CRO-eu.com
Kolovoz 07, 2020, 23:50:52 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
 
  DNEVNO 45LINES HRT PORTAL GALERIJA SLIKA   Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10
 41 
  : Srpanj 16, 2016, 17:47:35  
Autor Ante_Bruno_Busic - Zadnji post Marica

Drama u Srbu

A-HSP-u PRIJETE UHIĆENJEM, obrušili se na Orepića: ‘Krivotvori dokumentaciju s Pupovcem i svrstava se na stranu Velike Srbije’

Autohtona – Hrvatska stranka prava nema namjeru napustiti navedeni prostor radi očuvanja demokracije i poštivanja zakona RH.

U subotu 16. srpnja 2016. godine u jutarnjim satima pripadnicima A-HSP-a koji se nalaze u Donjem Srbu pristupio je načelnik policijske postaje Donji Srb i uručio rješenje o zabrani javnog okupljanja pod nazivom "Predavanje o Domovinskom ratu".

U obrazloženju se navodi da je 12. srpnja 2016. godine načelnik policijske postaje Gračac obavio razgovor s načelnicom Općine Gračac, kojom je prilikom utvrđeno da organizatoru javnog okupljanja nije izdano odobrenje od strane Općine Gračac za korištenje javne površine i postavljanje šatora i druge pokretne opreme na mjestu okupljanja u Donjem Srbu te da niti ranije nije dano usmeno obećanje izdavanja takvog odobrenja.

Iz A-HSP-a u priopćenju koje potpisuje Dražen Keleminec donose detalje slučaja:

Ovo je istina:  Dana 12. srpnja 2016. godine Dražen Keleminec i Željko Pavlic otišli su  načelnici Općine Gračac i zatražili izdavanje odobrenja za korištenje javne površine i postavljanje šatora.  Uvidom načelnice Općine Gračac,  ustanovljeno je da navedeno područje nije u vlasništvu Općine već da je  u vlasništvu Hrvatske.

Nakon toga,  policija mijenja iskaz u medijima i ne spominje Općinu Gračac kao vlasnika navedenog područja već mijenja iskaz da nismo pribavili odobrenje vlasnika, a  ne spominjući da je vlasnik Hrvatska.

Milorad Pupovac  šest godina  postavlja šator u Donjem Srbu, a koliko smo upoznati, od Hrvatske nikada nije tražio suglasnost i odobrenje i nikada policija od njega to nije zahtjevala.

U zabrani javnog okupljanja Autohtonoj – Hrvatskoj stranci prava u obrazloženju navode da je Srpsko narodno vijeće prijavilo javno okupljanje 4. srpnja 2016. godine, dakle prije od prijave javnog okupljanja u organizaciji Autohtone – Hrvatske stranke prava.

Ovo je istina: Autohtona – Hrvatska stranka prava javno okupljanje prijavila je u četvrtak 7. srpnja 2016. godine. Novi list došao je u Donji Srb 9. srpnja i u ponedjeljak 10. srpnja objavio izjavu predstavnika Srpskog narodnog vijeća Donji Srb,  Dragana Rodića da su oni prijavili javno okupljanje u petak 8. srpnja isti dan kao i mi. Oni u tom trenutku nisu znali da smo mi prijavili  svoje javno okupljanje u četvrtak 7. srpnja 2016. godine.

Ovo je lako dokazivo uvidom u izjavu predstavnika Srpskog narodnog vijeća Dragana Rodića koju je dao Novom listu.

Iz svega ovoga lako je zaključiti da ministar Vlaho Orepić krivotvori dokumentaciju u suradnji sa Miloradom Pupovcem i Srpskim narodnim vijećem.

Da je sve krivotvoreno i da se krši zakon RH, vidljivo je i u tome da su nam dozvolili da  budemo nazočni devet dana po našoj prijavi u Donjem Srbu. Naravno, Milorad Pupovac vršio je strašan pritisak i tražio naše uklanjanje i uhićenje Dražena Keleminca, a ministar Vlaho Orepić tražio je  način i rješenje kako da nas ukloni.

Ministar Vlaho Orepić svjestan je činjenica da je ovo  istina, da krši zakon RH, da udovoljavaja željama Milorada Pupovca.

Orepić poručio A-HSP-u: ‘Dosta je više, svoja neslaganja iskažite na društveno prihvatljiv i zakonima utemeljen način’

Od strane policije,  rečeno nam je da  svi koji se od ovog trenutka nalaze u krugu četničkog spomenik, a da ako izađu,  više se ne mogu vratiti što nas ometa i sprečava u podnošenju tužbe Upravnom sudu te na taj način onemogućava korištenje pravnog lijeka protiv njegovog rješenja što je iznimno bitno jer se predmeti te vrste obvezno rješavaju po hitnom postupku .
Od strane policije rečeno  nam je  da ako sami ne odem  do dana 16. srpnja 2016. godine, da će  u ranim jutarnjim satima odlučno reagirati i ukloniti nazočne i šator.

Autohtona – Hrvatska stranka prava nije kršila zakon RH, a zahtjev Milorada Pupovca da nas se ukloni i uhiti počeo se provoditi.

Autohtona – Hrvatska stranka prava nema namjeru napustiti navedeni prostor radi očuvanja demokracije i poštivanja zakona RH.

Ministar Vlaho Orepić ovim nezakonitim rješenjem napao je Domovinski rat  i svrstao se na stranu onih koji veličaju ideologiju Velike Srbije, podržava veličanje četničkih zločina nad nedužnim Hrvatskim narodom od 27. srpnja 1941. godine  na području Like i podržava agresiju na Hrvatsku koja je započeta 25. srpnja 1990. godine mitingom četnika u Donjem Srbu i huškačkim govorima Šešelja i Raškovića.

Autohtona – Hrvatska stranka prava poziva cijeli Hrvatski narod na jedinstvo protiv  onih kojima nije svetinja Domovinski rat, protiv svih onih koji danas rade na ideji Velike Srbije, protiv svih onih koji dozvoljavaju nošenje jugoslovenskih zastava i petokrake zvijezde, a s kojim se oznakama vršila agresija i ubijanje na Hrvatsku i Hrvatski narod do 1995. godine, protiv svih onih koji danas dozvoljavaju pod krinkom antifašizma  (komunizma) slavlja četničkih zločina u Donjem Srbu.

Autohtona – Hrvatska stranka prava poziva sve pravaše, branitelje i dragovoljce Domovinskog rata, Hrvatice i Hrvate da nam se ovog trenutka pridruže u Donjem Srbu  jer u  pitanju je  demokracija, jer  u  pitanju je  Domovinski rat , jer  u  pitanju  je  Hrvatska.

Autohtona – Hrvatska stranka prava neće dozvoliti Miloradu Pupovcu čija su oba  brata sudjelovala u agresiji na Hrvatsku,  da je on zakon RH, da on vrši silu i uhićuje članove Autohtone – Hrvatske stranke prava,  branitelje te dragovoljce Domovinskog rata uz pomoć ministra Vlahe Orepića.

Nismo imali straha krenuti u obranu Hrvatske 1990. godine, danas također nemamo straha od uporabe nezakonite sile od ministra Vlahe Orepića i Milorada Pupovca, stoji u priopćenju A-HSP-a.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/a-hsp-u-prijete-uhicenjem-obrusili-se-na-orepica-krivotvori-dokumentaciju-s-pupovcem-i-svrstava-se-na-stranu-velike-srbije-938815

Svi u Srb!


Srb je hrvatsko naselje, Srbi nemaju tamo što da traže
Po onoj Nikolićevoj: "Vukovar je srpski grad, Hrvati nemaju tamo što da traže".

 42 
  : Srpanj 16, 2016, 13:11:53  
Autor Ante_Bruno_Busic - Zadnji post Marica

Prekrijmo se sramom i skinimo svrab Srba

Godinama će trajati prijepori oko "prve puške" i "ustanku" u Srbu ukoliko država ne učini sve, dakle, koristeći cjelokupni aparat i represivnu silu koju ima radi utvrđenja činjeničnog stanja, a kao što znamo one postoje ili ne postoje. Dakle, kada one govore i "Bogovi" moraju šutjeti. Sasvim sam siguran, a to s punim pravom tvrdim iz iskustva i viđenja proteklih godina,  tkz. slavlja dana ustanka naroda i narodnosti Hrvatske ili kako su to, po mnogim pokazateljima, njegovi vinovnici generali JNA Đoko Jovanić i Danilo Damjanović Danić pisali, Ustanka naroda Hrvatske u Srbu i okolini, da bi ovogodišnja svetkovina bila uveličana najvišim državnicima i dužnosnicima da nije bilo nedavnog iskapanja nevino pogubljenih žrtava iz Dabine jame na Dabinom vrhu koje otkriva svu monstruoznost korumpirane i bezobzirne kaste koja uživa sve blagodati i ovozemaljsko kraljevstvo na vlastitom zločinu i njihovim žrtvama pod maskom antifašizma. Licemjeran istup krivotvorenja najbolje je sam obrazložio svojim govorom nitko drugi nego li profesor povijesti Dr. Markovina sa Splitskog fakulteta. Nazdravlje! Ima li toga igdje u svijetu!?

