelović pod misterioznim okolnostima odmah posle objavljivanja pisma naprečac umro! To pismo su preuzeli mnogobrojni listovi. Ko stoji iza smrti Novice Ranđelovića? Na ovo pitanje nije teško dati odgovor. Ali se niko nije usudio da pita, jer je Drašković u svim službama i  strukturama imao svoju korumpiranu mafiju, koja je radila za strane obaveštajne centre. Da li je Novica Ranđelović  uklonjen kao opasan svedok po Vuka Draškovića?! koji je Draškoviću bio kamen oko vrata. Vuk Drašković se udvarao Hagu, progoneći sve srpske heroje i za isporuku Srba Hagu jedan je od najodgovornijih. Niko ih nije progonio i tražio koliko Vuk Drašković, čijim su zalaganjem mnogi  Srbi završili u Hagu, a mnoge su vratili u limenim sanducima. Zato da im se i on ne pridruži i ispuni ovo testament – pismo Novice Ranđelovica ?! Vuka Draškovića što pre poslati u Hag! Jer ako je nekom tamo mesto, onda on tamo treba da ostane doživotno! I da odgovora za saradnju sa mnogim kriminalcima, sa stranim službama, za podvođenje i silovanje Srpkinja, za pljačkanje Srbskih kuća! Draškovića inače finansira narko- mafija i crnogorska i šiptarska, a jedan od njegovog obezbeđenja bio je poznati narko- diler!

OTVORENO PISMO

Vojvoda Novica Ranđelović u otvorenom pismu poziva Vuka Draškovića

VUČE, AJMO U HAG!

Komandant Srbskog komitskog pokreta koji je zajedno sa Vukovim ratnicima vojevao po Hrvatskoj, poziva Vuka Draškovića, vrhovnog komandanta Srpske garde da se zajedno, dobrovoljno predaju haškom tribunalu i dokažu da nisu krivi po komandnoj odgovornosti.

Gospodine Draškoviću, obraćam ti se sa mukom, bolom i teškom mučninom u stomaku, izazvanom tvojim nedoslednim izjavama i postupcima, koji ne mogu da nađu granice sa kojima bi se graničile. Da li se graniče sa nezrelošću, sa maloumnošću, sa izdajstvom, ili, pak, sa slugenjarstvom nekom određenom gazdi, ili, možda, sa udvorništvom do člankova, ne mogu odrediti.

Vuče Draškoviću, sećam se 1991. godine, kada si, koristeći tuđe novce, krenuo da formiraš Srpsku gardu. Sećam se Beloga, ti si ga zaboravio, sećam se Giške i Gospića, i na njega si pljunuo. Njih si samo veličao i uvažavao dok si koristio njihova sredstva i dok su ti bili od koristi. Sećam se tvojih govora na njihovim grobovima, sećam se kako si svojim govorima palio i dražio srpsku mladež, da su srpske granice svuda tamo gde su srbski grobovi, gde su srpske crkve i crkvišta… svuda tamo gde je sa ustaškog noža kapala srbska krv, tu su srpske granice…

Mladi Srbi – dobrovoljci, gutali su svaku tvoju reč, koja im je grejala srca i palila krv da krenu u odbranu srpske nejači, srbskih domova, srbskih crkava preko Drine. To, sa njihove strane, bilo je uredu. Oni su bili patriote, otažbinoljupci, a ti, ti si bio profiter, i to dvostruki ratni profiter – materijalni i politički, a posebno što si bio ratni huškač – po merilima koje sada ti proklamuješ.

Kada si svojim demagoškim govorima zapalio – probudio ljubav srpske mladeži prema naciji i otažbini, rešio si da to i unovčiš, da formiraš svoju partijsku vojsku, Srpsku gardu.

Ko je dao ideju za osnivanje srpske garde?

U ranu večer 4.6.1991. godine, ti si svoj plan izložio Belom i Giški. Oni su to sa oduševljenjem prihvatili. Prihvatili su da to i finansiraju. Neću da ulazim, niti, pak, da iznosim iz kojih su izvora ta sredstva. Ti se, Vuče, njih dvojice samo po sredstvima finansija sada sećaš. Danas bivši pripadnici Srpske garde, odlazeći na njihove grobove, proklinju dan kada su upoznali tebe i Danu. Njih dvojica i cela Srbska garda služili su SPO-u, tebi i Danici, kao alibi, jer je garda svojatana, uprkos pacifizmu koji ste vi propovedali.

Ti si spremio gardu za preuzimanje vlasti, kako ti to reče: "vlasti koja se valja po ulici". U tom cilju si hteo i na skupštinskom zasedanju 2.7.91. godine da proguraš predlog o osnivanju Srpske vojske, koja će u "jednom dahu da porazi ustaše". Kada ti predlog nije prošao, tvoja Srbska garda postala je paravojna formacija, prva u Srbiji. Ti si i dalje stajao i svojatao gardu kao partijsku vojsku i oko 1. septembra 1991. godine je šalješ u Hrvatsku, tačnije na front kod Gospića, pod komandom Božovića-Giške.

Na sav glas si se, Vuče, gardom ponosio, ponosio si se njihovim borbama, pogibijom Giške i ranije Beloga. Formirao si paravojne formacije, slao ih na front, a sa druge strane, pozivao na sav glas na dezerterstvo iz regularne vojske. Sredstva koja su pristizala za gardu si zadržavao, ne dajući ih onima kojima su bila namenjena.

