Jesu poglavnikovi odatle ono ?
Pavelići nisu sigurno! A ako jesu onda su iz zaselka Žegaraci kod Križpolja!

Karta: Brinje - Ledenice - Oštarije 1883 – Križpoljski zaselak Žegarci |
Ali, dragi Ante, dvije velike i poštene majke, od dva hrvatska političara, su rodom iz Velikog Kuta: Ivice Račana i Stipe Mesića!
Kada dobro razmislim i vidim ove korupnte i NEISKRENE političare, onda moram da priznam, da su i Račan i Mesić najpošteniji bili. Mesić ima karaktera te govori istinu a ne ono što narod
želi čuti. Mesić je imao hrabrosti da kritizira najprije ponašanje političara u svojim redovima. Mesić nije a ni Račan nije bio onaj koji gladi "niz dlaku" jer pravi Križpoljanac to ne čini. Križpoljancima-Velikokutarima je ponos važniji od slave i moći, pa nisu kupljivi. Njihova cijena je previsoka te mogu reći da su plemeniti i pravi dragulji.
Nemoj sada da se smiješ. Najprije uopznaj Križpoljance. Eto poznaš jednu Križpoljku-Velikokutarku i što kažeš?!
Zamisli si samo Velikokutare-Draženoviće, Pavloviće, Pernare i Sertiće u Vladi. I uopće, što bi bila NDH bez Ličana! - Rob!
I na kraju malo više o ličkim iskrenim političarima:
Pernari! Što na karti a i na slikama možeš da vidiš, čije gore list su Pernari. Moje - NAŠE !!!
Eto vidimo da i mladi Pernar, skromni mladi čovjek, govori istinu pa i za nju ide u zatvor.
Takav smo mi narod, mi Križpoljanci: iskreni i pošteni ali za većinu neudobni i preteški.
A naši

su vrući i zagrljaji čvrsti. Reci da nije tako!