Nakon mise zadušnice prošle godine u Borićevcu, novinarima HTV-e sam spomenuo upravo jednu obitelj Ivezić koja je izgubila jedanaest svojih članova od ukupno 37 osoba prezimena Ivezić iz sela Brotnja. Više o tomu je pisao Josip Pavičić u knjizi "Dossier Borićevac" dočim sam ja osobno za ovu strahotu saznao prije desetak godina od cijenjenog don. Anđelka Kaćunka i moje profesorice iz srednje škole Ljiljane Vodanović, koja je u tom oslobođenju izgubila oca, Nikolu Bačića iz Ravnog Dabra, kojeg nikada nije upoznala rodivši se u Šibeniku svega par mjeseci prije no što joj je otac kao ustaški natporučnik išao s drugim oružnicima i to žandarima, dana 27. srpnja poslije 17 sati, u izviđanje događaja u Srbu. Da se radilo o najvišoj državnoj tajni za smrt svoga oca saznala je tek sada u Domovinskom obrambenom ratu od svoje majke Perke koja je taj podatak našla sasvim slučajno čitajući knjigu koju je Partijski komitet Obrovca dijelio sedamdesetih godina i koja je skupljala prašinu obiteljske knjižnice!?

Nikakve postaje ili utvrde, ni tada ni kasnije, oružništva u Srbu nije bilo kazali su mi, a o tome ni u toj knjizi niti u knjizi  izdatoj povodom četrdesetogodišnjice osnivanja 19. sjevernodalmatinske narodnooslobodilačke udarne divizije nema ni riječi koju je izdao Subnor Benkovac te priredili Petar Babić, general pukovnika, Dr. Gojko Jakovčev, pukovnik uz suradnike Antu Gvardiola, general majora i Vlade Maričića također general majora JNA, našeg anđela čuvara bratstva i jedinstva svih naroda i narodnosti i tekovina narodnooslobodilačke borbe i socijalističke revolucije. Da se razumijemo, svatko tko je iole sudjelovao u poštenom otporu protiv Hitlerovog programa i izazvanog rata, zaslužuje trajnu zahvalnost, no "igra" jedan bez glave dva bez duše, mora se prekriti sramom budući da se radi o smišljenom planu promašenog mentalnog sklopa i rasudbe.

Kada je jedna žena loze Ivezić, ostalo ih je samo sedam i nalaze se širom našeg planeta, čitala imena zvjerski umorenih od kojih je najmlađa žrtva imala samo dvije godine, nisam izdržao to ni slušati, plačući sam napustio misu pa nije ni zamisliti kako se najbliži srodnici žrtava osjećaju sve ovo vrijeme premda sam i sam doživio obiteljsku tragediju prije dvije godine pa bih trebao biti jak, no nažalost tijelo je klonulo.

Hvala dragom Bogu, PU Zadarska i Gorska služba spašavanja Split, razotkrili su strogo čuvanu tajnu od javnosti evo preko 73 godine i za to im velika, neizmjerna hvala i kako bi dobri ljudi kazali kapa do poda.

Za istaći je da je otvor jako mali sedamdesetak cm promjera i da otvor bio popunjen kamenim gromadama, neki kažu čak i zazidan šezdesetih godina da bi se prikrio stravičan zločin koji je i dan danas, ma koliko se god to činilo, u zaštiti hrvatskog Sabora, Predsjednika, Vlade i svih vladinih i nevladinih kvazi antifašističkih udruga i pojedinaca. Jedna osoba starija u Srbu mi je spomenula i jamu Golubinka uz napovid da je jako puno jama od Mazina do Srba pa se nadam da će se istražiti još poneka jer to je naša obveza budući da nitko nema pravo na tuđi život, ma tko on bio. Onaj tko ne shvaća da čovjek vrijedi više od cijeloga svijeta i prije Paklenih vrata bit će proklet. Tako umorene osobe smatrati ustaškom zmijom i "neprijateljima države i naroda" čisto je licemjerje tim više što nam to govore doktori pravne znanosti, povijesti, sociologije i politologije, nositelji Ustavnog poretka kada se zdušno zalažu za opstanak spomenika zločinu  nad brutalno pogubljenim osobama bez suda i bilo kakve presude. Može li takva strategija govoriti o nekim višim ciljevima na takvom zločinačkom fundamentu, posebice gdje je jasno opredjeljenje hrvatske države koja nastavlja slaviti prvu pušku i njene milodare u Lapačkoj dolini!? Takav svrab mora se skinuti sa Srba da postojeći i novi životi imaju zaslužen mir. Kako je to kazao M. Gandhi, nema prtine, staze niti  bilo kog drugog puta prema miru, mir je put.

Tvorac, mnogih "socijalističkih spomenika SRH-e" Jakov Blažević,  od kojih je najpoznatiji Jadral-Obrovac, napisao je predgovor knjizi "Svedočenje" tiskane 1988. godine u Beogradu, Gojka Polovine, rođenog u tom kraju, točnije Dobroselu, koja neprijeporno govori da u to vrijeme nije bilo vrsne razlike između komunista i četnika pa je ostalo nejasno tko je taj ustanak vodio i kakav mu je bio karakter. Ukratko, on tvrdi da je u tom vremenu pokušao zaustaviti pljačku, palež i ubijanje od povampirene rulje iz okolnih srpskih sela s posebnim osvrtom na selo Borićevac, koje je ranog jutra 2. kolovoza 1941. godine "zatrto u crnu zemlju". Štoviše Polovina priznaje strašna događanja u Lapačkoj dolini te u Kulen Vakufu za koja je kazao da su bila još strašnija i da su u tom činu sudjelovali i partizanski borci te politički i vojni rukovoditelji, a čemu oni koji to žele, mogu više saznati u knjizi Ivice Radoša, "Hrvatske kontroverze" s konkretnim svjedočanstvima, pa i od Kate Pejnović, narodnog heroja.

Navesti ću sam nekoliko činjenica koji potkrijepljuju udruženi zločinački pothvat kao najnoviju kategoriju pravne znanosti Haaškog suda.

Član CK KPJ-e, Marko Orešković Krntija, zadužen za Liku po svim vidovima odgovornosti, za sastanak talijana i četnika u Otriću nije znao. Gojko Polovina samovoljno na isti šalje Boška Rašetu, a mladi omladinac Đoko Jovanić potpisuje taj sporazum koji je također poslat kao uvjetno rečeno GONG. Jednostavno je pitanje, zašto je budući narodni heroj, Đoko Jovanić (najbliži suradnik također budućeg generala Danila Damjanića  Danića) potpisao Otrićki sporazum s Talijanima!? Saznavši za to Marko Orešković tražio je od Gojka Polovine privođenje pravdi Đoke Jovanića prema zahtjevu CK KPH-e, koji čin ovaj nikada nije učinio, naprotiv, ubrzo potom Marko Orešković nakon što je osnovao ustaničku brigadu 16. kolovoza 1941. biva ubijen u selu Očijevu na prijelazu u Bosnu i to od strane četnika na čelu s Gavrom Stanojevićem. Tek u proljeće 1942. godine,dolazi do razlaza komunista i četnika pa je i sam mladi član partije Gojko Polovina smijenjen jer su se strašni zločini upravo zbili pod njegovim zapovjedništvom. Dapače bio je osuđen na smrt, ali ovaj put Đoko Jovanić i jedna osoba prezimena Bogunović, inače ljubav Jovanke Broz, spašavaju njega. Ovoga Bogunovića Tita je dao utamničiti i pogubiti u Staroj Gradišci, a o kojem stratištu političkih disidenata možete saznati više u djelu akademika Mirka Vidovića „Sakrivena strana mjeseca“. Kakva se zavrzlana vodila i nakon toga, zorno pokazuje i činjenica da je Miko Tripalo oženio sestru Gojka Polovine, Smilju i to kao sedamnaestogodišnjakinju!? Sinjanin Tripalo, po mom sudu sudjelovao je tako u još jednoj navlakuši protiv vlastitog naroda  hrvatskih proljećara kojima Nikola Štedul ne vjeruje, eto niti dan danas.  Potvrdu možemo naći i u činjenici da je Jožo Durbaba jedan od zapovjednika 19. Dalmatinske divizije nakon sloma proljećara u jednom selu u zaleđu Zadra, organizirao  dvodnevnu svečanost, ni kim do li vodstvom omladine tadašnje SO Zadar!?

Nesumnjivo je da je bilo sve unaprijed planirano i dogovoreno između Talijana, koji nas i dan danas nazivaju Slavi, sa srpskom vječitom pretenzijom i besmislenim uvjerenjima da su arhe svega na što bodu u oči i ove činjenice.