Ko je Vukov komandant Li

Gospodine Vuče Draškoviću, poznata je tvoja zaboravnost, pa bih te zato podsetio da se setiš kako beše ime pravo – Komandant Li, odnosno, ko to beše Komandant Li u Srbskoj gardi, zadužen za prebacivanje i upućivanje boraca u Slavoniju? Danas je taj komandant najveći pobornik rasturanja državne vojske, državne tajne policije, a nekada je i sam bio pripadnik i jedne i druge, a za vreme komandovanja u Srbskoj gardi bio je urednik, a sada je u partijskom glasilu SPO-a (srbska reč). Da te podsetim, njegovo ime i tada i sada je Bogoljub Pejčić. Znači, komandni trio u Srbskoj gardi je bio – Vrhovni komandant i ideolog Vuk Drašković, Komesar – kadrovik Danica Drašković, Organizacioni komandant Li – Bogoljub Pejčić. Danas ste svo troje veliki protivnici vojske i tajne policije.

Vaš je cilj napad na sve što je srbsko, da bi sebe opravdali, a tebe spasli Haga i komandne odgovornosti.

Kada je Đorđe Bozović Giška poginuo u Gospiću, ti si pokušao njegovu junačku smrt da umanjiš i pripišeš je kao ubistvo, organizovano od strane vojske – još tada si počeo da rušiš autoritet vojske. Kada je ubijen Beli, 4.8.1991. godine, ti i Danica ste pobegli na more, u Budvu, i tamo ostali oko mesec dana.

Obećao si da ćeš 9. oktobra organizovati demonstracije ukoliko se ne otkrije ubica Beloga, to si obećao na mitingu u Kragujevcu 15.9.1991. godine. To obećanje nisi održao. Nisi odmah ni vratio BMV BG-10-16, koji ti je Beli pozajmio, nego tek posle četiri meseca, i to tek kada ste ga slupali i napravili štetu od 15.000 DEM.

Zašto si, Vuče, odustao od potrage za ubicom Beloga?

Posle Giške, za komandanta je postavljen Lainović, čovek koji je osam puta bio na ratištu i par puta je ranjavan. Zasmetao je tebi i Dani zato što je odbio tvoj i njen zahtev da dovlači oružje u Beograd i pokušaj da Srpsku gardu odvoji od stranke koja je trebala da za nekog "devetog" završi prljav posao, pa, ako uspe, bilo bi: "To je naša vojska", a ako ne, "Mi sa gardom nemamo nikakve veze", tako si govorio ti.

Stranačka vojska – paravojna formacija

Zašto su, po rečima poslanika Markovića, svi spiskovi garde – gardista, uništeni?

Tvoja paravojna formacija je u to vreme imala na ratištu oko 850 boraca i svi su primali naređenja od Lainovića i tvog Štaba.

Baš zbog tvog zahteva da garda dovlači oružje u Srbiju, pukovnik Španović (častan srbski oficir) je i zamrznuo odlazak na front tvoje paravojne formacije.

Štab garde, na čelu sa tobom i Danom, hteo je partijsku vojsku sa tuđom decom na frontu, u građanskom ratu i krvoproliću.

Ti si, Vuče Draškoviću, sa svojom paravojskom, zvanom Srbska garda, započeo 3. septembra građanski rat u Hrvatskoj, sa ustašama i ZNG-ovcima. Zato i tebe, kao vrhovnog komandanta Srpske garde, kači komandna odgovornost, a još više što je tvoja garda sadejstvovala sa vojskom (JNA).

Na Svetoga Savu 1992. godine, garda je registrovana kao udruženje i uselila se u Terazije br. 3.

Ti , Vuče, i funkcioneri SPO-a, više ne idete ni na jedan grob svojih gardista. Zašto?

Da je Srbska garda stranačka vojska, citiraću privremenog komandanta Đorđa Božovića: "Vidite, Srbska garda je vojna organizacija, čiji sastav ponajviše čine članovi SPO, Rojalističkog bloka i Demokratske stranke… Trenutno nas ima oko 60.000, a spremnih da svakog časa stupe u borbu ima 7.000 boraca… Ti ljudi su prošli najtežu obuku. Obuka se vrši na nekoliko punktova, a vode je najsposobniji instruktori… Garda se stvara po uzoru na francuske legionare, američke renžere i jevrejski Mosad… Od naoružanja posedujemo sve vrste pešadijskog naoružanja i 40 minobacača marke “Stinžer”. Trenutno u inostranstvu čeka jedna veća isporuka oružja, pa ćemo se potruditi da i to stigne na prava mesta."

Zaključujem, Vuče, naređivao si komandantu Lainoviću da dovlači oružje sa ratišta u Srbiju, u inostranstvu si imao lagere naoružanja, koje je trebalo da stigne na prava mesta. Zašto ti je trebalo to naoružanje u Srbiji? Od koga ti je to naoružanje na lagerima u inostranstvu? Ko je to finansirao?

Zaključujem, pripremao si se za građanski rat, uvozio si oružje, po principu Špegelja, znači koncepcija zajednička za pokretanje građanskog rata i razbijanje države, a sa tim ide i krvoproliće, ubistva, razaranja i ratni zločini… Gde je tu komandna odgovornost, gde je tu odgovornost za pripremanje i podstrekivanje građanskog rata?

Pretio si u Novom Pazaru: "Ko ponese turski barjak ovom srbskom zemljom, ostaće i bez barjaka i bez ruke." Govorio si da će samo ime "Srbska garda" psihološki naterati Hrvate na kapitulaciju… Koja je to, Vuče, odgovornost?

Gde pogiboše časni srbski borci, pripadnici Srpske garde, Nebojša Simić, Stepan Šamanić, Rade Lovrić, Zoran Trbojević… Dok je oružje pevalo svoju pesmu smrti, koju je delimično i tvoj štab komponovao, dotle su ti svi bili dobri. Dok si se njihovom hrabrošću kitio i na račun njihove krvi profitirao, bili su ti dobri. Patriote, borci, heroji, hvaljeni, a sada?

