CRO-eu.com
Svibanj 20, 2019, 06:33:42 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
 
  DNEVNO 45LINES HRT PORTAL GALERIJA SLIKA   Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Sajam luka u Švicarskoj  (Posjeta: 2562 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Marica
Administrator
*
Postova: 7767



« : Studeni 10, 2014, 23:06:06 »


Sajam luka u Švicarskoj
Berner Zwiebelmarkt 2012 (Zibelemärit)

<a href="http://www.youtube.com/v/12_AjSuBPMc?version=3&amp;feature=player_detailpage" target="_blank">http://www.youtube.com/v/12_AjSuBPMc?version=3&amp;feature=player_detailpage</a>

Sajam luka u Bernu održat će se u ponedjeljak, 24 studenog, 2014. Službeno "sajam luka" počinje u 6:00 sati ujutro, a završava u 18:00 sati. Uistinu prodaja počima već u 5:00 sati ujutro.

_____________________

Crveni luk (Allium čepa), češnjak ili bijeli luk (A. sativum) i poriluk (A. porrum). Porijeklom su iz srednje Azije, a proširili su se po ostaloj Aziji i Sredozemlju još u prethistorijsko doba. Po natpisima i crtežima na spomenicima vidi se da su stari Egipćani vrlo mnogo jeli crveni luk. I poriluk je tamo uzgajan odavno, a naročito su ga cijenili Rimljani. Kažu da je Neron jeo mnogo poriluka ne bi li dobio ljepši glas. Češnjak spominje već Homer. Rimljani nisu voljeli jak miris češnjaka, ali su ga davali svojim vojnicima da budu jači i hrabriji. Ove tri vrste rano su prenesene u Ameriku, a Indijancima se naročito svidio češnjak. Luk je stara slavenska riječ, srodna s njem. Lauch, engl. leek. Poriluk je prema latinskom. Češnjak je luk koji se može podijeliti u djeliće, česne ("čestnjak").

Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
 Str: [1]
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP CRO-eu.com | Powered by SMF 1.1.20. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!