Okrugli stol zajedničkog djelovanja, održan je već 23. srpnja 1941. godine u Benkovcu, najvjerojatnije u kući Dušana Starevića ( malobrojni stariji Benkovčani zandu da se bez njega nisu mogle ne kupiti nego zamijeniti niti mudante). Na sastanku talijanske prefekture s jedne strane pod okriljem talijanske kraljice Jelene (kći crnogorskog kneza Nikole Petrovića, koja ženidba je učinjena da bi se popravio rastom malen kraljevski dvor tako da i danas imate u Milanu na Corsu Emanuela trećeg u samom centru mramornu ploču s njegovim likom i kraljicom Jelenom koju Talijani vole lupiti da bi imali stasitu i vitku djecu) Radovani i Marusi, časnici kraljevske monarhije Italije te tri kapetana iz Štaba šestog korpusa.. Idejni začetnik je bio Niko Novaković poznatiji kao Longo, što bi u prijevodu s talijanskog moglo značiti dugo i blago, lagana, rekli bi dalmatinci longa bevanda. S druge strane potpisnici su bili Đoko Jovanić u ime Srpskog pokreta dočim su Srpsku delegaciju činili zastupnik tadašnje Skupštine Stevo Rađenović, bojnik Boško Rašeta  i poručnik Milan Lukić. Domarus i prevoditelj bio je komesar iz općine Zrmanja Veljko Budimir, kako to glavom i bradom u svom "Svedočenju" govori Simo Dubajić. Dakle, plan je bio taj da Talijani pripoje bespogovorno Knin, Gračac i Donji Lapac, a Talijani im pruže svekoliku pomoć radi formiranja autonomije pod okriljem talijanske kraljice i na taj način da se oslobode kobne zajednice s Hrvatima, što je kako to Simo Dubajić navodi bila povijesna prilika kao nikad do tada, a niti će se više otvoriti takva mogućnost.

Iskreno, pogodio je. Čuvari "vekovnih ognjišta" slomili su zube paradržavnim pokušajem formiranja tkz. SAO Krajine, po istoj teritorijalnoj liniji koja je još tada tj. 23. srpnja 1941. godine dogovorena u Benkovcu.

Nakon što su eto talijanski fašisti pomogli u antifašističkom ustanku u Srbu, što je apsurd do besvjesti, kako to da su prema podacima Zbornika NOR-a IV i V i kapitulacije Italije dana 29. kolovoza 1943. godine njemačke snage 721. puka 114. divizije preuzeli mjesta Kruge, Nebljusi, Kulen Vakuf, Donji Lapac i Borićevac te samo tri dana kasnije od istih snaga, Knin, Kistanje, Oklaj, Drniš i Benkovac "zarobivši" talijanske jedinice, a to će reći svoje saveznike!?

Zaključno uviđamo da nas je prosvjećenost na krivotvorine  zatiranjem istine i postupanje kontra razumu dovela u mrežu budala, a u čemu svoj obol daje i Crkva u Hrvata.

Nisam mjerilo ni koje stvari, bio sam sve i svašta, a samo sam želio biti čovjek i prijatelj svakome, griješnik kakav već jesam, ali ovo ne mogu prešutjeti.

Kako to HKC-a može uopće održavati svečanu misu za žrtve Borićevca na isti dan kada se održava proslava "prve puške" u Srbu. Štoviše, ako se taj skup zakaže u 10, sveta misa u Borićevcu je u 10 i 30, ako se zakaže skup u 11 sati , misa je u 11 i 30, ako je pak skup u 11 misa je u podne. Ne sudjeluje li onda Crkva u direktnoj potpori krivotvoriteljskom smetlištu?

Posebice, kada se točno zna, da je Borićevac spržen 2. kolovoza 1941. godine.

Dakle, dragi moji ljudi kojima je do Rebublike Hrvatske, ponavlja se ona Einsteinova, svijet ovaj nije loš zbog loših ljudi, kojih dakako ima, već zbog onih dobrih koji ništa ne čine.

Ante Baraba Miš

 43 
  : Srpanj 16, 2016, 12:43:17  
Autor Ante_Bruno_Busic - Zadnji post Marica

Poziv Hrvata na skup i seminar u Srbu 27. 07. 2016


AUTOHTONA – HRVATSKA STRANKA PRAVA
Zagreb, Ilica 31 / www.hrvatskipravasi.hr
099 8276510

P O Z I V

domoljubima, branitelima, dragovoljcima Domovinskog rata, Hrvaticama i Hrvatima na dolazak u Srb i skup o Domovinskom ratu , početku agresije na Hrvatsku 25. 07. 1990. godine sa mitingom srba i četnika u Srbu i četničkim zločinima koji su započeli iz Srba 27. 07. 1941. godine u Boričevcu, Ivezićima i drugim dijelovima Like.

Održavanje skupa : 27. 07. 2016. godine / srijeda / s početkom od 11, 00 sati ispred četničkog spomenika u Srbu.

Milorad Pupovac i ove godine organizira na nepoznatoj lokaciji u Srbu slavlje četničkih zločina u Srbu i Hrvatskim kunama organizira dolaske iz Srbije, BiH i Hrvatske sljedbenike Velike Srbije .

POKAŽIMO IM SVOJIM DOLASKOM DA IDEJA VELIKE SRBIJE NEĆE PROĆI !

Srb je Hrvatska, tako će i ostati. Domovinski rat je svetinja.

Ponesite hrvatske barjake !

Bog i Hrvati !
Za dom spremni !
Autohtona – Hrvatska stranka prava
predsjednik, Dražen Keleminec

 44 
  : Srpanj 16, 2016, 12:05:25  
Autor zummann - Zadnji post MaricaHrvat na papiru

Reci brate po srcu i duši
Koliko ti Domovina znači?
Muka njena da l’ i tebe guši,
Il’ iz tebe tek dvoličje zrači?

Jesi l’ društvo ljudi prevrtljivih
Što se grbom tobož pirlitaju,
A kad treba djelo na vidjelo -
U mišje se rupe sakrivaju.

Potajice smradnog titu slave,
Na dva stolca čitav život sjede.
Kukavičje sakrivaju glave,
Potajice petokraku slijede.

Prošlost našu proučit ne žele,
Zalud nudit domoljubne knjige.
Duše njine tek su voćke svele,
Rad hrvatstva ne more ih brige.

Lažno oko iz prikrajka gleda
Gdje patnici zbog pravde umiru,
Ne osjete bilo mrtvog djeda -
Hrvati su samo na papiru.

Marija Dubravac Brisbane

 45 
  : Srpanj 14, 2016, 22:31:38  
Autor Ante_Bruno_Busic - Zadnji post Marica

SDSS-ov propagator i huškač

[...] "Boje se pokazati da imaju veze sa Srbima i njihovim institucijama. Boje se prenositi svoju pripadnost srpskom narodu na nove generacije. Dakle, mnogi od Srba ne žive s osjećajem slobode, već s osjećajem straha", napisao je.
Dodao je da Srbe u povratničkim sredinama muči siromaštvo, a one u gradovima strah.
"Navest ću primjer o kojem sam nedavno slušao. U jednom gradu, a nije jedini s takvom pričom, vjernici nerijetko mole svog pravoslavnog svećenika da im u kuću ne dolazi u mantiji, već da do njih dođe u civilnom odijelu, a da mantiju obuče kad uđe u njihovu kuću ili stan", naveo je.
"U istom gradu čujemo da učenica koja dolazi u pravoslavnu crkvu na vjeronauk zbog u najmanju ruku nastavničinog netaktičnog komuniciranja u razredu otkriva njezin vjerski identitet i podvrgava je veoma neugodnim reakcijama ostalih učenika. A bez adekvatne nastavničine reakcije. Dakle, strahovi se podržavaju i potiču", napisao je. [...]


Srpska strategija: Propaganda straha

1.   Kada: 11 juli 2016
2.   Gdje: http://balkans.aljazeera.net/vijesti/pupovac-srbi-u-hrvatskoj-zive-u-strahu
3.   Što: Srbi u Hrvatskoj žive u strahu

Danas, 14.7.2016.u 22:26 pročitala sam ovaj tekst i ne mogu se načuditi, da se u Hrvatskoj sve novine mogu vrlo lako zadovoljiti. Dnevno, najvjerojatnije zbog opstanka, hrvatske medije ne poštuju novinarski kodeks i krše zakone. Poštovanje istine mora za sve novine biti glavni prioritet.

Istraživanje činjenica je glavni instrument novinarske marljivost. Kvalitetne novine i dobar novinar se nikada neće zadovoljiti s neodređenim, nepoznatim, nejasanim i teško prepoznatljivim članovima kao " nedavno...u jednom gradu". Ta izjava je isto toliko vrijedna kao "Netko je nešto rekao". Takve izjave nisu ništa drugo nego gadljivo smeće.

Novine se moraju, pri nabavi informacija, koristiti poštenim metodama što znači upitati sugovornika: gdje, kad i tko. U slučaju izjave ovog Srbina, čije ime mi se gadi izgovoriti ili napisati (dopušteno izražavanje mišljenja), je riječ o neodređenim "činjeničnim" navodima i propagandi.

Ne mogu preći preko ove židovske i srpske propagande ohrabljene okrutnom hajkom medija s kojima vrieđaju Hrvate i šire laži.

Naravno da se pristaše i političare SDSS-a može označavati kao propovjednike mržnje ali što mi imamo od toga kad ih nitko ni ne pokušava spriječiti, a kamoli im zabraniti sijanje laži u domovini i inozemstvu?

Za Srbe propovjedníci mržnje su uvijek drugi, samo oni nisu. Tko istinu kaže za njih je odmah propovjednik mržnje i zlobe. Dokazi kao snažni argumenti nisu stil srpske manjine u Hrvatskoj, bar nisu od onog koji ih politički zastupa. Jer huškač kao što je taj mali Srbin se ne drži istine i stvarnosti, nego se igra s osjećajima i strahom. On svjesno prenosi neosnovan strah na birače i širu javnost, čak i u inozemstvo. Propovjednik straha se uvijek pokušava izjasniti na način koji će biti prihvaćen, a pritom misliti na sebične interese. On izaziva socijalnu krizu. Huškač ne može, i to mu nikad nije bila namjera, zadovoljiti potrebu ljudi za sigurnost i slogu.