Kada ti je neko rekao (verovatno onaj, ili oni koji su ti i davali ono oružje na lagerima po inostranstvu) – odriči se svega što je srbsko, pa i Srpske garde – ti si to učinio i počeo si da pljuješ na sve srbsko, počev od SPC, pa do srbskih generala. Sve na sud inkvizicije, svi, svi, svi … a ti?

I ti! Ti si, Vuče, stalno bio dvoličan. Govorio si da se mora prekinuti sa ratom, jer će biti krvi do kolena, a sa druge strane, formirao si Srpsku gardu i slao je na front.

1. od 3
   
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #1 : Veljača 07, 2015, 13:49:39 »


Tuđe pare i naša krv

Tvoja paravojna formacija je finansirana iz inostranstva, međutim, postavljam ti otvoreno pitanje: Da li su, i u kolikoj meri, sredstva stizala do boraca kojima su i bila namenjena? Samo jedna pomoć iz Švajcarske, i to prva, od 20.000 švajcarskih franaka. Zatim druga, od 30.000 franaka u lekovima. A treća po vrednosti, najveća, gde završi ona? O tome svedoče Jovica Mihailović, Goran Bjelić i Dragan Teofanović.

Tvoja ratnohuškačka demagogija privukla je i ljude iz inostranstva, konkretno Srbina Xerija Spasića iz Kanade, koji slavno pogibe u Laslovu.

Ginuli su borci Srpske garde časno, za srpstvo i sebe, a ti, ti si profitirao. To znači da si ratni profiter, ratni huškač, osnivač paravojne formacije, izazivač nacionalne mržnje i netrpeljivosti, podstrekivač i potpirač građanskog sukoba na prostorima bivše Jugoslavije.

Ti si odgovoran za ratne zločine na prostorima Hrvatske, koje su počinili pripadnici Srpske garde. Komandant garde Zvonko Osmajlić je ucenjen na 270.000 DEM od strane Tuđmanove vlade.

Po tzv. komandnoj odgovornosti, ti si, kao osnivač, ideolog i vrhovni komandant, odgovoran, i kao takav, sada, da bi spasio sebe od te odgovornosti, šalješ druge (neodgovorne) u Hag. To je, Vuče, mizerno i kukavički. Oduvek si bio kukavica i licemer.

Posebno si odgovoran za smrt boraca, članova Srpske garde. Odgovoran si za bezbroj ranjenih boraca i veliki broj invalida. Brineš li sada o njima, da li ih obilaziš ti i "komesar kadrovik" Danica Drašković?

Ne, svih njih ste se odrekli! Sada se njih stidite, a zaveli ste ih i poslali na klanicu! To je krivično delo! To je izdaja!

Odveo si ih, svojim obmanama, svojim borbeno-huškačkim govorima, na bojište, u rat, za koji sada trubiš da je bio besmislen.

Ondašnji režim je tvrdio da Srbija nije u ratu. Ti si tvrdio da to nije tačno. U pravu si bio, ti si Srbiju uvodio u rat, svojom privatnom partijskom vojskom.

Tvoje stranačno glasilo "Srbska reč", ili, tačnije rečeno "Antisrbska reč", bilo je puno nacionalnih usklika, borbenih pokliča, poziva na obračun sa drugim narodima u bivšoj SFRJ.

Ti si, Vuče, tada bio "Srbin", veliki Srbin. Sada si ministar spoljnih poslova državne zajednice. Neko je davno rekao: "Svako vreme ima svoje idiote i svaki idiot ima svoje vreme." Tvoje vreme najzad je došlo. Možeš sada svim Srbima da j… majku, kako ti gazde kažu. Možeš da pljuneš na sve i svakoga, pljunuo si na svoje komandante, pljunuo si na svoju vojsku, pljunuo si i na sebe, na svoju posvetu od srca napisanu na svom romanu, koji pokloni generalu Pavkoviću "nacionalnom junaku za uspešnu odbranu srpstva…". Tako onda napisa. A sada?

Svi, svi, svi u HAG

Vuče, tebi je mesto, pre svih, pred svim sudovima ovoga naroda, pa onda i tzv. međunarodnim tribunalom u Hagu. Ti, koji, kao "veliki Srbin" dobro misliš i želiš Srbima, ne dozvoli da Srbija bude tvoj talac. Idi tamo i objasni tim srbskim inkvizitorima da srpske patriote ne bi prešle Drinu, da nije bilo tvojih ratnohuškačkih govora, tvog ubeđivanja da je srpstvo u opasnosti od povampirenog ustaštva, od novih Jasenovaca, Prebilovca, Golubnjače…, i time skini ljagu sa srbskog imena. Neka "svet" shvati da je Vuk kriv, a ne njegovi komandanti, koji više nisu živi. Zašto? Bili bi oni danas dobri svedoci protiv tebe, jer su od tebe primali direktna naređenja.

Ti si ih, iz samo tebi poznatih razloga, poveo u rat protiv Hrvata i muslimana.

Generali to nisu, njih je u rat oterala službena obaveza, njih je u taj krvavi posao poslala vrhovna komanda, a pozvali su ih teroristi, secesionisti i neprijatelji srpstva, koji su hteli nasilno otimanje srbskih teritorija, nasilno proterivanje Srba sa svojih ognjišta, odvajanje od svoje vere, svoje crkve i svojih crkvišta.

Generale je na posao odbrane oterala vlast u kojoj si bio ti i tvoja stranka – pokret.

Oni su komandovali državnim oružanim snagama, a ti paravojnim. Oni iz narodnog računa i za državni interes, a ti iz ličnog računa i za stranački interes.

