CROEU
GRBOVI HRVATSKOG PLEMSTVA

Titova udovica Jovanka teška 2,5 milijarde dolara

imageUdovicu bivšeg jugoslovenskog predsjednik Josip Broz Tito, Jovanka, sada je u vlasništvu 2,5 milijarde dolara, novce koje je njezin suprug Tito deponirao na jednom od žiro računa u švicarskoj banci.

Predpostavlja se da je to bio razlog susreta ministra unutarnjih poslova Ivice Dačića sa 84-godišnjom udovicom Jovankom u Beogradu.

Priča se, da Titov novac potječe iz razdoblja između dva svjetska rata, kada je kasniji predsjednik Jugoslavije navodno sa 30 % bio u vlasništvu bečkog hotela “Imperijal”. Možda je upravo taj ogromni novac bio razlog zbog kojeg je Titovoj udovici skoro 30 godina bila, od strane vlade, oduzeta putovnica. ...

Kako ide ona pjesma “Druže Tito mi ti se kunemo....” ili “Druže Tito dali smo ti dušu a ti uze sve .....” ?

Izvor

http://www.nacional.hr/clanak/58977/titovo-nasljede-kome-ce-pripasti-25-milijardi-dolara-sa-titovih-racuna

http://www.danas.org/content/josip_broz_tito/1740171.html

Detaljnije > http://www.cro-eu.com/forum/index.php?topic=1528.msg3144#new

Hrvatska željeznica – prijateljica okoliša

Problem profitabilnosti nije samo problem HŽ već i naš.

image

Željeznica je najveće prijevozno srestvo koje ne ugrožava okoliš. U posljednjih deset godina ona je svoje prednosti u odnosu na automobil i avion čak proširila. Željeznica, prijatelj čistog zraka proizvodi znatno manje ugljičnog dioksida u pogledu na druga prijvozna srestva.

Željeznica osigurava mobilnost turistima, radnicima i učenicima. Štoviše, željeznica je važan dio naše gospodarske snage, važan poslodoavac za visoko-kvalitetna radna mjesta i razvoj odavno napuštenih krajeva naše lijepe Hrvatske.

Za sve to potrebno je naše sudjelovanje! Samo gdje je potražnja tu će biti i ponuda. Hrvatskoj željeznici nisu i ne smiju biti poznate nacionalne granice, ona se razvija i kroz evropsku i međunarodnu potražnju. Ta potražnja treba, pored ostalih, da smo mi Hrvati u dijaspori. Vaš idući godišnji odmor u domovini planirajte s Hrvatskom željeznicom.

Zaključujući ovaj moj prilog preostaje mi samo da Vas zamolim; Ne dozvolite da Vašim udiom ispuštanja ugljičnog dioksida CO2 plaća naša još netaknuta priroda, naše najveće bogastvo. Izađite iz auta – sjednite u vlak!

image

Detaljnije > http://www.cro-eu.com/forum/index.php?topic=1482.msg3092#msg3092

Obitelj Sertić: Želimo da Gregory igra za Hrvatsku

image
Još boli negativan rasplet ‘slučaja Cvitanić’. Premda Srebrić puše na hladno, no svi vjerujemo da će Sertić proći. Obitelj se nada kako ima šanse i za nastup na SP-u 2010.

ZAGREB - Jean Sertić (53) ugodno se iznenadio kad mu je sin Gregory (19) ne tako davno priopćio:

- Želim igrati za zemlju iz koje je moj djed!

Djed Milan, Jeanov (Ivanov) otac. Gregory (Grga) je dio djetinjstva u Bretigny sur Orgeu, 37 kilometara od Pariza, proveo uz dragog pretka iz Kamenice pokraj Brinja, zarobljenika njemačkih logora tijekom Drugog svjetskog rata, koji se potom skrasio u Le Havreu, upoznao djevojku iz Marseillea, oženio se i dobio Ivana. Odnosno Jeana koji od hrvatskog ne zna ništa, ali zna kamo srce vuče:

- Svi smo za to da Gregory igra za Hrvatsku; i ja, i supruga Silvy, i dvojica starijih sinova, Jerome i Nikola!