Velike laži malih političara imaju samo jedan cilj: Biti tema dana - Nije mu važno što se o njemu govori, samo neka se govori.
Jedino sredstvo kojim se Slavko Goldstein i onaj (meni) gnjusni mali Srbin služe je: Strah!

Strah oduzima ljudima sposobnost da racionalno misle i da prepoznaju istinu od laži.

Do danas mi nije poznato da je u suverenoj Republici Hrvatskoj bilo koji član SDSS-a zlostavljan od hrvatskog naroda, da mu je zapaljena kuća ili auto dignut u zrak, a kamo li da je samo jedan srpski saborski zastupnik ubijen u Saboru (u hrvatskoj "narodnoj skupštini").

Ako želimo o strahu naroda, kroz povijest pa do danas, diskutirati onda temu strah prepustimo hrvatskom narodu jer njihova iskustva baziraju na činjenicama i imenima osoba, mjesta i datumima.

Sve što danas mali Slavko Goldstein i mali srpski izazivač i huškač namjeravaju, a nažalost im to uspjeva jer većina šuti, je zadovoljiti židovski i srpski lobi.

Ove dvije manjine, na čelu sa dvije poznate osobe, pumpaju u narod strah i mržnju.

To se mora zakonski zabraniti!

Da li demagog, buntovnik, izazivač, huškač rasist, nacist ili fašist mora se, u svojim izjavama, strogo pridržavati činjenica, a činjenice nisu izjave kao: "nedavno... u jednom gradu ... jedna učenica... u jednoj školi..."

-   Kad je to "nedavno" bilo? Datum!
-   U kojem gradu?
-   Učenica (ime ne moramo znati) kojeg razreda, naziv škole, ime direktora i nastavnika


S takvim podacima će argumentirati jedna solidna osoba.

Zar nas Hrvate stvarno misli, na ovaj način ocrniti i poniziti, jedan mali i bijedni srpski propagator straha?!

Takvi tipovi pojedinih manjina su dugoročno samo vic figure na političkoj sceni i ne smije ih se ni najmanje tolerirati jer su blamaža - zahvaljujući komunistima - za iovako nesolidnu hrvatsku politiku.

Ali što drugo možemo očekivati od hrvatskih političkih stranaka, pa i od Predsjednice koja je imuna na huškače isto kao što je njezina frizura otporna na oluju.
____________________

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/pupovac-srbi-u-hrvatskoj-zive-u-strahu

Hrvatska: židovska populacija u strahu
http://www.cro-eu.com/forum/index.php?topic=556.msg9652#msg9652


 46 
  : Srpanj 11, 2016, 18:45:58  
Autor Marica - Zadnji post Marica

Hasanbegović se ne mora bojati krize,
njegovo vrijeme tek dolazi jer ima sve odlike državnikaŠto će biti s ministrom kulture Zlatkom Hasanbegovićem ako Tomislav Karamarko izgubi podršku HDZ-a ili ako mu stranka pod medijskim ili inozemnim pritiskom otkaže podršku, pitanje je koje mnogi ovih dana postavljaju. Nije tajna kako hrvatska konzervativna javnost Hasanbegovića drži najboljim i najsposobnijim hrvatskim ministrom. Više je razloge tome. Niti jedan HDZ-ovac od Franje Tuđmana do danas nije tako snažno, jasno i jezgrovito progovorio o najvažnijim društvenim i političkim pitanjima u Hrvatskoj bilo da je riječ o famoznom jugoslavenskom "antifašizmu", koji nam se, vidimo, i danas nameće, bilo da je riječ o reketarenju i "teroru" Nevladinih građanskih organizacija i "neprofitnih" medija ili da je riječ o isticanju jačanja svijesti kako nacionalna kultura treba imati prioritet u odnosu na opskurne regionalne projekte.

Hasanbegović je kompletna osoba

Zato i ne čudi kako je Hasanbegović iznimno poštovan u hrvatskoj javnosti. Vole ga i intelektualci, recimo predsjednik HAZU-a akademik Zvonko Kusić izrazio je oduševljenje njegovom pojavom, ali voli ga i običan svijet. Jedan od vodećih hrvatskih intelektualaca, nekadašnji sveučilišni profesor u Sjedinjenim Državama, bivši hrvatski diplomat, publicist i prevoditelj dr.Tomislav Sunić za Hasanbegovića kaže kako je skroman, jednostavan i pristupačan.

"Pored spomenutih osobina, Hasanbegović nije provincijski dotepenac koji se objesio za HDZ u smislu izgradnje karijere kao što je to slučaj s velikim brojem HDZ-ovih članova. Njemu to ne treba. On je već kompletiran čovjek, čak i u pogledu svoje karijere. On je idealan tip čovjeka koji stavlja na prvo mjesto dobrobit Hrvatske, a ne svoje rođačko – plemenske i materijalne ambicije. I običan građanin to vidi. Vide to i njegovi protivnici i jalni Hrvati. Vide njegovu nepotkupivost, što im je glavni razlog da ga maknu s javne scene putem korištenja jezičnih tvorevina poput "fašista" ili "ustaše". Ako se danas u političkom životu nekog karakternog profesionalca ne može ucjenjivati, tada je najlakši način osobu dehumanizirati ili demonizirati putem uporabe jezičnih akrobacija s riječju "fašist" ili "ustaša". Te prazne floskule više govore o njenim korisnicima, nego o osobi za koju su te floskule namijenjene" – objašnjava za http://www.cro-portal.com  Sunić.

Ministar s odlikama kvalitetnog i dugoročnog državnika

Na naše pitanje koji je najbolji Hasanbegovićev potez, naš sugovornik tvrdi da ih ima više.

"Njegovo skidanje sinekura raznoraznim kvazi udrugama sasvim je sporedna stvar. Hasanbegović ima osjećaj građanske odgovornosti koja je prava rijetkost među političarima u Hrvatskoj. On nije žrtva samo-cenzure ili fobije na način da razmišlja što će Beograd ili EU ili Amerikanci reći, budući da on izražava prvenstveno osjećaje i želje hrvatskih masa, a ne stranih prokonzula. Znači Hasanbegović ima spoj dviju rijetkih, ali i bitnih karakteristika kvalitetnog i dugoročnog državnika: profesionalizam i karakter" – rekao je Sunić.

Ipak, moramo u razmatranje uzeti i opciju u kojoj Hasanbegović mora otići s pozicije ministra kulture ako Karamarko izgubi političku bitku u HDZ-u ili ako dođe do prijevremenih izbora u kojem ta stranka loše prođe.

"Čak i u scenariju da Hasanbegović sutra otiđe, tek ćemo o njemu u narednim godinama čuti. Pod pretpostavkom da on ode, nitko ne jamči da će druga politička garnitura bolje proći. U svakom zlu ima i dobroga" – zaključio je u razgovoru za naš portal dr. Tomislav Sunić.

http://www.cro-portal.com/politika/hasanbegovic-se-ne-mora-bojati-krize-njegovo-vrijeme-tek-dolazi-jer-ima-sve-odlike-drzavnika

 47 
  : Srpanj 11, 2016, 18:43:34  
Autor Marica - Zadnji post Marica

Christophe Dolbeau o Hasanbegoviću:

Hrvatski mediji puni su izdajica i policijskih doušnikaOtkako je izabran za ministra kulture, lijevo-liberalni mediji u Hrvatskoj nisu stali s ocrnjivanjem i pokušajem rušenja ministra kulture Zlatka Hasanbegovića. Nakon bezuspješnih pokušaja smjene ministra pritiscima u domaćim medijima, sad pokušavaju na drukčiji način slomiti Hasanbegovića. Lijevo-liberalni mainstream trudi se, naime, već mjesecima prikazati ministra negativcem i sljedbenikom totalitarnih režima i to naručenim tekstovima u inozemnim publikacijama.

Dokaz kako u tome i ne uspijevaju svugdje i da civilizirani dio Europe zna prepoznati kulturne i demokratske kvalitete koje Hasanbegović ima, potvrđuje, između ostaloga, i tekst poznatog francuskog književnika i novinara Christophea Dolbeaua. [1]

Ovaj poznati francuski intelektualac u Occidental Observeru navodi kako je od siječnja ove godine krenula, citiramo ga, "masovna međunarodna kampanja klevetanja novoizabrane hrvatske vlade i hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića".

