CRO-eu.com

U spomen => Domovinski rat => Autor teme: Marica - Travanj 28, 2015, 09:44:11Naslov: Stajićevo - logor smrti kod Zrenjanina
Autor: Marica - Travanj 28, 2015, 09:44:11

Tužitelj priznao - srbijanska vlada koči istrage o logorima

Istrage o šest logora u Srbiji u koje su odvođeni hrvatski zarobljenici nakon okupacije Vukovara i dalje su bez rezultata. Hrvoje Zovko obišao je nekadašnji logor Stajićevo i razgovarao s tužiteljem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem, koji mu je priznao da ih u istragama koči srbijanska vlada.

http://www.youtube.com/v/8j6LibIfV5Y?version=3&feature=player_detailpage ...

'Između ostalog, mi smo pod pritiskom izvršne vlasti - u tom smislu da smo mnogo aktivniji u istraživanju zločina u kojima su žrtve druge nacionalnosti, a ne srpske žrtve. To je jedno od velikih opterećnja pod kojim radimo', izjavio je u ekskluzivnom razgovoru za HRT tužitelj Vukčević.

Svi hrvatski zarobljenici nakon okupacije Vukovara odvedeni su u Srbiju. Jedan od logora bio je i Stajićevo kod Zrenjanina. Tragovi mučenja još su vidljivi po zidovima bivših logora. Kroz srbijanske logore prošlo je više od 7 000 branitelja i civila a samo u Stajićevu bilo je njih gotovo dvije tisuće.

Očevidac je bivši vojni tužitelj potpukovnik Lakić Đorović koji je preživio više atentata i premlaćivanja zbog istraga koje je vodio. S logorima se susreo početkom 1992., i to kao branitelj hrvatskih zarobljenika u logoru Sremska Mitrovica koji su, kaže, bili izloženi brutalnoj torturi prilikom ispitivanja. Smatra da se ne radi o zlostavljanju nesretnih ljudi, već gotovo ubojstvu.

Jedan od zarobljenika koje je branio bio je branitelj bez noge Zlatko Zaoborski. 'Njega su držali na jednoj nozi više od dva sata. Padao je snijeg, a on je stajao glavom oslonjen na zid s rukama na leđima', svjedoči Đorović. Pokušao ga je zaštititi i, tvrdi, zamalo su ga ubili. Zlatko Zaoborski danas živi u Vukovaru i dobro se sjeća tih dana.

Ova priča u Srbiji jedna je od tema o kojoj vlasti šute. Tužitelj Vukčević poručio je da neće odustati od istrage. 'Mi i dalje radimo po pitanju logora, jer je je naša dužnost da to istražimo do kraja. Iako neke odgovore nismo dobili, mislim da ćemo to završiti', kazao je.

A do tada svi koji su prošli logore mogu se samo nadati da će kad-tad odgovarati nalogodavci i počinitelji ovih strašnih zločina.

http://www.youtube.com/v/bNpKIrBRGy8?version=3&feature=player_detailpage

http://vijesti.hrt.hr/282093/tuzitelj-priznao-srbijanska-vlada-koci-istrage-o-logorima


Naslov: Srpska mržnja i podjela naroda
Autor: Marica - Svibanj 20, 2016, 10:19:01

Srpska mržnja i podjela naroda

Nakon godinu dana od objave, piše mi mladi Srbin (26 g.?) ovaj komentar. Prvo našto sam pomislila je Grabar-Kitarovićkin apel na pomirenje.
Sada predsjednicu moram pitati: Kako se sa glupim Srbima - Šešeljevim učenicima - pomiriti?

Protiv ludosti i Bogovi se bore uzalud.
Ludost čini najveću štetu čovječanstvu.

_________________________________

Srbijanski logor Stajićevo kod Zrenjanina

Komentar od
Johnny90 gaming
prije 17 sati

https://www.youtube.com/watch?v=8j6LibIfV5Y&google_comment_id=z13fzd3hqlvyibsow04cdhorlpypcboxhws0k&google_view_type#gpluscomments

Koga briga za vase zrtve kada je to premalo za sve vase zlocine protiv Srba i Jevreja....treba zaklati najmanje 2 miliona katolickih psina da vam zatremo seme i pleme u hrvatskoj... EVO ZORE, EVO DANA, EVO NAMA JUNAKA ARKANA, >ZELJKO ZOVE, ARKAN VICE “ KOLJI USTASU TI VOJNICE”. VUKOVAR JE SRPSKA DIKA, 9000 MRTVIH KATOLIKA------.U BOROVU, ARKAN SEDI, SVOJOJ VOJSCI ON BESEDI, >„OJ CETNICI,BRACO MILA, DUBOKA JE VODA DUNAV, DUNAV VODU SRBI PREGAZISE, I HRVATSKU ZAPALISE>I OPET CE DA GORI KURVACIJA-DACE BOG DA GORI ONA CIM ZAZVONE SRPSKA ZVONA“!!!

Predsjednica o podjeli "društva" - naroda
http://www.cro-eu.com/forum/index.php?topic=556.msg9616#msg9616CRO-eu.com | Powered by SMF 1.1.21. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.