Pa, gde je tu i čija odgovornost? Da li je ti vidiš? Vidiš je, Vuče, ali ne smeš da je vidiš, gazda ti je to zabranio, i da ne bi pogrešio, napisao ti je: "generali su krivi i moraju u Hag… Generali u Hag, svi, svi, svi … povlačimo tužbu protiv NATO, odmah, odmah, odmah…"

Ja sam, Vuče, 16.6.1991. godine, formirao Srbski komitski pokret i sa svojim borcima otišao na front kod Gospića 8.9.1991. godine. Tamo je već bila Srbska garda.

Moj Komitski pokret nije bio stranačka vojska. Tražio si više puta, preko Zvonka Osmajlića[/b], da se ujedinimo. Ja na to nisam pristajao, jer to je bilo nespojivo i to iz više razloga.

Za razliku od tvojih, moji konandanti jedinica – četa su svi živi. Tvoji komandanti su svi mrtvi, a ti, kao vrhovni komandant, poput druga Tita, ostade jedini živ – i tu mi nešto smrdi. Njihova smrt mnogo skriva, drugačije bi ti sada govorio da je bar neko od njih živ.

Predajmo se Karli

Kasnije smo, opet sa tvojom gardom, na mnogim ratištima širom Hrvatske i Bosne zajedno sadejstvovali bez problema.

Moji borci Komite i ja, imali smo dosta problema sa policijom ondašnjeg režima Slobodana Miloševića. Pretres stanova, sprečavanje odlaska preko Drine, hapšenja, privođenja. Sa mnom su više puta razgovarali i zabranjivali mi organizovan odlazak na ratište. Znači, nas, Komite, Srbija nije organizovala i slala u rat, to je bila naša lična stvar, odlazili smo u Krajinu i Srpsku kao dobrovoljci – civili. Tamo smo se stavljali pod komandu njihove vojske i naoružavali. Tvoji borci su bili u skupocenim uniformama, koje ni registrovana vojska nije imala, naoružani modernim pešadijskim naoružanjem obučavali se u više logora, dobijali oružje iz inostranstva, obučavali ih specijalni instruktori… Vojska koja sve to ima, a paravojska je, kako se to zove? Po čemu bi mogao da bude odgovoran njen vrhovni komandant, strateg i ideolog, koja je i kakva namena te i takve vojske, zašto ona služi i može da posluži? Kako se kažnjavaju njeni osnivači u normalnoj zemlji?

Vuče Draškoviću, vrhovni komandante Srpske garde – paravojne formacije u državi koja je imala regularne oružane snage i nije bila u ratu ni sa jednom državom, TI i JA, kao komandant i osnivač Srbsko-komitskog pokreta, paravojne formacije u miru i u državi koja je imala regularne oružane snage i nije bila u ratu ni sa jednom državom, dobrovoljno ćemo se prijaviti, TI prvi, a JA drugi, za odlazak u Hag.

Tamo ćemo dokazati da nismo odgovorni, ni po jednoj tački po kojoj bi "trebalo da odgovaramo" po tzv. komandnoj odgovornosti i da naši borci nisu krivi što su učestvovali u građanskom ratu na prostorima bivše SFRJ, već smo ih mi na to naveli našim govorima i ubeđivanjem da je srpstvo ugroženo od povampirenog ustaštva i xihada, da to nije bilo tačno, da smo ih lagali da su Srbi bili ugroženi, jer Srbi nisu bili ugroženi, Srbi nisu proterani, Srbi nisu zatvarani u logore, srpske kuće nisu spaljivane, srpske crkve nisu rušene, ni jedan Srbin nije ubijen, ni jedan, ama baš ni jedan, sve su to bila samospaljivanja, samoubistva i dobrovoljni odlazak iz Hrvatske i Bosne u majku Srbiju.

Time ćemo, Vuče, dokazati da ostali Srbi nisu krivi, a da time prestaju da budu taoci raznoraznih komandanata i komandne odgoVornosti. Ovako ti, Vuče, vičeš: "Drž′te lopova".

Naša je to sveta dužnost. U protivnom, Vuče, smatraću te kao ratnog profitera, ratnog huškača (jer, profitirao si tih godina kao veliki Srbin, veliki nacionalista), kao obmanjivač srpske nacionalne omladine (a to si već i dokazao) i, na kraju, kao izdajnik po više osnova. To ću ja dokazati.

Grešan si, Vuče, i sreća je ovoga naroda da tvoja neće još dugo goreti. To je nagovestila i ona voštanica u manastiru Hilandar.

Na kraju, nateraćeš me da se upitam, a i neke da pitam, otkud sad takav čovek, koji je odgovoran (po komandnoj odgovornosti) na mestu ministra, a ostali komandno odgovorni u Hagu?

Neko je odavno rekao: "Najgora je ona ptica koja svoje gnezdo prlja." Za pojedine ljude ova, demokratska, Srbija trebalo bi da bude, ne samo kao načelo, već kao instituciju OSTRAHIZAM, tj. udaljavanje iz nacionalnog javnog života. Naročito za one koji su, sa gledišta očuvanja interesa, načela i ustanova srbskog društva i države – štetni. Ovako, ispada da srbski narod ne razlikuje dobro od zla, neispravno od ispravnog, korisno od štetnog. Danas je teže živeti za srpstvo nego ginuti za srpstvo. Danas treba više kuraži da se zauzme stav, nego borbeni položaj.