"Kad se vidi način na koji su ovi napadi organizirani, čovjek se osjeća kao da je transportiran u vrijeme agitpropa u Sovjetskom Savezu. Hrvatska je puna izdajica, defetista, policijskih doušnika i anti-domoljuba svih vrsta u području novinarstva i kulture. Oni se boje gubitka svojih beneficija i zato napadaju lažima, tračanjem i prevarama. Nadajmo se da Europa neće nasjesti na to" - poručio je francuski književnik i novinar Christophe Dolbeau.

http://www.cro-portal.com/politika/hasanbegovic-se-ne-mora-bojati-krize-njegovo-vrijeme-tek-dolazi-jer-ima-sve-odlike-drzavnika  

________________

[1] Christophe Dolbeau (27. travnja 1953.), francuski je književnik i novinar

Christophe Dolbeau, Hrvatska 1945: obezglavljeni narod (Komunistički aristicid nad Hrvatima)

Christophe Dolbeau – Prava istina o ustašama

http://www.cro-portal.com/hrvatska/zrtva-komunistickog-tuzitelja-moja-prica-o-tome-kako-me-je-u-komunizmu-isljedivao-anto-nobilo


 48 
  : Srpanj 09, 2016, 20:41:29  
Autor Ante_Bruno_Busic - Zadnji post Marica

Birači vjeruju najveće laži

Vi i ja smo sigurno u suglasju kad kažem, da državom vladaju prosječni "profesionalci". Oni koji im slijede kao stado možemo mirne savjesti zvati ovcama. Ovce ne žele biti uočljive i nemaju svoje mišljenje, u stadu se osjećaju ugodno i nekritički slijede pastira. Isto tako je sa biračima; oni vjeruju sve što im neki političar obećava ili priča. Većina birača "odlučuje" se za onoga poliričara koji im je simpatičan bez obzira da li je on glup kao klada i da li laže, da se kroz njegove riječi krovne grede savijaju.

Sve već tako često čuto i viđeno se ponavlja, samo što je ovaj puta malo drugačije frizirano. I opet, po tko zna koji puta, izborne laži nam serviraju dvoruki ljevaci i amputirani dešnjaci. Za određene fotelje lažu sve stranke i svi kandidati. To je posebna upadljivo vidljivo kod SDP-a koja želi na vlast pod svaku cijenu. Ali kako? Što će nam, dosad neobećano i neispunjeno, ovaj puta SDP obećati? Rezultate njihovog rada ili nerada smo vidjeli i osjetili.


Obećanja je hrvatskom norodu već puna kapa. Sva stranačka obećanja zvuče "izvanredno" ali ona su samo iluzija, jer država nema financijska sredstva za nove projekte, osim za financiranje nepotrebnih ljudi u politici i izvan nje u nekim pseudoudrugama. Svaka stranka u Hrvatskoj, svaki njezin političar, pa i neki portali muzu državu, kao kravu, do zadnje kapi mlijeka. I tako site ništa ih ne može zaustaviti obećavati sve što ne mogu čak ni za 1-4 godine ispuniti. Sve je laž. Pa ipak, birači neće sumnjati u svoje političke ljubimce, nego će i dalje slijediti njihovim slatkim riječima i staviti svoj križić za one koji su im pipetom stavljali samo kap meda i mlijeka u usta.

To me ljuti. Narod-birači trebali su ipak, nakon svih ovih godina svjesne manipulacije, barem nešto naučiti. U prošlosti, recimo prije 50 godina, narod nije bio toliko informiran, po danu je morao rintati, a navečer, ako je imao struje, je sjedio pred televizijom. Ali danas smo umreženi, svatko može dnevno provjeriti laži, apsurdnost, nelogičnost i suprotnost svega onog što je obećano.

Nije tako davno da su Zoran Milanović i Vesna Pusić obećali Hrvatima med i mlijeko - rast na svim gospodarskim područjima. I iako mlada radna snaga napušta Hrvatsku opet ima mnogo glupih birača koji vjeruju Milanoviću i Pusićki. Još i danas sam šokirana Pusićkinom tvrdnjom da islamski teroristi ne koriste "Balkan rutu" nego lete zrakoplovima u Europu. Ili je lagala ili nije imala pojma o "Izbjegličkoj krizi". Pa, tko još i malo pametan može birati nju za bilo koju političku funkciju?! Od obećanja SDP-a i drugih komunističkih partijica, iako su dobili mnogo glasova, nije ispunjeno ništa. I opet komunisti, koji se rado sakrivaju iza socijalizma, a socijalni su samo sami sebi, žele u Vladu i zato su im laži, (neispunjiva) obećanja i sva sredstva prihvatljiva. Tko je još uvijek sklon ovim  strankama: SDP, HNS, IDS, HSU i NH-PS (Naprijed Hrvatska - Progresivni savez), taj stvarno ništa nije naučio.

Nadamo se svake četiri godine, a ovaj puta nakon samo šest mjeseci, da je narod iz svojih biračkih grešaka imao dovoljno prilika nešto naučiti i da će se konačno malo osvijestiti i spoznati pogrešnost svoga stava. Pa nije moguće, da obrazovani ljudi uzastopno glasaju za onu stranku koja im najviše obećava!

Ne ide mi u glavu, da u Hrvatskoj ima toliko simpatizera komunizma. Istina, SDP je promjenila ime ali to je još uvijek KPH ili Savez komunista Hrvatske. U Njemačkoj je KPD 1949. godine, na prvim općim izborima, dobila 5,7 posto (1361 706 birača) glasova. U drugom Bundestagu više nije bila zastupljena. Ustavni sud zabranio je, njezino postojanje 17. kolovoza 1956. Stranka nije propala samo zbog zabrane nego jer je svoju politiku usmjerila prema modelu Istočnje Njemačke.

Zamislite si koliko bi stranaka i partija danas u Hrvatskoj trebalo zabraniti jer su usmjerene prema Jugoslaviji?!

Komunisti vjeruju da su još uvijek u posjedu "istine" i vjeruju u oslobađanje čovječanstva. U stvari, oni legitimiraju iskorištavanje, tlačenje i - što je najgorje - porobljavanje, deindividualizaciju i prihvaćanje komunističkih normi i stavova u ime jedne bezdušne utopije.

Hrvati su zabili glave u pijesak! Ne mogu to vjerovati

Hrvatska je kroz komuniste, židovsku i srpsku manjinu izgubila svoj međunarodni ugled. Domaći neprijatelji su svijet uvjerili, da je kod nas sve laž, osim onoga što oni govore. To znači, da su komunisti, židovska i srpska manjina kroz svoje laži učinili Hrvatskoj dugoročnu štetu koja je puno veća od njihovog osobnog profita. Čovjek neće živjeti dvijesto godina, Slavko Goldstein također, ali Hrvatska hoće. Samo kako!?

Kampanja se već zahuktava, a laži su i ovaj puta neizbježne!

Laž u politici je neiskorjenjiva, baš kao i želja građana za vjerodostojnom politikom - za politikom koja izbjegava koliko je moguće laži. S političkim zabludama narod mora živjeti jer one su zasnovane na pogrešnim pretpostavkama. Kad jedan lažov nije svjestan da govori neistinu, onda je to zabluda, ali kad lažov svjesno ne govori istinu, uveličava ili omalovažava činjenice, onda je on teški hohštapler - osoba nepoštenih namjera.

Suprotno leži je vjerodostojnost, o njoj se stalno govori, nju svi zahtjevaju i svi ju prizivaju. Narod smatra vjerodostojnost kao najvažniju osobinu jednog političara ali i to je laž, jer oni koji neprekidno o vjerodostojnosti govore lažu birače i sami sebe. Vjerodostojnost je u dnevnoj politici jedva opipljivo, a i na izborima se od istine ni najmanje ne profitira. I zbog toga, političari mogu govoriti sve i svašta – sve što narod želi čuti. Političar može biti dosljedan ili nedosljedan, pridržavao se on ili ne svojih jučerašnjih izjava, narod mu to ne zaboravlja ali i ne zamjera trajno.
Naši političari još danas misle onako kako su mislili prije 99 i 61 godine Friedrich Althoff i Konrad Adenauer: "Baš me briga za moje glupo brbljanje od jučer!"

Razlika između glupog brbljanja i laži je; laž je jedan oblik samozadovoljavanja i najčešće koristi superlativ "naj" - najveći, najjači, najbolji ...

Laž u politici je kao trojanski konj - simbol borbenog lukavstva, i nije dobro sredstvo za uspješnu politiku.

Najveći lažljivci su oni koji ukazuju prstom na "prljavu politiku" protivnika i sebe stavljaju na postament apsolutne istine, poštenja i pravde. Tih se trebamo najviše plašiti jer za njih postoji samo jedna "povijesna boja": crvena. Zato im je zločinačka partizanska kapa i danas lijepa!

I evo opet mi političke stranke govore da su one "naj ....." za mene, kao da sam ja glupa ovca pa ne znam sama što je najbolje za mene. I opet nam sve političke stranke obećavaju vreće pune sreće i odojak na ražnju, a ljudi će i dalje gladovati, biti prisilno izbačeni iz svojih kuća i tražiti radno mjesto izvan domovine.

Sva ta lažna obećanja pojedinih stranaka su jedina pomoćna sredstva s kojima mogu privući birače. Drugih nemaju! To je isto kao kad roditelji obećaju djetetu ono ili ovo ako samo njih sluša. Ali birači nebi trebali biti djeca jer su punoljetni i trebali bi biti u stanju prepoznati stare trikove političara. To znači, da nije dovoljno pratiti politiku u zadnja četiri tjedna, nego se prisjećati svih njihovih neispunjenih obećanja. Ali za "birati" potrebna je alternativa. Imamo li mi nju uopće i ako da, gdje je ona? S pogrešnim izborom birači kažnjavaju sami sebe, te već danas čujem ono balkansko kukanje "Nepravda, sve je nepravda!".

