CRO-eu.com

Hrvatska => Običaj - način života, rada, ponašanja => Autor teme: Marica - Siječanj 28, 2015, 23:41:17Naslov: Povratnici - isplati se ulagati u Hrvatsku - Mali obrt
Autor: Marica - Siječanj 28, 2015, 23:41:17

Povratnici - isplati se ulagati u Hrvatsku - Mali obrt

(http://cro-eu.com/galerija-fotografija/albums/userpics/10001/Povratnici-Autolimarski%20i%20autolakirerski%20obrt%20Kuzelj%20Ivica.jpg) (http://cro-eu.com/galerija-fotografija/albums/userpics/10001/Povratnici-Autolimarski%20i%20autolakirerski%20obrt%20Kuzelj%20Ivica.jpg)
Autolimarski i autolakirerski obrt Kuzelj Ivica, Crnogorska 70, Koprivnica    

Da se isplati ulagati u Hrvatsku, otvaranjem malog obrta te da se od svog posla može relativno dobro živjeti i poslovati, primjer je nedavno otvorenog autolimarskog i lakirerskog obrta Kuzelj u Crnogorskoj ulici u Koprivnici. Vrijedni poduzetnik-obrtnik Ivica Kuzelj nakon 28 godina rada u Njemačkoj vratio se u Hrvatsku, u svoj grad i svu svoju i ušteđevinu supruge uložio je u otvaranje radionice s modernim uređajima i opremom vrijednom više od sto tisuća maraka. U okviru radionice nalazi se i termo-lakirnica, a ukupno je zaposleno sedam djelatnika, koji u prosjeku imaju više nego dobra primanja. To govori da je posao u kratkom vremenu uznapredovao, zahvaljujući upravo kvalitetnom radu na popravku osobnih automobila, tako da posebnih reklamacija i nije bilo.

-   Naučio sam se raditi u Njemačkoj, gdje se traži temeljan, stručan rad uz upotrebu moderne tehnologije, gdje se posao i cijena dogovara unaprijed, ali se ne mijenja! Nisam znao jedino da kod nas ima toliko administracije i birokratskih postupaka za vođenje jedne omanje tvrtke, a da dobijem dozvolu i sve potrebne papire malo sam duže morao čekati, no usprkos svemu smatram da se isplati ulagali u Hrvatsku i da bi se naši ljudi koji su još u inozemstvu trebali vratiti i uložiti svoj novac u neki projekt, rekao nam je uz osmijeh Ivica Kuzelj. Tome u prilog govori da ovaj obrtnik ne jauče kako je ovo ili ono teško, nego radi svoj posao koji je kvalitetan i za koji se u kratkom vremenu daleko čulo.

Glas Podravine, 06. 07. 2001


CRO-eu.com | Powered by SMF 1.1.21. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.