O Gregoryju, dakle, da se i ne priča, on je odlučio. Prošlog vikenda u Bordeauxu budući član ‘vatrenih’ upoznao se s glavnim tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem, s kojim su kao suradnici bili Ivica Balenović, sudački veteran sa zagrebačkih igrališta, i njegov prijatelj Herve Rousseau, poslovni čovjek iz Francuske koji već 14 godina živi pod Sljemenom. Herve je bio važan i kao prevoditelj, i kao brat Regine, vlasnice restorana u kojem se hrani većina Žirondinaca, sjajnih nogometaša i velikih favorita za naslov državnog prvaka, pišu Sportske novosti.

- Ovu šansu ne smijemo propustiti! - rekao je Sertić nakon kola u kojem je Bordeaux pobijedio goste iz Le Mansa 3-2, a konkurentski Olympique u Marseilleu izgubio od Lyona 1-3. Kad su mu Zagrepčani šapnuli da se čuva sljedeće utakmice, s Monacom, zbog Jerka Leke koji para kao sabljom, reagirao je smiješeći se:

- Neće valjda Hrvat na Hrvata!

Gregory Sertić hrvatsko bi državljanstvo trebao dobiti uskoro, potom počinje bitka HNS-a s komisijama Fife za pravo nastupa. Još boli negativan rasplet “slučaja Cvitanić”. Premda Srebrić puše na hladno, svi vjerujemo da će Sertić proći. To jest doći. Štoviše, obitelj se nada kako ima šanse i za sudjelovanje na SP-u 2010. u Južnoj Africi. Gregory je izvidnicu iz Zagreba uvjerio u izniman potencijal, Laurent Blanc omogućava mu punu slobodu, najviše daje kao desni vezni. Izvrstan trkački, pogotovo tehnički.

- Zorislav je gostovao na lokalnoj televiziji i veličao grad u kojem su Brončani ‘98. u nezaboravnom susretu svladali Rumunjsku 1-0, prije toga, doduše, nebitno stradali od Argentine 0-1 - priča Balenović.

- Nije baš godila informacija da Gregoryja u mladu reprezentaciju koja nastupa na glasovitom turniru u Toulounu zove Erick Mombaerts, za nas bi bilo bolje da se ne odazove.

Tijekom boravka u Bordeauxu i dugog druženja Rousseauov šogor Hamed, Iranac koji obožava našu zemlju i naš nogomet, isukao je hrvatsku zastavu s kojom su Sertići rado pozirali. Dakako, i Gregory i Jean dobili su “kockasti” dres. Dečko je nedavno potpisao prvi profesionalni ugovor, do 2012. Tata, tipičan lički bećar, prati ga u stopu, mama i braća žive u Parizu.

Izvor: http://www.jutarnji.hr/sport/nogomet/clanak/art-2009,5,22,,164170.jl

Stranica 2 od 8  <  1 2 3 4 >  Zadnji »

Statistike

Osvježeno: 25.10.2014  
Posjetilaca online: 27
Broj pregleda: 336005
Najviše posjeta: 25/11/2018

Kalendar

Kolovoz 2022
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Foto galerija

GalerijaGalerija GalerijaGalerija

Knjiga gostiju

Guestbook

Kulturna baština

1. Zagrebačka
2. Krapinsko-zagorska
3. Sisačko-moslavačka
4. Karlovačka
5. Varaždinska
6. Koprivničko-križevačka
7. Bjelovarsko-bilogorska
8. Primorsko-goranska
9. Ličko-senjska
10. Virovitičko-podravska
11. Požeško-slavonska

Vrijeme u Hrvatskoj

Vremenske zone

vremenske zone

Visitor maps

Locations of visitors to this page

Valja pročitati

valja pročitati:  Draženović - zbirka crtica Draženović - zbirka crtica

Kooperacija:

- Lička revija
- Lički planinar

Korisni linkovi

www.tportal.hr/imenik
www.dobartek.hr
www.vitamini.hr

Informativna brošura


PDF
Uvodna riječ ministrice

Dragi čitatelji,

Posebno mi je zadovoljstvo predstaviti vam “Informativnu brošuru za Hrvate izvan domovine”, publikaciju Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija namijenjenu svim pripadnicima hrvatskog naroda izvan granica Republike.

Impressum

Marica Drazenovic
Mobitel: 0151-559 18325