Tko želi sebi i državi dobro, treba se neprekidno zanimati za politiku, za gospodarstvo i za povijest. Da, za povijest! Povijest je preduvijet za sve odluke Vlade i oporbe, za suzbijanje mržnje i za nefinanciranje propagande.

Stvarno je sramota, da velike i male stranke idu u bitku samo s košarom punom obećanja.

Rimski vojskovođa i političar Kvint Tulije Ciceron bio je izborni dužnosnik svog brata Marka Tulija. On ga je u jednom pismu [1] opomenu s riječima: "Sjeti se Marka Aurelije Kote koji je znao reći, da on obećava sve svima, ako ga osobne obaveze na tome ne spriječe, a zatim da će samo ona obećanja ispuniti koja su usmjerena njegovom osobnom boljitku."

Obećaj sve svakome, ali čini poslije samo ono što tebi koristiti.

Ovaj tekst, star preko 2000 godina, još uvijek nije izgubio svoj tužni aktualitet. No, birači će sigurno i ovaj puta podleći obećanjima, te je više nego vjerojatno da će dati glas lažljivcima.

Čovjek ostaje ono što je - loš egoist!

Hrvatska treba domaće sinove kao dr. Milan Kujundžić i dr. Zlatko Hasanbegović. To bi bila moja Hrvatska, u takvoj Hrvatskoj bih ja sebe prepoznala.

__________

[1] Esej "Commentariolum Petitionis" daje niz praktičnih savjeta za političare i vrijedan uvid u izbornu praksu kasne Rimske Republike.

 49 
  : Srpanj 04, 2016, 23:17:31  
Autor Marica - Zadnji post Marica

Medijski totalitarizam postaje prošlost?

Tko je dr. Zlatko Hasanbegović – put od zagrebačkog dečka do vrhunskog intelektualca


Ministar dr. Zlatko Hasanbegović definitivno je posljednjim izjavama otkrio hrvatskoj javnosti tko je novi mladi ministar kulture: vrhunski obrazovan, elokventan i pismen, odmjeren, bogatog stručnog vokabulara, inteligentan i upućen u materiju o kojoj govori, duhoviti antifrazeolog u poplavi veleumnih stručnih sveznadara i diplomiranih frazeologa zbog kojih se bojimo upaliti TV da ne iskoče kao iz njega nekada Suzana iz Mesićeve paštete. Već nas unaprijed iritira onaj prst na usni Žarka Puhovskog kada u dubokoj meditaciji razmišlja o odgovoru na pitanje: "Koliko je sati?".

Stoga je pojava istinskog znanstvenika i intelektualca dr. Zlatka Hasanbegovića pravo osvježenje na hrvatskoj javnoj mediokritetskoj sceni. Izjave ovog ministra su samo potvrda riječi predsjednika HAZU-a Zvonka Kusića: "Hasanbegović me impresionirao!"

Odrastanje u urbanom okružju Novog Zagreba

Rođen i odrastao na novozagrebačkom asfaltu prekosavskog Zapruđa već je kao mladić došao u dodir sa urbanom alternativnom scenom koja se tih godina ubrzano razvijala u tom dijelu Zagreba. Osim urbane glazbe i popularnih novozagrebačkih "čaga" po društvenim domovima, kao i svi purgeri strastveno se opredijelio za miljenika Zagreba – NK Dinamo. Pred raspad Jugoslavije i početak agresije Srbije na Hrvatsku urbana navijačka scena u Zagrebu bila je zbog svog otvorenog domoljublja i protivljenja komunističkom i velikosrpskom teroru pod posebnom pažnjom represivnih organa vlasti.

Smrad Velike Srbije se otvoreno poput plijesni širio ulicama i sportskim terenima Jugoslavije i nagovještavao dolazeći rat. Taj smrad nije zaobišao ni Novi Zagreb gdje je bila organizirana jaka podružnica i podgrupa navijača Dinama poznatija pod imenom "New blue generation", čije je ime već naglašavalo prirodu mladenačkog bunta protiv nepravde i terora velikosrba, osobito iz redova milicije. Među brojnim članovima te urbane navijačke podgrupe bili su osim Hasanbegovića glumac Hrvoje Kečkeš, redatelj "Kauboja" Tomislav Mršić i mnogi drugi novozagrebački mladići.

Odrastanje u urbanoj buntovničkoj građanskoj sceni predratnog Zagreba, događanja u Domovinskom ratu, kao i obiteljska tragedija obilježila je odrastanje ministra kulture do te mjere da se odlučio za životni poziv znanstvenika i povjesničara koji će poštenim, neideološkim i znanstvenim pristupom dati doprinos sebi, svojoj obitelji i svome narodu za demistifikaciju prošlosti i istinu u sadašnjosti kao nužnog uvjeta za svjetliju budućnost.

Hasanbegovićeva filantropska obiteljska pozadina

Treba istaknuti da je ministrov djed Sabrijan Prohić još davne 1942. kao trgovac došao u Zagreb, te je stekao brojne nekretnine u Frankopanskoj ulici i Ilici u samom centru Zagreba. Za vrijeme II. svjetskog rata udomljuje i spašava židovsku djevojčicu čiji su roditelji odvedeni u logor i zbog toga biva maltretiran od ustaša. Dolaskom partizana nastavlja se progon obitelji, a djeda koji je bio vlasnik jedne od najvećih privatnih biblioteka u gradu, komunisti ubijaju 1946. Kao i mnoge nevine Hrvate tog vremena, a ne sumnjamo da je dobar dio tih poslijeratnih ubojstava bio motiviran nekretninama u centru grada.

Tako je obitelj novog ministra već odavno osjetila na svojoj koži netoleranciju i ideološki teror dvaju isključivih sistema i političkih diktatura sa naših prostora. Nažalost, njihovi duhovni i fizički potomci ne prestaju proganjati pamfletističkom netolerancijom i mržnjom do današnjeg dana, bijesno vičući držeći Caps lock na tipkovnicama ili kežeći zube pred kamerama televizije.

Tko, uostalom, nije prošao kao ministar Hasanbegović ako bi im se manje-više otvoreno suprotstavio na bilo kojem području koje su oni zacrtali da je "njihovo"? Dr. Judith Riesman koju su na najneljudskiji i najbolniji način proglašavali nacistom, usprkos tome što je njena obitelj stradala u holokaustu? A samo se usudila dirnuti u pedofila Kinsleya i njegova "znanstvena istraživanja" na malim bebama i djeci. Sarajevska Židovka i najveći stručnjak za holokaust na području bivše Jugoslavije dr. Esther Gietman? Dr. Željka Markić koja se, eto, usudila potaknuti građane na zakonski dozvoljen referendum? Karolina Vidović Krišto? Krešimir Mihajović? Sami nadopunite popis…

Isti dežurni urlatori i kvazimoralisti nisu ni približno dizali halabuku kada je napr. bivša ministrica kulture Andrea Zlatar Violić bila prijavljena Povjerenstvu o sukobu interesa da je nakladniku dvotjednika "Zarez", tvrtki "Druga strana d.o.o." u kojem je imala vlasnički udio, dodijelila 600.000 kuna novaca poreznih obveznika! Medijskim inkvizitorima i zabrinutim kvazikulturnjacima tada nije palo na pamet da podignu glas.

Povjerenstvo je kaznilo Zlatar sa 15.000 kuna u pet rata(!), a ona je izjavila da je bila u zabludi, odnosno mislila je da je razriješena, ali je došlo do nesporazuma s javnim bilježnikom, pisalo je u objašnjenju Povjerenstva?!!

A danas, dok psi laju karavane ipak prolaze. Mic po mic, ali ipak se kreću kako bi rekao slavni Galileo.

Školovanje i znanstveni dosezi dr. Hasanbegovića

Za razliku od mnogih ministara iz dosadašnje vlade kojima je ministarsko mjesto bilo prvo radno mjesto u životu, dr. Zlatko Hasanbegović je svoju karijeru gradio znanstvenim radom na Katedri za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu gdje je postao magistar povijesnih znanosti i doktor humanističkih znanosti, te znanstveni novak.

Znanstvenu karijeru gradio je polako i time stjecao opravdani ugled u znanstvenim krugovima. Za to vrijeme su bivši SDP-ovi mnistri ljepili plakate u predizbornim kampanjama i tako opravdali stručnost za ministarske funkcije.

Doktorat je napisao 2007. kod mentora poznatog povjesničara dr. Ive Goldsteina na temu "Jugoslavenska muslimanska organizacija u političkom životu kraljevine Jugoslavije 1929.-1941.", a u tročlanom povjerenstvu bili su još cijenjeni sveučilišniprofesori dr. sc. Ivo Banac i dr. sc. Ivica Šute.

Osim doktorata, drugi veliki stručni rad bila je monografija "Muslimani u Zagrebu 1878 -1945."

Time je mladi znanstvenik dr. Hasanbegović dao veliki znanstveni doprinos temi sudjelovanja muslimana u građanskom i nacionalnom životu Hrvatske do 1945., a što je praktički bilo zabranjeno do raspada Jugoslavije.

Od 2010. dobio je radno mjesto na Institutu društvenih znanosti "Ivo Pilar" kao znanstveni suradnik.