Vojvoda "Lužnički" - Novica Ranđelović
Komandant Komitskih odreda, osnivač

2. od 3
   
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« Odgovor #2 : Veljača 07, 2015, 13:50:47 »


ISTINA IZAŠLA NA VIDELO!
VUK I DANICA DRAŠKOVIĆ NARUČILI UBISTVO SRPSKE DECE U KAFIĆU "PANDA" U PEĆI

Organizator i inspirator ovog monstruoznog zločina je mračni um i jača polovina crnogorskog bračnog para Drašković – Danica!


... Zoran Đinđić je za tebe govorio da si duševni bolesnik,
a tvoj kum Vojislav Šešelj tvrdi da si i narkoman,
a upućeniji da te finansira mafija.
Ti i tvoja starica Danica koja se podmlađuje plastičnim operacijama,
Srbiji možete da pokažete samo put na groblje!
Ovaj crnogorski zločinački par, organizovao je i sproveo u delo, svirepo ubistvo nedužne srpske dece, u kafiću "Panda" u Peći, decembra 1998. godine, uz pomoć svojih bliskih rođaka iz Crne Gore, koji trguju narkoticima za Šiptare iz Jablaničke grupe, kojom komanduje Ramuš Haradinaj. Koristeći ove "poslovne" veze sa Šiptarima,bračni par Drašković stupa u kontakt sa teroristom Haradinajem.

Najbliži rođaci Danice Drašković iz Crne Gore stupili su u kontakt sa svojim bliskim "poslovnim" saradnikom Ramušom Haradinajem krajem 1998. godine i preneli mu ideju Vuka i Danice da se organizuje ubistvo srbske dece, a sa ciljem da se tadašnji državni vrh SRJ i predsednik Slobodan Milosević optuže za taj stravičan zločin i na taj način diskredituju u međunarodnim krugovima. Kako je Šiptarima odgovarala ovakva ideja, vrlo brzo su se dogovorili, a Haradinaj je za direktne izvršioce odredio Agrona Kolčakua, Gazmenda Bajramija, Verđeđa Vlaznimija i još  trideset Šiptara, koji će pomagati u izvršenju zločina. Ovo je Draškovićeve koštalo 500.000 nemačkih maraka, koji su Danini rođaci lično predali  Haradinaju 2. decembra 1998. godine, u selu Glođane – tvrdi naš  izvor iz jedne od obaveštajnih službi Srbije i navodi dalje – "Uopšte ne čudi što je upravo Drašković bio najglasniji u lažnim optužbama da je to učinio DB i JSO  jer on se vodi logikom da je napad najbolja odbrana."

Da zlo bude veće, to nije jedina srpska krv na njihovim rukama, Vuk je svestan da mu iznad glave visi Hag, zbog organizovanog ubistva srpskih civila u Gospiću, koje je počinila njegova teroristička paravojna formacija takozvana "Srpska Garda". Drašković  je na ratište poslao svoje kriminalce da ubijaju srpsko civilno stanovništvo i unose pometnju među Krajiške Srbe. Ucenjen Hagom on  bespogovorno izvršava naloge iz Brisela i Vašingtona i spreman je da uradi apsolutno sve na štetu Srbije, samo da bi izbegao robiju u Hagu. Sa druge strane morao bi da objasni porodici i prijateljima Đorđa Bozovića Giške zbog čega je naručio njegovo, jer je činjenica da je Giška ubijen s leđa od strane svojih- dodaje naš  izvor. Sledi izjava jednog od pripadnika  bivših "Munja" iz Peći , koji je učestvovao u hapšenju šiptarskih terorista,  koji su izvršili ubistvo dece u kafiću "Panda". Dečake u "Pandi" su toga dana  14. decembra 1998.godine  u 20 sati  i 15 minuta u kafe baru "Panda", kod Gimnazije u Peći, ubili šiptarski teroristi Jablaničke operativne zone Ramuša Haradinaja. U kafić  su ušla dva maskirana terorista dok je treći čekao u vozilu ispred. Sa vrata su otvorili rafalnu paljbu i na licu mesta ubili Radevića, Trifovića, Obradovića i Gvozdenovića. U bolnici su od zadobijenih povreda preminuli i Stanojević  i Ristić. Njih dvojica su prvo prebačeni u Pećku bolnicu, a odmah potom i u Klinički centar u Prištinu, ali im nije bilo pomoći, podlegli su povredama. U kafiću se nalazilo još  ljudi i neki su bili ranjeni što lakše, što teže. Ranjen je bio gazda kafića Sabović Mirsad i Vladica Lončarević.

Odmah posle napada je blokirano naselje Kapišnica , svi prilazi Pećkoj bolnici i svi ulazi i ulazi iz grada. Posle sahrane te dece koja je održana 16. decembra , su pripadnici Sekretarijata unutrašnjih poslova Peć, 17 . decembra  izvršili raciju u naselju Kapišnica i uhapsili Agrona  Kolčakua , rođenog 1972. godine, u Peći. Rezultat te akcije je, uz navedenog, još  deset uhapšenih lica  svi Albanske nacionalnosti. Kolčakuu je pri skrivanju pomagala još  jedna osoba, koja je uhapsena. Pre toga su pripadnici policije uhapsili još  tri teroriste Ramuša Haradinaja. To su: Gazmend Bajrami  i Verđeđa Vlaznimi  svi iz Peći koji su kao suizvršioci  učestvovali u napadu na kafić "Panda": Ujutru 17. decembra je izvršena akcija u selu Glođane (inače rodnom selu Ramuša Haradinaja) i pri tom likvidirala dve osobe obučene u maskirne uniforme  OVK na rukavu, naoružane automatskim oružjem i minobacačima  kalibra 60 mm. Otkriven je štab terorista u kome je  u kome je pronađena veća količina oružja,uniformi i dokumentacije, a isto tako je pronađeno veći deo vozila, koja su bila oduzeta i ukradena Srbima iz Peći, Dečana i okoline. U popodnevnim satima 17. decembra je policija u Peći i samoj opštini Peć,uhapsila još  23 osobe, povezane sa zločinom u "Pandi" i drugim zlodelima.

