CRO-eu.com
Travanj 13, 2021, 03:44:41 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
 
  DNEVNO 45LINES HRT PORTAL GALERIJA SLIKA   Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: 家rko Vlaho  (Posjeta: 3222 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Marica
Administrator
*
Postova: 7768« : Sije醀nj 17, 2014, 11:39:19 »

Draga g繖 Marice!

奄ljem Vam kratak 養votopis . Vlaha koji sam sro鋱o na temelju nekrologa Ive Lendi潻 objavljenog u Hrvatskoj reviji, 10/1960., sv. 1/37/, str. 274-276.

家rko Vlaho se rodio u Mostaru 1. svibnja 1885., a umro je u Buenos Airesu 1. sije鋝ja 1960. godine. Hrvatski katoli鋘i javni djelatnik i politi醀r. U pitanjima zadrugarstva posebno je bio aktivan preko mostarske Hrvatske katoli鋘e 靖edionice. Pomagao je fra Dominiku Mandi獘 u organiziranju hercegova鋘ih saditelja duhana. Sura簨vao je u tjedniku ? Narodna sloboda' (Mostar). Nakon uspostave NDH Vlaho je postao ravnatelj Povla靖enog Hrvatsko Industrijsko Trgova鋘o dioni鋘og dru靖va, koje se sastojalo od 21 industrijskog i trgova鋘og dru靖va u vlasni靖vu dr靠ve. U izbjegli靖vu se nije politi鋘i posebno isticao. U bro靴ri 'Viribus unitis' zalo養o se za koncentraciju i koordinaciju svih politi鋘ih struja u hrvatskoj emigraciji oko Vladka Ma鋀ka. U Agentini je, najvi鈹 njegovom zaslugom, organizirano dru靖vo uzajamne pomo熵 za hrvatske prognanike i iseljenike. Pokrenuo je akciju za slanje paketa pomo熵 Hrvatima u domovini.“

Eto, nije ba puno ali od ne鋀ga se mora krenuti.

Mo鞏a se netko javi na Va鈹m forumu s podatcima (pismima, letcima i tsl.) koji le頡 negdje zaboravljeni a odnose se na 家rka Vlaha.

Srda醀n pozdrav ...
Evidentirano

Jedna ruka drugu pere
 Str: [1]
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP CRO-eu.com | Powered by SMF 1.1.21. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!