Dr. Zlatko Hasanbegović – osvježenje u žabokrečini hrvatske kulturnjačke scene

Čitajući izjave dr. Zlatka Hasanbegovića čitatelj može doći do zaključka da je on pravo osvježenje u žabokrečini hrvatske kulturne scene. Jasno dijagnosticirajući da je prostor javnog govora u Hrvatskoj preuzela interesno povezana manjina verbalnih zlostavljača i "ljevičarskih doktora prakse", Hasanbegović s pravom očekuje da u hrvatskoj kulturi zažive obrasci zapadne demokracije i pluralizma riješeni bilo kakve dogmatskog gramscijevskog revolucionarnog kulturnjaštva u službi revolucije.

Naravno, Gramsci je možda bio revolucionarni idealist, dok su hrvatski urlatori samo korisnici državnog proračuna i mentalni smetlari bilo kakvih nepoćudnih ideja u interesu njihove (samo)vlasti.

Zar bi inače portali koji bizarnog imena kao "muf" sa člancima dubokoumnih naslova kao "Povijest vibratora" ili "Vodič kroz sise i guzice", dobivali desetine tisuća kuna novaca poreznih obveznika? Naših novaca koji bi se mogli usmjeriti u dobrobit naše djece, naših obitelji, otvaranja novih radnih mjesta, vrtića, dječjih kazališta i tko zna čega još korisnog? Ili stotine tisuća kuna za portale kao Kulturpunkt, H-alter, Mladi antifašisti Zagreba (u 2016.!) i još tko zna kakvih bizarnih portala i udruga koje provode medijski teror, a kojima su se novci dijelili šakom i kapom dok je hrvatska kultura propadala? Pitamo se, pošto se radi o milijunima, ima li tu i mjesta za revizije i pregled poslovanja silnih udruga građana koje su crpile desetina milijuna kuna novaca poreznih obveznika? Građana i poštenja radi mogao bi USKOK pozabaviti se bar ponekom "sitnicom" od tih milijuna kao što se bavio štandovima na kojima su sakupljali potpisi za referendume.

Kada novac poreznih obveznika dijelio šakom i kapom bez kriterija i stručnosti odabranim miljenicima, psi nisu lajali, a karavane su mirno prolazile. Duka se samo cinično smijao, Leković mudro šutio, Urša nije urlikala. Nitko nije bio zabrinut, svi su bili sretni jer su živjeli u ljevičarskoj gramscijevskoj bajki koja vlada svijetom "terorom kulture", kada su već revolucije neslavno propale.

A konačno u Hrvatskoj je došlo vrijeme za prolaznost, ne karavana i pasa koji laju, već – medijskog totalitarizma.

http://narod.hr/kultura/dr-zlatko-hasanbegovic-put-od-zagrebackog-decka-vrhunskog-intelektualca

 50 
  : Srpanj 04, 2016, 22:49:12  
Autor Marica - Zadnji post Marica


Die Welt soll sehen wie die UDBA in Kroatien und Udbas-Diaspora stark ist
und das Land lahmlegt!

Karl Kutniak
Heinrichs Platz 10
D-38350 Helmstedt
sine.ira.et.studio.ck@gmail.com


Frau Marijana Dokoza
FENIX – Magazin Redaktion
Weilbrunn Straße 27
D – 60435 Frankfurt

Zugestellt per E-Mail am 04. Juni 2016 marijana.dokoza@fenix-magazin.com


Freundliche Erinnerung, dass im Falle einer fortgesetzten Diffamierung meines Namens und Person die sofortige Strafanzeige bei der Polizei zur Folge haben wird


Sehr verehrte Frau Dokoza!

Nun alles der Reihe nach, der grausame Kampf gegen UDBA und ihre Ableger, Poltrone quer Deutschland, EU und des 1991. gescheiterten Staates, ließ mir bis jetzt kaum Zeit auf die sehr nicht argumentierte Texte von der Seite der Redaktion und gewisser erfundenen Autoren und angeblichen Ivan Lozo, die seit gewisser Zeit in Umlauf gebracht wurden endlich zu reagieren.

So wie man von der Seite des Inhabers des Portals, jenen richterlich dokumentierten Gewalttäter namens Stipo Puđa der aller Wahrheit zum Trotz mit seinen Poltronen und Adlaten den Präsidenten des CWC, Herrn Mijo Marić und sein loyales Mitglied, Herrn Mladen Kostić durch konstruierte und von diversen Seiten organisierten Diffamierung, die seinerzeit mit jenem UDBA Mitarbeiter Emil Cipar[/b] anfing und ganz gewaltigen Kampagne in Ihren Medien ausartete, endete damit das man die beiden im Frühling 2015 in Darmstadt durch Mafia artigen Machenschaften im Hintergrund arbeitenden UDBA Genossen, jene zwei Obristen namens Josip Juratović (SDP) und Ranko Vilović ferngesteuert und kommandiert durch ihren UDBA General Ivo Josipović die beiden hinauskatapultierte, da diese nicht des Willens waren weiterhin die UDBA Verbrechen an unschuldigen Kroaten zu verschleiern sondern forderten die Aufklärung sowie Erinnerung an die Opfer, das war für die Killerorganisation UDBA, für die italienische Mafia ganz liebe Mize ist des Guten zu viel und so begann jene brutale Kampagne des UDBA Spitzels Emil Cipar in Medien vollendet durch kriminelle Wahlordnung durch skurrile Persönlichkeiten namens Danijel Lučić, den Herrn Mijo Marić ersetzte, de facto nur eine UDBA - Puppe wurde.

Inzwischen obsiegte Herr Mladen Kostić in angestrengtem Rechtsstreit seines gemeinen Hinauswurfs durch die devoten UDBA Anuslecker angeführt durch jenen Herrn Veselko Jovanović, Niko Ereš und andere Spezis, aus dem HSKNJ als wäre er ein Drecksack und dennoch blieb die UDBA – Mafia inzwischen in HSKNJ tief verwurzelt mit jetzt neuem Präsidenten Franjo Akmađa an der Spitze des Vorstands, das mehr einem tauben Schwein ähnelt, der im Schnellverfahren neu gewählt wurde statt dem Herrn Mijo Marić die Vorsitzübernahme anzubieten nach dem Kostić Rechtsstreitsieg! Also in einem recht undurchsichtigen Verfahren wählte man jenen Mann, der sofort bewies das er gänzlich unfähig ist so eine wichtige Organisation der Kroaten in Diaspora zu führen da er ohne nachvollziehbaren Gründen die Ausstrahlung des Film über Jasenovac von Jakov Sedlar verbot, damit als Poltron der der dunklen  Mächte der Piköre versammelt um alle Goldsteins, Norbert Mappes-Niediek, Oschlies, Danijel Majić und viele mehr, die gegen alles was mit Wahrheit über Kroatien und das kroatische Volk zu tun haben könnte sind, und das nicht seit heute und gestern, allesamt Analphabeten der gemeinsten Sorte vom Typ eines Nenad Stazić oder Vesna Teršelič oder Zoran Pusić und damit den Beweis lieferte, das er nur in der Gesellschaft des keep smiling Clowns namens Josip Juratović hingehört, jenen Mann des deutschen Bundestages der auf den großen Stolz der EU, jene Konvention 1481 aus dem Jahr 2006 und all gekillten und von grausamen UDBA – Killer umgebrachten Opfer öffentlich pisst wie ein gemeiner Bello, es fehlte nur, dass er dabei seinen linken Fuß anhebt wie ein Bello um die Ecke dann wäre die Handlung der Zynismus höchste Qualität, gleich jenem Oliver Frljić bei Wiener Kultur Wochen vor einigen Wochen als dem "großen" Regisseur aus Rijeka Herr Norbert Mayer aus Wien zu recht, nicht nur eine sondern gleich drei rote Karten mit seinem Kommentar in der "Die Presse" zeigte, aber wenn stört das, am wenigstens jene großartigen Schwätzer aus Redaktion des "Telegram" HR, die sehen für "Vernichtung" Kroatien in der Domaja und der Welt zwei Herren schuldig, Šustar und Hasanbegović, dämlicher geht es nicht mehr, so ist auch dnn kein Wunder das jene genfer Kurtisane Ingrid Deltenre mit ihrem Sascha und Alain Finkielkraut im Verbund mit Kim Kampbell sofort Weltpetition zur Unterschrift sammeln und um die Welt jagen als Ausdruck der antifaschistischen Solidarität? Somit ist der "großartige" Faulenzer und Analphabet Oliver genau wie jene Branka Valentić als Chefin der HINA, also er bleibt Intendant, der Analphabet Oliver  bleibt weiterhin in Rijeka voll beschäftigt genau wie der Franjo an der Spitze des HSKNJ steht, und damit haben wir den besten Beweis das 28. EU Mitglied alles bloß keine Demokratie sondern das perfekt organisierte UDBA-NISTAN ist, wo jene, die den Staat namens RH mit ihrem Blut und Leben erkämpften zuzüglich tausende ihrer Kameraden im Todeskampf erlebten heute nichts zu sagen haben, ganz im Gegenteil an jedem Schritt und Tritt erniedrigt und verletzt werden, dass die schwächsten ihrer nicht selten heute mit Suizid beenden um ihrem Elend ein Ende zu bereiten gleichzeitig die größten moralische Nullen und Analphabeten wie jener Fred Matić oder Zoran Milanović oder ein Peter Kuzmić oder Furio Radin oder Goran Beus Richenbergh alias Emir Tahirović als "waschechter" Deutscher mit einer einzigen Stimme, nämlich eigener, gewählt wurde und heute in HDS seine Dummheiten verkauft und Hetze betreibt oder Vesna[/b] und Zoran Pusić oder ein Nenad Stazić, als der berühmteste sieben Kuna Urlauber pro Tag auf Insel Briuni, die alle in ihrem bisherigem Arbeitsleben mit ihrer Arbeit nicht mal eine WC-Papierrolle verdienten, leben heute in Reichtum und Überfluss und horten Millionen auf ihren Bankkonten bei den Banken in Austria, alles große Antifaschisten die das kroatische Volk wie Pest hassen und umso mehr die Kleintier Liebhaber sind namens Kuna die sie fast wie eine Gottheit lieben, dass diese aus dem Lande der "Ustascha" kommen stört sie alle nicht das geringste genau wie jene zwei Verbrecher, jener Milorad Pupovac und sein Art-und Gesinnungsgenosse Vojislav Stanimirović, der eine direkt verantwortlich für den Gewalttod des kroatischen Arztes Dr. Ivan Schreter und zwei Journalisten indirekt, den Kroaten Gordan Lederer und den Deutschen Egon Scotland im Jahr 1991, der Vojislav Stanimirović als großer Liebhaber der jungen Frauen und Mädchen als unedler Vergewaltiger hunderte von denen damals in Vukovar mit seinem berühmten Spruch am 18. November 1991 als Vukovar in die Hände der großserbischen Tschetniks vor Augen des angeblich demokratischen Europas voll "Demokraten und Humanisten" fiel und das große Russland durch Jelzin seine Mafia - Meute gänzlich am Boden lag sagte Kriegsverbrecher und gemeine Mörder Vojislav Stanimirović : "Es fiel die letzte Bastion der Ustascaha!"