Bilans ove akcije je bio 34 uhapšena lica i svi teroristi neposredno odgovorni za ubistvo dečaka. Način izvršenja ovog zločina je identičan napadu na Srpsku kafanu  "Čakor" u Dečanima i jasno pokazuje da je delo jedne te iste grupacije šiptarskih terorista.

Sve ovo je dokumentovano, za sve postoje dokazi, policijski zapisnici sa mesta zločina, preživeli svedoci… ali srpsko pravosuđe izgleda još uvek nije imuno na krvave šiptarske dolare i sponzore bračnog para Drašković

Naš izvor još kaže -"Nemoćni smo da bilo šta uradimo po tom pitanju . Draškovića štiti zapad, on je ucenjen i dokle god izvršava njihova naređenja  biće nedodirljiv za srpsko pravosuđe, a našim bezbednosnim službama komanduju nižerazredni službenici iz Brisela."

Da li je moguće i da li je normalno da posle svega, ovaj umno poremećeni par decoubica i zločinaca, danas nalazi na izbornoj listi vladajuće partije SNS i javno nastupa sa njima na predizbornim mitinzima širom Srbije? Postavlja se logično pitanje: Ko iz vlasti štiti ovo dvoje crnogorskih kriminalaca na čijim rukama je krv nevine srpske dece? Kako je moguće da godinama izmiču pravdi i prolaze nekažnjeno  za najgnusnije zločine koje su počinili u poslednjih 20 godina?

Apsurdno je to što se baš ti Danini kriminalni rođaci iz Crne Gore danas nalaze na rukovodećim položajima državnih institucija u Srbiji, žive u najluksuznijim stanovima, voze preskupe automobile, slobodno se šetaju Beogradom i žive na račun građana Srbije, trošeći naše pare.

Ovaj jalovi bračni par crnogorskih krvnika, nema svoju decu, ali je radi svojih ličnih i materijalnih interesa spreman da ubiju tuđu!

Potpisnici ovih redova lično je majka Đorđa Božovića Giške, Milena u kući Đure Jakšića u Beogradu, 2002. godine u organizaciji Svesrpskog Saveza Srbije , kada je potpisnici ovih redova uručeno  priznanje  Svesrpskog Saveza Srbije za rodoljubivu poeziju za 2002. godinu, bilo prisutno mnogo gostiju, tu su bili i Ljubomir Manasijević pojac, Miodrag Kostić, članovi Otačastvenog pokreta Obraz itd. Milena Božović je ispričala sve same negativnosti o Vuku Draškoviću i izrazila sumnju u smrti svog sina Đorđa Božovića Giške, tom prilikom dala mi je i knjigu "Moj sin Đorđe Božović Giška". I to nije  jedini kontakt. Mnogi su bivši članovi SPO-e, otvorili dušu i ispričali sve što znaju. A diktafoni više novinara to i zabeležilo i kad je Novica Ranđelović pripadnik Srpske Garde preko lista "Srpske novine Ogledalo" za koje je pisala i autorka ovog teksta pozvao u otvorenom pismu Vuka Draškovića da odu zajedno u Hag. Neposredno posle tog pisma, Novica Ranđelović je na misteriozan način umro, a izvori tvrde da je namerno otrovan. Jasno je da je policija korumpirana, čast izuzecima, čim je dozvolila Draškoviću da ubija po Srbiji, finansiran od strane narko mafije. Da li je Nele Suvajdžić iz Šapca, bio Draškoviću telohranitelj ili nije. Ako  radite za britansku obaveštajnu službu, ne pravite se više Englezi !

U HAG VUK DRAŠKOVIĆ!

Po principu komandne odgovornosti i Vuk Drašković bi mogao da se prijavi i dobrovoljno ode u Hag kako bi objasnio šta su njegove paravojne jedinice radile na prostorima bivše Jugoslavije i time pomogne u rasvetljavanju svih slučajeva i odbrani Srbije  Kao ministar inostranih poslova Vuk Drašković je bio najgrlatiji tražeći da Srbi budu isporučeni Hagu, a posebno je progonio "optužena" četiri srpska generala insistirajući da se dobrovoljno predaju Haškom tribunalu. Iako ni jedan Albanac, Hrvat, Katolik, Musliman ili bilo koja druga nacija da je u pitanju, nije progonila svoje ljude, čak su i svoje ratne zločince veličali. Vuk Drašković znajući da će odgovarati za zločine svoje paravojne formacije "Srpske Garde" kojom su rukovodili sve sami kriminalci  Branislav Matić Beli šef automafije koja je finansirala Draškovića, Đorđe Giška takođe kriminalac za koga pojedini tvrde da su ga ubili njegovi, a i sama majka Đorđa Božovića Giške je posumnjala u zvaničnu verziju Giškine smrti. A ko se uzme u obzir da su Vuk i Danica Drašković  rodoljubi i saradnici stranih obaveštajnih centara živeli finansirajući se od raznoraznih mafija a da su iz zauzvrat štitili od robije, preko svojih "crnogorsko – katoličkih" veza u srbskoj policiji, sudu itd. Čak je i šef obezbeđenja Vuka Draškovića Nele Suvajdžić iz Šapca , poznati narko – diler! Kriminalci Vuka Draškovića, ne samo da su silovali i pljačkali lica druge veroispovesti, nego su silovali i Srbkinje i pljačkali Srbske kuće. Potpisnicu ovih redova pokušali su članovi SPO da ubiju više puta, jer je došla do informacija da podrivaju Srbiju  da su u  srbijanske službe ubacili krtice koje kriminalce i strane obaveštajne centre obaveštavaju o svim dešavanjima i eventualnim hapšenjima .

