CRO-eu.com
Travanj 13, 2021, 04:23:42 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
 
  DNEVNO 45LINES HRT PORTAL GALERIJA SLIKA   Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: 家rko Dolinar  (Posjeta: 2914 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« : Rujan 23, 2014, 20:37:03 »


唧RKO DOLINAR * Koprivnica 3. o骷jka 1920. † Basel, 9. o骷jka 2004.

 

Zdenko Uzorinac: Oti鈴o veliki sporta i ljubitelj 養vota 家rko Dolinar. Izvanserijski i iznimno uspje鈴n 養vot jednog od najve熵h hrvatskih sporta鈴 svih vremena prof. dr. 家rka Dolinara naglo je presje鋀n kratkom bole寞u. U 靶icarskom Baselu 9. o骷jka u 82. godini umro je na proslavljeni stolnoteniski prvak. Kao 14-godi雉jak 家rko se prihvatio ping-ponga nakon 靖o je na nogometu slomio nogu! Zbog toga je kod ku熰 bio prisiljen sjede熵 igrati i to na stolu veli鋱ne 150 cm. Prvi njegov reket nije imao dr隕u, pa je 家rko podbo鋱o drugu stranu reketa prstima i to je razlog 靖o se priklonio penholderu i tako igrao cijelog 養vota.

U trezorima na鈹 sportske povijesti ostat 熰 zabilje頡no da je bio prvi Hrvat koji je osvojio medalju na Svjetskom prvenstvu (Kairo 1939.) i prvi hrvatski sporta uop熰 koji se okitio naslovom svjetskog prvaka!

家rko je ispunio vitrine vrijednim trofejima i nagradama s mnogih borili靖a, od prve nagrade bron醀ne tintarnice do pehara i osam medalja sa svjetskih prvenstava.
S partnerom Suboti醀ninom Vilimom Harangozom osvojio je Svjetsko prvenstvo 1954. u londonskom Wembleyu, i to je biser njegove karijere.
 
Nanizao je jo 25 trofeja s me繠narodnih natjecanja i turnira. S lako熪m je igrao, nikad umoran ili iscrpljen, iako je nevjerojatno malo trenirao. U stolnoteniskoj areni lako ga se uo醀valo onako sna駐og i visokog s tradicionalnim zelenim sjenilom nabijenim na 鋀lo. Dr靠o se uza stol ma靴熵 sa svojim golemim reketom, daleko ve熵m od dana雉jih uobi醀jenih reketa. Bio je majstor sjajnog refleksa i izvanredne anticipacije. Racionalni igra, takti醀r velikog formata.
 
U igri glavno mu je oru餓e bilo sna靠n forhend-drajv, posebno paralele. Mogao je izvla鋱ti, dok nije dobio "zicer", pa bi onda raspalio lopticu po svim uglovima. Hazardnim udarcima zbunjivao je suparnike. Penholdera鈴 Dolinara s pravom ubrajamo u prete鋀 kasnijih tajfunskih napada Azijaca - Japanaca i Kineza.

Zagreb je za ro簟nog Koprivni醀nca postao i ostao grad njegove mladosti i grad najljep隘h 養votnih trenutaka. Prof. dr. 家rko Dolinar bio je vrhunski sporta, ali i 鋌vjek sna駐og intelekta, enciklopedijskog znanja, izuzetno elokventan sugovornik. Godinama se bavio znanstveno-istra養va鋘im radom. Njegovo ime imalo je te養nu u svjetskim znanstvenim krugovima. Humanist, vizionar, analiti醀r. Njegovu znati頡lju, posebno posljednjih godina, privukla je genetika, 鋱ji je vrstan poznavalac postao. Kao malo tko, imao je iznimno 隘rok dijapazon zanimanja... Tu駐i smo i 靠losni. Spu靖en je reket velikog majstora i neumornog globtrotera. S Dolinarom smo izgubili jednog od najve熵h na隘h sporta鈴, a njegovom smr獘 mnogo je izgubio i svjetski i hrvatski stolni tenis.
 
Pi鈹: Zdenko Uzorinac
(* Zagreb, 7. srpnja 1929. † 10. lipnja 2005.) hrvatski stolnotenisa, trener, novinar, 雷ortski pisac i povjesni醀r 雷orta.

Vidi jo:
http://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%BDarko_Dolinar

http://miran-tt.com/index.php/en/galerija-slik/category/6-velikani
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
 Str: [1]
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP CRO-eu.com | Powered by SMF 1.1.21. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!