Heute sitzt so ein menschlicher Abfall der schlimmsten Sorte im HDS zu Zagreb, das ist gleich dem zu setzen als hätte man Dr. Mengele 1949 in den Bundestag postiert, nur das stört die von "Telegram" HR Redaktion gar nicht, genau wie die Kurtisane Deltenre, noch weniger Kim Kampbell aus Kanada, genau wie einen Alain Finkielkraut aus Paris, die sind alle vereint im Bösen und daher stört sie ein Dr. Šustar und noch mehr ein Dr. Zlatko Hasanbegović – oh sancta simplicitas und armes Kroatien!

Nun jener „toller“ Regisseur aus Rijeka Oliver Frljić machte als großer Humanist und Demokrat dazu noch antifaschistischer Prägung noch ein "tolleren" Film über Alexandra Zec, die als kolletarales Opfer der Mafia-Abrechnung ihres Vaters mit anderem Mitglied des Clans ihr Leben Verlor, nur diese antifaschistischen "Humanisten" schneiderten das den Soldaten der kroatischen Armee zu genau wie man den Gewaltabriss der Synagoge 1956 in Karlovac den Ustaschas und  NDH beipackte, dabei schweigen Alfi Kabiljo und Ognjen Kraus, auch berühmt als zwei große Antifaschisten und die großen edlen "Humanisten" bis heute darüber wie ein Betonklotz einer Brücke im Rhein nach dem Angriff der US Bomber B29  und dennoch schickten die Herren Antifaschisten den Film über Alexandra zu internationalen Festivals um Kroatien und sein Volk zu demütigen mit dem Segen jenen UDBA Verbrecher und Generals der das Präsidentenamt RH noch voriges Jahr bekleidete, der dazu von großen EU Heuchler 2012 mit seinem "besten Freund" Boris jene Medaille für Frieden im Brüssel im Oktober angeheftet bekam, also Zynismus der schlimmsten Sorte und man wundert sich noch über Brexit, zumal sein Freund und Buchautor – Zagreb indoors, ehemaliger Botschafter RS namens Radivoje Cvetičanin de facto sagte, dieser wäre die größte Arschgeige der Welt und gemeinste Verräter des eigenes Volkes und des Landes, in der Tat er findet für den nur die große Verachtung, wegen diesem Buch verlor Ivo Josipović alias Lignja  die Präsidentschaftswahlen voriges Jahr gegen KGK.

Nun, das stört weder die "Telegram" Redaktion noch weniger die Kurtisane Deltenre oder den gemeinen und listigen Peter Kuzmić und genau so wenig einen Stipo Puđa und seine Marijana Dokoza mit der ganzen Redaktion von FENIX Magazin, ganz im Gegenteil in ihrem Analphabeten Verein mit Franjo Akmađa, Veselko Jovanović, Franjo Ereš und vielen anderen devoten Verräter verbieten sie den Film von Jakov Sedlar, dabei spazieren alle diesen geistigen Almosensammler quer Deutschland von einem Fest zu dem anderen mit dem potenziellen Mörder der 23 unschuldigen Bürger der Bundesrepublik Deutschland, 20 kroatischen und 3 kosovarischen Patrioten namens Josip Juratović, machen keep smiling Gesichter wie Hollywood  Sternchen und Bilder ohne sich dabei ein wenig Gedanken darüber zu machen warum musste durch die Killerhand kroatischer Patriot Nikola Miličević-Beban sterben, dessen Tod ein großes Trauma im Leben seiner Frau und damals, als das 1980 geschah, bei fünf kleinen Kinder verursache und sie alle noch bis heute verfolgt, genau wie jener grausame Mord an der Familie Stjepan Ševo in Italien 1972 durch  den gemeinen und grausamen Mörder namens Vinko Sindičić, der zum Schluss vom Schrecken das paralysierte achtjährige Mädchen Rosemarie die letzte Salve ohne Gnade abfeuerte nach dem er ihren Stiefvater und Mutter killte und so eine Bestie geführt durch UDBA General Ante Josipović heute unbehelligt in Italien auf freiem Fuß lebt und sein Kapo Ante in Zagreb, gute Nacht Demokratie in EU, Juncker und seine Regierung haben gänzlich versagt und das erklärt warum er den UDBA Verbrecher Neven Mica weiter im Amt hält!       

Hat Stipo Puđa und seine Redaktion einmal darüber in seinem FENIX geschrieben und Verbrecher Josip Juratović, der den Top-Ten Mörder TITO in den Himmel lobt und so eklatant die Konvention 1481 missachtet ein einziges Mal interviewt, ausgefragt, hat das Franjo Akmađa und sein jetziger Vorstand vielleicht das auch getan?

Das war und ist der Hauptgrund des Mijo Marić und Mladen Kostić "Liquidierung" nach UDBA Art durch Diffamierung, genau das gleiche startete man Ende Januar mit dem Autor dieser Zeilen weil man gegen seine Wahrheit keine Argumente hatte, so schrieb man eine Dummheit nach der anderen und verschickte an tausende von Adressen, die Antwort von Krešimir Mihajlović beschämte die FENIX Redaktion und großen UDBA Führer Stipo unendlich, zumal das wiederum der beste Beweis wurde, das die UDBA auch heute vorhanden und aktiv in allen Poren der kroatischen Gesellschaft und Diaspora aber ihr Analphabetentum das gleiche geblieben ist, "Polizei und Bundestag starteten die Strafanzeige gegen Karl Kutniak" tönen die Analphabeten quer der Welt als wäre "carlos"[/b] Deutschland Erdoganistan, wenn schon, dann würde das die Staatsanwaltschaft tun, aber wir sind in Deutschland bei allen vorhanden Stärken und Schwächen, Gott sei Dank kein Erdoganistan und kein UDBA-NISTAN, das hätte jene FENIX Redaktion angeführt von Marijana Dokoza und ein Stipo Puđa mit Josip Juratović aus Gundelsheim und Berlin wissen müssen - sapienti sat! 

Frau Dokoza, Mahatma Gandi sagte uns zu recht seinerzeit:

"Es gibt Wichtigeres im Leben als nur sein Tempo zu beschleunigen!"

Dann, wenn Sie schon beschleunigen, bitte nicht zurück in den 20. Jahrhundert der größten Verbrecher aller Zeiten zu denen Ihr, Stipo Puđans und Josip Juratovićs Idol TITO gehört, sondern zur nackten Wahrheit, die sich nicht mehr begraben lässt und der kroatische Kultsänger, Herr Marko Perković Thompson somit zu recht singt: Die Wahrheit ist ein tiefes Wasser! - es ist die Zeit gekommen für alle Analphabeten sich mit diesen seinen Gedanken vertraut zu machen damit ich nicht gezwungen werde bei der Polizei in der Tat wegen ihren Lügen auf diversen Portalen und anderen Medien  gegen Sie, Stipo Puđa und die gesamte FENIX - Redaktion eine Strafanzeige zu beantragen!

Seltsamerweise ist so ein Analphabet und rechtskräftig verurteilter Gewalttäter der Vortragende beim Kongress der Diaspora diese Tage in Šibenik gewesen und wir wundern uns alle warum es um Kroatien so schlecht steht in der Welt was aber gleichzeitig den eindeutigen Beweis liefert, UDBA hält Kroatien und sein Volk gänzlich im Schach und die einzige Alternative dazu bleibt nur die generelle LUSTRATION als conditio sine qua non!   

Sine ira et studio,
carlo

 Str: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10
Pokreće MySQL Pokreće PHP CRO-eu.com | Powered by SMF 1.1.21. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!