Vuk Drašković lažni rodoljub da bi izbegao Hag, prihvatio je da zajedno u saradnji sa vladikom šabačkim Lavrentijem ekumenistom, siledžijom katolici srbski narod, a da zauzvrat bude pošteđen Haga. Krvožednom Draškoviću čiji članovi SPO gde najviše ima kriminalaca i siledžija šabački vladika Lavrentije alias Živko Trifunović svesrdno pomaže.

Idemo  redom:

Da iver ne pada daleko od dokaz je veleizdajnik i strani plaćenik Vuk Drašković! Njegov otac Vidak Drašković kao zamenik partizanskog komandanta naredio je da se ubije 25.000 nevine srpske dece u Kragujevcu i na Miljevini, tako hroničari beleže. Bežeći od svoje avetinjske prošlosti a da bi sakrio i prikrio učešće svog oca Vidaka u zlodelima protiv Srba, Vuk još na početku političke karijere, započinje saradnju sa stranim obaveštajnim centrima sa ciljem da se Srbija pokatoliči i rasproda! Sve vreme krijući se iza lažnog rodoljublja i teških kriminalaca iz njegovih redova obraća se šabačkom vladici Lavrentiju Trifunoviću iz Bogoštice kod Krupnja da mu pomogne u katoličenju srbskog naroda. Zlotvor srbskog roda  Lavrentije Trifunović bio je vladika zapadnoevropski, australijski i nemački. Ucenjen od stranih obaveštajnih centara još dok je živeo u Nemačkoj, jer je vladika  šabački Lavrentije alias Živko Trifunović pedofil i siledžija , što je  Lavrentije jedva dočekao. Lavrentije je još pre dve decenije i više sa sobom i doveo i Sibilu fon Ler Nemicu, mnogi tvrde i špijunku unuku generala fon Lera. Još davne 1997 . godine  svih 220 sveštenika eparhije šabačko – valjevske bilo je politički aktivno i svi su bili za Vuka Draškovića čak su se i javno izjašnjavali povodom toga.  Desna ruka Vuka Draškovića  bio je i ostao vladika šabački Lavrentije, dok su sveštenici koji su se istakli u SPO i koji su osnivači SPO: Protođakon Ljubomir Ranković Valjeva urednik “Glasa Crkve” stranačkog glasila SPO, Ranković je inače iz Lelića , poznat i po tome što u alkoholisanom stanju peva po kafanama, cepa sa sebe odeću, veliki je  ženskaroš, zbog koga je  i dr. Ljiljana Stanimirović ćerka prote Vlade Stanimirovića , desne ruke vladike Lavrentije pokušala da izvrši samoubistvo! Isti taj Ranković je na početku rata snimao četničke pesme u milionskim tiražima i državu zavrnuo za milionski porez. Na Giškinoj sahrani ronio krokodilske suze. Na zakazane intervjue dolazi i u kupaćim  gaćama. A šta pričaju njegovi školski drugovi iz Lelića to je posebna priča. Tako ispada da je Ranković još kao klinac voleo tuđe. Hvalisavi Ranković slepo odan je Crnogorki Danici, u pijanom stanju znao je da se izrekne kako SPO sve drži pod kontrolom, odnosno da prisluškuju, da su njihove policijske stanice, pošte, sve, ne  krijući  svoje veze sa kriminalcima i sa strancima. Više sveštenika, uglavnom ekumenista i sa kriminalnim dosijeima bilo je odano Vuku. Tu su još i prota Srećko  Radosavljević iz Mačvanskog Prnjavora koji je na početku rata u crkvi držao radio- stanicu, a hapšen je i sumnjičen zbog špijuniranja. U rodbini ima dosta kriminalaca, a njegov sin Dušan Radosavljević takođe osnivač SPO sebe naziva "referentom za prodaju magle", njegova žena je iz Petkovice i tvrde da je u rodbinskim vezama sa Milomirom Veselinovićem bivšim  načelnikom šabačke policije, koji se se istakao ѕa vreme akcije Sablja a nerazdvojan je prijatelj sa Lavrentijem,  Veselinović je poznat i po mnogobojoj rodbini koja ima krivične dosijee teške ko crna zemlja. Treći sveštenik zakleti član SPO je Voja Petrović u čijoj se kući u Šapcu u Karađevoj ulici tik do Vladičanskog Dvora nalazi sedište SPO. Svi su oni odani Draškoviću Lavrentiju i Zapadu! Vladika  Lavrentije na Soko Gradu kod Ljubovije dočekuje predstavnike sekti najčešće Hari Krišne, kao i svetske templare. Vladika Lavrentije i ostali satanisti iz Srpskog Pokreta Obnove često idu na poklonjenje Papi u Vatikan, verovatno da mu se zahvale što je Papa u Vatikanu blagoslovio Tuđmana, verovatno da mu poljube ruke  koje su kanonizovale Stepinca i skrivale Antu Pavelića i na taj način pljunu na sve srbske žrtve ustaškog noža i pokrštavanja! E, to su sledbenici Vuka Draškovića, sve sami razvratnici i kriminalci!

Krvožedni Vuk Drašković  hoće obezglavljenu Srbiju, sakatu i potlačenu, pokatoličenu. Njegovi članovi su najčešće kriminalci koji su na neregularne načine dobijali posao, otimali od naroda i države. Srećom skazaljka sekundara i biološki sat ne idu na ruku ovom ilovači i jalovcu, koji je već jednom nogom u grobu. Lažni rodoljub, bukač i bukadžija, nekrst, zlotvor i pijavica bio je najgrlatiji u prozivanju i progonu Srba.

Podsećanja radi: 7.2.2008. godine na  protestu prikazivačima odstupanja u Beogradu,  gde je grupa šiptarskih umetnika iz Prištine organizovala izložbu slika u prirodnoj veličini Adema Jašarija albanskog teroriste  kada su mnogi prognani sa Kosova protestvovali, a gde je bila i potpisnica ovih redova, istaknuti član SPO i saradnik "Glasa Crkve", kojem  više odgovara da se nazove Glasom Amerike, glumica Ljiljana Lašić javno i glasno je negodovala što okupljeni protiv održavanja izložbe ne dozvole da se poseti izložba, jer ona eto   podržava lbanke umetnike i tvrdi da je albanski terorista Adem Jašari veliki heroj i junak isto kao i naš Draža Mihailović! Javno podržavajući izložbu albanskih umetnika sa Kosova! U šabačkom "Glasu Podrinja" članice SPO nazovi novinarke, koje su  širem auditorijumu poznatije po stidnim dlakama nego po novinskim tekstovima, najčešće ljubavnice đakona Ljube utrkuju se u očekivanju mrzitelja Srba počev od Sonje Viserko do drugih sa kojima se međusobno"ližu"svi su članovi SPO!

Šta još reći …. i šta poručiti Draškoviću ….

U Hag Draškoviću ilovačo jedna i izdajniče i da odgovaraš za sve zločine koje je počinila tvoja paravojna formacija, taj Eskadron smrti zbog koga je čak i Franjo Tuđman za Zvonkom Osmanlićem raspisao nagradu u iznosu od 270 000 nemačkih maraka. I sad se nameće pitanje da li si se ti slučajno saradniče vatikanski i stranih obaveštajnih službi potrudio da ukloniš tragove, jer da je kojim slučajem preživeo Ibarsku i da je živ, upravo Zvonko Osmanlić bi bio glavni svedok protiv tebe u Hagu. Baš čudno!? Zvonko mrtav a ti živ!!! Nisi ni ogreban! A zbog čega ne objasniš  narodu kako je završio vojvoda Novica Ranđelović, koji te putem medija pozvao da se predate Hagu, a  kako izvori tvrde odmah posle tog teksta naprasno umro a mnogi tvrde i da je otrovan! Bežeći od limenog sanduka Haga sa Lavrentijem katoličiš srbski narod, izvršavajući direktno naređenja iz Vatikana. Zoran Đinđić je za tebe govorio da si duševni bolesnik, a tvoj  kum Vojislav Šešelj tvrdi da si i narkoman, a upućeniji da te finansira mafija. Ti i tvoja starica Danica koja se podmlađuje plastičnim operacijama, Srbiji možete da pokažete samo put na groblje! Tvoj Eskadron smrti sastavljen sve od samih kriminaca i dan danas  ubija neistomišljenike, siluje Srbkinje, pljačka srpske kuće, preti novinarima smrću, uništava novinarsku dokumentaciju, uklanja tragove. Crnogorka starica Danica se postarala da njeni "crnogorci" povezani sa mafijom okupiraju vrh srbijanske policije i suda sa ciljem demontaže Srbijanskih službi bezbednosti u korist Zapada i Katolika. Nego ti lepo spremaj Draškoviću pljuvaču i izdajniče Srba šta nemaš, nikad se ne zna kad će da te pozove. Šta si se isprepadao i us… ?! Nije smrt Draškoviću već Hag. Jer ti treba da umireš dugo i dugo i u najvećim mukama, da umireš do stote i da Boga moliš da umreš i da ti muke skrati zbog zločina koje si naneo Srbiji saradnjom  sa okupatorima i NATO bombarderima koji su ubijali decu. Zbog svega što je tvoja paravojna formacija činila. Ali ne u Srbiji! Ako je istina a po svemu sudeći jeste da si naručilac i srbske dece u kafiću Panda u Peći, e onda te treba obesiti na sred Terazija zajedno sa kriminalcima iz policije koji te štite a koji rade za one sa američkim pasošima! Prodana dušo, pogledaj se u ogledalu, oči ti sevaju kao u aždaje mržnjom prema Srbiji koju katoličiš sa Lavrentijem i koju si spreman da prodaš da spaseš svoje jeftino od limenog sanduka Haga. U kome su zahvaljujući tvom progonu završili mnogi čestiti Srbi!
Draškovića u Hag!
On je najodgovorniji što su mnogi Srbi završili u Hagu .

Piše:
Slavica Jovanović novinar i književnik
27. januar 2015. u 10:59


Slavica Jovanović je rođena 15.9.1969.u Šapcu.
Piše poeziju i prozu. Profesionalni je novinar,
član Udruženja novinara Srbije (UNS)
i stalni saradnik više redakcija.

http://www.peticije24.com/108163
http://anti-censura.com/category/novosti/page/2/?pismo=lat  
____________________________

Ima u članku obilje podataka i imena srbskih zločinaca, koji su sudjelovali u agresivnom ratu u Hrvatskoj (primjerice u Gospićkom kraju, i datum, već polovicom 1991. kad su odlazili Srbi iz Srbije ratovati protiv Hrvata u Hrvatskoj. Članak bi trebalo proslijediti Hrvtskom pravosuđu (molim da to učni netko, tko posjedje e-adresu) ili ga predati dobrom odvjetniku, koji bi u članku našao dosta dokumentarnih podtaka za pokretanje tužbe protiv srbskih zočinaca, uključujući i Vuka Draškovića, kuma od Vojislava Šešelja.

Dragan Hazler
3. od 3
   
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
 Str: [1]
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP CRO-eu.com | Powered by SMF 1.1.21. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!